andrzej k Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #826 Opublikowano 6 Listopada 2016 Wszystko jak leci ,ale bez żył na 8 ,maszynka 22. Dzięki . Ja też posiadam ręczną maszynkę 22 . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-525379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #827 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Kolorowo ,to lubie Ale nie uwierzę, ze Twoja żona sama zjada taka porcje. Edytowane 6 Listopada 2016 przez chudziak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-525404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #828 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzisiejszy obiad.Pieczony napęd od kury z płaskim dziobem Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-529540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #829 Opublikowano 4 Grudnia 2016 napęd od kury z płaskim dziobem Pęcina krokodyla ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-529543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #830 Opublikowano 4 Grudnia 2016 A Ty wiesz Kostek, ze posilek powinien miescic sie na talerzu? Ale kaczucha slicznie sie prezentuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-529566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #831 Opublikowano 5 Grudnia 2016 ze posilek powinien miescic sie na talerzu? Jest jeszcze dużo miejsca Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-529646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #832 Opublikowano 5 Grudnia 2016 wszystko wina talerza ..poprostu za maly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-529647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #833 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dagestańska kiełbasa wołowo-słoninowa Sudżyk ,podsuszana w jelicie wołowym.Z nutą pieprzu,czosnku i kardamonu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #834 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Kostek , cóż tu dużo mówić . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #835 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dagestańska kiełbasa wołowo-słoninowa Sudżyk ,podsuszana w jelicie wołowym. @kostek61,Znokautowałeś mnie.Oniemiałam z wrażenia.Jeżeli znajdziesz czas to podziel się przepisem proszę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #836 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ale widok! Cudo Panie cudo, też chce takie Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #837 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Kastek czy dodawales moze przyprawe sumak? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #838 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Kostek, jakie to cudo. TAk jak EAnna, prosze o przepis Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #839 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Jacku drogi..Jestem troche zirytowany nazwa oraz Krajem z ktorego przepis pochodzi.Sudzyk, Sucuk (czyt. Zucuk), jest kielbasa czosnkowa, surowa dojrzewajaca, wolowa, cieleca albo baranki itp.Przeca ten kraj jest muzulmanski co wyklucza sloninke w wyrobie..Osobiscie uwielbiam ta kielbase, a spod Twojej reki to besciak. ???? . Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #840 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Przeca ten kraj jest muzulmanski co wyklucza sloninke w wyrobie.. Pomyliłem się w nazwie to fakt ,ta kiełbasa nazywa się SUDŻUK sorki a co do składu,to tego typu kiełbasy sa wykonywane w różnych konfiguracjach,wołowina,konina,baranina plus różne tłuszcze zależy od religii konsumenta .Pamiętaj że Degestan to nie tylko islam,mieszka tam też od wieków duzo Rosjan i Ukraińców i oni mają swoje wersje tej zacnej kiełbasy. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #841 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Turcy tez maja ta kielbase ,tylko wlasnie w jej skladzie jest przyprawa sumak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #842 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dziękuje wszystkim za opinie Podaję jak ją zrobiłem: Skład.Mięso wołowe nie ścięgniste 75%Słonina twarda 25%Mięso w kawałkach peklujemy peklosolą dawką 25 gr na 1 kg mięsa przez 5 dni.Słoninę w kawałku solimy solą w dawce 25 gr na 1 kg i z miesem do lodówki.Wołowinę mielimy przez sitko nr 4 i łaczymy zę słoniną podmrożoną i pokrojoną w kostkę o boku ok. 5 mm,do masy dodajemycukier 2 grpieprz mielony2 grkardamon mielony 0.5 grczosnek 2 grprzyprawy podane w dawce na 1 kg masy,nie dodajemy wody !.Można dodać 25 ml czerwonego wytrawnego wina na 1 kg. masyPo wymieszaniu napełniamy w jelita wołowe wiankowe.Po napełnieniu dociskamy powstałe wianki deską i kładziemy ciężarek żeby kiełbasa się spłaszczyła.Nastepnie podsuszamy lub jak mamy warunki dojrzewamy na ogólnych zasadach. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #843 Opublikowano 15 Grudnia 2016 jacku, dziekuje oj dziekuje U mnie lato , to pewnie poczekac bede znowu musiala do jesieni , ale jak zwykle przez ciebie bede miala prace Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #844 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Z ciekawości pomyszkowałem po stronach rosyjskojęzycznych, a tam przepisów na sudżuk jak u nas na bigos. Ogólnie jest to kiełbasa podsuszana, przeważnie wołowa z zawartością tłuszczu albo bez tłuszczu, ale też z koniny lub baraniny, mocno przyprawiona wieloma przyprawami o ostrawym smaku. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #845 Opublikowano 17 Grudnia 2016 To rodzaj kiełbasy imaginacyjnie improwizowalnej...Przepis jest, jaki jest- donosny, wygląda ona dość dostojnie Kojarzy mi się z zakładka do książek... dagestańską Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-531792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #846 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Na Święta zrobiłem min. przysmak Freda Flingstona ,czyli oszukany udziec.Jest to farsz krakowskiej zapakowany w kątnicę wp z kością pozostałą z trybowania szynki.Wyrób wedzony i parzony. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-533077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #847 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Daj to na konkurs.Będzie bezkonkurencyjny. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-533094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #848 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Rewelacyjny pomysł i wykonanie ... Arek ma rację wstawiaj na konkurs i masz podium Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-533106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #849 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Brawo za pomysłowość i wkonanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-533125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #850 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/34/#findComment-533182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.