ANNAM Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Października 2012 bA ciesze sie jakby byla zywa :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Października 2012 No, No, jak na pierwszy raz to pięknie wygląda,powodzenia przy kolejnych produkcjach kiełbas :clap: :clap: :clap: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Października 2012 Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. Jak na pierwszy raz to wielkie :clap: . Wypływasz na szerokie wody . :grin: Cieszę się że tak bardzo się cieszysz . Przecież to jest wspaniałe . :!: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 24 Października 2012 A jaka dobra AnnaM.. A z jakiej recepty korzystałaś przy wyrobie tej kiełbaski..? Opisz prosze co i jak.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 24 Października 2012 Przepis ze strony tytulowej Kielbasa Dziadka. Jerdno co musialam zmienic,nie majac podgardla dalam boczku i nie dodalam majeranku.A to to juz przez zapomnienie. NIe mam tez duzego sitek do maszynki wiec kroilam recznie. Jako ze nie bylo tego duzo, wiec spokojnie sobie to robilam. Mialam troche problemow s klasyfikacja, mysle ,ze powoli tego dobrze sie naucze i latwiej bedzie z kazdym razem nastepnym. Teraz poskrecalam i jak sie pozniej okazalo, moja mala wedzareczka byla za krotka( nie wymierzylam wczesniej i nie pomyslalam, ze za dlugie zrobilam kielbaski) musialam odkrecic przed wedzeniem i skrecic jeszcze raz. Dlatego kielbasy wyszly troche koslawe. Wedzilam w dynie temp. 60-65 stopni, parzylam w temp. 72 stopnie. Wczesniej juz nauczona doswiadczeniem, ze jednak trzeba bardzo temperature pilnowac( wczesniej nastawilam sloiki z pasztetowka i zmeczona zapomnialamonich, jeden strzeli), robilam to bardzo starannie. ze smaku jestem zadowolona, Zuzia zjadla i nie choruje, a to dla mnie najwazniejsze, a straszym dziewczetom smakuje, nie mowiac juz o moim wybrednym partnerze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Października 2012 Zuzia zjadla i nie chorujeI to jest chyba najważniejsze :grin: moje gratulacje :clap: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 24 Października 2012 Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. A jaka dobra, tak sie ciesz.Wielkie słowa uznania. :clap: :clap: :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 24 Października 2012 i na pewno rowniejsza Na konkurs nie robisz.Pierwsze "koty za płoty" - gratulacje :thumbsup: :clap: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szemkel Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Października 2012 Anna!podawaj adres, pakuję samochód, z rana będę na kawę i kiełbasę :grin:,skoro w ojczyźnie się spotykają, to co dla mnie kilka setek kilometrów :wink: .Tak dalej Aniu, sam próbuję i czuję się z tym dobrze :grin:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 24 Października 2012 :grin: gratuluję wspaniałej kiełbaski :thumbsup: co ładnie wygląda to dobrze smakuje :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 24 Października 2012 k zaczelam to na pewno sie nie zatrzymamMoja wlasna pierwsza wedzona kielbasaFajna kiełbaska Anno,tylko tak dalej :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 24 Października 2012 Nie mam tez duzego sitek do maszynki wiec kroilam recznieJakie sitka posiadasz..? moja mala wedzareczka byla za krotkaPokaż no dziewczyno Twoją wędzareczkę..! (Już myślałem że moja "teleskopówa" jest najmniejszą :wink: ) :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Października 2012 Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa. Brawo Aniu :clap: :clap: :clap: Fajnie że w końcu odważyłaś się zrobić ten pierwszy krok... czekamy na więcej :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 24 Października 2012 Juz kombinuje co nowego zrobic., :clap: :clap: za pierwszą kiełbaskę. Widzisz ile radości to daje i jak wciąga :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 24 Października 2012 Aniu :clap: :clap: :clap: żeby nie ta odległość byłbym dziś twoim gościem :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 24 Października 2012 temp. 60-65 stopni, Trochę za wysoko .45-55C byłoby lepiej, ale pierwsze koty za płoty.Następnym razem już pójdzie lepiej. :clap: za odwagę i jak na pierwszy raz to całkiem, całkiem :grin: . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 24 Października 2012 Jakie sitka posiadasz..? JA mam kenwood'a, tam w zestawie nie ma duzo sitek tylko te podstawowe. ale to nic, kiedys tez kroilia nie mielili. Pokaż no dziewczyno Twoją wędzareczkę..! (Już myślałem że moja "teleskopówa" jest najmniejszą )wlasnie cos takiego jak twoja, ale nie za wysokie.Ona w oryginale miala polki , czyli wedzilo sie na lezaco a nie na wiszaco Gdybym zostawila na dlugosci kielbasy, to bylyby chyba dobrze upieczone na dolnym koncu. Trochę za wysoko .45-55C byłoby lepiej, ale pierwsze koty za płoty.Następnym razem już pójdzie lepiej.Arkadiusz, nie umiej w tej mojej wedzarce utrzymac niskich temperatur :blush: Mam nadzieje ze pozniej ja dobrze rozgryze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 24 Października 2012 ANNAM , widzę ,że idzie Ci coraz lepiej :clap: Ja też ponieważ nie mam tzw szarpaka to mięso kl I kroję ręcznie :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 24 Października 2012 ANNAM, gratuluję z pierwszymi krokami! :clap: Sam nie dawno zacząłem "chodzić" i znam jak jest ważne wsparcie zwolenników w moment podjęcia decyzji. Nie zwracaj z elitarnej drogi, na tym forum druhowie ciebie poprą, a w domu twoje bliskie. Też czynię kiełbaskę po przepisie Dziadka i też kraję mięso. Klienci to cenią. :thumbsup: Powodzenia ci. Fora u ciebie jest - kiedy sypiamy ty wędź... :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 24 Października 2012 Dziekuje wam wszytkim za dobre slowa i popchanie do przodu. Wlasnie siedze na necie aby zrobic zakupy jelit na kielbasy( mysle o kabanowach Halusi) . Mieso dzisiaj na pewno jakies kupie na dalsze wycieczki . :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 24 Października 2012 Moja wlasna pierwsza wedzona kielbasa.nie jest taka ladna i rownaAnnam, no coś się nie postarałaś... faktycznie, coś taka nijaka, krzywa, jakby nie równo nadziewana... wędzona też, jakoś tak... te jasne miejsca... niedowędzone... pewnie nie chciało ci się przekładać... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :grin: :grin: :grin: :grin: ŻART !!! Buziaki za odwagę !!! I za to, że w końcu nie tylko cytryny i eukaliptus ale i coś wędzonego zrobiłaś !!! Fajnie !!! No to teraz przyznaj się w jakim kartonie wędziłaś albo w jakich puszkach po konserwach ? Oj też żartuję Witaj teraz już na całego w naszym wędzarniczym gronie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walka Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 25 Października 2012 Witaj ANNAM " podwojna Krajanka"/to od Kraju pochodzenia i zamieszkania/Pierwsze koty za ploty.Ja tez mialem problemy z sitkami do maszynki zakupionej w Australii. Jezeli mozna Ci doradzic to zmierz posiadane sitko; dokladnie srednice zewnetrzna,otwor na oske oraz grubosc.Na stronie WD mozna znalezc adres firmy sprzedajacej sitka,mysle ze cos Ci dobiora.Ja nie pamietam linka ale mam nadziej ze ktos zna i Ci pomoze.Przyjemnego zadymiania -Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-245676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zrobilam moja pierwsza kaszanke. Od wielu tygodni czytalam wszytkie tematy na temat kaszanki, oczywiscie strona glowna jako pierwsza. Przepis z pierwszej strony. A to efekt koncowy: NAstepnym razem dam wiecej kaszy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-247586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 4 Listopada 2012 Brawo Anno - daj też niespodzianki :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-247587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zrobilam moja pierwsza kaszanke.Piękna kaszaneczka :thumbsup: :thumbsup: Polecam dodać do kaszanki sparzoną i krojoną w drobną kostkę wątrobę wp, lub gotowane nerki wp też krojone w kostkę, ale takie dodatki to już trzeba lubić :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/3/#findComment-247588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.