ziezielony Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Kiszone śledzie mam, kupiłem w Szwecji - teraz czekają w lodówce aż przyjdzie ich pora (myślę że imprezę na co najmniej 20 osób można obdzielić) Kurczę, Kurpiu kozacko się zanosi...https://polkawszwecji.wordpress.com/tag/kiszone-sledzie/Tęgie znietrzeźwienie, być musi podczas degustacji .... te filmiki, otuchę niweczą --------- Premiera jedzenia kiszonego sledzia w tym roku przypada na 18/8 .....Electro, się człek dowiaduje ciekawostek- trzeci czwartek sierpnia ... a metody postępowania z tym.... Edytowane 12 Lipca 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-506370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 12 Lipca 2016 . a metody postępowania z tym.... Przepłucz wodą, odsącz, skrop oliwą (suto) posyp cebulką i do brzuszka. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-506373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Jak chcesz zjesc tak jak to jadaja vikingi to zadna oliwa ...mozna zjesc w taki sposob ..chleb chrubki na to plasterki dobrych ziemniaczkow ugotowanych ze skorka na to filecic sledzika do tego kwasna gesta smietana i cebulka w kosteczke najlepiej czerwona na wierzch.Dla tych co lubia i tradycyjnie jedza kiszonego sledzia najlepsza popitka jest mleko ,jak by to nie brzmialo ... ale smakosze tak robia ,osobiscie nie probowalam ale Absolut citron bedzie OK Edytowane 12 Lipca 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-506400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 13 Lipca 2016 Przepłucz wodą, odsącz, skrop oliwą (suto) posyp cebulką i do brzuszka. sposob ..chleb chrubki na to plasterki dobrych ziemniaczkow ugotowanych ze skorka na to filecic sledzika do tego kwasna gesta smietana i cebulka w kosteczke najlepiej czerwona na wierzch. chyba pójdę na kompromis i .... nie podejmę tegoż wyzwania xxxxxxSiBy namiętnie komunikuję, nowe roztwarcie w zapajęczonych labiryntach Macicy... tchnięty ponownie się poczuwam, dziwnie jakoś niefrasobliwie acz melancholijnie lecę...Czasu ząb mnie chyba piętnuje...jakoś tak rytmicznie wykorzystuję pory roku... Lato czasami mnie irytowało...Obsiągi są dopuszczalne w kiełbasofilstwie i serdoleniu to tak jakoś naturalnie się wyłoniło....Zaraziłem się od Jacyga i Manjana, szczęśliwie nie drogą płciową tylko gębową, przetwórstwem owoców... takich tam, różnych.Na pierwszy ogień poszły oddzielnie wiśnie i porzeczki (cza/cze/bia - 4/1/0.5) - bez ogonków..Dziś targnę się na czarną porzeczkę w melanżu z agrestem 4/1... soki powyciskam i jazda Okołoodbytniczo się składa, że czekać trzeba dłuuugo ... nic to, wstępnie trenuję na serach to może jakoś ogarnę...Zaskoczony jestem złożonościa w sumie prostego procesu lecz ta celebracja wydaje się nieodzowną Masturbatorium jest wzruszone perspektywami... już zwoi regaliko/kredensik bulbulwersująco prymitywistyczny, który zamieszka w serdolniku...Drylowanie wiśni...w nastawie Labulbulatorium... blat z bulbulatorami...Dziś planuję wstępne przelewki więc to nie przelewki Jakież to kompozycje bukietów można wydalać, jak ilustrować tła w kiełbasofilistyce, uchylone nieskończone możliwości akompaniowania serom, pływanie synchroniczne z wędlinami dojrzewajacymi, mgliste kolaże kiszonek.... Lussseirossowa zajebiotyka....w obliczu nowego yebtza... https://www.youtube.com/watch?v=K3yDealMJt4 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-506522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 13 Lipca 2016 chyba pójdę na kompromis i .... nie podejmę tegoż wyzwania Nie pękaj idź na całość puszki Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-506528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=3_8LGRRTKT8 Sytuacja o kryptonimie ''Ogór w wariantach keeshon''Podług przysłowia ''Lato z górki jak zakiszone ogórki".Co prawda lato już dawno minęło ale w datach się łapię jakoś....Chyba słabo w tym roku będzie z przetworami... ale ogórki mam z bani na rok Zapiątek zapowiadał się nudno więc się gwałtownie zorganizowałem.....Dzieciaczyny słoiki i pokrywki wytargały, pomyły, ustawliły...Ogóry też załatwiły....ogóry moczone w wodzie 24 h... Wiadomo koper, czosnek... czosnek zawsze pamiętam namoczyć, głupiny też wykorzystuję... ....Chrzan, chrzan to ciężki temat ale mam specjalny kawałkarz do chrzanu i kopru... to lussseirosss ....Minuta roboty..... .....Pieprz, ziele, gorczyczka, listki laurowe też do słoików..... .....tu była babranina, się zeszło ale na 4 ręce, w dobrej atmosferze to pryszczydło ....rozwinięcie w kierunku papryki ostrej.....liści wiśni tudzież czporzeczki.... ....eksperyment z chrzanem....tartym ....rozkmina z .....rzodkiewką .... papryka jeszcze droga... ....bez kropli potu Baczność szczególną mieć należy suchość rantu słoika i pokrywki....Zalać gorącą wodą- 37 gr soli/l plus 7 gr cukru/l...3-4 mm pod rant....Na noc przykryć kocykiem i rano do piwnicy 85 słoiczków....i po zabawie....zakeeshone...Pyyyyyyycha Edytowane 17 Lipca 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 17 Lipca 2016 No niebanalny zapasik Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 17 Lipca 2016 Ziezielony - poszedłeś po bandzie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 17 Lipca 2016 Piękny zapasik . Ciekawa jestem smaku tych z eksperymentalnymi dodatkami . Soli daję więcej ok40 gramów i bez cukru - może spóbuję Twoich proporcji . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zieloniutki mnie też lato irytuje, a jednak wypatruję kolejnego z utęsknieniem Zapasy wyglądają zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zagryzki nie braknie teraz tylko jeszcze odpowiednie płyny trza poczynić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 18 Lipca 2016 Muski Kurpiu Quba Cezar .... dzięki, bo dobry, rzęsiście pochrupujący Ogór wraz z sosikiem to Filar... nie tylko alkowstreczek... Chudziak uważam, że warto próbować takich różnych dziwolągów Szczególnie jak się ma trochę .... że można zaryzykować Topormość samej soli lubię ale ten cukier ją łagodzi jakby...Z tą chilli to już miałem lot - fajnie wypala kwasek i ogóry są ostrzejsze.Chilli zostało mi z czasów poszukiwania świętego Graala przyprawiennictwa w dziedzinie kiełbasowej..... Rzodkiewka bo jeszcze kilka miałem, w szklarni się mutowały, a już się przejadła... Papryka to się nastawiam na konserwową i właśnie keeshoną (???) jak sezon się pojawi...Jakąś namiastkę już będę miał.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ziezielony .. ''pojechałeś'' z przetworami pełny szacun dla Ciebie .. ale i dla Twojej LP też, bo pewnie ta druga para rąk to Jej w wolnej chwili zbuduj kilka regałów przydadzą się na kolejne przetwory i jeszcze jedno .. bardzo ważne ... słoiczki są tym razem już bez naklejek wielki ukłon mój za poświęcenie kilku chwil, co sprawiło, że widać wszystko pięknie w słoikach. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 18 Lipca 2016 Z tą chilli to już miałem lot - fajnie wypala kwasek i ogóry są ostrzejsze prawie zawsze daję chili - rodzina uwielbia takie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-507124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 27 Lipca 2016 Anuś, Pani Żona miała ciężki czas w robocie- odciążyliśmy ( ) ją razem z Panem Synem Regały już czyhają... kombinacja jest z meblem/blatem winiarsko-serowo-kiełbasowym... Muski, mi to się tak jakoś dzieje, że jakby od strony chilli ogór jest osssstry łagodniejący wraz z dystansem...xxxxxxxSiBy poległem, znaczy wyrżnięto mnie we bitwie/potyczce Przegrałem chyba z wilgotnością (ok 90%) i temperaturą (ok 25*)- czyli złe warunki zastane i zaordynowane...Również odmiennie potraktowałem solenie- do solanki dałem... na słoność ok ale zazwyczaj mam spadki wagi po soleniu z ręki. Po solance waga zbliżona była więc się woda zatrzymała niestosownie... teraz waży 3480 a był 4656 ( minus 1176)- trzeba solić z ręki... strata w sumie i tak taka sama (-25%)...W ogóle to on mi się jakoś rozjechał/osiadł, kierunki napięć widoczne na przekroju....Pewnie też za słabo prasowane było lecz uznałem, że jak gorąco (28*?) to się będzie lepiej gniótł... Dobrze, że z tymi małymi chociaż ogarnąć się udało Oblicza klęski....Wcale to i te dziurwy niewyjściowe są jakieś... Tu widoczne liczne ognicha plechy, niby ziezielona ale to nie o to... nie o to.... Żałosna pozostałość po próbie interwencji.... rozbite oddziały... Oto skutki zdobycia szczytów... głupoty Zaworowałem toto, i do lodówy - dramat jakiś ser w lodówce - będzie na spożycie bieżące, na smak dobry/smaczny nawet, na słoność też jednak te obręcze na psysze... paraliż konsumpcyjny trzeba łamać -------WWWniochy:- WWWiniawki-latem-robić.com.pl- WWW-Sery-się-bawić-nie-latem.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-508101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-wędlinowanie-prymitywistyczne-czyli-miło-spędzamy-czas/?p=507028 Z tą rzodkiewką to jakoś dziwnie wyszło- jest jakaś plastyczniejsza od ogórka, zmiękła jakby. Wprawdzie 2 tyg minęły dopiero....Smak rzodkiEwki normalny... ogórkowy - nic nie zepsuł dodatek rzodkiEwki...ogóry też w normie....Smak soku/sosu może jakiś inny lecz nic odkrywczego...ssssmaczny Ciekawie się sok/sos przebarwił- ewidentnie różowy, nie techno-teletubisiowo ale tak ładnie, dyskretnie pastelowo, impresjonistycznie mętnie Na tę chwilę- warto dziwolążyć z keeshonkami- zachęcam ku checy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-508647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 warto dziwolążyć z keeshonkami- zachęcam ku checy - 100% racji Oblicza klęski....Wcale to i te dziurwy niewyjściowe są jakieś mnie np poszły by dość szybko - a to pizza a to grzanki i inne cuda - nie mówiąc o grzankach na swojskim ciemnym chlebku z Korycinem -w środe chyba znowu po mleczko pojadę 25 l Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-508659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 mnie np poszły by dość szybko Ogarniam, ogarniam...lussseirosss, mao zostao Idzie razem nawet z dziurwami, fajnie się po nich beka i nie tuczą takie fitdziurwy ------------- Muski może dojrzewający zaatakuj gołdotypiczny, z 25 l to Ci 2 szt takich kilaków z obkładem wyjdzie, na majówkę (2017 lub 2018) jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-508809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Doniosłe plany na wydłużany zapiątek runęły już w przedbiegach- z przyczyn różnych oraz innych...Czasu zwyczajowo mało więc warto nim gospodarować przytomnie lub chociaż pół...przytomnie Transmisje sportowe cały czas....Fabryka Kolorów nadal działa więc jak działa to i emituje...Pogoda nie najlepsza, czasem padało niby nieszkodliwie ale trzeba było pod daszek się skryć z warsztatem Słoniki monotonnie zasypać... w miarę monotematycznie W tym roku papryka jakoś wcześniej, nawet ładna, grubawa taka... Zakonserwować sobie się chciała...Noce chłodne to ogóry keeshąc należy zabezpieczyć na noc pierwszą.... Czosnku się mi za dużo wyząbkowało to umieszczon został w zalewie na podsypce z gorczyczki... wygląda na perfekcyjnego Zakąsiciela Zizimowego.... Papryka w wersji "dosałatkowej" .... w wersji "stołowej" również poczyniona WIelokolorowość Sierpnia Połowy....Jesienność wieszczy.... Urobek w komplecie....przed desantem na poziom "-1"..... a póły w piwnicy się uśmiechają ....Gramy dalej Wniochy:....Papryki keeshonej nie zalewać bardzo gorącą wodą bo przemięknie...Chrzan ze słoika, tarty, nadaje się do ogórów jak przybraknie korzenia surowego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-510648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zieloniutki aleś nawydziwiał tych słoników Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-510655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Qba wydziwanctwo to swoista specyjalizacyja... Doczytałem, że na zlot ruszasz, setnej zabawy i dobrej pogody Dziś cynę dostałem, że na rynku paprykowym przesilenie tuż tuż...Chyba jutro trzeba po wiejscowości się poszlajać i kupić ze dwa (śpi)wory... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-510767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=BDUQN0Chl-M Miniony zapiątek chwalebnie spędzony...Pracowicie- bo tak trzeba i przyjemnościowo bo było pracowicie.... Grzybów trochę pozbieraliśmy społem, w strukturze familijnej Efekty przeszły najśmielsze oczekiwania- z niedzieli (28sie) uciąg Ten zapach....Podgrzybasy zdominowały przestrzeń, koźluny i prawusy miło zaskoczyły, osaki, kurki, kań małowiele... i trzy żółte ziezielonki (!!!)...Wiadomo Zuuupa (!!!), mrożonki, duszonki, smażonki i suszonki - z perspektywą kiełbasofilską... Marynowane już obgarnięte na ten sezon Uzysk, piątkowy i niedzielowy suszonek znakomity 1 kg!!!! - 976 gr netto Oczywiście metodycznie pokategorylizowane.... Nie brakło emocjonalnych atrakcji innego rodzaju.... niekoniecznie zgodnych z prawem... "pozyskałem" ....nierówne równości.... Z początku sierpnia sprawa jeszcze taka ....46...45... w pełniach Gołdotypiczne na Omedze 1 Ogólnie to jesień żółta idzie, stąpając coraz donośniej....Most.... ponad martwą już materią....... ku najlepszej temperaturze poranka......temperaturze peklowania Znamienny post kolażu brązów i żółcieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-511637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Chyba trzeba się wybrać do lasu, szczególnie po wczorajszych opadach - no grzyby (te z suszarki) jak żywe, musiałem się długo przyglądać czy pakowałeś świeże czy suszone za takie zbiory Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-511640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Śmigaj Kurpiu, śmigaj po grzyby, Industriaw wczoraj był 16:30/18:00 i pół koszyka utaszczył Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-511764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 11 Września 2016 jołjołjoł SiBy....Aż trudno uwierzyć 1000 postówKiedy???Dzięki SiBy ------Jesiennie miało być a tu popatrzeć proszę, rekordowe temperatury wrześniem, toczą jaźń mą kiełbasofilską....Nic to, na nudę nie narzekam. Aktualny zapiątek zaplanowałem precyzyjnie, gromadząc 50 kg roślin.W piątek wieczorem sok z aronii utoczyłem, rozproszyłem ją blenderem, złamałem kwaskiem cytrynowym, oddrewniłem liśćmi wiśni oraz nutą miodu spotęgowałem zdrowotność, lussseirosa sobotniego miałem na uwadze Na drugi ogień pomidory poszli...warsztat amatorski...sobota Chytrze w piątek kupiłem pomidory to się w sobotę awanturować nie musiałem (1zł/kg) Piękne, dorodne jaja... w płynie Fasolka ziezielona plus papyka niezielona Wytłoczyny pomidorowe poddałem pod prasę- parę godzin pozyskałem 5l wody popomidorowej- zrobiem z tego zalewę.Ciut octową, oraz do kiszonek...Z octową chyba popłynąłem bo dodałem kwasku cytr.... Toto pomarańczowe po lewej to jakaś figura paprykowo/pomidorowa z oliwą- jakoś tak wyszło bo papryki mi 1 kg zostało...Zapowiadał się nieźle, spasteryzowałem i na alkowstreczkę niech czeka Jeszcze kiszonki....zalałem zimną zalewą...Technologia pod strzechą, piekarnikiem zastartowałem kiszoność doskonałą. Dodatkowo do wszystkich słoików podolewałem tak po 50 ml soku z ogórków- zbierałem cały tydzień Wykorzystałem też chrzan i czosnek z ogórów...Rano kiszonki były już wyraźnie mętne ...ze stołu do piekarnika, z piekarnika na stół a potem wspólny klubing... w piwniczce Właśnie popijam soczek z aronii.... na Zdrowie Oczywiście wydatna pomoc Pani ZiezieŻony bo bym poległ... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/11/#findComment-515748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.