pokemon15 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #951 Opublikowano 18 Września 2013 Co to na drugim zdjęciu ?boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-302137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #952 Opublikowano 18 Września 2013 Co to na drugim zdjęciu ?boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach...boczek ??? wyglada na boczek albo jakieś mięsko w kawałkach...boczek boczek.. średnio udany boczek obiecuję się poprawić! i czekam na kontrolę, więc wiecie!!!!! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-302142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #953 Opublikowano 18 Września 2013 A napisz ty jak ten boczek robisz.Może nie wygląda mniamnuśnie, ale jest samczy !Coś wspólnie poprawimy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-302145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #954 Opublikowano 19 Września 2013 miro, 700g boczku ze skórą.. zapeklowany 23g/kg, przed pakowaniem w słoiki dosmaczony dwoma dużymi ząbkami czosnku, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i skórką z cytryny do każdego słoiczka po zielu angielskim - do jednego sypnąłem ciut żelatyny hehe a żeby było ciekawiej troszkę wina malinowego :devil: ciekawe czy się ładnie zestali.. liczę na te skórki.. żeby skórka na boczku oddała wiąźliwość (jest takie słowo? chyba nie :lol: ) i była mięciutka walnąłem słoiczkom 2.5h gotowania dziś, jutro planuję godzinę i pojutrze 40 minut.. myślę, że to wystarczy tak jak pisałem - oregano, cukier, skórka z cytryny.. odpadają wraz z dodatkiem win owocowych... ale wino wytrawne lub połączenie wytrawnego czerwonego z kroplą wermutu może być cacy przy długim czasie pasteryzacji trwam - skórka jest fajna te słoiki pójdą po prostu do zjedzenia na ciepło np. w zupie, gdzie smak przeniknie i doda całości następnym razem więcej skórek i ostrożniej z przyprawami.. i myślę, że wyjdzie coś dobrego.. aha i boczek ciut za tłusty :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-302194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #955 Opublikowano 19 Września 2013 aha i boczek ciut za tłusty :PNie wybrzydzaj młody, nie wybrzydzaj :tongue: :lol: , a jak Tobie za tłusto to musztarda sarepska do posmarowania, chrzanik tarty, albo czosnek na kromkę chlebka i spożywanko boczku jak ta lala, tłustość w ostrym smaku znika :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-302207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #956 Opublikowano 3 Października 2013 a jak Tobie za tłusto to musztarda sarepska do posmarowania, chrzanik tarty, albo czosnek na kromkę chlebka i spożywanko boczku jak ta lala, tłustość w ostrym smaku znika hehehe Zbójaszku co prawda to prawda! dawno nic nie ten tego... nie pisałem pierwszy post po updacie forum hehe czekałem z niecierpliwością na polską edycję TopSzef'a... mój ulubiony program z serii konkursów kulinarnych..odechciewa się gotować po prostu.. oglądanie tego grozi znieczulicą spożywczą.. myślałem, że to będzie widowisko na poziomie, tak jak było w wersji USA.. a u nas wzięli ludzi bez pojęcia o produktach nawet od pierwszego odcinka gdzie zmarnowali wołowinkę argentyńską po ostatni z podrobami... ehh sama reakcja kucharzy TOP SZEFÓW na te podroby.. masakra no mniejsza xD u mnie dziś małe co nieco - terrina i pasztet - oczywiście bez przepisów, na czuja i z modyfikacjami :P Na terrinę z golonki zazwyczaj gotowałem je 8 godzin w wywarze.. tym razem skróciłem czas do 4 godzin i gotowałem w piwie.2 golonki - 2 litry piwa.. litr normalnego i litr chmielowego, bardziej goryczkowego.. i nie wiem czy nie przesadzona ta goryczka :P dosypałem trochę cukru.. i wrzuciłem chilli hehehe jedna suszona a dodała kopa :P Pasztet z kuskusem, bez mielenia.. posiekany parzony boczek, surowa wątroba wp, skórka gotowana do miękkości, surowa cebula i czosnek - wszystko zblendowane coby maszynki do mielenia nie brudzić zobaczymy jak to wyjdzie hehe przekroje niebawem Pozdrawiam http://img28.imageshack.us/img28/9172/a0gw.jpg http://img841.imageshack.us/img841/9997/bujz.jpg http://img35.imageshack.us/img35/9572/rm6d.jpg http://img689.imageshack.us/img689/3843/b0fj.jpg http://img849.imageshack.us/img849/4462/ldvz.jpg ahh no i ucho wp gotowane.. z chrzanikiem było pychotka.. dołączam do forumowych fanów uszu xD http://img96.imageshack.us/img96/1664/qjsc.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-304722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #957 Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) pychotka.. dołączam do forumowych fanów uszu xD PBoczek jesteś przyjęty . :D Chrząstkę też należy zjadać . Może być nawet bez chrzaniku . Gorąco pozdrawiam Edytowane 3 Października 2013 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-304793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #958 Opublikowano 4 Października 2013 Andrzejku a ile polecasz gotować ucho, żeby dało się zjeść z chrząstką? :P mój dziadek uwielbiał chrząstki najbardziej właśnie hehe a ja samą skórę zjadłem a chrząstka zasuszona dla pieska jako gryzak hehe Przekroje... źle nie wygląda, ale nie jestem zadowolony ani z jednego ani z drugiego Co do komentarzy apropo terriny, że niepotrzebnie tak rozgotowuję golonki.. 4 godziny to stanowczo za mało, będę się trzymał już zawsze 8. smaczne może i jest, ale nie powala.. średnio na jeża. Piwo ani golonce ani pasztetowi dobrze nie zrobiło pasztet przebija goryczą piwa.. jakby brakowało cukru w nim.. bardzo wątrobiany - co akurat mi w nim pasuje :P pominięcie mielenia maszynką przed blendowaniem też nie było super pomysłem hehe reasumując ciut poszedłem na łatwiznę, wypróbowałem nowe pomysły.. nie wypaliło :P tym bardziej się cieszę, że eksperymenty przynoszą wymierne korzyści Pozdrawiam http://img534.imageshack.us/img534/9264/8why.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-304918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #959 Opublikowano 4 Października 2013 u nas otworzyli knajpkę gdzie można zjeść ucho - pychotka!!! Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-304954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #960 Opublikowano 4 Października 2013 Andrzejku a ile polecasz gotować ucho, żeby dało się zjeść z chrząstką? :P Ja ze trzy godz. gotuję, a nieraz i więcej, ale w garnku, jak masz szybkowar to będzie szybciej Wkładam do zimnej wody do tego ziele, pieprz ziarnkowy, listek bobkowy, czosnek no i sól. Mi smakuje najlepiej z musztardą sarepską "Roleski" :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-305034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #961 Opublikowano 4 Października 2013 Mi smakuje najlepiej z musztardą sarepską "Roleski" Też byłem fanem sarepskiej Roleskiego. Teraz zajadam się chrzanową (też z firmy Roleski), ma mniej cukru a i smak wydaje mi się o niebo lepszy (taki jakby pełniejszy). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-305056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #962 Opublikowano 22 Października 2013 Panie Boczku! Wzywam do aktualizacji tematu! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-308261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #963 Opublikowano 27 Października 2013 Karakan dzięki hehehehe pewnie bym tego dziś nie wrzucał jeszcze bom zmęczony letko, ale się przemogłem ^^ Pieczywko drożdżowe z makiem, czarnuszką i pestkami dyni. całkiem mi smakowało hehe lubię takie http://img856.imageshack.us/img856/4338/9e53.jpg Sos/Chutney śliwkowy do pieczonej wieprzowiny. Śliwki węgierki wypestkować i pokroić w drobną kostkę, zasypać niewielką ilością cukru (~3 łyżki). Na patelnię wsypać cukier i na wolnym ogniu czekać, aż zmieni się w karmel. W tym samym czasie podsmażyć na maśle4 duże cebule. Kiedy karmel będzie gotowy (nie za ciemny) dorzucamy cebulę z masłem i mieszamy, czekając aż cząstki karmelu całkowicie rozpuszczą się w sokach z cebuli i stworzą jednolitą mieszankę. Zwiększamy ogień i dodajemy śliwki, które puściły sok, razem z odrobiną drobno posiekanej papryki i czosnku. Doprawiamy solą, ew. kostką rosołową i czekamy aż cała wilgoś wyparuje. Całość karmelizujemy na średnim ogniu często mieszając,kiedy nabierze ładnego koloru podlewamy wywarem wieprzowym (mile widziane chilli).Gotujemy do odparowania płynu, aż sos nabierze konsystencji (prawie) śliwkowych powideł. Wykańczamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy do smaku http://img43.imageshack.us/img43/9376/ql9x.jpg http://img23.imageshack.us/img23/2121/x6fi.jpg http://img36.imageshack.us/img36/695/dtcu.jpg http://img713.imageshack.us/img713/5013/9ina.jpg Fenomanalna mielonka słoikowa, czy cóż to był za cud zlotowa pamiątka od Pokemona Poki zarąbiste! najlepsza rzecz ze słoika jaką jadłem http://img40.imageshack.us/img40/372/kdcn.jpg jakieś takie ciacho najlepsza galaretka na żylatynie i soku z pomarańczy.. mniam http://img809.imageshack.us/img809/8284/6a0o.jpg I wspomnienia, zdjęcia, które powinienem wrzucić dawno temu hehehe2 razy na grzybki poszedłem do pobliskiego lasu szału nie było, ale w sumie zebrało się na 5 słoików ^^ http://img571.imageshack.us/img571/1438/8evk.jpg http://img43.imageshack.us/img43/562/eefm.jpg http://img690.imageshack.us/img690/8566/ywus.jpg http://img14.imageshack.us/img14/8431/oa8m.jpg marynata na podstawie wskazówek ze strony kolego Świadzia bardzo smaczne wyszły! dzięki! Zeszły weekend pod znakiem produkcji surowej dojrzewającej receptura podobna jak ta na zlot hehe z jałowcem i kuminem ^^ 19 metrów kiełbasy zawisło w lodówce na prowizorycznych rusztowaniach ze szpagatu.. problem w tym, że kiełbasy z tyłu strasznie się pocą coś będę musiał wymyślić bo szlag je trafi ehh Mięsko z młodej świnki podgardle chudziutkie, ale trochę tłuszczu w kostkę udało się pokroić http://img834.imageshack.us/img834/4071/yddk.jpg http://img594.imageshack.us/img594/2356/qbxm.jpg z mieleniem boczku na klej masakra... sitko 2.5mm już w ogóle nie działa - luzów nie ma, więc to na pewno wina tępoty noża i sitek.. w sumie od początku wyrobów na forum nie były ostrzone ani wymieniane - lol chyba muszę po prostu nauczyć się na swoich błędach http://img42.imageshack.us/img42/9941/j0t4.jpg zmieliłem więc mięso do spoiwa na sitku 9mm,,, 6x hehehe dalej szło gładko http://img585.imageshack.us/img585/3628/l5kh.jpg http://img7.imageshack.us/img7/76/n3lt.jpg na kościach i obranym z nich mięsie powstało 10 słoików galarety i 3 z mielonym mięskiem.. to chyba na razie tyle Pozdrawiam! http://img22.imageshack.us/img22/8158/n9v2.jpg http://img833.imageshack.us/img833/3238/2njo.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #964 Opublikowano 27 Października 2013 Robert,widzę że ostatnio duże ilości pyszności wychodzą spod Twojej ręki Cieszę się że grzybki w mojej marynacie Ci smakują :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #965 Opublikowano 27 Października 2013 P. Boczku, piękne kreacje! Jak znajdujesz czas na spanie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #966 Opublikowano 27 Października 2013 Robert robisz zapasy jak by zima miała nadejść a to co pogoda nam daje to wiosna Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #967 Opublikowano 28 Października 2013 Robert, dawno nie byłem w twoim temacie. Nie zawiedziony. Zdejmuję kapelusz przed maestrem! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #968 Opublikowano 31 Października 2013 Hehe za dobrzy Jesteście i za chojni w miłych słowach uff nikt się nie kapnął, że to ciasto z połcia to jeden wielki zakalec wyszedł hahaha dlatego tak galaretkę zachwalałem.. chyba samą galaretkę niebawem zrobię stosunkowo mało kaloryczna a ze świeżych składników przesmaczna świeże.. właściwie tylko sok z pomarańczy i klementynek.. brzoskwinia z puszki :P Świadziu proporcje tak dobre, że wykorzystałem do innych rzeczy tą zalewę od parówkowej po słoninę hehe Redzed bezsenność :P od nadmiaru mięsa może Karol robię, robię a jeść nie ma komu.. Sasza bracie w porównaniu z Tobą.. sam wiesz Wujaszek mnie natchnął dobrym pomysłem coby zachować trochę parówkowej w formie słoikowej.. zasadzałem się na utopence już dawno, jakiś czas temu nawet zrobiłem zakąskę w słoiku, ale nie miałem jeszcze okazji spożytkować :P może w końcu się przełamię hehePrzez Kruszynkowe słoninki w formach wszelakich pokusiłem się też o zrobienie parzonej słoniny w zalewie z dodatkiem słodkiej papryki, cebuli, szczypiorku i co tam jeszcze poszło.. ciekaw jestem jak to będzie za miesiąc smakowało Pozdrawiam! Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-309888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #969 Opublikowano 21 Listopada 2013 Posty takie, które lubię najbardziej! gdzie mogę podziękować Braciom i Siostrom za dobroć serc Dyzio! Przeogromne dzięki za ten wspaniały prezent!!! Od dawna myślałem o nabyciu czegoś podobnego.. chciałem składaka a Ty dałeś mi opancerzoną limuzynę hehehe Z tego szynkowaru będą korzystać jeszcze dzieci moich dzieci wygląda na niezniszczalny! ..ale czym jest rzecz, jeśli nie włożyć w nią trochę serca hehe w tym przypadku podudzia ^^ tak więc, zakupiłem kilka kilogramów drobiowych podudzi ze skórą i kością - mniej więcej aby uzyskać 4kg gotowego wsadu.. podudzia pozbawiłem kości i chrząstek, skóry zdjąłem i pokroiłem na mniejsze kawałki.. mięso ze skórami zapeklowałem na sucho - 3-4 dni, peklosól 17g/kg wczoraj zaczęła się dziać magia Mięsko wraz ze skórami zostało potraktowane tłuczkiem, doprawione białym pieprzem (ok. 1.5-2g/kg) i przesypane odrobiną żelatyny.. po czym wyrobione i ugniatane celem sklejenia i pozbycia się powietrza (jak widać w tą czynność za mało serca lub wprawy włożyłem, ale źle nie jest hehe) btw. tłuczek mi się trochę rozpadać zaczął.. dlatego owinąłem go foliową torbą i zawiązałem sznurkiem.. Wsad powędrował do szynkowaru wyłożonego folią 600x700 od Miro można rzec, że spadły mi z nieba - warto mieć takie rzeczy w zapasie powietrza całkowicie nie udało mi się usunąć Wielką niewiadomą był sposób parzenia.. piekarnik rozgrzany do 75*C i 2 blachy z wrzątkiem.. kolejnym dylematem był czas parzenia dla takiego gabarytu.. za radą Miro postawiłem na nieco ponad 4 godziny (dokładnie 4h 20min) Posiłkowałem się też wpisami DZIADKA i Eanny;https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3071-zboj-madej-wyroby-parzone/page-5https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1995-parzenie-w-szynkowarze-bez-woreczka/page-2 Według mnie wyszło idealnie wyciek był minimalny - to co widać na wierzchu pokrywy praski to tłuszczyk i 1-2mm warstwa galaretki.. w środku jest trochę galaretki przy dnie, ale też nie za wielemięso jest soczyste, ani niedoparzone ani przeparzone, skórki są świetne ^^ Smakowo jak dla mnie idealnie, konsystencja też super - o to mi chodziło.. przypomina nieco salceson drobiowy - cieszę się, że nie robiłem emulsji ze skórek całość zwarta, plasterki się nie rozpadają.. jeszcze raz wielkie dzięki Dyzio!!! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #970 Opublikowano 21 Listopada 2013 Panie Boczku... Aleee :clap: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #971 Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Super wyrób, fajny ten twój blok, gratuluję. Edytowane 21 Listopada 2013 przez SIVON Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #972 Opublikowano 21 Listopada 2013 Qrcze Boczuś, ale dałeś czadu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #973 Opublikowano 21 Listopada 2013 Bierz tą prasowankę i organki i przybywaj, posiedzimy przy mojej wiśniówce :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #974 Opublikowano 21 Listopada 2013 zostaw trochę dla Mazowszanki Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek B-B Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #975 Opublikowano 21 Listopada 2013 zostaw trochę dla Mazowszanki pozostawiam to bez komentarza. Już zgłodniałem Dodano: 21 listopad 2013 - 15:53Zbójaszku ja mam już tyroszkę tegorocznej śliwki , to plus twoja wiśnia ,i zagrycha , Można zacząć wekend. Cytuj krzysiek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/39/#findComment-314945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.