Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

MAdeleine

125 g masla

200g cukru

4 jajka

50g mleka

250g maki

8g proszku do pieczenia

 

 Zmieszac cukier z jajkami, ale nie ubijac, do tego dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i na koniec dodac mleko z rozpuszczonym ,ale wystudzonym maslem. I to juz cala mieszanka. Powinna ta mieszanka odczekac przynajmniej 20 minut, ale najlepiej zrobic ja wieczorem i wstawic do lodowki, a rano tylko nalozyc do foremek.

TAk one wygladaja 

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81oxnST8wqL._SX522_.jpg

 

 Do dobrze nagrzanego piekarnika 210 stopni i piec na zloty kolor, zwykle 20minut , w zaleznosci od piekarnika.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500010
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

T o dzisiaj croissants, chlebek turecki oraz biga( to jest chleb na mace z "bebami", jak mowi Zuzia  :laugh: )- znaczy sie razowy ,od wczoraj popoludnia byl w lodowce, a dzisiaj prosto do pieca poszedl i taki ladny jest.

post-40723-0-42989000-1465278939_thumb.jpgpost-40723-0-83616900-1465278999_thumb.jpgpost-40723-0-40343100-1465279041_thumb.jpg

 Czyli juz dzisiaj nie wszystko takie slodkie  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500206
Udostępnij na innych stronach

 

 

T o dzisiaj croissants,

Według jakiego przepisu je robisz Aniu?

Wyglądają bardzo profesjonalnie. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500215
Udostępnij na innych stronach

EAnno, croissants aby zachowac ich wyglad, jest wiele warunkow potrzebymch do spelnienia. NAjwazniejsza jest chyba utrzymana niska temperatura , jak przy parowkach.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500218
Udostępnij na innych stronach

 Chyba masz na mysli chleb w foremkach.

 NAjpierw nalezy dac pare( spray  woda ) piekarnik dobrze rozgrzany bez fan forced, 220 stopni, na 10minut nastepnie zmiejszyc temp, 180 i tak 45 minut.  Po tytm czasie wyjac chelba z formy, nalezy wsadzic go na powrot do piekarnika, do dokonczenia pieczenia, na okolo 10-15 minut. Crust bedzie zlotobrazowy. temperatura w srodku 85 stopni,. NAlezystudzic na kratce. Wiadomo,  chelb po wyjeciu z pieca powinien dac taki pusty dzwieg jak go sie postuka w podeszfe.

 

 Mam nadzieje Qba, ze zrozumiale to napisalam.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500288
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje. :D 

 No mialam kilka z czekolada , ale w domu te pierwsze poszly . I jako podpowiedz ,ze to nie dzieci zjadly w wiekszosci i nie ja . 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500445
Udostępnij na innych stronach

 

 

ANNAM, dnia 07 Cze 2016 - 07:58, napisał: T o dzisiaj croissants, Według jakiego przepisu je robisz Aniu? Wyglądają bardzo profesjonalnie.

Aniu , a gdybyś tak mogła podać przepis byłabym wdzięczna. :)

 

Pyszności, pyszności , pyszności :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500447
Udostępnij na innych stronach

HAlusia, tutaj prosze, jak wrzucisz na tlumacza w google to bedzie popolsku, jesli nie bedzie cos jasne to napisz , wyjasnie Tobie 

https://www.weekendbakery.com/posts/classic-french-croissant-recipe/


Jedna rada, nie dawaj margaryny tylko maslo Halusia, bo produkt nie bedzie taki jaki powinien.


Halusia pytalas w SB o pomysl na ciastka, mozesz zrobic rowniez male serniczki na zimno

post-40723-0-74891600-1465328733_thumb.jpg

 Spod robisz z ciastek z maslek, achladzasz a pozniej na wierzch wylewaz sernik i juz , mozesz dodac galaretke na gore.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500458
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jedna rada, nie dawaj margaryny tylko maslo Halusia, bo produkt nie bedzie taki jaki powinien.

Aniu... jak najbardziej masło, już zaczęłam lubić masło w ciastach :D

 

 

Halusia pytalas w SB o pomysl na ciastka, mozesz zrobic rowniez male serniczki na zimno

 

Aniu pomyśl na serniczki na zimno odpada, nie mogę piec tego rodzaju ciastek, festyn będzie na dworze, muszą być ciasta bardziej trwałe ze względu na pogodę. A za przepis dziękuję :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-500493
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

jakna slodko , to nacalego- Black forest

post-40723-0-92615000-1466495743_thumb.jpg

 Wiem, wiem, jeszcze musze sie nauczyc zdjecia robic.  :facepalm:

 NAstepny to deser-Bavarois

post-40723-0-60606000-1466496164_thumb.jpg

 No i na koniec Red velvet buraczabe Brownie, oczywisice w czekoladzie :D

post-40723-0-04300000-1466496263_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503394
Udostępnij na innych stronach

Aniu ,lasek sliczny  czy wisienka Twojej roboty czy kupna?  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503397
Udostępnij na innych stronach

Smakowicie to wszystko wygląda :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503432
Udostępnij na innych stronach

Aniu :clap: :clap: :clap: :clap:  :clap:  Piękne wyroby :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:  Tak trzymaj :D

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503435
Udostępnij na innych stronach

Deserki Ani pięknie zaprezentowane, już samymi oczami mogę jeść :):facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/42/#findComment-503488
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.