@halusia@ Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 10 Listopada 2014 Haluś w tych małych słoiczkach? to był "zacier" Piekło jak w piekle Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 10 Listopada 2014 A ja tego nie próbowałem - Przemek, jedną buteleczkę proszę zbunkruj dla mnie Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 10 Listopada 2014 A ja tego nie próbowałem - Przemek, jedną buteleczkę proszę zbunkruj dla mnie Sylwek ja wiele rzeczy nie próbowałam bo nie byłam w stanie tego pomieścić Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 11 Listopada 2014 Sylwek ja wiele rzeczy nie próbowałam bo nie byłam w stanie tego pomieścić To tak jak ja też niewiele próbowałem TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 11 Listopada 2014 Tier fermentujesz w całości czy pocięte ? Wstaw może swój przepis bo to też moje klimaty Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 11 Listopada 2014 Papryczki zalane wodą do połowy słoika zblendowane, dodaję łyżke cukru i odstawiam do fermentowania codziennie mieszając słoikiem, po ok tygodniu dodaję pół łyżki soli i ponownie odstawiam. Można fermentować dłużej wtedy po zakończeniu fermentacji dobrze przelać papryczki do czystego wyparzonego słoika. Papkę przecieram przez sito do gara i gotuję do uzyskania odpowiednej konsytencji doprawiająć solą i octem tutaj ilość wg. uznania, ja preferuje bardziej słone sosy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 11 Listopada 2014 tieru czy z tych papryczek które od Ciebie dostałem po wypestkowaniu uda mi się taki sos zrobić? ilości nie będą oszałamiające.a może lepiej je zasuszyć i zmielić na proszek do posypywania? czy też jako zasuszone strąki do dodawania do posiłków? Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja bym ich nie pestkował w tych pestkach ogień drzemie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 11 Listopada 2014 w tych pestkach ogień drzemie chyba piekło ... i to dwukrotne Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) I tak ma być Najczęściej blenduję całe z pestkami z dodatkiem octu i sporą dawką soli potem bez pasteryzacji do małych słoiczków po musztardzie czy przecierze Z kwaszeniem / fermentowaniem poeksperymentuję Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 11 Listopada 2014 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 11 Listopada 2014 roger muszę je wypestkować, bo pestki są na nasionka na wiosnę Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 11 Listopada 2014 KURP, pestki zostaw a z papryczek zrob 1 sos mix. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 11 Listopada 2014 i to dwukrotne ten drugi raz to masz na myśli na porcelanie? Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 11 Listopada 2014 Tier dziekuje za przepis chyba piekło ... i to dwukrotne ten drugi raz to masz na myśli na porcelanie? To pieklo z kazdej strony Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Czyściutkie i sterylne się robi Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 12 Listopada 2014 co na ten specyfik nasze jelito grube mówi ? No może nie mówi. Dyziu ono krzyczy ... a ślepa kiszka odzyskuje na chwilę wzrok Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-382989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) W końcu nowe miejsce, nowa wędzarnia to trzeba machnąć pierwszą produkcję, dziś tak na śniadnako trochę serków a jutro sery żólte z 60l mleka i trochę palcówki. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez tier Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 10 Grudnia 2014 W końcu nowe miejsce, nowa wędzarnia Tier ... wszystko nowe i piękne to i zapał do pracy większy życzę na nowym miejscu samych udanych i smacznych wyrobów Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wszystkie serki pięknie zasiatkowane Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziś pierwszy ser typu gouda zrobiłem poszło całkiem dobrze, za miesiąc/dwa zobaczymy efekt przy okazji trochę serków ala korycin w 3 wersjach z pieprzem zielonym i papryką ziel, żurawiną i papryczkami chilli, pomidory i czosnek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Mnie tylko Przemku ten podłużny kształt intryguje - na wszystkich fotach, czy to Twoich, Andrzeja, Radka serki są podłużne a moje - beczułkowate - czy przy ugniataniu ten kształt trzeba wydłużać?Jedyne do jest dobre w kształcie beczułki to to że woreczek 25x35 przecinam na 4 i pakuję w jeden aż 4 serki Ciekawe czy ten podłużny kształt też dałby się na 4 zapakować w jeden taki woreczek Tre Spade No a serki gouda, koryciiny piersza klasa - szczególnie ciekawi mnie ten z domieszką chilli a że Ty jesteś od tego ekspert to tu możesz uzyskać sam balans taki idealny Edytowane 11 Grudnia 2014 przez KURP Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziś pierwszy ser typu gouda zrobiłem I pięknie.... Ja nie mogę wystartować z serami - akumulator siadł, a Twoje.... pikne. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ty pewnie Piotrze Lagery za to robisz Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 11 Grudnia 2014 y pewnie Piotrze Lagery za to robisz Nie wystartowałem - czekam na dostawę drożdży - brak w magazynach chwilowy... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/8/#findComment-389705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi