andrzej k Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 małe co nieco na święta No i super . Co najważniejsze z głodu się nie poprzewracacie Pozdrawiam świątecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-547952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 małe co nieco na święta Tomku!! Wyroby przecudnej urody Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 co nieco Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Witaj Mesch a czuć czuć bo ja dodaje spore ilości zawsze podwędzam zimnym dymem 18-20 st.C do złapania kolorku . Halusia Andrzeju Muski Mesch Pozdrawiam świątecznie Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Chylę czoła przed wyrobami. A miejscówka na grilla bardzo klimatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Woytas pozdrawiam świątecznie Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam palcówka z mięsa strusia po 7 dniach dojrzewania w identycznych warunkach jak palcówka wieprzowa temp.12 st.C wilgotność 75-80 % dużo szybciej zaczęła dosychać moim zdaniem za szybko ,myślę że nie straci walorów smakowych i za 7 do 14 dni da się pogryźć zdjęcia w 2 i 7 dniu od zrobienia Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 z mięsa strusia Inwencja bezbrzeżna jest, smaganie dymem- kunsztowne :clap: Tomasz dlaczego taka miejscowa koncentracja tego białego??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-548938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witaj Ziezielony to białe to słoninka biorąc pod uwagę mięso strusia, a jest to mięso bardzo chude przypomina wołowinę klasy i dodałem więcej słoninki i pokroiłem ją drobniej niż zazwyczaj dodaję do tradycyjnej palcówki z wieprzowiny ,przy wymieszaniu było wszystko dobrze przy nabiciu wyszły takie mankamenty ,ale tłuszcz jest nośnikiem smaku powinno być wszystko OK jak uznam że dojrzała wstawię przekrój i opiszę smak sam jestem bardzo ciekaw smaku dodałem więcej whisky i czarnuszkę w sporej ilości ,robiąc kiełbasę i kabanosy z kangura a jest to też mięso bardzo chude też dodałem sporo tłuszczu i smakowało całkiem nieźle a może i lepiej Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 T9mku mam pytanie czy napełniałeś recznie czy nadziewarką?Wygląd pierwsza klasa! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witaj Karolu jak sama nazwa mówi ręcznie dla ułatwienia zawsze robię w jelitach o kalibrze 30 + Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Super! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) mięso strusia, a jest to mięso bardzo chude kiełbasę i kabanosy z kangura a jest to też mięso bardzo chudeNo właśnie musisz się sporo posiłkować prosiaczkiem bo wyjdą twarde baty jak żmudzka po 8 miesiącach - ledwo moja krajalnica strugała po 1 mm i wtedy to powstał smakołyk Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witaj Muski w kabanosach 60% mięsa z kangura 20 % mięso od szynki i 20 % boczek a kiełbaska 40 % kangur 20 % łopatka wieprzowa 20 % udziec indyka i 20 % boczek .Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-549100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam dzisiaj 20 dzień czas na degustację Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 3 Maja 2017 Smacznego!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Dziękuje Karolu jest to eksperyment z tym mięsem nie obawiam się o smak a o twardość ,tak jak pisałem wcześniej mimo odpowiednich warunków za szybko dosycha , idę po nią sprawdzę możliwość pokrojenia jak się uda to wstawię wygląd Pozdrawiam Edytowane 3 Maja 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 3 Maja 2017 Super czekam na przekroj.Pozdrawiam! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam dzisiaj 20 dzień czas na degustację Śliczna , zresztą ta na świeżo też super wyglądała Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Przy okazji wyciągnąłem kiełbasę i kabanosy z kangura pamiętają czas zlotu w Zakopanem ,a la salami z wieprzowiny oraz piersi z kaczki i gęsi i palcówka z mięsa strusia ,i jak podejrzewałem ma wyraźne ubytki ze względu szybkiego wysychania dała się pokroić, whisky i czarnuszka dały jej fajny smak przy okazji mój nowy nabytek do jaskini grillowej Edytowane 3 Maja 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 3 Maja 2017 Tomku chyba mi po złości wkleiłeś te zdjecia.Wielkie gratki!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 3 Maja 2017 Przy okazji wyciągnąłem kiełbasę i kabanosy z kangura pamiętają czas zlotu w Zakopanem Bajecznie te wyroby wyglądają . Z tego zlotu to mi tylko kubeczek został . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 3 Maja 2017 Rozumiem Andrzeju że kubeczek pełen. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-550085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 22 Maja 2017 Witam małe co nieco na bierzmowanie córki i coś tam jeszcze zostanie Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-552460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 22 Maja 2017 małe co nieco na bierzmowanie córki spora parafia... Wykonik, zwyczajowo, wyższych rejestrów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/14/#findComment-552464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.