atcNick Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Mam pytanie, jeden z moich kolegów Polaków; powinni być w stanie odpowiedzieć. Jestem w trakcie budowy zimnej wędzarni i zastanawiam się, czy mogę wędzić zimnym dymem jakieś mięso / wędliny, mimo, że przepis wymaga gorącego wędzenia. A potem, po zimnym wędzeniu zakończyć proces parzeniem w gotującej się wodzie? Chciałbym być w stanie uzyskać takie same wyniki? Myślę, że będę musiał wędzić trochę dłużej niż przepis wymaga, jeśli będzie to robione zimnym dymem. Konkretnie kabanosy i przepis na gorąco wedzoną kiełbasę. Dzięki za pomoc! [ Komentarz dodany przez: EAnna: Nie 26 Sie, 2012 21:07 ]Poprawiłam ten tekst aby był bardziej zrozumiały. Cytuj -Nick Weber PerformerWeber 22.5" One Touch Gold KettleWeber 18" WSMWeber Smokey Joe Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zapytaj tu masz bliżej: :grin: http://wedlinydomowe.pl/en/ Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Z chęcią bym Ci pomógł ,ale szczerze mówiąc nie wiem o co Ci chodzi.Może swoje pytanie zadaj na amerykańskiej stronie naszego forum :grin: [ Dodano: Nie 26 Sie, 2012 19:17 ]Mirek Ty mnie prześladujesz :devil: , albo czytasz w moich myślach co już jest groźne :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atcNick Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ja już zapytać, ale nie miałem zbyt wiele odpowiedzi tam. Pozwól mi wyjaśnić, co usiłuję zrobić. Użyję przepis kabanos, to mówi, wedznis go w gorącej temperaturze i gotować je w dymie. Chcę wiedzieć, czy mogę palić zimne i używać gotującą się wodą gotować kiełbasę. Czy kabanosy okazują to samo? Cytuj -Nick Weber PerformerWeber 22.5" One Touch Gold KettleWeber 18" WSMWeber Smokey Joe Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 gotować kiełbasękabanos musi być podpiekany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 atcNick, Chcę wiedzieć, czy mogę palić zimne i używać gotującą się wodą gotować kiełbasę.Tak. Możesz, tak wykonać, zrobić. Wędzisz na zimno a później parzysz w wodzie. Temperatura wody w czasie parzenia 75-78 C. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Chcę wiedzieć, czy mogę palić zimne i używać gotującą się wodą gotować kiełbasę.Napisz co chcesz zrobić w języku, którego używasz na co dzień (eng.). Łatwiej Cię będzie zrozumieć Choć wygląda, że Bagno Cię zrozumiał Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Z chęcią bym Ci pomógł ,ale szczerze mówiąc nie wiem o co Ci chodzi.Może swoje pytanie zadaj na amerykańskiej stronie naszego forum :grin: Kolega atcNick buduje wędzarnie przeznaczoną wyłącznie do zimnego wędzenia.Pyta, czy uwędzone na zimno kabanosy i kiełbasa (wg przepisu powinna być wędzona na gorąco) i następnie sparzone będą O.K. atcNick,As I've never been smoking this way, J can't give You an advice...If A'm You, J could try to go this way and to judge effects by comparing to Your expectation.You have to smoke so long as the sausages take on expected colours.With best regards [ Dodano: Nie 26 Sie, 2012 21:12 ]Our Technology authority Bagno has just given the advice. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7200-przepis-receptura-na-gor%C4%85ce-w%C4%99dzenie-z-zimn%C4%85-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-233987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.