PanBoczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ło matko :grin: z resztą widać, że już boisz się cokolwiek pisać w swoim temacie... :grin: :grin: :grin: nom przytłoczony jestem hehehe Bazyl, Tusiaczek, Artur, Maad, Wiesiu, Gwizdek, ArturD, HerrJumbo, Karolu :grin: dzięki piękne hehe miło poczytać Wszystko pięknie, fajnie, koledzy, smakołyki, a gdzie Robert ???Artur szkoda mi było ujęcie marnować na samego siebie :lol: jak nawet wszystkiego pożywienia nie dałem rady obfotografować ale może coś cyknę.. zaspa śniegu taka jedna wielka przed domem jest, którą miałem uwiecznić :lol:około 22 kwietnia mam być w okolicach Warszawy to nawiedzę Cie i pochłonę te smakołykipewnie już nic nie zostanie do tego czasu :lol: ale zapraszam! znajdę kieliszeczek czegoś dobrego Na weekend majowy chciałbym jakiegoś grilla zmontować - tylko nie wiem czy znajdą się chętni Wujaszku przypominałeś o chęci spotkania na wiosnę :grin: myślisz, że śnieg do majowego wypoczynku ucieknie? Witam po raz pierwszy.Witaj Fazi miło widzieć nową twarz :grin: z powodu HerrSpeck'a LIDL chce wywalić ze swojej reklamy Okrasę i Pascala a Korea Północna i Chiny cenzurują strony z Jego wpisami, aby nie wywołać rozruchówhahahaha :lol: ^^ Pozdrawiam :grin: [ Dodano: Sob 06 Kwi, 2013 09:47 ]Artur Dor, tylko jakby co to tak z wieczora :P bo będę pewnie odsypiał 22 kwietnia włoski wieczór w Buffo a żeby kolorowo było zapiekanka ryżowo-czekoladowo-malinowa z bezą na wierzchu :P Pozdrawiam http://img4.imageshack.us/img4/1036/img2162c.jpg http://img7.imageshack.us/img7/3759/img2163dg.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 PanBoczek, litości nie masz.Jeśli nie kłopot to podziel się przepisem bo ładnie wygląda. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 PanBoczek Serdeczne dzięki za zaproszenie ale muszę podziękować. Roberto podjechał bym lecz czasowo jestem uwiązany straszliwie. Będe w Nadarzynie od południa, noc i cały dzień - za mało czasu by podjechać do Stolycy- jak będę dłużej to na pewno się odezwę. Będę bardzo blisko Abratka (około 10km) to na kawę podskoczę do Niego jak mnie zaprosi - ale to gdzie indziej będzie ustalane Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Karolu, przepis taki z głowy.. nie wiem czy się nadaje do dzielenia się nim :P chociaż smakowało, nie powiem.. uwzględnię drobne zmiany 1 szklanka ryżu i 2 szklanki mleka - podstawa, mleko zagotować, dodać kawałek masła i pół tabliczki gorzkiej czekolady, trochę cukru i ryż. Ponownie zagotować i gotować tak 7-8 minut po czym dodać jakiś aromat (ja dałem waniliowy) i wymieszać. Odstawić szczelnie zamknięty garnek 'pod pierzynę' albo jak ja - zawinąłem w folię alu i wstawiłem do ciepłego piekarnika.. ciepłego, nie rozgrzanego na full.. postało to tam trochę czasu - dokładnie nie wiem ile :P wyciągnięte do wystudzenia. Po wystudzeniu dodałem 3 żółtka i 1/2 masy jak na bezę (ubiłem z 3 białek z cukrem pudrem). Do naczynia żaroodpornego (można wysmarować masłem i wysypać bułką tartą - zalecane) wlałem połowę masy ryżowej i na to połowa słoiczka dżemu malinowego, na to reszta masy ryżowej i znowu dżem malinowy. Takie cudo zapiekamy 10-15 minut w piekarniku, potem nakładamy resztę masy bezowej i dopiekamy pod kolor.. to tak z grubsza pierwszy raz robiłem i z głowy przepis, więc było kilka uchybień; ryż dałem parboiled, który żeby nie wiem co pozostaje twardawy.. powinien być zwykły biały.. nie zapiekłem przed nałożeniem masy bezowej podstawy.. też błąd, żółtko w ryżu nie do końca się ścięło.. i takie tam :lol: myślę, że to co napisałem powinno wyjść ok jestem ciekaw co powiedziałaby np. Halusia doświadczony cukiernik od razu zauważy wszelkie niedociągnięcia oprócz takich jak ilość cukru - sypałem tu i tam na oko, najważniejsze żeby za słodkie nie wyszło.. Artur Dor, kiedyś jeszcze się okazja nadarzy szczególnie w Nadarzynie :grin: Ahh Tusiaczku zapomniałem.. :P miedziane złomowisko będzie, będzie tylko teraz dowalili wyrównania za rachunki.. prawiae 3tys :rolleyes: zobaczymy ile zostanie na zabawki :grin: pomysłu nie porzucam :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 powiem tak, od kiedy baczniej przyglądam się extra :clap: serialowi "PanBoczek smakuje!"- przytyłem 5 kg :mellow: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 powiem tak, od kiedy baczniej przyglądam się extra :clap: serialowi "PanBoczek smakuje!" ......: A był już odcinek "Kto jest ojcem Pablito?" :grin: :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 PanBoczek, Robercie dzięki za przepis Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Romax, :lol: :lol: :lol: :lol: A był już odcinek "Kto jest ojcem Pablito?"no jakże to! dawne dzieje, wiadomo że Federico który okazał się bratem przyrodnim Don Matteo :lol: Karolu, jak zawsze cała przyjemność po mojej stronie mam nadzieję, że fajnie wyjdzie U mnie na obiad(okolację) dziś rolada z boczku pieczona nad kapustką z zasmażaną włoszczyzną :thumbsup: do tego może pure? http://img832.imageshack.us/img832/2728/boczekroladapieczony.jpg http://img13.imageshack.us/img13/6335/boczekroladapieczony1.jpg http://img546.imageshack.us/img546/452/boczekroladapieczony2.jpg PanieB., a gdzie Twoja fotka ? Wszystko pięknie, fajnie, koledzy, smakołyki, a gdzie Robert ??? a cykłem przy tej hałdzie śniegu wielkiej :P a raczej mama mi cykła.. przy okazji żart zimowy z udziałem programiku Dymnego.. fajna, wygodna rzecz Pozdrawiam http://img254.imageshack.us/img254/1382/boczekroladapieczony3.jpg oryginał: http://imageshack.us/photo/my-images/534/img2170jl.jpg/ Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 PanieB., a gdzie Twoja fotka ? Wszystko pięknie, fajnie, koledzy, smakołyki, a gdzie Robert ??? :wink:Wyrolował nas :wink: http://img546.imageshack.us/img546/452/boczekroladapieczony2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Robercie zlituj się Panie... ja jestem na diecie a Ty takie pyszności wystawiasz :shock: :wink: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Robercie zlituj sięHalinko, nie ma lekko - twardym trza być nie miękkim - co mają powiedzieć ci, którzy ślinią się na widok Twoich wyrobów :grin: BTW dieta dietą ale kabanosy muszą być pod ręką. Haluś do miłego :wink: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Halusiu, Królowo wybacz ale co mam począć :grin: :grin: :grin: nie będzie lekko... boczek się dopiekł.. warzywo zredukowało.. ziemniaczki zamieniły w gładkie pure z masłem mlekiem sola i pieprzem.. oj oj OJ Powiem tak.. skórki nie było, warstwa tłuszczu równa.. boczek piekł się 3 godziny nad kapustą i warzywami - zaczął przy 180*C i potem po wystąpieniu oznak przypiekania poszedł pod folię i na 140*C.. piekł się piekł, od czasu do czasu na czuja odkrywany spod folii.. warzywna mieszanka na kapuście pod spodem mieszana co jakiś czas, kiedy już wierzch się karmelizował.. http://img541.imageshack.us/img541/5198/boczekroladapieczony201.jpg NO LUDZIE! takiego delikatnego boczku w życiu jeszcze nie zrobiłem ani nie jadłem Z przystawką warzywną, która działa jak sos... z puree.. zlewa się w jedna smakowitą całość w ustach! przy wielkanocy nic mi tak nie smakowało jak to.. http://img254.imageshack.us/img254/5198/boczekroladapieczony201.jpg 9.5/10.. proste, smaczne i zapada w pamięć.. ale bez środków wspomagających wątrobę się nie obędzie.. oj nie :devil: mimo poparzenia kratką, na której piekła się boczek.. ZABAWA i przegrał każdy kto się potencjalnie założył, że nie można się poparzyć na wesoło pozytywnie i ze śmiechem dla wszystkich :lol: Pozdrawiam http://img46.imageshack.us/img46/5198/boczekroladapieczony201.jpg [ Dodano: Sob 06 Kwi, 2013 20:27 ]dieta dietąyhy jaka dieta? :lol: kurka wódka nie przypominaj nawet od poniedziałku wielki powrót do tejże.. czy dam radę? tyle czasu odwyku było a ja się dosłownie zanurzyłem w kulinarny haj xD Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek02 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zapiekanka wygląda bardzo smakowicie, fajny pomysł, na pewno sam spróbuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 PanieBoczek mam pytanie. Dziś byłem w Makro żeby kupić wołowinę z Sokołowa którą polecasz na steki. :thumbsup: Jest wołowina rozbef i antrykot.Która według Cibie jest lepsza ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 byłem w Makro żeby kupić wołowinę z Sokołowa którą polecasz na steki.Miro, dobrze przeczytaj skład tej wołowiny stekowej. Mają w ofercie "wstępnie przyrządzoną" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zasugerowałem się tym wpisem PanaBoczka: Przy okazji.. zakupiłem w Makro steki z antrykotu by Sokołów - dojrzewające przed dzieleniem przez 21 dni.. tak jak być powinno i muszę powiedzieć, że lepszych w życiu nie jadłem.. doprawione już na talerzu tylko solą! Smak wybornej wołowiny - bardzo maślany (zaskakujące.. jakby na wierzchu była roztapiająca się kostka masła ), mięciutkie ponad wszelką miarę będę częściej takie coś kupował Do tej pory kupiłem parę razy wołowinę z antrykotu z zaufanej ubojni i mimo tego tylko parę razy mięso dało się zjeść. Reszta była typu: podeszwa do żucia ! Nie używałem soli podczas marynowania, solę pod koniec pieczenia, a mimo to .... mięso jest twarde i gumowate, steki beznadziejne. Mam nadzieję, że tym razem zjem uczciwego, soczystego steka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 miro, bo wołowina na steki musi dojrzewać w zerówce min. 2 tygodnie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 PanieBoczek mam pytanie. Dziś byłem w Makro żeby kupić wołowinę z Sokołowa którą polecasz na steki. Jest wołowina rozbef i antrykot. Która według Cibie jest lepsza ?Miro zdecydowanie polecam ten z antrykotu ale być może to kwestia gustu.. te z rostbefu są mniej tłuste - nadal są ładnie poprzerastane ale to nie to samo co przy antrykocie, gdzie masz 1-2 takie 'ogniska' tłuszczyku, które po przygotowaniu steku są najlepsze! Rozkrawam w tych miejscach zawsze tak, żeby były 4 kawałeczki mięsa z tym właśnie tłuszczykiem, mięciutkim i aromatycznym - jak masło tylko 100x lepszym :grin: Mam nadzieję, że tym razem zjem uczciwego, soczystego steka.bo wołowina na steki musi dojrzewać w zerówce min. 2 tygodnie.dokładnie co prawda nie wiem co miałaś Eanno na myśli, że steki są 'wstępnie przyrządzone', ale o ile pamietam na etykiecie ani w składzie nie było nic niepokojącego.. chyba, że chodziło właśnie o to dojrzewanie 3 tygodniowe.. szkoda, że nie piszą czy to było dojrzewanie suche czy to gorsze po skoncentrowanym smaku mięsa jest nadzieja, że jednak uczciwie wisiało w chłodni dziś wieczorem będę w makro i też kupię kilka, więc sprawdzę Miro, myślę, że się nie zawiedziesz krwisty oczywiście najlepszy, są cienkie więc do przygotowania potrzeba śmiesznych kilku minut.. ale nawet przesmażone (oj zdarzyło mi się raz ) wyszły bardzo smaczne Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Krwisty musi być ! Na etykiecie nie ma żadnej informacji, że coś dodano do mięsa. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 apetyczny super :devil: a ten palec toco? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-279977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Krwisty musi być ! Na etykiecie nie ma żadnej informacji, że coś dodano do mięsa. :grin: :grin: :grin: zamiast trzech antrykotów jak zwykle kupiłem tym razem Rostbef sokołowa dojrzewający 21 dni, innej firmy dojrzewający minimum 9 dni (70zł/kg sick) i ładny stejk z antrykotu sokołowa z kością, który nie dojrzewał w ogóle. Postaram się w niedzielę to ładnie podsumować notami 3 osobowego jury :grin: wygląd, smak i konsystencja. apetyczny super a ten palec toco? :lol: przegrał każdy kto się potencjalnie założył, że nie można się poparzyć na wesoło pozytywnie i ze śmiechem dla wszystkicha tak o.. kiedyś się wkurzałem każdym skaleczeniem, poparzeniem itd :P a potem naumiałem się z tego śmiać i jakoś tak lepiej dalej szło :grin: Pozdrawiam BTW. myślę, czy by w jakiś dzień majowego weekendu nie zrobić 'ala mini zjazdu' jak pogoda będzie (a pewnie tak) to jakiś grill, mięsko ciepłe z wędzarni itd Dajcie znać Bracia i Siostry kto byłby zainteresowany Wujaszku? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-280006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Dajcie znać Bracia i Siostry kto byłby zainteresowany Jeśli byłbym w Warszawie to jak najbardziej jestem za :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-280156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Pools, :grin: :grin: :grin: miło byłoby Cię znowu zobaczyć, oczywiście z rodzinką, jeżeli będziecie jak na razie Jesteś pierwszym, który wyraża chęć.. ale to pewnie przez majowy weekend :P cóż 'święto' rodzinne zaproszenie jak najbardziej aktualnie, nieważne ile osób będzie zamiast trzech antrykotów jak zwykle kupiłem tym razem Rostbef sokołowa dojrzewający 21 dni, innej firmy dojrzewający minimum 9 dni (70zł/kg sick) i ładny stejk z antrykotu sokołowa z kością, który nie dojrzewał w ogóle. Postaram się w niedzielę to ładnie podsumować notami 3 osobowego jury wygląd, smak i konsystencja. http://img818.imageshack.us/img818/1007/eksperymentstejkikwieci.jpg Mamy tu 2 antrykoty - sokołowa nie dojrzewający nic i Elkopol dojrzewający minimum 9 dni.. do tego rostbef Sokołowa dojrzewający minimum 21 dni.. Wszystkie zostało przygotowane na jednej patelni, jedną metodą (w masełku ) - bardzo krwiste, wręcz surowe w środku, więc do oceny pozostaje tylko jakość mięsa.. http://img22.imageshack.us/img22/1007/eksperymentstejkikwieci.jpg Jak wspomniałem wcześniej steki bardzo krwiste i w połowie smażenia dodane zostało masło w sporej ilości (później ze smakiem z patelni, zbrązowione posłużyło jako sos - dobrze pasuje do tak krwistego mięsa) - dlatego brak na stekach mocnego przysmażenia.. coś za coś :P http://img825.imageshack.us/img825/1007/eksperymentstejkikwieci.jpg obróbka mięsa zamknęła się w sumie w 3 min 40 sekund + odpoczynek przed krojeniem jakieś 4 minuty. http://img823.imageshack.us/img823/1007/eksperymentstejkikwieci.jpg Wnioski: Antrykot dojrzewający minimum 9 dni by Elkopol zdecydowanie najsmaczniejszy z trójki. smak i konsystencja były najlepsze - pomimo iż daleko mu było do antrykotu dojrzewającego 21 dni! cena to jakieś 70zł/kg, więc jeżeli mamy wybór zrezygnowałbym z niego na rzecz antrykotu sokołowa 21 dni. Prezentował się bardzo ładnie, trochę za mało marmurkowy jak na mój gust. Rostbef dojrzewający 21 dni by Sokołów Opakowanie zawierało 2 steki - ładnie uformowane i z pewnością cieszące oko. Smak wyborny, konsystencja jak na tak chude mięso też ok.. chociaż za mało tłuszczu skutkuje brakiem tego efektu rozpływania w ustach.. Antrykot świeży by Sokołów ("Club Steak" Select - Horeca.. ale wyprodukowano przez sokołów s.a.) porażka. stek po włożeniu na gorącą patelnię zaczął się nieładnie wyginać, co utrudniało smażenie go - nie sposób uczynić z tego piękny, wzorcowy stek. W smaku.. 'obleci' - wołowina ale bez ochów i achów. Konsystencja - ZELÓWKA. Reasumując.. jak na razie z prób wynika, że najlepszym gotowym stekiem jest Antrykot dojrzewający 21dni Sokołowa. Będę testował jeszcze inne pozycje, choć nie często - to mięso dostaje u mnie 10/10 dodatki mniej ważne, ale też umilają spożywanie :grin: Pozdrawiam http://img585.imageshack.us/img585/1007/eksperymentstejkikwieci.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-280904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 dodatki mniej ważne, ale też umilają spożywanie :grin: tak przed obiadem :!: :!: i jak tu linię trzymać :grin: :grin: Będę testował jeszcze inne pozycje, choć nie często - to mięso dostaje u mnie 10/10 no nie gadaj że sam to wszystko zjesz? jeżeli potrzebujesz testera daj znać :grin: cena to jakieś 70zł/kg drogie te smakołyki :wink: aż szkoda jeść :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-280914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 no nie gadaj że sam to wszystko zjesz? jeżeli potrzebujesz testera daj znać :grin: porcja na 3 osoby hehe i tak najadłem się wołowinką po uszy Urodzinki mamy... komentarz wydaje mi się zbędny! Rolada z boczku pieczona ze skórą, kasza gryczana zasmażana na smalcu z kiełbasy dojrzewającej + sos z kiszonej kapusty. Pozdrawiam http://img248.imageshack.us/img248/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img850.imageshack.us/img850/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img803.imageshack.us/img803/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img19.imageshack.us/img19/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img221.imageshack.us/img221/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img841.imageshack.us/img841/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg http://img259.imageshack.us/img259/446/boczekrolowanypieczonyz.jpg przepis na prastary tradycyjny tort serowy niebawem http://img708.imageshack.us/img708/9892/img2335ho.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/32/#findComment-281515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.