robimhuk Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zapytanie moje dotyczy zamrożonego miesa, a wlaśćiwie jego przydatnosci dp wyrobu produktów dojrzewających.Chcę podjąć próbe wykonania polędwicy po parmeńsku a dysponuje zamrożonym pólproduktem.Czy proces technologiczny zezwala na użycie do wspomnianego celu mięsa po rozmrożeniu?Z pozdrowieniem. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-211657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów. Toż wszyscy prawie mrożą swoje produkty gotowe i jakie są. Chcę podjąć próbe wykonania polędwicy po parmeńsku a dysponuje zamrożonym pólproduktem. Do wyrobów dojrzewających proponuję mięsko świeże, choć do salami i do metki używam wołowiny mrożonej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-211669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam, czy wołowina mrożona, po rozmrożeniu w lodówce będzie się nadawać jako masa wiążąca do kiełbas? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam, czy wołowina mrożona, po rozmrożeniu w lodówce będzie się nadawać jako masa wiążąca do kiełbas?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Czerwca 2012 wołowina mrożona, po rozmrożeniu w lodówce będzie się nadawać jako masa wiążąca do kiełbas?Mięsko na masę wiążącą dobrze schłodzone do mielenia i do "kutrowania", jak dajesz wodę do kutrowania to ją trochę podmroź w zamrażarce Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 jak dajesz wodę do kutrowania to ją trochę podmroź w zamrażarcewłaśnie tak robię :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów. A ja czasami mroże, jeżeli w sklepie znajdę ładny kawałek a akurat nie robię wyrobów. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Moim skromnym zdaniem, mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcji jeżeli dbamy o najwyższą jakość produktów. ŚWIĘTA RACJA! :grin: Ale.......... i tak eksperymenty będą. :tongue: Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Określenie domowa zamrażarka jest tak samo szerokim określeniem jak motocykl sportowy: Nowa Honda CBR600 a Jawa 350 TS... sportowe, bez dwóch zdań. Jeśli posiadasz lodówkę z osobną zamrażarką (a nie półką w lodówce) i wewnątrz masz temp ok. -20-22 stopni to zupełnie nie widzę problemu w stosowaniu takiego mięsa na wędzonki. Co do wołowiny to od najmłodszych lat pamiętam, że babcia powtarza że wołowina musi być przemrożona bo wtedy jest bardziej krucha. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-223971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Przemrożone mięso w królika nie śmierdzi tak jak świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-224080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Czerwca 2012 mięso mrożone w zamrażarkach domowych nie nadaje się do jakiejkolwiek produkcjiUściślij proszę, do jakiej temperatury mrożenia, wagi kawałków oraz czasu odnosi się Twoja wypowiedź. ŚWIĘTA RACJA!Tak świeta, jak diabeł ze święconą wodą :devil: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-224563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Uściślij proszę, do jakiej temperatury mrożenia, wagi kawałków oraz czasu odnosi się Twoja wypowiedź. Wypowiedź ogólna, chodzi o sposób zamrażania, gdzie przebiega to w sposób wolny i kryształki lodu niszczą strukturę włókien mięsa. Inaczej niż w przemysłowym mrożeniu, nagłym i do niższych temperatur. Pozdrawiam! EDIT: Przepraszam za wypowiedź w stylu DZIADKA, rzeczywiście mogłem trochę skonkretyzować. :blush: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6864-mieso-swieze-czy-mrozone/#findComment-224581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.