Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

ja smaze tez na klarowanym ,czyli robisz ciasto jak na slaskie ( tez lubie ) nigdy nie wpadlam na pomysl zeby je czyms nadziac ,

oczywiscie po za knedlami.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352175
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

U mnie ciasto na kopytka robie tylko z maka kartoflana

 

Anno, chyba coś pomyliłaś? Kopytka robi się z mąką pszenną, z mąką kartoflaną robi się kluski śląskie.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopytka

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kluski_%C5%9Bl%C4%85skie

Pozdrawiam

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352177
Udostępnij na innych stronach

 

 

Anno, chyba coś pomyliłaś? Kopytka robi się z mąką pszenną, z mąką kartoflaną robi się kluski śląskie.
 

 Jak to zwal tak to zwal. W domu mama mowila ze to kopytka a dawala make kartoflana i takmi zostalo.  Ale jak musi byc za porzadkiem to powiem, ze masz racje  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352202
Udostępnij na innych stronach

ANNAM, przepis na kapustę z buraczkami jest całkiem fajnym pomysłem. Lubię i jedno i drugie, ale musze zaczekać do jesieni.

Ja też czasami dodaję do kopytek mąkę ziemniaczaną. To tylko kwestia smaku i rodzaju ziemniaków. Z Pyrlandii pochodzę to się znam :D na pyrach :cool:

 

Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352327
Udostępnij na innych stronach

BAsiu, ja wszystiego  robilam 2 glowki kapusty. Nie robie wielkich zapasow bo nie ma sensu.  Buraki mam na okragly rok , kapuste rowniez, wiec  kiedy jedna porcja zjedzona to druga nastawie. A ta z burakami, pamietaj ,zeby krucej kisisc. Inaczej kapusta bedzie taka bardziej zgnila niz ukiszona 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352329
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z Pyrlandii pochodzę to się znam :D na pyrach :cool:

Basiu ... to tak jak ja :) pyry to podstawa i lubię je w każdej postaci :) a z ''gdzikiem'' to już poezja :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352558
Udostępnij na innych stronach

Anus ,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc :mad:

Ale niedlugo urlopik ,tesciowa musi sie postarac a pyzunie dla synowej :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352569
Udostępnij na innych stronach

 

 

,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc

@electra,

Poszukaj konkretnej odmiany ziemniaków. Nie mogą być sałątkowe tylko kluskowe lub tzw. pośrednie.

W sieci można znaleźć zestawienia odmian z opisem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352585
Udostępnij na innych stronach

 

,u mnie to ziemniaki sa gorsze jak dla bydla,nawet dobrych pyzow nie moge sobie zjesc

@electra,

Poszukaj konkretnej odmiany ziemniaków. Nie mogą być sałątkowe tylko kluskowe lub tzw. pośrednie.

W sieci można znaleźć zestawienia odmian z opisem.

 

Ja juz wszystkie dostepne w sklepach ziemniaki przerobilam ,niestety zadne pyzy nie smakuja tak jak z polskich ,ale przynajmniej tesciowa ma sie czym wykazac :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-352740
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Co sie robi noca w kuchni? Piecze i gotuje  :laugh:

 

 Kaszaneczka, tak aby na sniadanie bylo, jak to Andrzej zawsze pisze 

 I cos slodkiego 

post-40723-0-99960200-1402171999_thumb.jpg

post-40723-0-88327600-1402171940_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356545
Udostępnij na innych stronach

 

 

Co sie robi noca
Samo się nie zrobi :) pączki i kaszanka wyglądają superowo :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356549
Udostępnij na innych stronach

Co się robi nocą w kuchni to ja wiem ... ;)

Kaszanko "słodka" ... ;)

Ty lepiej napisz jak było ... ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

 

 

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356551
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ty lepiej napisz jak było ...
 

 No coz, cieplo, ostro i krwawo, ale i miekko i slodko, a zapach budzi juz rodzinke :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356555
Udostępnij na innych stronach

Kaszanka i słodkie wyglądają smakowicie :)

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356559
Udostępnij na innych stronach

Same sie pchaly, ja mowilam nie, a one ze do wedzarnii juz. Teraz tylko na talezu juz tylko koncowka ich zostala

post-40723-0-46695900-1402214694_thumb.jpg

 Dzieki informacja Dziadka MAcka i Henio, teraz tylko " z reki" sole inajlepiej wg mnie wychodza . Pyszne na juztro na sniadanko beda te dwa( chyba ze dziewczyny w nocy  zglodnieja   :laugh: )

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356595
Udostępnij na innych stronach

piekne :) ,sama bym zjadla ,mimo ze ryb ze wzgledu na te osci jem malo,chociaz bardzo lubie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356598
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pyszne na juztro na sniadanko beda te dwa

 

 

 Z pączusi które wyglądają obiecująco wybrałbym rybkę a kaszanką przegryzł :D:clap:

 

 Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356606
Udostępnij na innych stronach

Andrzej, no mysle ,ze i na poczusia bys sie skusil,jakby sie znalazl w zasiegu reki  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356607
Udostępnij na innych stronach

Ja to bym wszystko pożarł :laugh: . Aniu :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356608
Udostępnij na innych stronach

Radek dobrze prawi i ja bym się nie oparł  :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356615
Udostępnij na innych stronach

Annam wiem czesto robie smazone ale filety ,a ja mam zawsze pecha bo nawet w kupnym wedzonym lososiu w plasterkach potrafie znalesc osc :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356617
Udostępnij na innych stronach

Elektra  mam  to  samo :facepalm:  tylko, że u  mnie  dotyczy  to  również  pestek, kawałków kości   itp.

Jeśli  w  jakiejś  potrawie  będzie  tylko  jedna, jedyna .....   z  tych rzeczy to ......  na pewno wyląduje na moim talerzu :cry:  - niektórzy mogą poświadczyć  :rolleyes: .  

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/22/#findComment-356642
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.