ANNAM Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1026 Opublikowano 6 Czerwca 2016 MAdeleine125 g masla200g cukru4 jajka50g mleka250g maki8g proszku do pieczenia Zmieszac cukier z jajkami, ale nie ubijac, do tego dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i na koniec dodac mleko z rozpuszczonym ,ale wystudzonym maslem. I to juz cala mieszanka. Powinna ta mieszanka odczekac przynajmniej 20 minut, ale najlepiej zrobic ja wieczorem i wstawic do lodowki, a rano tylko nalozyc do foremek.TAk one wygladaja http://ecx.images-amazon.com/images/I/81oxnST8wqL._SX522_.jpg Do dobrze nagrzanego piekarnika 210 stopni i piec na zloty kolor, zwykle 20minut , w zaleznosci od piekarnika. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1027 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Aniu !!! U Ciebie tak zawsze słodziutko w temacie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1028 Opublikowano 6 Czerwca 2016 HAlusia u mnie zawsze cos slodkiego sie dzieje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1029 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Oj wy Slodkie Dziewczyny Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1030 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Aniu ale słodko się ostatnio zrobiło w Twoim temacie...super ciastka Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1031 Opublikowano 7 Czerwca 2016 T o dzisiaj croissants, chlebek turecki oraz biga( to jest chleb na mace z "bebami", jak mowi Zuzia )- znaczy sie razowy ,od wczoraj popoludnia byl w lodowce, a dzisiaj prosto do pieca poszedl i taki ladny jest. Czyli juz dzisiaj nie wszystko takie slodkie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1032 Opublikowano 7 Czerwca 2016 T o dzisiaj croissants, Według jakiego przepisu je robisz Aniu?Wyglądają bardzo profesjonalnie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1033 Opublikowano 7 Czerwca 2016 EAnno, croissants aby zachowac ich wyglad, jest wiele warunkow potrzebymch do spelnienia. NAjwazniejsza jest chyba utrzymana niska temperatura , jak przy parowkach. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1034 Opublikowano 7 Czerwca 2016 W jakiej temperaturze te chlebki pieczone i jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1035 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Chyba masz na mysli chleb w foremkach. NAjpierw nalezy dac pare( spray woda ) piekarnik dobrze rozgrzany bez fan forced, 220 stopni, na 10minut nastepnie zmiejszyc temp, 180 i tak 45 minut. Po tytm czasie wyjac chelba z formy, nalezy wsadzic go na powrot do piekarnika, do dokonczenia pieczenia, na okolo 10-15 minut. Crust bedzie zlotobrazowy. temperatura w srodku 85 stopni,. NAlezystudzic na kratce. Wiadomo, chelb po wyjeciu z pieca powinien dac taki pusty dzwieg jak go sie postuka w podeszfe. Mam nadzieje Qba, ze zrozumiale to napisalam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1036 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Aneczko super wypieki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1037 Opublikowano 7 Czerwca 2016 MArysiu dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1038 Opublikowano 7 Czerwca 2016 A te rogaliki wyglądają bardzo smakowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1039 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dziekuje. No mialam kilka z czekolada , ale w domu te pierwsze poszly . I jako podpowiedz ,ze to nie dzieci zjadly w wiekszosci i nie ja . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1040 Opublikowano 7 Czerwca 2016 ANNAM, dnia 07 Cze 2016 - 07:58, napisał: T o dzisiaj croissants, Według jakiego przepisu je robisz Aniu? Wyglądają bardzo profesjonalnie. Aniu , a gdybyś tak mogła podać przepis byłabym wdzięczna. Pyszności, pyszności , pyszności :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1041 Opublikowano 7 Czerwca 2016 HAlusia, tutaj prosze, jak wrzucisz na tlumacza w google to bedzie popolsku, jesli nie bedzie cos jasne to napisz , wyjasnie Tobie https://www.weekendbakery.com/posts/classic-french-croissant-recipe/Jedna rada, nie dawaj margaryny tylko maslo Halusia, bo produkt nie bedzie taki jaki powinien.Halusia pytalas w SB o pomysl na ciastka, mozesz zrobic rowniez male serniczki na zimno Spod robisz z ciastek z maslek, achladzasz a pozniej na wierzch wylewaz sernik i juz , mozesz dodac galaretke na gore. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1042 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jedna rada, nie dawaj margaryny tylko maslo Halusia, bo produkt nie bedzie taki jaki powinien. Aniu... jak najbardziej masło, już zaczęłam lubić masło w ciastach Halusia pytalas w SB o pomysl na ciastka, mozesz zrobic rowniez male serniczki na zimno Aniu pomyśl na serniczki na zimno odpada, nie mogę piec tego rodzaju ciastek, festyn będzie na dworze, muszą być ciasta bardziej trwałe ze względu na pogodę. A za przepis dziękuję Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1043 Opublikowano 21 Czerwca 2016 jakna slodko , to nacalego- Black forest Wiem, wiem, jeszcze musze sie nauczyc zdjecia robic. NAstepny to deser-Bavarois No i na koniec Red velvet buraczabe Brownie, oczywisice w czekoladzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1044 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Aniu ,lasek sliczny czy wisienka Twojej roboty czy kupna? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1045 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Tym razem kupna. , nie u siebie gotowalam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1046 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Smakowicie to wszystko wygląda Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1047 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Aniu :clap: :clap: Piękne wyroby :thumbsup: :thumbsup: Tak trzymaj Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1048 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Kostek, Ela dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1049 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Deserki Ani pięknie zaprezentowane, już samymi oczami mogę jeść Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1050 Opublikowano 21 Czerwca 2016 ANNAM- do Ciebie pewnie ze 20 g lotu to się rozpuszczą Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.