Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  :) i znowu coś dla odmiany szyneczka i mielonka z tego co się nawinie  :D

 

post-47291-0-82427800-1516441842_thumb.jpgpost-47291-0-04329400-1516441889_thumb.jpgpost-47291-0-20830600-1516441936_thumb.jpgpost-47291-0-70793300-1516441966_thumb.jpg

 

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-585413
Udostępnij na innych stronach

Tomku, bardzo ładne wyroby. :clap:  :clap:

Czy te osłonki to termokurczliwe?

Czy ta mielonka to tyrolska? Wygląda bardzo apetycznie, a o szynce to już nie wspomnę. :thumbsup:

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-585417
Udostępnij na innych stronach

Witt  :) Osłonki barierowe termokurczliwe ,mielonka wieprzowa bez nazwy bardzo smaczna  :tongue: szyneczka wolę robić z jednego kawałka ,a tą zrobiłem z kawałków mięsa  . też wyszła b.dobra  :) Pozdrawiam 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-585442
Udostępnij na innych stronach

 

 

mielonka wieprzowa bez nazwy bardzo smaczna
Nawinie - czasem też tak robię - i  też są smaczne - nie ma jak spontan :thumbsup: ​ wyglądają apetycznie

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-585450
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) mały eksperyment udziec z indyka z polędwicą wieprzową  wyszło nieźle  :tongue:

 

post-47291-0-41230000-1517238327_thumb.jpgpost-47291-0-62054300-1517238395_thumb.jpg

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-586782
Udostępnij na innych stronach

 

 

mały eksperyment udziec z indyka z polędwicą wieprzową
kombinacja Ok - ale już w parzeniu ? - to różne temperaturki  ;)  ale jak smaczne to czemu nie :D 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-586784
Udostępnij na innych stronach

Muski  :) co z tymi temp. jest nie tak,  do udźca indyka jak i do polędwicy temp.80 st C w czasie 75 min to  ideał  :thumbsup:

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-586788
Udostępnij na innych stronach

 

 

do polędwicy temp.80 st C w czasie 75 min to ideał
ta temperatura i czas dla polędwicy wieprzowej  - w moim subiektywnym odczuciu - to dużo - ale indyk już tak  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-586791
Udostępnij na innych stronach

Muski  :facepalm: czeski błąd temp.75 st.C czas 80 min z włożeniem do zimnej wody  :D

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-586915
Udostępnij na innych stronach

Witam  :) tym razem udka wędzone tylko drewnem akacji 

 

post-47291-0-81723800-1517653576_thumb.jpgpost-47291-0-73637400-1517653497_thumb.jpgpost-47291-0-11406000-1517653605_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-587493
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Nowy zakup  :) nie sprecyzowana pojemność ale mieści się w garze elektrycznym  ;)

 

post-47291-0-82971300-1533311245_thumb.jpgpost-47291-0-76459500-1533311424_thumb.jpgpost-47291-0-87963800-1533311553_thumb.jpgpost-47291-0-79910700-1533311647_thumb.jpg

 

 

 

 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-603792
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie sprecyzowana pojemność

Nalej wody z ją zmierz lub zważ.

Ładny wzór tej praski  :thumbsup:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-603794
Udostępnij na innych stronach

Witaj  :) Aniu w takim razie powinienem wlać do górnej  i dolnej części praski  :question:

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-603800
Udostępnij na innych stronach

 

 

w takim razie powinienem wlać do górnej  i dolnej części praski

Do całej górnej a do dolnej do linii zamykania. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-603802
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam  :) lepiej późno niż wcale prasowany boczuś 2,5 kg praska zdała egzamin na 6  :)

 

post-47291-0-57920300-1543511882_thumb.jpgpost-47291-0-61225300-1543511904_thumb.jpgpost-47291-0-52706300-1543511942_thumb.jpgpost-47291-0-00129000-1543511959_thumb.jpgpost-47291-0-91785300-1543511972_thumb.jpgpost-47291-0-86643900-1543512138_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-614740
Udostępnij na innych stronach

Piękny produkt  :clap:

A jak z miękkością?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-614742
Udostępnij na innych stronach

Aniu delikatny w konsystencji bardzo smaczny  :tongue: następnym razem 30 min dłuższe parzenie i będzie się rozpływał w ustach  :D w tej prasce min to 1,5 kg a max 4 kg 

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-614745
Udostępnij na innych stronach

 

 

następnym razem 30 min dłuższe parzenie i będzie się rozpływał w ustach 

Czyli ten 2,5kg kawałek parzyłeś jak długo i w jakiej temp.

Zalecasz (?)+ 30 min, przy średnicy wyrobu ?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-614758
Udostępnij na innych stronach

Aniu  :) waga 2,5kg czas parzenia 190 min. temp.78 st.C średnica wyrobu + - 13 cm   dodatkowe 30 min da wyrobowi odpowiednią miękkość  ;)

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-614899
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Tym razem przetestowałem praskę  :) szyneczka z udek kurczaka według Pioro 3,5 kg wygląda nieźle  :tongue:  czas parzenia 120 min temp.72 st.C 

 

post-47291-0-48897800-1544534695_thumb.jpgpost-47291-0-78738700-1544534705_thumb.jpgpost-47291-0-51125200-1544534716_thumb.jpg

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/18/#findComment-616691
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.