Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

:) AndrzejKu, kurczy się, kurczy w wykresie, na szczęście, liniowym. Latoś, co mogłem to uzupełniłem.... ssssmaczne jest i zdrowe  :D

---------

Jołjołjoł SiBy :)

Się dopełniła inauguracja, wędzarynka wytargana, spisała się zwyczajowo....

Przepuściła przez swe trzewia, dymu z kilku litrów drwa różnogatunkowego, efekt... nawet zadowalajacy.... plus :thumbsup:

Z nowości to piersięcie indorne zrobiłem- re-we-la-la-cja !

Nie spinając się szczególnie dorzuciłem kawałki drobiowe do solanki i leżało tyle co i inne, nastrzyku co prawda nie robiłem...

Sparzyłem do 70* - wewnątrz batonu :laugh: - czynność uwielbiona, ...mierzenie temperatury wewnątrz batonu.... esencja :thumbsup:

Z tej podniety to zapomniałem, zupełnie obocznie, zwędzić kilku łezek twarogu tłustego, do poprawki....

Ciężko było czas wygospodarować.... wszędzie krótko :D

Ilości treningowe, przecież od czegoś trzeba zacząć, gary odpajęczynić, noże poostrzyć, maszynki poszukać, hendziorowi blask przywrócić, takie tam okołokiełbasowe sprawy...

Osadzanie kiełbowe i ociek wiaderny....

post-52358-0-58566000-1507661589_thumb.jpg

Wykon, letko przeszabrowany już,.... kilka wkypbnięć było bo pracuję nad "podpiekaniem" w piekarniku....

Niby sprawa prosta tylko, że mam trzy piekarniki i każdy inaczej uznaje temperaturę :laugh:

No coś tam niby wybuchło ale przeżyliśmy...

post-52358-0-39273200-1507661957_thumb.jpg

Kiełba w trzech smakach, dwóch kalibrach i wielu długościach.....

W zwisie garażowym, grawitacji oddana...tężeje ku doskonałości  :D

post-52358-0-04551900-1507662038_thumb.jpg

Dawno nie było informacji, że.....

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu.. :laugh:

Kiełba w trzech smakach, dwóch kalibrach i wielu długościach.....
:thumbsup:  :clap: 

mam trzy piekarniki
  :w00t:  :frantics: No sezon się zapowiada na ostro :yes: 

Muskie - to ryba 🙃

Wykon kiełbasofilny widzę Bracie że dedykowaliście VIII Zjazdowi Partii. Słuszna to idea czynem poprzeć dążenia Zjazdu. :grin: Kiełbasofile wszystkich krajów łączcie się :grin: Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

:w00t::frantics: No sezon się zapowiada na ostro

:) Muski raczej gorąco.... :thumbsup::D

Kiełbasofile wszystkich krajów łączcie się :grin:

:) Maćku to ważna idea, godna wdrożenia :clap:

:) Na proporczyku jest coś o zakładzie garmażeryjnym zsmp ... wczesne lata 80.... :facepalm:

....i suplementyzacja...ważki ład....konstrukt zrealizowny.. :thumbsup:

post-52358-0-80531400-1508008786_thumb.jpg

....i suplementyzacja...ważki ład....konstrukt zrealizowny..
Drogi Bracie - serki - POEZJA  :yes:  co by Ci nie kadzić przytoczę słowa teściowej  :yes: To te z Włoch czy Francji ???  usłyszała - nie to Karola wyroby :yes:  Nic więcej Ci nie dodam bo z dumy spuchniesz  :frantics:  :w00t: 

Muskie - to ryba 🙃

:) Muski,, jaram się,  smacznego.... zawstydzasz mnie, normalne są :blush:  :D 

Było zajekypbabiście :thumbsup::clap:

Orgia mentalna :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Tylko przykłaszcze też, sam ostatnio poczułem wedlinowanie prymitywne. To zaraża.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dobre, bo Polskie.

poczułem wedlinowanie prymitywne. To zaraża.

:) Macki Prymitywistów zwiększają zasięg, to cieszy...bardzo cieszy... Kiełbasofilistyka "bez numerów"  :thumbsup::laugh: 

:) Michał, to taki rafting kiełbasowy, mięsowy freediving, jednak gwarantuje olbrzymią satysfakcję pośród Zażywantów :laugh::yes:

Jeśli to nie przeszkoda, to lepiej wybrzmiewać to w formie "PrymitywiStyczne" :laugh: :laugh: :laugh:

Macki Prymitywistów zwiększają zasięg, to cieszy...bardzo cieszy..

A bo to wszystko przez podróże , przez internet, przez odkrycia na Marsie i inwencje....... łamanie zasad ...... :D  :thumbsup:  :clap:

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Po prostu lubię proste smaczne żarcie, zdrowe i zrobione prosto, prostymi narzędziami które się ma w garażu,a macki sięgają aż Litwy.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dobre, bo Polskie.
  • 2 tygodnie później...

???? Jołjołjoł SiBy ...

Sytuacja taka, że Macica drży w podniecie meteorologicznej...

No Sezon Kiełbaśnicza w toku...

Pekling we worze do kiszenia kapuchy jest wyjątkowo wygodny ????????

W woreczkach suwakowych też spoko nawet...

Pekling, rzecz oczywista, bez wody...

Zajebaśnie wygodnie czynności się wiodą w onym worze...

Czyściuchna robota, miło się palcuje mięcho...????????

Wór 3 peeleny waży więc nie boli szczególnie ....

Rekomenduję, dobre dla leniuszków ????????

post-52358-0-71422500-1509812347_thumb.jpg.

post-52358-0-42511500-1509812473_thumb.jpg

post-52358-0-83419800-1509812572_thumb.jpg

post-52358-0-71846100-1509812657_thumb.jpg

post-52358-0-97054000-1509812717_thumb.jpg

Koleżko ziezielony to w końcu wór na kapuchę (jak sama nazwa wskazuje najlepszy do peklowania ) czy ten na mrożonki ? Daj linka/sznurka  Bracie bo leniuszek jestem

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

:) Muski, ta woda posłużyła do wypchnięcia powietrza...... :D

:) Maciek, ten do kapusty więcej zachwycił - 15 kg swobodnie i bezpiecznie można przenosić....

Te suwakowe zadowalające.... wygodniej niż ze zgrzewarką... :yes:

.... i nawet Maćku nie ma co się "samo posprzątać" :laugh: :laugh: :thumbsup:

(Nie)Spokojnie poczekajmy na efekt domknięcia czynności kiełbasofilskich... boczki se odparzę w tych workach suwakowych...na "miętko" :laugh::thumbsup:

Muski, ta woda posłużyła do wypchnięcia powietrza......
Wiem przecie ;)  :thumbsup:  :clap:  

Muskie - to ryba 🙃

• 2 tygodnie później...

:) Jołjołjoł SiBy...

Odnosząc się, Maćku, do podleniuchowego wora do kapusty.... to letko zawiódł... w sensie jest dobry, metodykę krzewię- dobra jest...

Ten mój z 15 kg się wypaczył, w sensie, że nie yębł tylko minimalny wyciek był...

Profilaktycznie zaległ we wiadrze, to niestety, rozczarowując Leniuszków :thumbsup: , było wiadro do mycia.....nieszczególnie wyciekło może 49 ml, bo 50 to kwalifikacja.... marnotrawstwo :thumbsup:

Nie mniej jednak akceptowalna technologia..... działam(y) więc.....

Mięsydło zwędzone po dwakroć daje efekta, łącznie ze spoconymi oczyma Spożywantów, ....wzruszające dla wykonanta...

-------------

Z nowości to z Muski mnie bez telefon zawstydził... Muski (sz)czekam na info ....pw...

-----------

Z większych natomiast to Szanta (wraz z I.) i BazylWidzew wizytowali w nas....

Szałowa Ąpreza odbyła się w Psychowie, wrażenia.... ponadczasowe, nierzeczywiste...... takie tam yębdolenie.... przekypbasympatycznie spędzony czas....

Dziękujemy i zapraszamy ponownie... :thumbsup:

Onen polędwitz to Bazylku sam się udaje, udając zwykłego wędzonka.....

----------

Proszę o uwolnienie (zresztą zapewnione/obiecane ) wątku Króla Prymitywistów, Mistrza Ban'anowego, wrażliwego przecież Osobnika... szczodrze uprzejmie....proszę...

--------

SiBy jeszcze wykonano poświętowanie 11. lis.... dzień wraży ku Wspólnocie...

Oczywiście łaknąc, Wszem Dobrego, spożytkowałem go pożytkując onego i spożywając płyny.... Wspólnotowe...

Rzecz oczywista po kościółku... i modlitwie....

Się na okoliczność letko podwędziło...indyczne obłędne.... to te w siatkach...

post-52358-0-46293000-1510693422_thumb.jpg

Dowędzając cokolwiek po od/parzeniu... w reżimach publikowanych na ty forum.....

post-52358-0-24909100-1510693499_thumb.jpg

..... Tak trwało godzin wiele, wabiąc Sąsiada.... alkoprężnego.... :thumbsup:

post-52358-0-26138400-1510693754_thumb.jpg

Dziejąc się, lubieżnie i onanistycznie starałem się wykomponować coś co i tak jest zajebiotyczne w treści swej.....obkondonione...

post-52358-0-45905900-1510693821_thumb.jpg

----------

... na rybach byłem, efekta żadne, klimat obłębny....

post-52358-0-50508500-1510694071_thumb.jpg   post-52358-0-97965300-1510694145_thumb.jpg

post-52358-0-06655400-1510694235_thumb.jpg

SiBy... jeszcze jedna, ostatnia najistotniejsza, rzecz....

Macica ma nowego Derektora, Pana Syna naszego......

post-52358-0-24354000-1510694413_thumb.jpg

post-52358-0-37358300-1510696034_thumb.jpg

Sam (lat 17), psychika nienaruszalną była, okazał się w Macicy, prosząc o instruktaż....i wykonał pod trenerskim okiem samodzielnie procedurę smakowitości.... :laugh:

Piękny temat...bardzo drgnąłem wewnętrznie.... co tu jebdolić.... warto było dymy puszczać lat wiele/mało..... :thumbsup::laugh:

SiBy... Wam życzę takich korelacji....niech się niesie.... kiełbasofilistyka stosowalna w nurcie prymitywistycznym :laugh::clap:

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

Edytowane przez ziezielony
Piękna historyjka jak i fotki -dla nowego dyrektorowania :) Oj łezka może sie zakręcić a i motylek w sercu załomotać :) . A ja ....prawdę powiedziałem jak zawsze :) . Ser degustowany w niczym nie ustępował włoskim czy francuskim specyjałom - Tak tak :)

Muskie - to ryba 🙃

:) Niestety, kolejna nastawka w worku do kapuchy i znowu nieszczelność...

Tym razem 10 kg, przezornie w misce, po obróceniu worek mokrawy z zewnątrz, micha również... :yes:

Tragedii nie ma...koncept jest taki, że ponownie nastawiając wór od strony zgrzewu fabrycznego zawiążę na supeł.... :D

Szukając plusów.... to łatwiej będzie miętosić mięcho w takim "cukierku" :thumbsup::D

:) Niestety, kolejna nastawka w worku do kapuchy i znowu nieszczelność...

Tym razem 10 kg, przezornie w misce, po obróceniu worek mokrawy z zewnątrz, micha również... :yes:

Tragedii nie ma...koncept jest taki, że ponownie nastawiając wór od strony zgrzewu fabrycznego zawiążę na supeł.... :D

Szukając plusów.... to łatwiej będzie miętosić mięcho w takim "cukierku" :thumbsup::D

Ziezielony...jak ja lubię czytać te twoje opisy,opowieści, historie :D miód dla mojej duszy, pisz jak najwięcej :yes:

Co do worka to od strony zgrzewu worek złóż na pół, zawiń zakładkę i zgrzej zgrzewarką, taki zgrzew wzmocniony przez cztery warstwy.

Pozdrawiam serdecznie

Alinka

:) Alinko, wspaniały to pomysł z tym zgrzewem :yes::clap:

.... :blush: Odnośnie, zaś Alinko, reszty to jestem zawtydzon dogłębnie i wyprostowane zwoje mi się jeszcze dodatkowo wypłaszczają :blush::laugh: 

Koedukacyjność wątku mnie przeraża...szczególnie przecinki cyrylicą maskowione :laugh:

To forma jest.... pamiętnika kiełbasofila amatora  :D  :thumbsup:

Alinko, serde(l)cznie ukłaniam Tobie jak i innym Czytantom... :clap: 

• 2 tygodnie później...

Taaaak 1 foto =1000 słów 

KAROLU- wino młode łapie dużą koronę po chwili :thumbsup: 

w smaku  :blush:  :facepalm:  :angel:  PYSZNE -  :thumbsup:  :clap: 

powinieneś mieć innego nicka - Karol Wielki  :thumbsup: 

post-70549-0-83325300-1511816049_thumb.jpg

iiiii - Robisz naklejki  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

:laugh: Muski... to z porzeczek, napitek taki... zawstydzasz mnie...

------------------

....No SiBy teraz to jest ten czas...można kiełbasić do woli, można wić konstrukta, dość swobodnie, pląsać w kalibrach obsłonek, finezyjnie komponując komponenta przyprawiennicze, snuć błogo dymy w czeluściach kabin wędzarniczych....przaśnie figlując w meandrach technologii i etykiety kiełbaśnikowej :laugh::thumbsup:

Macica burchluje batony, hendzior grzechocze statecznie, kije niosą szczytnie efekta premedytacji.... Masturbatorium w trybie... lussseirosss stratosferyczny :D

Sknuto trochę wędzonek, kilka wędzonków i kiełb kilka yębłnięto....

Z nowości... z pieprzem ziezielonym konserwowanym zabieg wykonałem 100 gr/5kg farszu, może być ssssmacznie, poczekamy...podsuszymy, dam znać, wstydu raczej nie będzie... :thumbsup:

Reszta w normie, ździebko fungistycznej/grzybowej, ciut zeSzynko'wej i krztyna innej MMMMM...

Farsz zaosłonkowany, w zwisie się osadza...

post-52358-0-69300000-1512068674_thumb.jpg

Dymem smagane, fantastycznie się czują....jeden z milszych momentów... a i zakropić należy, nawet wydatnie.... :thumbsup:

post-52358-0-97977000-1512068750_thumb.jpg   post-52358-0-82547400-1512068858_thumb.jpg

...po procesie zasadniczym...dymnięte, przyparzone do 68*C, wystudzone, tracą wagę, zyskują smakowitość, czerpią przyjemność bo mają.... czas :thumbsup::laugh:

post-52358-0-88922600-1512069011_thumb.jpg   post-52358-0-06917700-1512069086_thumb.jpg

Pod kątem kolejnej akcji leeleepooty w ilości 4, se przygotowałem

post-52358-0-11381100-1512069349_thumb.jpg

... i konstrukt, harmonię stabilizujący i ład :thumbsup::laugh:

post-52358-0-73591400-1512069544_thumb.jpg

Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

harmonię stabilizujący i ład
:thumbsup: Napój porzeczkowy :facepalm: Pyszne winko :clap: a kiełby atrakcyjne :yes:  :frantics:  skład ciekawy - halucynogenne, pieprz zielony  :yes:  Bedzia Pan zadowolonyyyy..........

Muskie - to ryba 🙃

....No SiBy teraz to jest ten czas..

Ziezielony... Brachu... jak zwykle huhuhumorystycznie nie hałaśliwie zopowiedziane ;) Zwędzonki gurnolotnie dymnięte :thumbsup:

Zwiduję, kilka kijków kleszczynkowych... ;)

Pozdrawiam serde(l)cznie :D