Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytanie moje dotyczy zamrożonego miesa, a wlaśćiwie jego przydatnosci dp wyrobu produktów dojrzewających.

Chcę podjąć próbe wykonania polędwicy po parmeńsku a dysponuje zamrożonym pólproduktem.

Czy proces technologiczny zezwala na użycie do wspomnianego celu mięsa po rozmrożeniu?

Z pozdrowieniem.

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/
Udostępnij na innych stronach

Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-211657
Udostępnij na innych stronach

mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów.

Toż wszyscy prawie mrożą swoje produkty gotowe i jakie są. :cool:

 

Chcę podjąć próbe wykonania polędwicy po parmeńsku a dysponuje zamrożonym pólproduktem.

Do wyrobów dojrzewających proponuję mięsko świeże, choć do salami i do metki używam wołowiny mrożonej. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-211669
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

wołowina mrożona, po rozmrożeniu w lodówce będzie się nadawać jako masa wiążąca do kiełbas?

Mięsko na masę wiążącą dobrze schłodzone do mielenia i do "kutrowania", jak dajesz wodę do kutrowania to ją trochę podmroź w zamrażarce :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223605
Udostępnij na innych stronach

Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów.

A ja czasami mroże, jeżeli w sklepie znajdę ładny kawałek a akurat nie robię wyrobów.

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223861
Udostępnij na innych stronach

Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów.

ŚWIĘTA RACJA! :grin:

 

Ale.......... i tak eksperymenty będą. :tongue:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223879
Udostępnij na innych stronach

Określenie domowa zamrażarka jest tak samo szerokim określeniem jak motocykl sportowy:

 

Nowa Honda CBR600 a Jawa 350 TS... sportowe, bez dwóch zdań.

 

Jeśli posiadasz lodówkę z osobną zamrażarką (a nie półką w lodówce) i wewnątrz masz temp ok. -20-22 stopni to zupełnie nie widzę problemu w stosowaniu takiego mięsa na wędzonki.

 

Co do wołowiny to od najmłodszych lat pamiętam, że babcia powtarza że wołowina musi być przemrożona bo wtedy jest bardziej krucha.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223971
Udostępnij na innych stronach

mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji

Uściślij proszę, do jakiej temperatury mrożenia, wagi kawałków oraz czasu odnosi się Twoja wypowiedź.

ŚWIĘTA RACJA!

Tak świeta, jak diabeł ze święconą wodą :devil:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-224563
Udostępnij na innych stronach

Uściślij proszę, do jakiej temperatury mrożenia, wagi kawałków oraz czasu odnosi się Twoja wypowiedź.

Wypowiedź ogólna, chodzi o sposób zamrażania, gdzie przebiega to w sposób wolny i kryształki lodu niszczą strukturę włókien mięsa. Inaczej niż w przemysłowym mrożeniu, nagłym i do niższych temperatur.

Pozdrawiam!

 

EDIT: Przepraszam za wypowiedź w stylu DZIADKA, rzeczywiście mogłem trochę skonkretyzować. :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-224581
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.