roger Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 5 Lutego 2016 Wlodziu czyli od "wodza" Twego polecenie / rozkaz dostałeś nie bój się tego głośno powiedzieć ; ( Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 5 Lutego 2016 Salami z pieprzem po 9 tyg. dojrzewania, zostało kilka pałek chyba trzeba na zlot zostawić i trochę słoniny solonej i podwędzanej. Przemek rozumiem, że mówisz o zlocie w Gąsiorowie . Cudne te Twoje salami. Muszę Zbyszka do Ciebie na szkolenie skierować Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 5 Lutego 2016 Dyzio, Jasne - 1,5kg Łopatka, peklowane (50/50) 20g/1kg- 3g pieprz świeżo mielony (proponuję dodać 5-6g bo jest mało wg. mnie wyczuwalny.)- 10g cebula prażona- 3 listki laurowe- 10g żelatyna- 0,5l wody Łopatka krojona w kawałki ok 3cm i peklowana przez 48h, po tym czasie do mięsa dodaje pieprz, liść i cebulkę, całość przesmażam ok 15min w garnku do momentu aż zacznie bulgotać, wtedy zalewam wodą i duszę na małym ogniu 100min. Później w słoiki, do wywaru który został ( ok 0,3l ) dodaję żelatynę i zalewam mięso. Po 24h pasteryzacja 60min i kolejnego dnia 40min. Salami z pieprzem po 9 tyg. dojrzewania, zostało kilka pałek chyba trzeba na zlot zostawić i trochę słoniny solonej i podwędzanej. Przemek rozumiem, że mówisz o zlocie w Gąsiorowie . Cudne te Twoje salami. Muszę Zbyszka do Ciebie na szkolenie skierować Ela mi tu już taki jeden z Ostrołęki chce przyjechać :D Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ela mi tu już taki jeden z Ostrołęki chce przyjechać :D no ja się nie dziwie, robisz zadżebiste salami , no i inne wyroby również Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 5 Lutego 2016 tier, thx. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 5 Lutego 2016 Tier, smakowicie wygląda, gratki :clap: Powiedz mi jeszcze co to za osad na dnie słoików Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 5 Lutego 2016 Ostatnio zrobiłem kilka słoiczków tuszonki Myślę, myślę o tuszonce - Twój tok produkcji wygląda ciekawie - spróbuję po naśladować.... ,bo wygląda dobrze... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 6 Lutego 2016 - 1,5kg Łopatka, peklowane (50/50) 20g/1kg - 3g pieprz świeżo mielony (proponuję dodać 5-6g bo jest mało wg. mnie wyczuwalny.) - 10g cebula prażona - 3 listki laurowe - 10g żelatyna - 0,5l wody Smarówka Tiera przeszła do legendy, teraz chyba pora na tuszonkę Tiera Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię ... Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 6 Lutego 2016 Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię ... A żelatyna Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 6 Lutego 2016 Powiedz mi jeszcze co to za osad na dnie słoików Ten osad powstał po 2 pasteryzacji, aż tak nie znam się ale obstawiam jakieś białka i pieprz Kradnę przepis zamienię tylko cebulę prażoną na cebulę prażoną bezglutenową własnej roboty oraz pasteryzację na sterylizację. Już się ślinię W szybkowarze? daj znać jak wyszło A żelatyna Naturalna z kopyt. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 6 Lutego 2016 tier - orginalny przepis na tuszonkę nic nie mówi o peklowaniu - próbowałeś bez azotynów.... jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jumbo zgadza się, robiłem... obie wersje są dobre, chociaż przy peklowanym mięsu jest bardziej wyrazisty smak, tak mi się zdaję... http://monki.us/wd_forum/i_DSC00158.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie zdaje Ci się Przemek ... Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 6 Lutego 2016 Oj tier narobiłeś smaka na tuszonkę... muszę spróbować, bo ze słoikowych to tylko konserwę mira robię MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie zdaje Ci się Przemek ... Tapniete z GT-I9500 ...jadłem konserwy od ruskich prosto z poligonu - 1000g połowa to tłuszcz , a mięso mięciutkie , szare , duszone , nie wskazujące na użycie azotynów kłania się przepis podany przez Maxella jakieś 100000 lat temu..... jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 6 Lutego 2016 Robiłem i tak i tak ... nie bój ..Mnie bardziej pasuje mięso peklowane niż solone Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 6 Lutego 2016 ...jadłem konserwy od ruskich prosto z poligonu - 1000g połowa to tłuszcz , a mięso mięciutkie , szare , duszone , nie wskazujące na użycie azotynów kłania się przepis podany przez Maxella jakieś 100000 lat temu..... jumbo a te konserwy to kiedy jadłeś? No jak na 1kg, to dobra wydajność w namiotach zjedzą mięso, a w okopach tłuszcz na pajdzie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 7 Lutego 2016 Naturalna z kopyt. I oczu Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 7 Lutego 2016 jumbo a te konserwy to kiedy jadłeś? ...z 30 - 35 lat temu - pozyskane od bratniej armii za bimber (wujo mieszkał obok Szprotawy i często gęsto robił rozmaite wymiany barterowe ) jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-473823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 12 Lutego 2016 Dziś miałem gościa i wspólnie zrobiliśmy trochę salami, tak 26kg do piwka różne rodzaje: z pieprzem zielonym i czosnkiem, cygańskie, paprykowe, z koprem włoskim i z pistacjami za jakieś 4tyg. degustacja. http://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8763.JPG Kutrowanie słoniny i tak 3,2kg http://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8767.JPGhttp://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8781.JPGhttp://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8788.JPG była też mała degustacja wyrobów... http://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8772.JPGhttp://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8774.JPG i jeszcze z dzisiejszego polowania http://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8795.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 12 Lutego 2016 Przemek, chyba znam Tego gościa Wyroby SUPER. wielkie i jeszcze z dzisiejszego polowania ale ta fota przebija wszystko Mam nadzieje, że ten gość pamiętał o zamówieniu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 12 Lutego 2016 i tak na sucho? Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 12 Lutego 2016 Ktoś musiał mielić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Dziś miałem gościa Kurp to turysta wszędzie go pełno Bazyl uważaj... bo kolejna kolej na Ciebie - a tam to chyba z noclegiem, co najmniej na tydzień Przemek, chyba znam Tego gościa Wyroby SUPER. wielkie i jeszcze z dzisiejszego polowaniaale ta fota przebija wszystko Mam nadzieje, że ten gość pamiętał o zamówieniu mam górką 4kg słoniny - Maad reflektujesz? gdybym wziął ten jeden płat słoniny jaki Pani nam wyniosła pewnie górką byłoby z 12kg (bo płat miał pewnie z 16kg) - na podlasiu świnie mutanty Edytowane 12 Lutego 2016 przez KURP Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 12 Lutego 2016 Kurp, nie napisałeś że na rzeźni czuliśmy się jak w pewexie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/23/#findComment-475440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi