Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To jest wysuszona, bo ja myślałem, że ten przepis jest na tą z postu 362, pierwsze zdjęcie.

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-571512
Udostępnij na innych stronach

Karolu  :) dzięki 

Halinko :) dziękuje polecam

jac007  :)  fajnie że się podoba 

Andrzejku :) dzięki 

Mesch  :) tak jest wysoka ,przy większym wsadzie więcej wejdzie   :D

witt :) dokładnie to ten przepis ,ta jest wędzona innym składem drewna ma inny kolor i jest podsuszona  

Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-571602
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Tomku, teraz wiem już dokładnie o co biega,  :thumbsup:  bo myślałem, że to dwa różne przepisy i dwie różne kiełbasy. ;)

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-571621
Udostępnij na innych stronach

Tomu zdjecia piekne na okładke książki o wedlinach.Podeśli fotki Maxellowi na kalendarz.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-571630
Udostępnij na innych stronach

Karolku parę fotek wysłałem  :) Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-571660
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dostałem prezencik od Mikołaja  :)

 

post-47291-0-59654800-1512412418_thumb.jpgpost-47291-0-71120800-1512412437_thumb.jpgpost-47291-0-88000100-1512412458_thumb.jpg

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-578341
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Chyba byłem grzeczny  :D następny prezent dostałem, piękny szynkowar wykonany przez forumowego kolegę jumbo ,czas go wypróbować  :thumbsup:  :)

 

post-47291-0-39123900-1513276670_thumb.jpgpost-47291-0-15389500-1513276721_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-579789
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Eli55  :wub: czasami mi wychodzi  :D Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-579835
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze nocne wędzenie  :) pstrągi ,kiełbaska ,kabanoski oraz serki typu pilos i twarogowy następnym razem na pewno zwiększe ilość serów  :thumbsup:

 

post-47291-0-41737400-1513337418_thumb.jpgpost-47291-0-05106100-1513337450_thumb.jpgpost-47291-0-64076600-1513337466_thumb.jpgpost-47291-0-26587800-1513337493_thumb.jpgpost-47291-0-07157800-1513337515_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-579840
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chyba byłem grzeczny

 

 

Ja też byłem grzeczny .......    może i ja  dostanę prezent ?????   Jak na razie to mam tylko awizo na paczkę . :facepalm::)

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-579897
Udostępnij na innych stronach

Przygotowania do Świąt zakończone  :) można odpocząć  :yawn:

 

post-47291-0-27415200-1513629506_thumb.jpgpost-47291-0-15843300-1513629535_thumb.jpgpost-47291-0-27259700-1513629561_thumb.jpgpost-47291-0-73997400-1513629596_thumb.jpgpost-47291-0-70126200-1513629621_thumb.jpgpost-47291-0-73025400-1513629647_thumb.jpgpost-47291-0-11538300-1513629672_thumb.jpgpost-47291-0-22946900-1513629689_thumb.jpgpost-47291-0-41703500-1513629723_thumb.jpgpost-47291-0-63280000-1513629762_thumb.jpg

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-580464
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przygotowania do Świąt zakończone 

Z pięknym rezultatem.

Połysk, kolorki wzorcowe  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-580476
Udostępnij na innych stronach

Jak malowane  :tongue:   (w dobrym tego słowa znaczeniu) :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-580498
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj doszedł spóźniony prezent od Mikołaja  :D zrobił się zestaw do produktów z szynkowarki  :) na początek pójdzie szyneczka z udek kurzych według kolegi Pioro  :thumbsup:

 

 

post-47291-0-40063100-1514464045_thumb.jpgpost-47291-0-89449000-1514464070_thumb.jpgpost-47291-0-29142700-1514464102_thumb.jpg

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-581757
Udostępnij na innych stronach

Niezła produkcja a i prezenty widać trafione :),widzę balerony w kątnicach [chyba] wołowych-jak smakują?Wszystko peklujesz na sucho,czy tylko boczki?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-582050
Udostępnij na innych stronach

gruby7074  :) tak w kątnicach wołowych ale są tu też balerony tylko wiązane ,różnica w smaku i soczystości wyraźna na plus dla tych w kątnicach, to jest tylko moje zdanie musisz sam spróbować polecam   :thumbsup:  pekluje na mokro i na sucho jak widać są tu szynki ,polędwice oraz boczki peklowane na sucho  :) Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-582122
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem tylko raz w kątnicy i to nie było to.Kątnica była [nie pamiętam dokładnie] z Argentyny,dziwnie biała i zapach też trudny do określenia. :( Na zdjęciu widać pakowane po dwa,a nawet chyba trzy kawałki mięsa do jednej  kątnicy,nie istnieje ryzyko urwania podczas wędzenia i obróbki cieplnej?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-582137
Udostępnij na innych stronach

:) Wszystkie są powiązane podzieliłem karkówkę na takie po 0,80 do 1 kg idąc na łatwiznę  :D wyszły takie jak widać 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-582177
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) stałem się posiadaczem papryczek chili o nazwie Caroliuna Reaper jest to najmocniejsza papryczka na świecie jej moc w skali 1-10 to 10+ ,a w skali Scorvillea 1.569.300

złapałem pomysł na zrobienie ostrej kiełbasy chorizo albo ,bardzo ostrej typu węgierskiego dojrzewającej , zobaczymy czy da się zjeść  :devil:

 

post-47291-0-61584200-1514979735_thumb.jpgpost-47291-0-08246500-1514979749_thumb.jpg

Edytowane przez Tomasz_65

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/16/#findComment-582523
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.