KURP Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 12 Lutego 2016 Bazyl uważaj... bo kolejna kolej na Ciebie - a tam to chyba z noclegiem, co najmniej na tydzień Jestem przygotowany w płyny i w jedzenie, damy radę Jeszcze coś dowieziesz i możemy tydzień sziedziec bez wychodzenia z domu Bazyl uważaj - bo jak się zwalę na głowę to i łódkę zwoduujemy Kurp, nie napisałeś że na rzeźni czuliśmy się jak w pewexie. Dokładnie jak w pewexie Mało tego ceny na niektóre elementy tak śmieszne Na miejscu Ci dzielą półtuszę jak chcesz - od razu mi na myśl przyszła wędzonka Krotoszyńska wg. AndrzejaK - wystarczy wytłumaczyć i panowie rzeźnicy przytną element tak jak trzeba Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 12 Lutego 2016 Bazyl uważaj - bo jak się zwalę na głowę to i łódkę zwoduujemy Nie da rady, w zatoce jeszcze lód jest Jak ja do Ciebie zajadę to śmiało będziemy mogli rzucać Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 12 Lutego 2016 No fakt Ty jak lodołamacz 6 centymetrowy lód skruszysz Oby nie tak Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 13 Lutego 2016 mam górką 4kg słoniny - Maad reflektujesz? na plasterek się skuszę, taki trochę może nieco grubszy, ale bez przesady ... muszę uważać na cholesterol :D Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 13 Lutego 2016 Dziś miałem gościa i wspólnie zrobiliśmy trochę salami, tak 26kg do piwka różne rodzaje: z pieprzem zielonym i czosnkiem, cygańskie, paprykowe, z koprem włoskim i z pistacjami za jakieś 4tyg. degustacja. Oż Wy !!!!!! Zbyszek pyta o adres celem degustacji Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Dziś miałem gościa i wspólnie zrobiliśmy trochę salami, tak 26kg do piwka różne rodzaje: z pieprzem zielonym i czosnkiem, cygańskie, paprykowe, z koprem włoskim i z pistacjami za jakieś 4tyg. degustacja. http://monki.us/wd_forum/salami_luty/i_DSCN8763.JPG Przemek zapomniałeś napisać że wilk przeszedł chrzest bojowy - bez przerwy zmielił 23kg mięcha, a zagrzał się że nie można było go dotknąć Ale sprzęcik fajny - mały poręczny Sklep w którym była kupowana słonina ceny: karkówka 11,50PLN, szynka 13PLN.... słonina 8PLN - jednym słowem cenią dość wysoko tą białą szynkę Edytowane 13 Lutego 2016 przez KURP Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 13 Lutego 2016 Kurp to turysta wszędzie go pełno Sylwek to kiedy na Mazury się wybierasz?Chłopaki a tak w ogóle to jesteście MISTRZE Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 13 Lutego 2016 jednym słowem cenią dość wysoko tą białą szynkę Zdrowe = drogie Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Kurp to turysta wszędzie go pełnoSylwek to kiedy na Mazury się wybierasz?Chłopaki a tak w ogóle to jesteście MISTRZE Ela a chcecie aby Was odwiedzić? Wyjdzie że tak jak kiedyś "Gotuj z Kuroniem" będę zabierał walizeczkę i odwiedzał znajomych i przyjaciół i wspólnie z nimi coś kucharzył Do Przemasa jak chcecie możemy pojechać za miesiąc - na degustację tego co zrobiliśmy, ale nawet jeśli nie degustacja - tam są przepiękne krajobrazy począwszy od doliny Wizny poprzez puszczę Knyszyńską i czy Biebrzański Park Narodowy. Droga carska biegnie przez bagna/trzęsawiska - oznakowana jest że na drodze mogą pojawić się łosie, bobry, rysie - mi przed samym wyjazdem z puszczy wyszły na drogę 3 sarny - jak wyszła pierwsza zwolniłem bo wiedziałem że sarny chodzą stadami i spodziewałem się kolejnych. Trzeba jechać naprawdę ostrożnie (ograniczenie przy drodze do 50km/h). Takie czy takie znaki to tam normahttp://www.brd24.pl/wp-content/uploads/2014/12/los_znak.jpghttp://www.biebrza.org.pl/grafika,5586,-.jpgSą też szlaki rowerowe - także pomysł dla tych co lubią jeździć na rowerach aby może zorganizować jakiś wypad na rowery do tier'a http://www.czasnarower.pl/trasa/8592http://www.biebrza.org.pl/69,szlaki-rowerowe.html No i oczywiście musowo odwiedzić działkę na której kręcone są odcinki "Szwagrów"https://youtu.be/jzZtzMT9BCk Edytowane 13 Lutego 2016 przez KURP Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 13 Lutego 2016 Widzę Kurpśiu, że spodobały się Tobie moje rodzinne strony Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 13 Lutego 2016 Niektórzy uprawiają sex turystykę a Kurpsiu jest prekursorem food turystyki "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 13 Lutego 2016 Do Przemasa jak chcecie możemy pojechać za miesiąc - na degustację tego co zrobiliśmy, ale nawet jeśli nie degustacja - tam są przepiękne krajobrazy Musimy się koniecznie umówić, Zbyszek bardzo chciałby porobić salami , zresztą sery też . Ela a chcecie aby Was odwiedzić? Wyjdzie że tak jak kiedyś "Gotuj z Kuroniem" będę zabierał walizeczkę i odwiedzał znajomych i przyjaciół i wspólnie z nimi coś kucharzył Zapraszamy oczywiście. Tyle, że do nas to bardziej latem, bo wówczas mamy łatwiej z noclegiem Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zapraszamy oczywiście. Tyle, że do nas to bardziej latem, bo wówczas mamy łatwiej z noclegiem Nie widzę problemu , namiot posiadam . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-475558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziś szynkę rozkroiłem która była robiona w październiku, dwa razy podwędzana (ostatni raz 30.10) i od tego czasu leżała w próżni Niestety niby prosta krajalnica boscha, a dużych kawałków nie dało się ładnie pokroić. Przynajmniej noże ostre... dwa palce rozwaliłem przy myciu. http://monki.us/wd_forum/szynka/i_DSCN8858.JPGhttp://monki.us/wd_forum/szynka/i_DSCN8852.JPGhttp://monki.us/wd_forum/szynka/i_DSCN8863.JPGhttp://monki.us/wd_forum/szynka/i_DSCN8860.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-476578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziś szynkę rozkroiłem która była robiona w październiku, Qrcze , no ładnie to wygląda i tyle . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-476581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 17 Lutego 2016 Przemek powiem tak takie mankamenty jak źle ukrojona w przypadku tego mięska są nieistotne. Świetny wyrób :clap: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-476591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 20 Lutego 2016 Pils w trakcie... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 20 Lutego 2016 Tier to w Gąsiorowie posmakujemy pifka ja też coś przywiozę Przez dwa miesiące i trochę nie dojrzeje na 100% . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 20 Lutego 2016 Andrzej, Zawsze to młode piwo będzie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 20 Lutego 2016 Przez dwa miesiące i trochę nie dojrzeje na 100% . Dojrzeje w stawie u Moniki Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 20 Lutego 2016 Toć to jeszcze 3 miesiące - myślę że w smaku będzie w sam raz Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ty nie musisz nikt się nie bedzie gniewac Hej Bazylku ale miły jesteś . Napiję się wody ze stawu Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 21 Lutego 2016 BazylWidzew, dnia 20 Lut 2016 - 20:57, napisał: Ty nie musisz nikt się nie bedzie gniewac Hej Bazylku ale miły jesteś . Napiję się wody ze stawu Bazyl pewnie prymuchy posmakował Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) prymuchyA co to jest??, a może brynucha ?? Edytowane 21 Lutego 2016 przez Baca Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 21 Lutego 2016 A co to jest??, a może brynucha ?? Jeśli dobrze pamiętam, ( a może nie ) to Pawlak z Kargulem to prymychę pili, może co region to inna nazwa Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/24/#findComment-477922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi