miro Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 koncentrat sojowyMożna wiedzieć w jakim celu ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Można wiedzieć w jakim celu ? A to niby nie wiesz :grin: .Wiąże wodę i tłuszcz.Acha i jeszcze poprawia wydajność. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 GMO - naturalne w USA :grin: ha haaaaaaaaaa Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No wlasnie , a je niestety jestem amatorem nowicjuszem , i jeszcze nie potrafie zrobic tlustej kielbaski by nie miala podciekow i byla soczysta , choc staram sie pilnowac temperatur , i dlatego ratuje sie koncentratem sojowym. Jumbo a myslisz ze Pl nie ma Gmo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pojęcie koncentrat kojarzy mi się z np koncentratem pomidorowym.Izolat białka sojowego, białko sojowe, lub maczka sojowa to co innego. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 jeszcze nie potrafie zrobic tlustej kielbaski by nie miala podciekow To czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj a na pewno Ci się uda. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Mi bialko z kurzym sie kojarzy :grin: [ Dodano: Sob 18 Sie, 2012 21:04 ]Arek , sam niewiem czy mi sie kiedys to uda , mieso w usa niestety nadzigane jest juz chemia za zycia , i pozniej czesto bywa ze ciezko jest z niego cos zklecic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 masz rację , oszukują rolnicy , szczególnie przy czeskiej granicy , bo w Czechach GMO jest dozwolone , i tańsze ziarno lepiej im kupować od czechów , oczywiście rób jak Tobie pasuje - nasze ( moje ) dygresje są jedynie sugestią , co można ew. zrobić lepiej chyba że pisu coś powie............ Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-232805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Marca 2013 Ponieważ już niedługo zbliża się sezon grillowy wstawiam przepis na Kiełbasę z sarny, niestety nie jest on przeze mnie wypróbowany ,gdyż nie mam możliwości nabycia takiego gatunku mięsa. Przepis ten jest zawarty w książce, którą dostałam w nagrodę od Maxella, na którymś ze zlotów regionalnych. Kiełbasa grillowa z sarny Surowiec : - 30 - 50 % młodej sarniny - 50 - 70 % jędrnej pachwiny wieprzowej Przyprawy i dodatki: Na 1 kg masy mięsnej 20 g soli kuchennej - 3 g mielonego białego pieprzu - 0,5 g kolendry - ząbek czosnku - trochę białego wina Sarninę oraz czosnek zemleć przez maszynkę z sitkiem o oczkach 3 mm. Masę te wymieszać z pachwiną wieprzową, przyprawami oraz dodatkami i zemleć przez maszynkę sitkiem 5 mm. Potem wszystko dobrze wyrobić, farszem napełnić wieprzowe jelita cienkie, a następnie wędzić jeden dzień na zimno. Przed spożyciem należy parzyć przez 15- 20 min w gorącej ( ale nie gotującej się wodzie), a gdy będą gotowe można je grillować. Zamiast sarniny można też użyć mięsa pochodzącego z innych gatunków zwierząt łownych oraz owiec lub kóz. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-275976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Marca 2013 @halusia@, jak bede miala troche czasu przed swietami, to zrobie ta kielbase z kozina, wiec dziekuje za przepis. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-275977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 20 Marca 2013 Zrobiłem podobną z dzika tylko dałem trochę mniej tłuszczu bo nie była przeznaczona na grilla.Szału nie ma. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-275978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Marca 2013 @halusia@, zrobiłem również coś podobnego z jagnięciną - była ok , ale nie oszalałem https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8232&postdays=0&postorder=asc&start=435 Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-275994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 20 Marca 2013 @halusia@, zrobiłem również coś podobnego z jagnięciną - była ok , ale nie oszalałemjumbo.. jak pisałam, nie jestem w stanie nic powiedzieć na temat smaku tej wędliny, gdyż nie mam możliwości do dziczyzny.... ale może komuś przyda się taki przepis. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7174-kielbasa-ogniskowo-grillowa/page/2/#findComment-276011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.