PanBoczek Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 13 Września 2012 smola, dzięki :grin: btw. przypomniałem sobie co to było.. sok z granatu 5l i 1l żurawinowego xD pychotka mam nadzieję, że będzie ciut gazowana.. Robert... czy Ty czasem nie przesadzasz.... ?no fakt, zły dobór słów :lol: oczywiście nie wlewam trunków do baseniku i w nich się na czworaka nie taplam :lol: hahaha ale seriously... to mój pierwszy sezon :P Pierwsze nalewki (inspirowane forumowymi wyrobami), pierwsze wina (tak samo), zanim napiszę coś co każdy chciałby czytać muszę naskrobać kilka gniotów pokroju scenariusza do 'Golasów'.. niby psychologiczne i głębokie, ale tiaaa :lol: :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-237252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 13 Września 2012 Koźlaki zebrane, na zimę trzeba je ostawić :P Oczyszczone, pokrojone, przegotowane 10 minut.. http://img708.imageshack.us/img708/9712/grzyby2012.jpg Zalewa: szklanka octu, 2 szklanki wody, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki soli. Dla smaku: ziele angielskie, liść laurowy, chilli, czosnek. http://img708.imageshack.us/img708/310/grzyby20121.jpg Warto czy nie... :P lepiej mieć 5 słoiczków na zimę i pospacerować 3 godziny dla zdrowia niż nie mieć nic i spać xD Wodę po gotowaniu grzybów odparowuję i połączę z resztką zalewy.. ciekawe czy coś dobrego z tego będzie może jakaś baza do sosów czy dressingów.. albo grzybowy aromat do pasztetu :P Pozdrawiam http://img407.imageshack.us/img407/3151/grzyby20122.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-237286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 14 Września 2012 Dawno nic nie wędziłem :blush: dziwnie się z tym jakoś czuję :lol: jak bez ubrania :X odpowiedni podkład muzyczny do rolowania boczku: :lol: i jedziemy :grin: Wędzenie w przyszłą sobotę - plany: -karkówka w siatce bez przypraw, parzona jak baleron -2 rolady z boczku - majeran, czostek i pieprz.. jedna po parzeniu wtórnie uwędzona -boczek b/s (musiałem trochę potrenować jej usuwanie xD) -pierś indyka w siatce bez przypraw -kiełbasa dojrzewająca z jałowcem -słonina do zmielenia i w słoiki Słoniny ładnej nie ma.. na rynku Panie stwierdziły, że zarzynają teraz młode świnki i inaczej je karmią.. tak że wszystko idzie w mięso a nie w tłuszczyk polemizować nie będę.. jedna z Pań (ta od której zawsze kupuję mięso na wyroby) podpowiedziała, że czasem w Radzyminie na targu trafi się gratka po uboju wielkiej maciory i można dostać odpowiednią słoninę Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to proszę, podzielcie się ^^ jak na razie pozostaje mi Marko.. jak się nie ma co się lubi.. hehe Co do rolady stwierdziłem, że będzie ładniej wyglądać i lepiej (mocniej) smakować, jeżeli rozpłatam ją troszkę bardziej http://imageshack.us/a/img12/1461/peklowanieboczkurolowan.jpg przygotowane do peklowania mięso.. (tak, tak, drób i wieprzowina osobno :grin: takiej wtopy bym nie popełnił..) http://imageshack.us/a/img811/1461/peklowanieboczkurolowan.jpg Przymierzam się też do większej produkcji tabasco z papryczek czereśniowych.. jestem umiarkowanie zadowolony z tego co wyszło przy okazji a więc ocet aromatyzowany zielem angielskim i rozmarynem się przyda włożony do wrzącej wody i potrzymany do ostygnięcia (żeby przyspieszyć aromatyzowanie.. poprzedni ocet bez tego stał sobie 1-2-3 lata :lol:) Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img19/1461/peklowanieboczkurolowan.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-237463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 17 Września 2012 Mały eksperyment... hamburger i frytki, czyli fastfoodowa klasyka Fryteczki z patelni by MamaBoczek :grin: nie ma porównania do kupnych.. http://imageshack.us/a/img594/605/fastfoodhomefood.jpg Hamburgery inna sprawa :P trochę partyzantki hehe Mięso - udziec wołowy zmielony na sitku 2mm i wyrobiony z prażoną cebulką i przyprawami. http://imageshack.us/a/img546/3632/fastfoodhomefood1.jpg Zdecydowanie inne niż w normalnym hamburgerze :thumbsup: soczyste, dla mnie wręcz niedopieczone w środku - bomba smaku eksplodująca przy każdym kęsie http://imageshack.us/a/img38/1461/fastfoodhomefood2.jpg Ser.. kupny, ale też lepszy niż w standardowym wydaniu Bułka.. ujdzie, ale jednak mięciutka buła z sezamem to klasyk, którego jak dla mnie nie idzie pobić.. chyba, ze domowo upiec bułeczki a'la biszkoptowe? .. Sos.. też lepszy ten chemiczny :lol: cóż, żeby zrobić taki w domu potrzeba sporo eksperymentować a tego sobie uczynić nie mogę :lol: Ogólnie wychodzą na duży plus.. o cenie już nie wspomnę http://imageshack.us/a/img515/2283/fastfoodhomefood3.jpg Wędzona słonina gotowana w słoiku 3 godziny... rewelka mam przeczucie, że mielona będzie jeszcze lepsza.. tylko inny słoik by się przydał, lub foremka do pasztetu, żeby można było gotowy produkt kroić w plasterki Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img440/5626/fastfoodhomefood4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-238046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 17 Września 2012 Te piękne hamburgery to już kolacja, czy to dopiero podwieczorek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-238052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 21 Września 2012 Te piękne hamburgery to już kolacja, czy to dopiero podwieczorek ???lepiej.. zagrycha Jutro wędzenie, dziś nadziewanie kiełbasy dojrzewającej z jałowcem.. Przy okazji test nowych noży (prezent).. najlepsze WŁOSKIE noże na rynku!!! Design opracowany w USA, produkowane w CHINACH :lol: hahaha Włochy to te noże widziały.. jak kierowca ciężarówki był na postoju żeby się odlać :P ale cóż.. przyznam, że kroi się nimi bardzo wygodnie.. lekkie acz badziewne, na pierwszy rzut oka badziew, przy tym ostre i dobrze pomyślane.. Skórę usuwało się jak marzenie komfort pracy jakiś taki.. mniejsza. http://imageshack.us/a/img228/9327/kiebasadojrzewajcazczos.jpg jak to zdjęcie się tu dostało :blush: :shock: no cóż.. boczuś ładny, dobry :thumbsup: znajoma Pani policzyła 13zł/kg, powiedziałem że na kiełbaskę to odkroiła z 2 kawałków tak żeby jak najmniej było kości i chrząstek.. nie było prawie wcale ^^ http://imageshack.us/a/img853/9327/kiebasadojrzewajcazczos.jpg Wołowina sitko 9mm ścięgnista 0.8kg Boczek b/s sitko 9mm 4.3kg Słonina pokrojona w grubą kostkę 0.7kg Do tego jako przyprawy; cała paczka jagód jałowca zmiksowana z peklosolą (25g/kg) i 2 główkami czosnku.. pieprz mielony 2 łyżki stołowe. http://imageshack.us/a/img26/9327/kiebasadojrzewajcazczos.jpg Nie mieszane za intensywnie, do połączenia całości Przy nabijaniu do ostatniej partii jelita, do farszu wmieszałem sporo czarnej gorczycy (całej).. lubię u innych jak widać takie niespodzianki w środeczku http://imageshack.us/a/img155/9327/kiebasadojrzewajcazczos.jpg Odkręcane.. cóż tak jak umiem na próbę, jak lepiej będzie na dojrzewającą pierwszą napakowałem dosyć ścisło, 2 kolejne mniej.. chyba ta w środku będzie trafiona najbardziej trzeba jakoś wypraktykować... jutro wędzenie Chyba je przewiążę sznurkiem jak ostatnio.. dla samego wyglądu hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-238941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 23 Września 2012 http://imageshack.us/a/img88/4363/wdzenie22wrzenia2012.jpg Dzień jak widać zaczął się przepięknie.. widok z mojego balkonu hehe Jako, że wstałem przed 5 a mięsko sobie ociekało bez mojego udziału, miałem czas aby wyrwać się do ogrodu i zebrać niedobitki cukinii Ot nic wielkiego, ale 4 słoiczki zawsze.. http://imageshack.us/a/img411/6360/wdzenie22wrzenia20121.jpg Wędzenie tia... większość była przyjemna, do czas aż zaczął padać deszcz.. przetrzymałem wędzonki 8 godzin.. dla piersi indyka ciut za długo jakoś tak koloru złapać nie mogła, cóż.. nie jest jakoś potwornie sucha, ale szału nie ma :mellow: pierś kurczaka wędzona smakuje mi o niebo lepiej http://imageshack.us/a/img805/8230/wdzenie22wrzenia20122.jpg http://imageshack.us/a/img689/333/wdzenie22wrzenia20127.jpg http://imageshack.us/a/img11/8895/wdzenie22wrzenia20128.jpg Pierwszy raz ten wielki gar był wypełniony mięsem po brzegi :lol: http://imageshack.us/a/img690/7293/wdzenie22wrzenia20123.jpg słoninka na przemiał, do słoików i gotowana będzie 3 godzinki. http://imageshack.us/a/img39/9116/wdzenie22wrzenia20124.jpg tutaj oczywiście zdaję sobie sprawę z wpadki karkówka trochę się przybrudziła o beczkę, a potem po małej stresującej sytuacji z siostrzeńcem, dorzuciłem drewna żeby nie zgasło i poszedłem ochłonąć :devil: temperatura musiała na chwilę skoczyć za wysoko i zabrudzenie się scementowały w czarniawe miejsca.. ogólnie z koloru nie jestem zadowolony.. http://imageshack.us/a/img820/9717/wdzenie22wrzenia201211.jpg Smak jest za to :thumbsup: zadowalający :lol: ..8 godzin wędzenia 40-45*C, parzenie 150 minut i dziś znowu 2 godzinki wędzenia temp. 45-60*C.. bardzo fajnie to działa A tu mały dodatek; sos czosnkowy a'la domowy majonez 3 ząbki czosnku drobniutko posiekane, 2 żółtka, kopiasta łyżka słodkiej musztardy 'kremska' by develey, sól pieprz - wkręcamy jakieś 2 szklanki oleju, pod koniec zaprawiając do smaku octem aromatyzowanym zielem angielskim i rozmarynem. Jako wzbogacacz smaku i konsystencji - prażona, suszona cebulka Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img687/7862/wdzenie22wrzenia201212.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-239419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 23 Września 2012 Boczusie po tak długim wędzeniu i parzeniu, muszą rozpływać się w ustach a ten przepis na sos czosnkowy , to już trenowałeś , czy taki spontan pomysł ? patrząc po składnikach musi wybornie smakować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-239422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 24 Września 2012 Emil, :grin: boczki mają nadal swoją konsystencję, czuć pod zębem mięsko ale są mięciutkie.. wreszcie wypraktykowałem ustawienie palnika i mocy płomienia do tego gara.. przez te 2.5h tylko 2 razy musiałem odrobinkę zimnej wody dolać parzenie przestanie być nieprzyjemnym zajęciem :grin: a ten przepis na sos czosnkowy , to już trenowałeś , czy taki spontan pomysłjak zwykle spontan ale akurat ten chyba powtórzę jak będzie okazja.. mama zachwycała się czosnkowym sosem Heinz'a więc pomyślałem, że zrobię lepszy :P o dziwo tak dobry, że zszedł dosłownie w godzinę :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-239566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 27 Września 2012 Za inspiracją Artura postanowiłem na piątek upiec chleb nieeestety :P na robienie zakwasu nie miałem 5-ciu dni, więc wybrałem uproszczoną opcję z drożdżami.. Bazowałem na tym przepisie: http://smakowitychleb.pl/chleb-pszenno-zytni/?gclid=CMHr_5nV0rICFdHLzAodDnAAlg oczywiście.. nie był bym sobą, gdybym nie pozmieniał kilku rzeczy :lol: Pszenno-Żytni chleb z prażoną cebulką i wędzonym boczkiem Ogólnie jak w przepisie z linku z tym, że: -zmiksowałem prażoną, suszoną cebulkę.. nie za drobno.. nie będzie wyczuwalna a doda smaku - na oliwie i dużym ogniu zrobiłem boczkowe skwarki - mąki wymieszałem w proporcjach 300g żytniej i 200g pszennej, potem w miarę potrzeb dodawałem pszennej - tłuszcz wytopiony z boczku i oliwa nie mógł się zmarnować.. 400ml wody podgrzałem na tej patelni, po prostu wlewając ją na gorący tłuszcz - wyszło od razu 37.2*C czyli perfect - zwiększona ilość mąki oczywiście zostaje wytłumaczona tłuszczem po smażeniu - pieczenie bez termoobiegu po 35 minutach nie dało oczekiwanego koloru, więc na ostatnie 5 minut (no może 8 hehe) podniosłem temp. na 240*C z termoobiegiem.. jednocześnie wziąłem garść wody i wlałem na dno piekarnika, jak również trochę pokropiłem chleb - nie wiem czemu, tak widziałem w 'akademii mistrza novellego' xD http://imageshack.us/a/img833/9996/chlebek2012.jpg http://imageshack.us/a/img7/4125/chlebek20121.jpg http://imageshack.us/a/img171/9173/chlebek20122.jpg http://imageshack.us/a/img21/5783/chlebek20123.jpg Chlebuś ma fajną, chociaż nie aż tak chrupiącą jak myślałem, skórkę - zapach powala, konsystencja wydaje się odpowiednia, ale to okaże się dopiero po przekrojeniu.. czego sam nie będę robił bo i tak nie jadam często pieczywa Jutro będzie dokładnie przetestowany w towarzystwie kolegów wędlinek i smalcu Jego przyjaciółki kiełbasy dojrzewające wiszą sobie w kuchni i czekają na powtórne wędzenie.. wszystko układa się całkiem nieźle :grin: Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img18/6765/chlebek20124.jpg http://imageshack.us/a/img99/6251/chlebek20125.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 27 Września 2012 Za inspiracją Artura postanowiłem na piątek upiec chlebNo jak malowany !!! Z zewnątrz... a dawaj przekrój, jak wyszedł ? Wyglada, że wyrósł akurat... Brawo Robert !!! I te kiełbaski... :thumbsup: Cóż to mysliwska podsuszana ? Ja własnie zarobiłem ciasto, chlebek ok 19 bede wypiekał, lece do wędzarni , pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 27 Września 2012 mam ślinotok na ten chlebuś i resztę zresztą też :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmir Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 27 Września 2012 boże, następny co sam nie zje a innych nie zaprosi :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 27 Września 2012 boże, następny co sam nie zje a innych nie zaprosiRobert po zdaniu na prawo jazdy pewnikiem jakąś imprezę zrobi... :P Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 27 Września 2012 nieeestety :P na robienie zakwasu nie miałem 5-ciu dni, więc wybrałem uproszczoną opcję z drożdżami..Robercie, kolejnym razem jak już Ci się znudzi chleb na drożdżach to polecam zakwas ale nie taki 5-cio dniowy tylko starszy (kilka, kilkanaście lat) jakby co to się polecam a wiem, że Tomek B. też taki posiada. Chlebek śliczny i kiełbaski jak marzenie :thumbsup: , jestem pod dużym wrażeniem twojej kreatywności. pozdro W. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 27 Września 2012 I te kiełbaski... Cóż to mysliwska podsuszana ?to ta jałowcowa wędzona, ale surowa i dojrzewająca.. na razie kilka dni podsycha, potem w lodówce będzie stopniowo dojrzewać i tracić na wadze 40 dni rmir, arkawroc, bwie, dziękuję bardzo :grin: Robert po zdaniu na prawo jazdy pewnikiem jakąś imprezę zrobi... nieee... małe spotkanie literackie :P tak, żeby omówić kilka fraszek :lol: Robercie, kolejnym razem jak już Ci się znudzi chleb na drożdżach to polecam zakwas ale nie taki 5-cio dniowy tylko starszy (kilka, kilkanaście lat) jakby co to się polecam a wiem, że Tomek B. też taki posiada. :grin: przyjacielu, staram się jeść jak najmniej pieczywa z wiadomych względów.. ale w końcu trzeba się na czymś uczyć powiedziałbym, że chcę rozpocząć swoją własną 'dynastię zakwasową', tylko muszę znaleźć konsumentów Tomek zawsze rad wszystkim się dzielić z bliźnimi chyba jednak dla samej nauki zrobię własny :P Z zewnątrz... a dawaj przekrój, jak wyszedł ? Wyglada, że wyrósł akurat...i tu jak dla mnie największe zaskoczenie :P http://imageshack.us/a/img839/426/przekrjh.jpg Miałem obawy, że skórka będzie za twarda - nie jest.. mięciutka i smaczna, acz odróżnia się od miąższu.. Pomimo 15 minut ostrego wyrabiania ciasto jest leciutko kruche, jakby brak glutenu :P w niczym to nie przeszkadza, spoistość ok - nawet przyjemna odmiana Jedynym wielkim zawodem jest doprawienie.. 2 łyżeczki soli na taki chleb to jakaś pomyłka.. tak mi się wydawało, ale doprawiłem jak było w przepisie :rolleyes: można spokojnie dać 6-7 łyżeczek.. No i coś nie tak z temperaturą w piekarniku :P pomijam to, że staroć co jakiś czas resetuje temperaturę do 180*C i musiałem pilnować żeby było 220*C.. po prostu mu nie wierzę :lol: chyba kabelki się mu postykały tam gdzie nie trzeba Miałem kroić dopiero jutro.. ale okazało się, że babcia nie ma na jutro rano chleba, a to mama chce spróbować etc. :lol: tak to już jest Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img809/4184/przekrj1.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 27 Września 2012 to ta jałowcowa wędzona, ale surowa i dojrzewająca. To jakiś autorski przepis :shock: ,chyba kiełbasa z dodatkiem jałowca .Tak mi się wydaje.Prawda Panie Boczek :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 27 Września 2012 Arkadiuszu, oczywiście masz rację :grin: wybaczcie proszę moje skróty myślowe.. w kwestii 'kiełbasy z dodatkiem jałowca' to chyba już nie pierwszy raz kiedy ją jałowcową nazywam :blush: ..taka ładna, krótka nazwa hehehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 27 Września 2012 do tego chlebusia świeże masełko i pożądny plaster szynki kawał pomidora :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 27 Września 2012 PanieBoczku, chlebek pierwsza klasa !! Gratuluję udanego wypieku :clap: :clap: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 1 Października 2012 do tego chlebusia świeże masełko :grin: a może tak? :thumbsup: http://imageshack.us/a/img87/5677/grahamki20121.jpg świadziu, :grin: chleb to każden jeden upiec umie ale grzybków to nie ma komu szukać :wink: hehehe Btw. nie wiem jaką zaćmę umysłową miałem :P ale ten chlebek to z mąki pszennej i mąki pszennej typu graham :lol: lekko się zgubiłem w ferworze walki i jakoś tak wyszło :blush: Nie ubyło mu przez to nic, ale sprostować trzeba :P Tak się dziś zdziwiłem jak przeczytałem opakowanie od mąki.. że pomyślałem; jak już mam mąkę graham to strzelę mini grahamki takie co je mama czasem kupuje i najbardziej lubi hehe Ciasto robione podobnie jak na chleb.. tylko bardziej na czuja i lepszy produkt dzięki temu wyszedł.. więcej drożdży, 5 łyżek cukru, 4 łyżeczki soli.. wyrabiania zamiast 10 to 20 minut.. lepsza konsystencja i wsio http://imageshack.us/a/img607/2915/grahamki20122.jpg W sumie około 650g mąki - z czego 200 białej, reszta graham. Z tego wyszło 16 grahameczek po formowaniu kolejna godzina wyrastania.. (w sumie 2 godziny). http://imageshack.us/a/img823/1396/grahamki20123.jpg Nie byłem pewien ile piec te bułeczki :P na forum tylko jeden temat był, więc zrobiłem podobnie.. 15 minut 250*C... dałem 12 minut w tej temp. i dołożyłem kolejne 8 minut z termoobiegiem dla lepszej skórki http://imageshack.us/a/img543/7316/grahamki20124.jpg Cieszę się bardzo, bo wyszły w smaku i konsystencji (skórka też) niezwykle podobne do tych co mama kupuje :grin: http://imageshack.us/a/img33/4905/grahamki20125.jpg Przekrój obowiązkowo hehe http://imageshack.us/a/img546/9127/grahamki20126.jpg Jak już przy przekrojach jesteśmy to czemu nie kiełbaski :P wisi sobie teraz w lodówce.. jeszcze naście dni powolnego dojrzewania i schnięcia Pozdrawiam http://imageshack.us/a/img228/6867/grahamkikieba.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-240827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 26 Października 2012 A co stało się z autorem? Tylko zreflektował się że dawno nie widział arcydzieł. U Roberta wszystko w porządku? Kto wie? Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-246026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 26 Października 2012 A co stało się z autorem? Tylko zreflektował się że dawno nie widział arcydzieł. U Roberta wszystko w porządku? Kto wie?Sasza ja już kiedyś wspominałam na SB o PanieBoczku, że dawno nie było Go na forum... niestety nic nie wiem :shock: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-246027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 26 Października 2012 Ja kojarzę,że miał jakieś problemy z internetem. Pojawiał sie ostatnio rzadko,ale sie pojawiał... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-246030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 26 Października 2012 Dziękuje druhowie. Niechaj wszystko nawiąże się. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/20/#findComment-246043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.