kostek61 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Po częsci racja Andrzeju,ale to było na rozkaz żony a z Nią nie sposób dyskutować bo zaraz boli :tongue: . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-221369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Czerwca 2012 No i po grilu A myślałem, że dostanie mi się pierwsza z lewej :???: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-221372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Czerwca 2012 A myślałem, że dostanie mi się pierwsza z lewej :???:Wszystko przed nami :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-221688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 2 Lipca 2012 :wink: sobotnia produkcja serdelko-parowki. w wedzarni,doszla szynkowa,krakowska,poledwice i kabanosy. zrobione Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 2 Lipca 2012 sobotnia produkcja serdelko-parowki.bardzo pięknie i bardzo smacznie :clap: :clap: :clap: te długie to do parówek czy do serdelków zaliczasz :grin: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 2 Lipca 2012 :wink: sobotnia produkcja serdelko-parowki. :clap: :clap: :clap: wyroby wyglądają wyśmienicie. Jacku z jakiego przepisu korzystałeś robiąc Szynkową :question: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 2 Lipca 2012 To się kostuś nadreptałeś :grin: :grin: Qrcze dawno kabanosów nie robiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 2 Lipca 2012 z jakiego przepisu korzystałeś robiąc Szynkowąszynkowa szczepanadawno kabanosów nie robiłemjuz czas :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 2 Lipca 2012 kostek61, dobra praca! :clap: :clap: :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoxyLady Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 2 Lipca 2012 kupuję bilet i lecę spróbować tych pyszności :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 3 Lipca 2012 kupuję bilet i lecę spróbować tych pysznościczekamy :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-226200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 30 Lipca 2012 male co nie co z soboty :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoxyLady Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 30 Lipca 2012 bardzo apetyczne :clap: :thumbsup: a co to za listki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 30 Lipca 2012 Te listki to przecież liscie laurowe ,tak modne ostatnio w sklepowych wędlinach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoxyLady Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 30 Lipca 2012 nestor, faktycznie :blush: , od razu widać, że gotuję tylko od święta :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 31 Lipca 2012 male co nie co z soboty :wink: Kolor super :clap: i szyneczki z tłuszczykiem :thumbsup: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 31 Lipca 2012 Mógłbym poprosić o fotkę plasterka tej szyneczki? :grin: głównie o gastroporno tłuszczyku idzie hehehe świetnie to wygląda :clap: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 31 Lipca 2012 Kostek po co Ty te listki tam wpakowałeś :devil:? .Dla smaku to nie, dla wyglądu może, ale w tych miejscach pod nimi masz inny kolor wędzonki.Moim zdaniem ,źle to wygląda jak je usuniesz. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 31 Lipca 2012 Moim zdaniem ,źle to wygląda jak je usuniesz.Pozostaje wzorek na wędline w kształcie listka.To taki bajerek dla wyglądu.Ja to podpatrzyłem w Napoleonowie a listki wkładał sam nasz technolog i to główny.Wyroby wyglądają bez zarzutu.Oczywiście to moje skromne zdanie :lol: :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 31 Lipca 2012 Pozostaje wzorek na wędline w kształcie listka Ale ten wzorek pozostaje na skutek niedowędzenia w tym miejscu.Prawda :question: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 31 Lipca 2012 Kostek po co Ty te listki tam wpakowałeśmam tego duzo i wkladam gdzie sie da :tongue: :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 kostek61, Jak na fotkę jest super!!! Wędliny - szynki były wyciągnięte prosto z "solanki" wtedy zawsze kolorek jest ok, ale jeżeli były płukane i uzyskałeś tak wspaniały efekt pomimo lekkiego przegrzania i krótkiego wędzenia, ( na oko około 4 - 5 godzin ) chylę czoła!!! Należy pamiętać, że wędzimy dla utrwalenia trwałości wyrobów,a ubocznie uzyskujemy odpowiedni efekt smakowy. :clap: :clap: :clap: Nie pytam w czym wędzisz, bo potrafisz wędzić :grin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 kostek61, Jak na fotkę jest super!!! Wędliny - szynki były wyciągnięte prosto z "solanki" wtedy zawsze kolorek jest ok, ale jeżeli były płukane i uzyskałeś tak wspaniały efekt pomimo lekkiego przegrzania i krótkiego wędzenia, ( na oko około 4 - 5 godzin ) chylę czoła!!! Może ktoś mi to rozwinąć bo nie rozumiem o co biega ( kolor zależny od tego czy płuczemy lub nie ) ???? kostek61 gratuluję :clap: :brawo: :clap: ale smakowitości :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ostatna produkcja,biala,poledwica i krakowska niestety z wada :blush:za duza temp. podpiekania :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 serwolatka "Moskiewska" :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/4/#findComment-230976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.