Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)


Rekomendowane odpowiedzi

:) SiBy.....czy do tej powyższej maszynki można założyć/dokompletować mieszałkę/mieszarkę mesko bauknecht? Może jakoś inaczej ten napęd wykorzystać?

To jest W60....

Bardzo mi się podoba temat o wędrówkach Bacy... pewnie dlatego, że jest jakoś tak mniej kiełbasofilny :)

Post poniższy poświecę właśnie takiemu zdarzeniu, żeby nie było, że wszystko jest ekwiwalentem metrów bieżących kiełbasy, ważkie niczym peklosól w dojrzewajacych, twarde  jak ząbek czosnku pod szafką co mieszka.... :)

Spotkać można czasem takie przyrządy w różnych miejscach... Ten patyk z kółkami służy do innej formy relaksu jest to niestety mniej owocne hobby :laugh:

 

post-52358-0-57359200-1447418613_thumb.jpg   post-52358-0-71159700-1447418699_thumb.jpg

 

Rzadkością w (Jeb)Unii są takie obrazki... zmuszające do zmurszałej refleksji, sprowadzające się do... samotności chyba...

 

post-52358-0-15943400-1447419017_thumb.jpg   post-52358-0-98249200-1447419106_thumb.jpg

 

Ławeczka... jagódki.... kurde ta Cisza....ma coś ze słońca....

 

post-52358-0-69927600-1447419220_thumb.jpg   post-52358-0-80612700-1447419335_thumb.jpg

 

Błąkając się pośród można widzieć lub nie zauważać.....

 

post-52358-0-04444700-1447419475_thumb.jpg   post-52358-0-91884900-1447419588_thumb.jpg

 

Fajna jest ta jesień i wcale nie trzeba jej gonić :laugh:

 

post-52358-0-32175200-1447419754_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=z9ypq6_5bsg

 

jołjołjoł SiBy :)

 

Jak różnie można świętować 11.lis....

Klub Żywności Ekskluzywnej Macica zadecydował, że ów dzień uczcimy... pracą i trudem i ... rekordem :) .....5 z przodu

Przygotówka to naturalnie, zgodnie ze standardami .... sklep mięsowy , kategorylizacja, przecież wiadomo harmonia finezyjnego cyklu :)

Skład Manjan, Jacyg, zzy.

Oczekiwane asortymenta 4:

ZeSzynko'wa, GGG i GGBG, KiełbaSA...

Ostatecznie wyciśnięto 3- odpadła GGG... szkoda

Niezły yebietz jest z Bauknechtem.... skala tak wynaturzona, że se wyobraźcie, pasta Tempo była w użyciu...

Bauknecht przydatnym zwierzem jest. Na tyle..... że aż mi stanął...to też kypba... przy podgardlu... na szóstce.....

Może i Wam się tak robi czasami....

Uściślając... maszynka się zatrzymała...toteż się poirytowałem ....podczas mielenia podgardla... sitkiem #6... :)

Bieg 2 sprawę załatwił skutecznie.

Teraz łapię różnicę w mieleniu mięsa "5", "8", "10"- jest wzruszająca...

Wajchę przełożono zaś śrubę dokręcono około 05:00... :)

 

post-52358-0-57219200-1447846029_thumb.jpg   post-52358-0-28244400-1447846930_thumb.jpg

 

Później to obyczajowo wiadomo...

Wsparci Lussseirossem mknęliśmy meandrami kiełbasofilstwa....

Szybciej niż najszybszy dodawacz peklosoli- z całego świata-  może dodać peklosól....

Wrażej niźli najdelikatniejszy dym muskać może właściwie osuszone batony poledwic, zawieszone w kabinie wędzarniczej (oczywiście z naturalnego, niczym nie impregnowanego drewna z Puszcz Północy)......

Czasem wilgotni będąc od potu, niczym elementy mięsne przed ociekaniem.... niestrudzenie brnęliśmy wciąż....

Czyści i higieniczni na podobę jelita kiełbasowego umytego przez najznamienitszego Myjanta Jelit -Manjana

Ciała nasze nie stykały się z półproduktem kiełbaśniczym, skutecznie odizolowane odeń...rączkawiczką..., niczym worem od profikuka.... jednostronnie moletowanym... ze zgrzewem dwukrotnym...

Bywało chwilami nerwowo...lecz nikt nie czuł się niepotrzebny jak gruczoł z podgardla we farszu kiełbasowem...

Kanwą i Stabilizatorem Stratosferycznego Lussseirossa był wielopostaciowy, różniestężony, dyskretniedozowalny... C2H5OH...oraz różne takie....

 

post-52358-0-53511500-1447847185_thumb.jpg   post-52358-0-26885600-1447847263_thumb.jpg

 

Z nowości to se pieprz podprażyliśmy na patelni.... ten zapach w Macicy ....SiBy...łeb urywa  :w00t:

Normalnie...chyba...wsypałem pieprz, włączyłem gaz i gmerałem łopatką...waga się zredukowała 5-7%

Skwapliwie korzystaliśmy z poprzednich osiągnięć naszego Klubu....  oliwki obce są. Żerliśmy kiełbasę PPPPP co ma rok i sery co mają pond pól... to w sumie półtora... ponad i przeżyliśmy

 

... KiełbaSA :)

 

post-52358-0-60254700-1447847912_thumb.jpg   post-52358-0-64559700-1447848069_thumb.jpg

 

....Partia bierek.... i krajobraz powstreczkowy... :)

 

post-52358-0-93799800-1447848475_thumb.jpg   post-52358-0-40766300-1447848840_thumb.jpg

 

 

Podział ról, uzysków i zadowolenia- zwyczajowo już sprawiedliwy....

Fajnie tak wspólnie zrobić coś pożytecznego w kilku wymiarach....

Masturbatorium zaordynowało Uczestnikom zajść, z wyłączeniem osoby relacjonującej, umycie sprzętów technologicznych wszelakich gdyż Kerownik został obarczony obowiązkiem toczenia kul z elementów pozyskanych z górnych dróg oddechowych...

....Zaś Panie Żony (Udające) dumne z Kommando Kiełbasowego trochę podśmierdującego, bełkoczącego, z otwartem jednem okiem i wywaloną klawiaturą, że niby uśmiech.... :D

Gumiaczy z wkładką nie obzułem na tylne odnóża gdyż szczęśliwie termika sprzyjała... stały w odwodzie w każdej chwili gotowe by zastąpić kieliszki.... bez wkładki :laugh:

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

Edytowane przez ziezielony

Ziezielony, Twoje wędlinowanie prymitywistyczne jest na najwyższym poziomie lussseirossstwa :cool:

 

Wyroby wyglądają zacnie :clap:  zarówno w wymiarze wąsko- jak i szerokogabarytowym  :thumbsup:  :cool: 

Ziezielony :)   za przykuwalność oczną pod względędostwem luzeirostwa prymitywistycznego z jednoczesnistym uwzględnieniowaniem wyrobusa :)
podkreskowywując wykonusostwo :) pozostaje tylko ......  :)

post-41175-0-71546300-1447926979_thumb.jpg




 

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Panie Żony (Udające) dumne z Kommando Kiełbasowego trochę podśmierdującego, bełkoczącego, z otwartem jednem okiem i wywaloną klawiaturą, że niby uśmiech.... Gumiaczy z wkładką nie obzułem na tylne odnóża gdyż szczęśliwie termika sprzyjała...

 

Hahaah no jak już się pojawiły "tylne odnóża" to była ostra jazda ;)

http://www.xdpedia.com/upload/images/bo_prawdziwe_zycie_to_nieustajacy_2014-03-06_19-06-28_middle.jpg

 

http://xenna.com.pl/wp-content/uploads/2012/06/kot-spa.jpg

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

...Kamil :D

:laugh: Paolodoro....nie zasłużyłem niczym wyjątkowym :blush: .... przecież wszyscy robią kiełbasy prawie tak samo....receptury/przepisy są podobne :laugh: 

Roger... jazda to się zazwyczaj zaczyna jak się podpieramy.... ogonami :laugh: :laugh:... tylne mamy w trybie normal  :laugh: 

Roger miskę poznaję... ale w życiu tego byśmy nie zjedli :D

Fota 2 to coś kojarzę..... osadzanie batonów... w końcowej fazie procesu wędzenia zalecamy przypiec 85/90 *C przez około 15/20 minut :laugh: 

Lussseirosss Bezkolizyjny SiBy :D

Ziezielony    :) ten medal to za styl pisania postów :) , a nie za kiełbasę :)

Edytowane przez paolodoro

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

 

jołjołjoł SiBy :)

Z kończeniem to jakiś problem ostatnio zaobserwowałem u gadających głowów....

Żywa wieprzowina nawet czasem ode koryta odłazi... a toto...

Warto więc czasem zakończyć coś więc szybka doklejka, wrzutka uzupełniająca- jakże owocny- mile miniony miting Kiełbaśniczo- Lussseirossowy....

 

post-52358-0-81398800-1448613848_thumb.jpg

 

19 lis 2015

Listopadowość, którą jak wspominałem lubię bo podobno np "szczupak się ruszył'' (chyba w rybowym sklepie), daje wspaniałe możliwości kiełbasofilskie zarówno indywidualne jak i grupowe....

Skwapliwie postanowiłem skorzystać....nie to żebym jakoś zgłodniał... lecz presja środowiska kiełbasojadów, te telefony...korzystnie kuszące bartery... deklaracje i zobowiązania...

No nie powiem, miło być komuś potrzebnym.... nie ma co rozwijać bo wiecie o co chodzi...

Znudziło mi się takie zwykłe wędzenie, postanowiłem uwędzić sobie coś....wędy!!!...czyli haczyki.

Kłopot był bo musiałem te wędy jakoś ustawić.... :) Wiecie, żeby dym równomiernie je osnół....

Posłużyły mi do tego kawałki mięsa. Akurat miałem zapeklowane wg tabeli Dziadka, polędwice i boczki....

Początkowo to było trudno bo nie szło w żaden sposób tego zrobić, musiałem polędwice w siatki pozawlekać...Jak już załapałem o co chodzi to boczkami haczyki podociskałem nawet bez siatek, tylko przy użyciu sznurków. :) Podpowiem, ze sporo pomaga użycie patyków mogą być drewniane... Lussseirosss

Żeby nie było....dowody :laugh:

 

post-52358-0-81076000-1448615796_thumb.jpg   post-52358-0-65255200-1448615873_thumb.jpg

 

No sami oceńcie czy się dobrze haki uwędziły..... wg mnie trochę przyczernione i nie za równo.... :(

Boczki częściowo popakowałem może kiedyś się przydadzą do czegoś jeszcze.....

 

post-52358-0-59379000-1448616275_thumb.jpg

 

Polędwice myślałem, że nie będą już potrzebne... lecz wpadłem na pomysł, żeby je podgrzać np w wodzie i wykorzystać do skalibrowania termometrów a wyszła tapeta- deska rozdzielcza kiełbaśnika- na monitor :laugh:

 

post-52358-0-49609100-1448616596_thumb.jpg

 

By nie tracić czasu na bezsensowne wędzenie drutów zapakowałem do worów pewną ilość mięcha...na dojrzewające... na Święta Bożego Narodzenia.... zleciał ten czas..... :) ...Nic to...bo zawsze jest jakaś perspektywa :)

 

post-52358-0-56989100-1448616778_thumb.jpg

 

Następnym razem coś se pewnie znowu zwędzę.... mięso było... kiełbSA była...woda (ś)wędzona była... wędy były... o! już wiem :laugh:

 

PS. Uważny Czytant zapewne zauważył pewien brak... Śpieszę z wyjaśnieniem....cuś było... :laugh:

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

 

 

 

 

 

 

 

 

cuś było...

 

Jak nie widać to liczyć się nie może ... 

 

Ruchowość szczupaczą zaś rozpatrując , grzechem by było gdyby "cuś nie było" bo co to by było gdyby nic nie było  ?

Wie Kononiwicz K. ja tam wiedzieć nie chcę bo tradycja być musi a że to dobre imię dla dziewczynki jest ....Tradycja ... to i z okazji jej narodzin jak i rzeczonej ruchowości szczupaczo rybnej - rybka w czymś pływać musi ... a przecież jeziora i rzeki Panie u nas brudne są  ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

...jak już nie może... to widać... :laugh: :laugh: :laugh:

Z rybką się kłócić nie ma o co bo można się poczuć jak ryba w woodzie :)

:thumbsup: ...Tradycja.. ;)

  • 2 tygodnie później...

 

Jołjołjoł SiBy.... :)

04.gru 2015

Jakieś... by rzec...nowe otwarcie, przepoczwarzenie, króciutka wizyta na innym poziomie kiełbaśniczym....

Już jakiś czas temu za mną zaczęło chodzić... zrobić se kiełbasę ze sobą....

Nie żeby se kawałek nogi obciąć, pożyłkować i nabić w obsłonki.... :facepalm:

Kupić trochę mięcha i samemu ogarnąć temat...

Kwestia ilości robi problem, wyszedłem tak na początem na 4 nadziewary 7.0...

Rozpisałem se konstrukt i heja :)

Poszło zajebiotycznie... wszystko wg harmonogramu a nawet rezerwy zauważono.

 

post-52358-0-58645700-1449574596_thumb.jpg   post-52358-0-82684200-1449575036_thumb.jpg

 

Kategorylizacja, peklosolenie, komponenty przyprawiennicze, osłonki spętane jednokońcowo, zestawienie warsztatu wiadomo dzień wcześniej.

Jeszcze siatkowanie batonów wędzonkowych również z wyprzedzeniem... bo wiadomo obciekanko.... :)

Dyplomatycznie i Lussseirossowo Masturbatorium wyzwoiło, po hendziorze z kawałkiem:

1. Pancówa Paprykowa Pasjonująca Pieszczotliwie Pielęgnowalna

2. PPPPP z orzechami

3. GGG... Grzybowa Grzeszna Gruba

4. GGGBG... Grzybowa Grzeszna Gruba Bez Grzybów

Speniałem trochę i wstawiłem połowę z zakresu - niewędzonych. Nie wiedziałem do końca czy zesztymuje...

Akcję rozpętałem o 06:00.... fajny temat na rozjaranie wędzaryny... denaturatu użyłem....

Dobrze usprzętowiony warsztat maciczny to podstawa...

 

Żeby nie było, że taki wystarczalny...

Szczególne podziękowanie kieruję ku Pani ZieZieŻoniej... Otóż pomogła mi wielce gdyż umyła maszynkę, nadziewarę i kilka gratów...bez tego zamach by się udał słabiej a i rażenie innego formatu...

Załadunek pierwszej kabiny zwędzonkowej....                                          

post-52358-0-03756600-1449575612_thumb.jpg   post-52358-0-40845900-1449576075_thumb.jpg

 

Druga kabina z naciskiem na nacisk w tle :)

 

Z miłych rzeczy... Miałem możliwość a raczej przyjemność :) polansowania wyrobów Macicowych w.... pewnych okolicznościach.... ku uciesze Towarzystwa :laugh:

 

post-52358-0-15556600-1449577255_thumb.jpg   post-52358-0-33175300-1449577393_thumb.jpg

 

...skropione rubaszną aroniówką lub/i znakomitym latosim winem aroniowym.... te kolory, zapachy, smaki...zachwycające doznania...

 

post-52358-0-26741700-1449577556_thumb.jpg   post-52358-0-40924200-1449577677_thumb.jpg

 

Notatki / nowości / sztuczki

- pieprz prażony przed mieleniem;

- orzechy z braku smalcu własnego podprażone na oleju;

- pobocznie uzyskana giloretka z boczku - po 100 ml dodane do GGG i GGGBG;

- efekt czerwoności w dojrzewającej za pomocą papryki wędzonej kotanyi

- do GGG i GGGBG pododawałem wędzonego podgardla (kupny temat)

- w związku z brakiem tłuszczów dokiełbasowych... użyłem boczku bo na oko był tłustszy niż podgardle... zobaczymy :)

- do GGG dosypka 100% maślaki

- do GGG i GGGBG czosnku po 5 gr/kg (!)

- nieodłączny Lussseirossss SiBy :laugh:

 

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

 

 

 

 

Tylko jedno ciśnie mi się na usta -szacun za wyroby :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

:blush: Dziękuję Serde(l)cznie Kostek...... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Szczególność i wzruszenie polega na tym, że pierwsze loty kiełbasowe były w oparciu o Twoje zaawansowane konstrukcje... :)

Daleko mi do niedoścignionych Mistrzów WB........ ale czołgam się w wytyczonych przez Was koleinach :D

Oczywiście tradycyjnie rozpiskę sobie dorzucę, kategorylizacji i wyważania :)........ przepisana z brudnego :)

 

post-52358-0-56379400-1449668145_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

tradycyjnie rozpiskę sobie dorzucę,

@ziezielony,

Zrób sobie arkusz w excelu i potem kopiuj przy następnej produkcji podstawiając inne  dane.

Bardzo to ułatwia kalkulację co z czego i w jakiej ilości i jakie sitka.

Można też sobie zrobić automatyczne wyliczanie tłuszczu w planowanym wyrobie i ilości przypraw w poszczególnych asortymentach.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dziękuję EAnno :)

Pomysł dobry i pożyteczny.

Pomiędzy uszy sobie go umieszczę :)

Jednak coś ze mną nie tak chyba.... chyba jakoś nienowocześnie sobie komplikuję.....

W sumie to ludzie jakoś mało piszą "ręcznie długopisowo"....

W rzeczy samej przyjemnością jest takie pisanie, przepisywanie, skreślanie..... te wyliczanki, sumy i różnice, jakieś procenty... :D

Założenia, ustalenia i tryb pracy jakoś to mnie kręci :) Owoce, wyniki choć.... zadowalające schodzą na drugi a może trzeci plan :)

Mam jakoś przeczucie, że populacja zmierza ku temu, że nie będzie można "pisać" bo nie będzie umiejętności czytania "pisma odręcznego"... :(

To jeszcze sobie poużywam :D

Może z prymitywistycznym wędlinowaniem tu jakaś spójność jest.... :laugh: :laugh: :laugh:

 

 

W rzeczy samej przyjemnością jest takie pisanie, przepisywanie, skreślanie..... te wyliczanki, sumy i różnice, jakieś procenty...

Tutaj masz rację.

Skoro lubisz w ten sposób to tego nie zmieniaj :D 

Ja w kwestii planowania wyrobów jestem leniwa i upraszczam sobie życie.

Może dlatego, że robię zwykle równocześnie co najmniej 5 wyrobów: trzy rodzaje kiełbas i dwa rodzaje podrobowych.

 

 

Może z prymitywistycznym wędlinowaniem tu jakaś spójność jest

Jak najbardziej. Można się delektować przygotowaniami :D 

Za to ja w zasadzie nie używam siatki wędliniarskiej: wszystko wiążę sznurkiem :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Sznurek...... zdawać by się mogło najprymitywistyczniejsza rzecz w arsenale Kiełbaśniczym- szczególnie niepeklowany.... Wiązanie jest szykowne i wysmakowane, świadczy o kunszcie i finezji Wiązanta/tki.... :D

Niestety brak mi tych cech i zdolności :D

Jakoś tak bardziej przemawia do mnie taka miękkość... forma obła acz niesymetryczna, pewien rodzaj barbapapizmu....powiązany z czterokątnością niteczek :D zapewniają to siatki wędliniarskie o różnych rozmiarach... i czasu na inne zabiegi okołokiełbasowe jest jakoś więcej  :D 

jołjołjoł.... :)

Klub Żywności Ekskluzywnej Macica czyni przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia...

Ferwor walki wygasa..... zbliża się czas ostatniego dyma - strategicznie przewidziany na nieniedzielę 20. dnia grudnia....

Ogniska współmaciczne równolegle dymić będą....

Mięcha się peklują, przekładane z błyskiem w oku- temperatura jak to w Macicy... idealna- 5*C.

Pierwszy incydent transatlantycki za nami :) Przesyłka do NY.... ciekawe czy dojdzie/przepuszczą ???

Serdolnik  wyczekujący, cichy i przyczajony.... co ma schnąć to se schnie, co ma dojrzewać se dojrzewa, generalnie to mi wisi.... :D

Temperatura 13*C, wilgotność 60/65 % (chyba)....

Z ostatniego uciągu GGG i GGGBG... kolor już mają, twardość zadowalająca zaraz czas poworować.....

 

post-52358-0-28659600-1450255890_thumb.jpg   post-52358-0-00018600-1450255710_thumb.jpg  

 

Sery zdecydowałem się wytaszczyć z worów, niech obsychają w tych worach nabierały jakiejś takiej ....sklepowości. Potrzymam je kilka tygodni na wybiegu i zaworuję ponownie- ciekawe jakie straty będą wagowe.....

 

post-52358-0-10823900-1450256066_thumb.jpg   post-52358-0-49198600-1450256280_thumb.jpg  

 

Powyżej macicowe szlagiery....Pocztówkowa...Planowo Perfekcyjna Powabnie Pociagajaca PPPPP.... Płaszczona :laugh:

Jest kolejne "P" :laugh:

Zatuninguję ją aroniówką... blasku a i kunsztowności zadam

Bez orzechów i z nimi....

Może jeszcze popracuję nad kwadraturą.... aby do Świąt....

 

post-52358-0-51862600-1450256523_thumb.jpg

 

Polędwice dojrzewające...w smakach trzech.... zaworowałem w celu uniknięcia/zmniejszenia efektu obwiedzenia.... po tylu metrach kiełbasowania trzeba zwracać wagę na niektóre szczegóły... lecz bez samookaleczeń :laugh:

 

SiBy.... takie jeszcze coś... plan jest na najdłuższą kiełbasę....PPPPPP z serem takim pół/roczniaczkiem zamiast słoniny... w kostkę pociętym... ?

Będzie coś z tego? Warto? Robił ktoś?

Najdłuższa w sensie technologii bo ser trzeba zrobić... odczekać i wtedy zakiełbasować :laugh:

.....Aby do Świąt :)

Edytowane przez ziezielony

https://www.youtube.com/watch?v=zeVz5R2lDQk

 

jołjołjoł SiBy :)

....to szczęśliwie doturlane do Świąt...... :D

Z czasem kiepsko, trudno wieloczynnościowość godzić jednak Macica swe prawa i obowiązki ma.

Pomyślałem, że jakiś nowy gadżet od Mikołaja by był miły... i jeeeest !!!

Wspaniałe, pełne romantyzmu, niepowtarzalne, nie tonące, wzruszające, obłędne.....

 

post-52358-0-34567800-1450872819_thumb.jpg

 

Kije jałowcowe z wielowiekowych Puszcz Północy... coś pięknego :)

Ciekawe czy w zmywarce myć można ..... :laugh: tylko po co...

Oczywiście, że nie mogłem się powstrzymać i w trybie gwałtownym zainicjowałem One....

 

post-52358-0-09912700-1450872995_thumb.jpg

 

Roboty trochę było, jak to na Święta... 2 wędzaryny z okładem... Lussseiros i harmonia...

Alkokaganiec do 17:00 oczywiście zerwany...

Również w tzw międzyczasie tuningowałem se aroniówą PPPPPP.... wory autorsko zdobiłem bohomazami paraświątecznymi :laugh:

 

post-52358-0-17119300-1450873499_thumb.jpg   post-52358-0-19662200-1450873228_thumb.jpg  

 

Blask godny lśnienia polerowanego gara ze Stalgastu...

Trochę słabo trafiłem bo mi PPPPPP nie postarzała się zadowalająco. W smaku to spokoplusplus....

Zawsze trzeba wymagać przede wszystkim od siebie :)

Zestaw klocków jenga, wersja dla kiełbasofili...

 

post-52358-0-42376400-1450873699_thumb.jpg   post-52358-0-79397500-1450873793_thumb.jpg

 

Wszystko w miarę sprawnie się odbywało normy dla przeciętnych, w tej szerokości i długości goegraficznej, Użytkowników alkoholu nie zostały ani sponiewierane ani przekroczone... akcja wędzarnicza w nieniedzielę...20.

Parametry procesu kapitalne- pogoda sprzyjała... 8/9 *C, słaby wiaterek, ciśnienie ok 1020, wilg 70/75% (?)

Obrazek w wielodrutowego odparzanka...

 

post-52358-0-84841800-1450874104_thumb.jpg

 

Studzonko w środowisku gazowym za pomocą i w warunkach atmosfery ziemskiej, półkuli północnej...

Trochę sobie pluję w podgardle, żem gamoń bom trawy nie skosił :hmm: a soczyście ziezieloną zastałem...

 

post-52358-0-13237900-1450874433_thumb.jpg

 

Profikuk jęczał, worki z Paka toruńskiego - 2 puściły, do poprawki. Rękaw zgrzewałem, może coś źle dociskło...

Uroby.... :D... Bombki chichinkowe...przed emisją...

 

post-52358-0-42247600-1450875359_thumb.jpg  post-52358-0-68883300-1450875650_thumb.jpg

 

Podsumować chyba należy ten mijający rok w Macicy...Klubie Żywności Ekskluzywnej :laugh: .... sporo się działo... duże postępy poczynione...mięsna dziedzina w wersji kiełbaśnikowej i wędzonkowej, ok.... serdolnik wyczuty, ogarnięty... refleksja/e?.... Dobry to Kierunek i Droga Szlachetna....Lussseirossss....

Serde(l)czne ŻyŻyczenia Czytantom... Zdrowia, Pomyślności i Uśmiechu SiBy :laugh:

 

 

 

 

 

Klub idzie do przodu, postęp widoczny, powodzenia i inspiracji twórczej w przyszłym sezonie życzę....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Serde(l)czne udziękowania Panowie :)

Stęki i westchnienia konsumentów płci obojga zarówno znietrzeźwionych wstępnie jak i nieco okazalej.... bezcenne :laugh: :laugh: :laugh:

....po trzeźwemu wylewność opinii mniej nasilona, jednak bezwzględnie dowartościowujące ramię wykonawcze :blush:

...Fajnie i miło... :D

Jak zwykle Jedwabiście????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

  • 2 miesiące temu...

Kategoria tuning wyrobów.... :laugh:

Wcześniej o czymś takim myślałem nawet prosiłem latorośla o lekki choćby wysiłek (wiele, wiele miesięcy)....

Skutek wiadomy... sp...róbuj rozmnażać się stary... :)

No lecz od czego jest forum WB...

Kolega Podwawelska założył wątek pewien...

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12688-etykiety-na-domowe-wyroby/

Potrzebny to pomysł i dla takich wałkoni jak ja dający do myślenia....

Na stronie 9. w zapisku 166. Kolega Pools dosypał....

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12688-etykiety-na-domowe-wyroby/?p=482668

Jako że ostatnio zaległości mi się narobiło to się na to nadziałem trafnie.

Piwa nie robię... bo nie umiem :( ani też nie mogę umieć :( niestety....

To wiodącym motywem pozostają czynności kiełbasofilskie. Kilka projektów w mig mi się zapisało...

 

post-52358-0-36636600-1458045946_thumb.jpeg   post-52358-0-95553400-1458045991_thumb.jpeg

 

post-52358-0-34476700-1458046066_thumb.jpeg   post-52358-0-45175000-1458046111_thumb.jpeg

 

post-52358-0-03151600-1458046173_thumb.jpeg

 

pozostanie dobrać papier/folię i jakoś fantazyjnie podły sznurowak :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.