Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

Jojo, to nadal wlasnie jest "kombinowanie" to nie produkt koncowy, ktory beda jedli ci, co nie jedza wieprzowiny. Takie oslonki mialam pod reka, dlatego w nie dalam farsz. Pozniej , kiedy juz przepis bedzie dopracowany i wymierzony ,bede dawac wlasnie w sztuczne( chyba najbezpieczniej, nie zrobie bledu).

Jojo, ja osobiscie przepadam za nasza tradycyjna polska szynka z tluszczykiem .A schabowy z koscia podany z kapusta,moze byc czesciej niz raz w tygodniu na obiad. :wink:

einshel, na pewno bede dalej mieszac , az zrobie. Dziekuje :grin:

 

[ Dodano: Czw 06 Cze, 2013 12:17 ]

Oto moja nowa nadziewarka.Dotarla do mnie wczoraj. Wreszcie nie bede musiala recznie nadziewac oslonek. A robienie w taki sposob kabanosow nie nalezalo do przyjemnosci. Teraz praca bedzie szybko szla :grin:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-287399
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Teraz praca bedzie szybko szla

Bardzo dobry wybór :clap:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-287404
Udostępnij na innych stronach

Jojo, siedż cicho :wink: ,kurze jelita nie wchodza w gre :smile: , a wieprzowe to eksperyment , nie jestem taki madry , ale w pierwszej chwili tez chciałem sie wyrwać , ale zaraz mi sie przypomniało , ze ja juz jestem zonaty 30 z + lat i tak sie to moze skonczyc , wiec sie wycofałem :smile:, i tobie pewenie za parę lat przeczucie cos takiego podpowie :wink: zgodnie z zasadą solidarności dostało Ci się lekko od koleżanek dwóch :grin: , ANNAM poprostu przygotowuje nowy swój produkt za co jej bijemy :clap: :clap: :clap: , dzielnie sekundujemy by podpatrzec i jak trzeba wykorzystac dla siebie i swoich innych znajomych.Pozdrawiam Was. :grin: :grin: :grin:
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-287427
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Miala byc blądynka, a wyszla brunetka . Z takich swinek ktore biagaly sobie po polu mialammiesko :grin:

A miesko bylo z gruba slonina. Zrobilam zdjecie na stole na wsi, do transportu przeciety kawalek

 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291220
Udostępnij na innych stronach

australijskiej wsi , czy z polskiej ?

Z australijskiej.Osoba ,od ktorej mialam tomiesko, dla siebie tylko trzyma swinie. A nadmiar to takie osoby jak ja zabieraja :grin:

Mam nadziej ,ze za pol roku znowu taka sama mi sie trafi.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291229
Udostępnij na innych stronach

Aniu, już się doczekać nie mogę co z niej zrobisz!!!! :grin:

tylko jak najwięcej pstrykaj :P blondynka czy brunetka.. co tam :D ważne, że słoninka świetna :thumbsup:

"Brunetki, blondynki, ja wszystkie wieprzowinki.. uwęęędzić chcę!

Z Australii, Kanady jak z Polski bez żenady.. foty ogląda się!" :lol: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291231
Udostępnij na innych stronach

KAszanka z brunetki.Nie robilam od razu zdjec, no ale szykowalam wczoraj do usmazenia z cebulka. Tak wyglada w srodku. JAK to Henio mowi ma duzo niespodzianek :grin:

 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291729
Udostępnij na innych stronach

duzo niespodzianek :grin:

Na mój smak, niespodzianka rzecz konieczna :thumbsup: :thumbsup: , tak jak w kaszance pobiedziskiej :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291744
Udostępnij na innych stronach

:clap: :thumbsup: :clap: Aniu !!! No ... bardzo piękna kaszaneczka :thumbsup: :cool: Pozdrawiam ! :grin:
Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-291745
Udostępnij na innych stronach

Chcialam sie pochwalic, ze juz nastepna swinka dla mnie sie urodzila i rosnie :grin:

Oto link do strony tych czarnych swinek : https://www.facebook.com/mistyspringspigs

te na zdjeciu to z wczesniejszego miotu,

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-292693
Udostępnij na innych stronach

RaV22, one sa po to hodowane, ale wiem ze nie sa stresowane, ze maja wolnosc . Trzeba patrzec z tej strpny, bo inaczej bedziemy tylko trawe jesc. A to mieso ,ktore sie kupuje w sklepie, na pewno nie ma tak dobrych warunkow ja te. Zapomnialam dodac, ze jest to gospodarstwo nalezace do naszego kolegi z angielskiej naszej strony

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-292700
Udostępnij na innych stronach

Aniu, super kaszaneczka! :D z niespodziankami najlepsza :P

fajnie, że masz świnki od kolegi z forum, angielskie a jednak nasza ojczyste :grin:

one sa po to hodowane, ale wiem ze nie sa stresowane, ze maja wolnosc . Trzeba patrzec z tej strpny, bo inaczej bedziemy tylko trawe jesc. A to mieso ,ktore sie kupuje w sklepie, na pewno nie ma tak dobrych warunkow ja te.

:clap: :clap: :clap:

masz 100% racji.. jak już jeść mięso to trzeba dbać o zwierzęta.. żeby miały godziwe warunki życia i najmożliwiej lekką śmierć.. wszak śmierć rodzi życie i tak się to wszystko w naturze odbywa :) trzeba szacunku zarówno do życia jak i śmierci :) Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-292710
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dawno juz nie wkleilam nic , to dzisiaj odrobine zrobilam zdjec, moze jakosciowo nie najlepsze, no ale cos na nich jeszcze widac.

Pizzowe rulony, tak to sie chyba nazywa

ciasto nic ciekawego, kazdy ma swoje , sparwdzone. A ja robie male ruloniki( podobnie jak Halusia robi na slodko) a oto droga od poczatku do konca:

Ciasto rozwalkowane bradzo cienko i posmarowane sosem z ziolami

Nastepnie odrobine sera, aby sie wszytko trzymalo

NAstepnie ukladam wszystko co mi pasuje, aby bylo w rulonikach( zwykle trzymam porzadek, czyli za kolejnoscia :wink: )

Nastepnie zwijam rulon, jako ze ciasto jest bardzo cienko rozwalkowane( ono jest tutaj aby wszystko razem sie trzymalo, my nie lubimy grubo ciasta, ale mozna spokoniej zronic grubszy placek i latwiej sie bedzie zwijal)

Tne na porcje;

i do pieczenia, po upieceniu

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/14/#findComment-298708
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.