ziezielony Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 8 Listopada 2015 SiBy.....czy do tej powyższej maszynki można założyć/dokompletować mieszałkę/mieszarkę mesko bauknecht? Może jakoś inaczej ten napęd wykorzystać?To jest W60.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-455145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 13 Listopada 2015 Bardzo mi się podoba temat o wędrówkach Bacy... pewnie dlatego, że jest jakoś tak mniej kiełbasofilny Post poniższy poświecę właśnie takiemu zdarzeniu, żeby nie było, że wszystko jest ekwiwalentem metrów bieżących kiełbasy, ważkie niczym peklosól w dojrzewajacych, twarde jak ząbek czosnku pod szafką co mieszka.... Spotkać można czasem takie przyrządy w różnych miejscach... Ten patyk z kółkami służy do innej formy relaksu jest to niestety mniej owocne hobby Rzadkością w (Jeb)Unii są takie obrazki... zmuszające do zmurszałej refleksji, sprowadzające się do... samotności chyba... Ławeczka... jagódki.... kurde ta Cisza....ma coś ze słońca.... Błąkając się pośród można widzieć lub nie zauważać..... Fajna jest ta jesień i wcale nie trzeba jej gonić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-456204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=z9ypq6_5bsg jołjołjoł SiBy Jak różnie można świętować 11.lis....Klub Żywności Ekskluzywnej Macica zadecydował, że ów dzień uczcimy... pracą i trudem i ... rekordem .....5 z przoduPrzygotówka to naturalnie, zgodnie ze standardami .... sklep mięsowy , kategorylizacja, przecież wiadomo harmonia finezyjnego cyklu Skład Manjan, Jacyg, zzy.Oczekiwane asortymenta 4:ZeSzynko'wa, GGG i GGBG, KiełbaSA...Ostatecznie wyciśnięto 3- odpadła GGG... szkodaNiezły yebietz jest z Bauknechtem.... skala tak wynaturzona, że se wyobraźcie, pasta Tempo była w użyciu...Bauknecht przydatnym zwierzem jest. Na tyle..... że aż mi stanął...to też kypba... przy podgardlu... na szóstce.....Może i Wam się tak robi czasami....Uściślając... maszynka się zatrzymała...toteż się poirytowałem ....podczas mielenia podgardla... sitkiem #6... Bieg 2 sprawę załatwił skutecznie.Teraz łapię różnicę w mieleniu mięsa "5", "8", "10"- jest wzruszająca...Wajchę przełożono zaś śrubę dokręcono około 05:00... Później to obyczajowo wiadomo...Wsparci Lussseirossem mknęliśmy meandrami kiełbasofilstwa....Szybciej niż najszybszy dodawacz peklosoli- z całego świata- może dodać peklosól....Wrażej niźli najdelikatniejszy dym muskać może właściwie osuszone batony poledwic, zawieszone w kabinie wędzarniczej (oczywiście z naturalnego, niczym nie impregnowanego drewna z Puszcz Północy)......Czasem wilgotni będąc od potu, niczym elementy mięsne przed ociekaniem.... niestrudzenie brnęliśmy wciąż....Czyści i higieniczni na podobę jelita kiełbasowego umytego przez najznamienitszego Myjanta Jelit -ManjanaCiała nasze nie stykały się z półproduktem kiełbaśniczym, skutecznie odizolowane odeń...rączkawiczką..., niczym worem od profikuka.... jednostronnie moletowanym... ze zgrzewem dwukrotnym...Bywało chwilami nerwowo...lecz nikt nie czuł się niepotrzebny jak gruczoł z podgardla we farszu kiełbasowem...Kanwą i Stabilizatorem Stratosferycznego Lussseirossa był wielopostaciowy, różniestężony, dyskretniedozowalny... C2H5OH...oraz różne takie.... Z nowości to se pieprz podprażyliśmy na patelni.... ten zapach w Macicy ....SiBy...łeb urywa Normalnie...chyba...wsypałem pieprz, włączyłem gaz i gmerałem łopatką...waga się zredukowała 5-7%Skwapliwie korzystaliśmy z poprzednich osiągnięć naszego Klubu.... oliwki obce są. Żerliśmy kiełbasę PPPPP co ma rok i sery co mają pond pól... to w sumie półtora... ponad i przeżyliśmy ... KiełbaSA ....Partia bierek.... i krajobraz powstreczkowy... Podział ról, uzysków i zadowolenia- zwyczajowo już sprawiedliwy....Fajnie tak wspólnie zrobić coś pożytecznego w kilku wymiarach....Masturbatorium zaordynowało Uczestnikom zajść, z wyłączeniem osoby relacjonującej, umycie sprzętów technologicznych wszelakich gdyż Kerownik został obarczony obowiązkiem toczenia kul z elementów pozyskanych z górnych dróg oddechowych.......Zaś Panie Żony (Udające) dumne z Kommando Kiełbasowego trochę podśmierdującego, bełkoczącego, z otwartem jednem okiem i wywaloną klawiaturą, że niby uśmiech.... Gumiaczy z wkładką nie obzułem na tylne odnóża gdyż szczęśliwie termika sprzyjała... stały w odwodzie w każdej chwili gotowe by zastąpić kieliszki.... bez wkładki Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Edytowane 18 Listopada 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 18 Listopada 2015 Ziezielony, Twoje wędlinowanie prymitywistyczne jest na najwyższym poziomie lussseirossstwa Wyroby wyglądają zacnie zarówno w wymiarze wąsko- jak i szerokogabarytowym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 19 Listopada 2015 Ziezielony za przykuwalność oczną pod względędostwem luzeirostwa prymitywistycznego z jednoczesnistym uwzględnieniowaniem wyrobusa podkreskowywując wykonusostwo pozostaje tylko ...... Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Panie Żony (Udające) dumne z Kommando Kiełbasowego trochę podśmierdującego, bełkoczącego, z otwartem jednem okiem i wywaloną klawiaturą, że niby uśmiech.... Gumiaczy z wkładką nie obzułem na tylne odnóża gdyż szczęśliwie termika sprzyjała... Hahaah no jak już się pojawiły "tylne odnóża" to była ostra jazda http://www.xdpedia.com/upload/images/bo_prawdziwe_zycie_to_nieustajacy_2014-03-06_19-06-28_middle.jpg http://xenna.com.pl/wp-content/uploads/2012/06/kot-spa.jpg Edytowane 20 Listopada 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 20 Listopada 2015 ...Kamil Paolodoro....nie zasłużyłem niczym wyjątkowym .... przecież wszyscy robią kiełbasy prawie tak samo....receptury/przepisy są podobne Roger... jazda to się zazwyczaj zaczyna jak się podpieramy.... ogonami :laugh:... tylne mamy w trybie normal Roger miskę poznaję... ale w życiu tego byśmy nie zjedli Fota 2 to coś kojarzę..... osadzanie batonów... w końcowej fazie procesu wędzenia zalecamy przypiec 85/90 *C przez około 15/20 minut Lussseirosss Bezkolizyjny SiBy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Ziezielony ten medal to za styl pisania postów , a nie za kiełbasę Edytowane 20 Listopada 2015 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-457597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 27 Listopada 2015 jołjołjoł SiBy Z kończeniem to jakiś problem ostatnio zaobserwowałem u gadających głowów....Żywa wieprzowina nawet czasem ode koryta odłazi... a toto...Warto więc czasem zakończyć coś więc szybka doklejka, wrzutka uzupełniająca- jakże owocny- mile miniony miting Kiełbaśniczo- Lussseirossowy.... 19 lis 2015Listopadowość, którą jak wspominałem lubię bo podobno np "szczupak się ruszył'' (chyba w rybowym sklepie), daje wspaniałe możliwości kiełbasofilskie zarówno indywidualne jak i grupowe....Skwapliwie postanowiłem skorzystać....nie to żebym jakoś zgłodniał... lecz presja środowiska kiełbasojadów, te telefony...korzystnie kuszące bartery... deklaracje i zobowiązania...No nie powiem, miło być komuś potrzebnym.... nie ma co rozwijać bo wiecie o co chodzi...Znudziło mi się takie zwykłe wędzenie, postanowiłem uwędzić sobie coś....wędy!!!...czyli haczyki.Kłopot był bo musiałem te wędy jakoś ustawić.... Wiecie, żeby dym równomiernie je osnół....Posłużyły mi do tego kawałki mięsa. Akurat miałem zapeklowane wg tabeli Dziadka, polędwice i boczki....Początkowo to było trudno bo nie szło w żaden sposób tego zrobić, musiałem polędwice w siatki pozawlekać...Jak już załapałem o co chodzi to boczkami haczyki podociskałem nawet bez siatek, tylko przy użyciu sznurków. Podpowiem, ze sporo pomaga użycie patyków mogą być drewniane... LussseirosssŻeby nie było....dowody No sami oceńcie czy się dobrze haki uwędziły..... wg mnie trochę przyczernione i nie za równo.... Boczki częściowo popakowałem może kiedyś się przydadzą do czegoś jeszcze..... Polędwice myślałem, że nie będą już potrzebne... lecz wpadłem na pomysł, żeby je podgrzać np w wodzie i wykorzystać do skalibrowania termometrów a wyszła tapeta- deska rozdzielcza kiełbaśnika- na monitor By nie tracić czasu na bezsensowne wędzenie drutów zapakowałem do worów pewną ilość mięcha...na dojrzewające... na Święta Bożego Narodzenia.... zleciał ten czas..... ...Nic to...bo zawsze jest jakaś perspektywa Następnym razem coś se pewnie znowu zwędzę.... mięso było... kiełbSA była...woda (ś)wędzona była... wędy były... o! już wiem PS. Uważny Czytant zapewne zauważył pewien brak... Śpieszę z wyjaśnieniem....cuś było... Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-458965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 27 Listopada 2015 cuś było... Jak nie widać to liczyć się nie może ... Ruchowość szczupaczą zaś rozpatrując , grzechem by było gdyby "cuś nie było" bo co to by było gdyby nic nie było ?Wie Kononiwicz K. ja tam wiedzieć nie chcę bo tradycja być musi a że to dobre imię dla dziewczynki jest ....Tradycja ... to i z okazji jej narodzin jak i rzeczonej ruchowości szczupaczo rybnej - rybka w czymś pływać musi ... a przecież jeziora i rzeki Panie u nas brudne są ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-458972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 27 Listopada 2015 ...jak już nie może... to widać... :laugh: Z rybką się kłócić nie ma o co bo można się poczuć jak ryba w woodzie ...Tradycja.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-459000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Jołjołjoł SiBy.... 04.gru 2015Jakieś... by rzec...nowe otwarcie, przepoczwarzenie, króciutka wizyta na innym poziomie kiełbaśniczym....Już jakiś czas temu za mną zaczęło chodzić... zrobić se kiełbasę ze sobą....Nie żeby se kawałek nogi obciąć, pożyłkować i nabić w obsłonki.... Kupić trochę mięcha i samemu ogarnąć temat...Kwestia ilości robi problem, wyszedłem tak na początem na 4 nadziewary 7.0...Rozpisałem se konstrukt i heja Poszło zajebiotycznie... wszystko wg harmonogramu a nawet rezerwy zauważono. Kategorylizacja, peklosolenie, komponenty przyprawiennicze, osłonki spętane jednokońcowo, zestawienie warsztatu wiadomo dzień wcześniej.Jeszcze siatkowanie batonów wędzonkowych również z wyprzedzeniem... bo wiadomo obciekanko.... Dyplomatycznie i Lussseirossowo Masturbatorium wyzwoiło, po hendziorze z kawałkiem:1. Pancówa Paprykowa Pasjonująca Pieszczotliwie Pielęgnowalna2. PPPPP z orzechami3. GGG... Grzybowa Grzeszna Gruba4. GGGBG... Grzybowa Grzeszna Gruba Bez GrzybówSpeniałem trochę i wstawiłem połowę z zakresu - niewędzonych. Nie wiedziałem do końca czy zesztymuje...Akcję rozpętałem o 06:00.... fajny temat na rozjaranie wędzaryny... denaturatu użyłem....Dobrze usprzętowiony warsztat maciczny to podstawa... Żeby nie było, że taki wystarczalny...Szczególne podziękowanie kieruję ku Pani ZieZieŻoniej... Otóż pomogła mi wielce gdyż umyła maszynkę, nadziewarę i kilka gratów...bez tego zamach by się udał słabiej a i rażenie innego formatu...Załadunek pierwszej kabiny zwędzonkowej.... Druga kabina z naciskiem na nacisk w tle Z miłych rzeczy... Miałem możliwość a raczej przyjemność polansowania wyrobów Macicowych w.... pewnych okolicznościach.... ku uciesze Towarzystwa ...skropione rubaszną aroniówką lub/i znakomitym latosim winem aroniowym.... te kolory, zapachy, smaki...zachwycające doznania... Notatki / nowości / sztuczki- pieprz prażony przed mieleniem;- orzechy z braku smalcu własnego podprażone na oleju;- pobocznie uzyskana giloretka z boczku - po 100 ml dodane do GGG i GGGBG;- efekt czerwoności w dojrzewającej za pomocą papryki wędzonej kotanyi- do GGG i GGGBG pododawałem wędzonego podgardla (kupny temat)- w związku z brakiem tłuszczów dokiełbasowych... użyłem boczku bo na oko był tłustszy niż podgardle... zobaczymy - do GGG dosypka 100% maślaki- do GGG i GGGBG czosnku po 5 gr/kg (!)- nieodłączny Lussseirossss SiBy Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Tylko jedno ciśnie mi się na usta -szacun za wyroby Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dziękuję Serde(l)cznie Kostek...... :thumbsup: Szczególność i wzruszenie polega na tym, że pierwsze loty kiełbasowe były w oparciu o Twoje zaawansowane konstrukcje... Daleko mi do niedoścignionych Mistrzów WB........ ale czołgam się w wytyczonych przez Was koleinach Oczywiście tradycyjnie rozpiskę sobie dorzucę, kategorylizacji i wyważania ........ przepisana z brudnego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 9 Grudnia 2015 tradycyjnie rozpiskę sobie dorzucę, @ziezielony,Zrób sobie arkusz w excelu i potem kopiuj przy następnej produkcji podstawiając inne dane.Bardzo to ułatwia kalkulację co z czego i w jakiej ilości i jakie sitka.Można też sobie zrobić automatyczne wyliczanie tłuszczu w planowanym wyrobie i ilości przypraw w poszczególnych asortymentach. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dziękuję EAnno Pomysł dobry i pożyteczny.Pomiędzy uszy sobie go umieszczę Jednak coś ze mną nie tak chyba.... chyba jakoś nienowocześnie sobie komplikuję.....W sumie to ludzie jakoś mało piszą "ręcznie długopisowo"....W rzeczy samej przyjemnością jest takie pisanie, przepisywanie, skreślanie..... te wyliczanki, sumy i różnice, jakieś procenty... Założenia, ustalenia i tryb pracy jakoś to mnie kręci Owoce, wyniki choć.... zadowalające schodzą na drugi a może trzeci plan Mam jakoś przeczucie, że populacja zmierza ku temu, że nie będzie można "pisać" bo nie będzie umiejętności czytania "pisma odręcznego"... To jeszcze sobie poużywam Może z prymitywistycznym wędlinowaniem tu jakaś spójność jest.... :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 10 Grudnia 2015 W rzeczy samej przyjemnością jest takie pisanie, przepisywanie, skreślanie..... te wyliczanki, sumy i różnice, jakieś procenty... Tutaj masz rację.Skoro lubisz w ten sposób to tego nie zmieniaj Ja w kwestii planowania wyrobów jestem leniwa i upraszczam sobie życie.Może dlatego, że robię zwykle równocześnie co najmniej 5 wyrobów: trzy rodzaje kiełbas i dwa rodzaje podrobowych. Może z prymitywistycznym wędlinowaniem tu jakaś spójność jest Jak najbardziej. Można się delektować przygotowaniami Za to ja w zasadzie nie używam siatki wędliniarskiej: wszystko wiążę sznurkiem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-461840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Sznurek...... zdawać by się mogło najprymitywistyczniejsza rzecz w arsenale Kiełbaśniczym- szczególnie niepeklowany.... Wiązanie jest szykowne i wysmakowane, świadczy o kunszcie i finezji Wiązanta/tki.... Niestety brak mi tych cech i zdolności Jakoś tak bardziej przemawia do mnie taka miękkość... forma obła acz niesymetryczna, pewien rodzaj barbapapizmu....powiązany z czterokątnością niteczek zapewniają to siatki wędliniarskie o różnych rozmiarach... i czasu na inne zabiegi okołokiełbasowe jest jakoś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-462055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) jołjołjoł.... Klub Żywności Ekskluzywnej Macica czyni przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia...Ferwor walki wygasa..... zbliża się czas ostatniego dyma - strategicznie przewidziany na nieniedzielę 20. dnia grudnia....Ogniska współmaciczne równolegle dymić będą....Mięcha się peklują, przekładane z błyskiem w oku- temperatura jak to w Macicy... idealna- 5*C.Pierwszy incydent transatlantycki za nami Przesyłka do NY.... ciekawe czy dojdzie/przepuszczą ???Serdolnik wyczekujący, cichy i przyczajony.... co ma schnąć to se schnie, co ma dojrzewać se dojrzewa, generalnie to mi wisi.... Temperatura 13*C, wilgotność 60/65 % (chyba)....Z ostatniego uciągu GGG i GGGBG... kolor już mają, twardość zadowalająca zaraz czas poworować..... Sery zdecydowałem się wytaszczyć z worów, niech obsychają w tych worach nabierały jakiejś takiej ....sklepowości. Potrzymam je kilka tygodni na wybiegu i zaworuję ponownie- ciekawe jakie straty będą wagowe..... Powyżej macicowe szlagiery....Pocztówkowa...Planowo Perfekcyjna Powabnie Pociagajaca PPPPP.... Płaszczona Jest kolejne "P" Zatuninguję ją aroniówką... blasku a i kunsztowności zadamBez orzechów i z nimi....Może jeszcze popracuję nad kwadraturą.... aby do Świąt.... Polędwice dojrzewające...w smakach trzech.... zaworowałem w celu uniknięcia/zmniejszenia efektu obwiedzenia.... po tylu metrach kiełbasowania trzeba zwracać wagę na niektóre szczegóły... lecz bez samookaleczeń SiBy.... takie jeszcze coś... plan jest na najdłuższą kiełbasę....PPPPPP z serem takim pół/roczniaczkiem zamiast słoniny... w kostkę pociętym... ?Będzie coś z tego? Warto? Robił ktoś?Najdłuższa w sensie technologii bo ser trzeba zrobić... odczekać i wtedy zakiełbasować .....Aby do Świąt Edytowane 16 Grudnia 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-463292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 23 Grudnia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=zeVz5R2lDQk jołjołjoł SiBy ....to szczęśliwie doturlane do Świąt...... Z czasem kiepsko, trudno wieloczynnościowość godzić jednak Macica swe prawa i obowiązki ma.Pomyślałem, że jakiś nowy gadżet od Mikołaja by był miły... i jeeeest !!!Wspaniałe, pełne romantyzmu, niepowtarzalne, nie tonące, wzruszające, obłędne..... Kije jałowcowe z wielowiekowych Puszcz Północy... coś pięknego Ciekawe czy w zmywarce myć można ..... tylko po co...Oczywiście, że nie mogłem się powstrzymać i w trybie gwałtownym zainicjowałem One.... Roboty trochę było, jak to na Święta... 2 wędzaryny z okładem... Lussseiros i harmonia...Alkokaganiec do 17:00 oczywiście zerwany...Również w tzw międzyczasie tuningowałem se aroniówą PPPPPP.... wory autorsko zdobiłem bohomazami paraświątecznymi Blask godny lśnienia polerowanego gara ze Stalgastu...Trochę słabo trafiłem bo mi PPPPPP nie postarzała się zadowalająco. W smaku to spokoplusplus....Zawsze trzeba wymagać przede wszystkim od siebie Zestaw klocków jenga, wersja dla kiełbasofili... Wszystko w miarę sprawnie się odbywało normy dla przeciętnych, w tej szerokości i długości goegraficznej, Użytkowników alkoholu nie zostały ani sponiewierane ani przekroczone... akcja wędzarnicza w nieniedzielę...20.Parametry procesu kapitalne- pogoda sprzyjała... 8/9 *C, słaby wiaterek, ciśnienie ok 1020, wilg 70/75% (?)Obrazek w wielodrutowego odparzanka... Studzonko w środowisku gazowym za pomocą i w warunkach atmosfery ziemskiej, półkuli północnej...Trochę sobie pluję w podgardle, żem gamoń bom trawy nie skosił a soczyście ziezieloną zastałem... Profikuk jęczał, worki z Paka toruńskiego - 2 puściły, do poprawki. Rękaw zgrzewałem, może coś źle dociskło...Uroby.... ... Bombki chichinkowe...przed emisją... Podsumować chyba należy ten mijający rok w Macicy...Klubie Żywności Ekskluzywnej .... sporo się działo... duże postępy poczynione...mięsna dziedzina w wersji kiełbaśnikowej i wędzonkowej, ok.... serdolnik wyczuty, ogarnięty... refleksja/e?.... Dobry to Kierunek i Droga Szlachetna....Lussseirossss....Serde(l)czne ŻyŻyczenia Czytantom... Zdrowia, Pomyślności i Uśmiechu SiBy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-464717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Klub idzie do przodu, postęp widoczny, powodzenia i inspiracji twórczej w przyszłym sezonie życzę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-464763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 23 Grudnia 2015 No to żeś zadał szyku!!A ja od Mikołaja chce taki "zestaw jenga " Wielkie ++++ ślą się gęsto :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-464767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Serde(l)czne udziękowania Panowie Stęki i westchnienia konsumentów płci obojga zarówno znietrzeźwionych wstępnie jak i nieco okazalej.... bezcenne :laugh: ....po trzeźwemu wylewność opinii mniej nasilona, jednak bezwzględnie dowartościowujące ramię wykonawcze ...Fajnie i miło... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-465105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jak zwykle Jedwabiście???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-465120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 15 Marca 2016 Kategoria tuning wyrobów.... Wcześniej o czymś takim myślałem nawet prosiłem latorośla o lekki choćby wysiłek (wiele, wiele miesięcy)....Skutek wiadomy... sp...róbuj rozmnażać się stary... No lecz od czego jest forum WB...Kolega Podwawelska założył wątek pewien...https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12688-etykiety-na-domowe-wyroby/Potrzebny to pomysł i dla takich wałkoni jak ja dający do myślenia....Na stronie 9. w zapisku 166. Kolega Pools dosypał....https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12688-etykiety-na-domowe-wyroby/?p=482668Jako że ostatnio zaległości mi się narobiło to się na to nadziałem trafnie.Piwa nie robię... bo nie umiem ani też nie mogę umieć niestety....To wiodącym motywem pozostają czynności kiełbasofilskie. Kilka projektów w mig mi się zapisało... pozostanie dobrać papier/folię i jakoś fantazyjnie podły sznurowak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/7/#findComment-484876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.