Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa.

 

Jak na pierwszy raz to wielkie :clap: . Wypływasz na szerokie wody . :grin: Cieszę się że tak bardzo się cieszysz . Przecież to jest wspaniałe . :!:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245392
Udostępnij na innych stronach

A jaka dobra

AnnaM.. A z jakiej recepty korzystałaś przy wyrobie tej kiełbaski..?

Opisz prosze co i jak.. :wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245395
Udostępnij na innych stronach

Przepis ze strony tytulowej Kielbasa Dziadka. Jerdno co musialam zmienic,nie majac podgardla dalam boczku i nie dodalam majeranku.A to to juz przez zapomnienie.

NIe mam tez duzego sitek do maszynki wiec kroilam recznie. Jako ze nie bylo tego duzo, wiec spokojnie sobie to robilam. Mialam troche problemow s klasyfikacja, mysle ,ze powoli tego dobrze sie naucze i latwiej bedzie z kazdym razem nastepnym.

Teraz poskrecalam i jak sie pozniej okazalo, moja mala wedzareczka byla za krotka( nie wymierzylam wczesniej i nie pomyslalam, ze za dlugie zrobilam kielbaski) musialam odkrecic przed wedzeniem i skrecic jeszcze raz. Dlatego kielbasy wyszly troche koslawe. Wedzilam w dynie temp. 60-65 stopni, parzylam w temp. 72 stopnie.

Wczesniej juz nauczona doswiadczeniem, ze jednak trzeba bardzo temperature pilnowac( wczesniej nastawilam sloiki z pasztetowka i zmeczona zapomnialamonich, jeden strzeli), robilam to bardzo starannie.

ze smaku jestem zadowolona, Zuzia zjadla i nie choruje, a to dla mnie najwazniejsze, a straszym dziewczetom smakuje, nie mowiac juz o moim wybrednym partnerze.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245398
Udostępnij na innych stronach

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. A jaka dobra, tak sie ciesz.

Wielkie słowa uznania. :clap: :clap: :clap:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245407
Udostępnij na innych stronach

Anna!

podawaj adres, pakuję samochód, z rana będę na kawę i kiełbasę :grin:,

skoro w ojczyźnie się spotykają, to co dla mnie kilka setek kilometrów :wink: .

Tak dalej Aniu, sam próbuję i czuję się z tym dobrze :grin:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245413
Udostępnij na innych stronach

:grin: gratuluję wspaniałej kiełbaski :thumbsup: co ładnie wygląda to dobrze smakuje :grin: :clap: :clap: :clap:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245420
Udostępnij na innych stronach

k zaczelam to na pewno sie nie zatrzymam

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa

Fajna kiełbaska Anno,tylko tak dalej :clap:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245421
Udostępnij na innych stronach

Nie mam tez duzego sitek do maszynki wiec kroilam recznie

Jakie sitka posiadasz..?

 

moja mala wedzareczka byla za krotka

Pokaż no dziewczyno Twoją wędzareczkę..! (Już myślałem że moja "teleskopówa" jest najmniejszą :wink: )

 

 

:wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245447
Udostępnij na innych stronach

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa.

Brawo Aniu :clap: :clap: :clap:

Fajnie że w końcu odważyłaś się zrobić ten pierwszy krok... czekamy na więcej :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245495
Udostępnij na innych stronach

Juz kombinuje co nowego zrobic.

,

:clap: :clap: za pierwszą kiełbaskę. Widzisz ile radości to daje i jak wciąga :clap: :thumbsup:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245497
Udostępnij na innych stronach

Aniu :clap: :clap: :clap: żeby nie ta odległość byłbym dziś twoim gościem :thumbsup:
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245505
Udostępnij na innych stronach

temp. 60-65 stopni,

Trochę za wysoko .45-55C byłoby lepiej, ale pierwsze koty za płoty.Następnym razem już pójdzie lepiej. :clap: za odwagę i jak na pierwszy raz to całkiem, całkiem :grin: .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245506
Udostępnij na innych stronach

Jakie sitka posiadasz..?

 

JA mam kenwood'a, tam w zestawie nie ma duzo sitek tylko te podstawowe. ale to nic, kiedys tez kroilia nie mielili.

Pokaż no dziewczyno Twoją wędzareczkę..! (Już myślałem że moja "teleskopówa" jest najmniejszą )

wlasnie cos takiego jak twoja, ale nie za wysokie.Ona w oryginale miala polki , czyli wedzilo sie na lezaco a nie na wiszaco Gdybym zostawila na dlugosci kielbasy, to bylyby chyba dobrze upieczone na dolnym koncu.

Trochę za wysoko .45-55C byłoby lepiej, ale pierwsze koty za płoty.Następnym razem już pójdzie lepiej.

Arkadiusz, nie umiej w tej mojej wedzarce utrzymac niskich temperatur :blush: Mam nadzieje ze pozniej ja dobrze rozgryze

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245529
Udostępnij na innych stronach

ANNAM , widzę ,że idzie Ci coraz lepiej :clap: Ja też ponieważ nie mam tzw szarpaka to mięso kl I kroję ręcznie :lol:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245615
Udostępnij na innych stronach

ANNAM, gratuluję z pierwszymi krokami! :clap:

Sam nie dawno zacząłem "chodzić" i znam jak jest ważne wsparcie zwolenników w moment podjęcia decyzji. Nie zwracaj z elitarnej drogi, na tym forum druhowie ciebie poprą, a w domu twoje bliskie.

Też czynię kiełbaskę po przepisie Dziadka i też kraję mięso. Klienci to cenią. :thumbsup:

Powodzenia ci. Fora u ciebie jest - kiedy sypiamy ty wędź... :lol:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245617
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje wam wszytkim za dobre slowa i popchanie do przodu. Wlasnie siedze na necie aby zrobic zakupy jelit na kielbasy( mysle o kabanowach Halusi) . Mieso dzisiaj na pewno jakies kupie na dalsze wycieczki . :grin:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245620
Udostępnij na innych stronach

Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa.

nie jest taka ladna i rowna

Annam, no coś się nie postarałaś... faktycznie, coś taka nijaka, krzywa, jakby nie równo nadziewana... wędzona też, jakoś tak... te jasne miejsca... niedowędzone... pewnie nie chciało ci się przekładać...

 

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :grin: :grin: :grin: :grin:

 

ŻART !!!

 

Buziaki za odwagę !!! I za to, że w końcu nie tylko cytryny i eukaliptus ale i coś wędzonego zrobiłaś !!!

Fajnie !!!

No to teraz przyznaj się w jakim kartonie wędziłaś albo w jakich puszkach po konserwach ? Oj też żartuję :)

 

Witaj teraz już na całego w naszym wędzarniczym gronie :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245621
Udostępnij na innych stronach

Witaj ANNAM " podwojna Krajanka"/to od Kraju pochodzenia i zamieszkania/

Pierwsze koty za ploty.

Ja tez mialem problemy z sitkami do maszynki zakupionej w Australii.

Jezeli mozna Ci doradzic to zmierz posiadane sitko; dokladnie srednice zewnetrzna,otwor na oske oraz grubosc.

Na stronie WD mozna znalezc adres firmy sprzedajacej sitka,mysle ze cos Ci dobiora.

Ja nie pamietam linka ale mam nadziej ze ktos zna i Ci pomoze.

Przyjemnego zadymiania -Waldek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245676
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zrobilam moja pierwsza kaszanke. Od wielu tygodni czytalam wszytkie tematy na temat kaszanki, oczywiscie strona glowna jako pierwsza. Przepis z pierwszej strony. A to efekt koncowy:

NAstepnym razem dam wiecej kaszy.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-247586
Udostępnij na innych stronach

Zrobilam moja pierwsza kaszanke.

Piękna kaszaneczka :thumbsup: :thumbsup:

Polecam dodać do kaszanki sparzoną i krojoną w drobną kostkę wątrobę wp, lub gotowane nerki wp też krojone w kostkę, ale takie dodatki to już trzeba lubić :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-247588
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.