Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

:) Dzięki Marko, takie to już wyczaiłem. :)

Te to są dla.... przedszkolaków  :D  a ja potrzebuję/poszukuję podobnych jak na zdjęciu :)

Jołjołjoł SiBy

No to wio...... :D

Coraz bardziej wiosna popuszcza i bączy.....na ziezielono :D

post-52358-0-75987300-1460368481_thumb.jpg

Miniony zapiątek hucznie obchodziłem pławiąc się w białej kipieli...otchłannie i szaleńczo...

Wiosennie nie było za to wiosernie jak najbardziej :) ...

Starałem się wykorzystać nieobecność much bo upierd(o)liwe są...

Postępki zmiarkowałem na miarę możliwości sprzętowych- udanie... :thumbsup:

Mleko trochę nieodpłatnie , trochę po 1,30....

Ciała dałem z formami trochę ale to do obgarnięcia sprawka...

post-52358-0-68701000-1460368970_thumb.jpg

Depresyjnie się czułem patrząc na zlew, natomiast ta parka... wygodna i skuteczna.

Stabilna na tyle, że zdołałem przewieźć w bagażniku, z obciążeniem, bez przewrotki :)

post-52358-0-09827300-1460369939_thumb.jpg

Tu już zadumane, lansują się... obwiewane wiatraczkiem...temp 15/19*

post-52358-0-67632900-1460370076_thumb.jpg

Szczególne podziekowania kieruję ku Pani ZieZieŻoniej, występującej w roli obserwatora i zaworu bezpieczeństwa :D

Kilka razy mi się kypbnęło....

Solonko... i zaczynają puszczać pierwsze gazy, znaczy podcapiają coraz solidniej :facepalm:

Wciąż owiewane, temp 16/18*...

post-52358-0-72912200-1460370741_thumb.jpg

Tu moje mlekowe yebtze, tudzież serdolnięcia :laugh:

post-52358-0-66310600-1460370907_thumb.jpg   post-52358-0-55562900-1460371513_thumb.jpg

W związku z siermiężnością tego rodzaju wyrobów uznałem to jako działanie na korzyść.... liczę na efekt motyla :laugh:

Skórka się dzieje, przebarwienia mozaikują.... jest nieźle :thumbsup:

post-52358-0-73065200-1460372004_thumb.jpg   post-52358-0-18452400-1460373242_thumb.jpg

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu...

Edytowane przez ziezielony

...Się jaram... :laugh:

:D  Już wszystko wysolone, po ceremonialnej ablucji, ckliwie się odgrubia z każdą godziną zmierzając ku lepszemu...

Cichną odgłosy walki, depresyjność ustępuje...pikujacy lussseirosss...

Teraz łatwizna, codzienna sesja fikołków, może kombinacja z polioctanem... aż do aktu woryzacji.

Fotka z poranka, z lotu ptaka, urobek na dechach, zminimalizowana powierzchnia ryzyka :D

.... zajebiotyka stosowalna....

post-52358-0-53360700-1460471439_thumb.jpg   post-52358-0-52326100-1460471566_thumb.jpg

Patrzę na Twój serdeczny urobek i powiadam Ci,  zacnym jest. Mleczarnia do Ciebie przyszła.. Niech nie odchodzi.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Andrzej

Gość ArkoGdynia

Fotka z poranka, z lotu ptaka, urobek na dechach, zminimalizowana powierzchnia ryzyka

Ehhhh... żebym to ja miał taki dostęp do mleka to był by raj.. a tak to trzeba oglądać takie wspaniałości i "język do d*py ucieka" ...... wspaniałość zacna..... :clap:  :clap:  :clap: 

MI się jeszcze ostał jedynie taki maluteńki kawałeczek zzielonego wyrobu serowarskiego....  "czajony" na specjalną okazję.... jak na stole zawidnieje jakieś Bolognese....  :cool:

Przecudnej urody urobek.....  :clap:

ArkoGdynia - podpisuję się pod Twoją opinią wszystkimi rekami . :))

Zazielony - Ty jesteś supermen serowarski  oglądałem zdjęcia 4 razy - Wielkie gratulacje :)

Muskie - to ryba 🙃

@ziezielony, To ja teraz wiem po co Ci były te cyferki i literki ... rodem z baru mlecznego "Apis" ...   ;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

:blush: Andym, Arko, Muski- dziękuję serde(l)cznie za dobre słowo i uniżenie ukłaniam :D

--------

Arko sposób jest na serdolnięcie :thumbsup: - znaleźć agroturystykę w pobliżu gospodarstwa krowowego.

Zapakować gar, kilka gadżetów, Ekipasa jednego lub więcej....

Z Gospodarzem dogadać mleko z hotelarzem dostęp do wody/kuchni i akcja w jakiś zapiątek.

Mi ta formuła b.pasuje :D ... polecam

----------

Roger z literkami nadal aktualne :)

Maciczniki jak wizytowali sery to... był jeden ciąg o prostytutnicach i czynnościach seksualnych :laugh:

Żeby podbitkę zrobić , to na żywo wygladają.... lepiej. :D

Może motylki to przegięcie pały- zamysł był "pod dzieci"- ale te cyferki nadają autentyczności i unoszą "te cuś"....

Nie wytrzymie... :w00t:

Rozrost Macicy był wiadomy... wszak niemiarodajność Twego talentu trzeba było wykorzystać wszelako... ale żeby aż do takiego stopnia... :thumbsup:

Urobek serdolnikowy zacny :thumbsup:

Gratulacje przyjmij... :thumbsup::clap::cool:

Gość ArkoGdynia

Arko sposób jest na serdolnięcie - znaleźć agroturystykę w pobliżu gospodarstwa krowowego. Zapakować gar, kilka gadżetów, Ekipasa jednego lub więcej.... Z Gospodarzem dogadać mleko z hotelarzem dostęp do wody/kuchni i akcja w jakiś zapiątek. Mi ta formuła b.pasuje ... polecam

A wiesz chłopie że nie brałem takiego rozwiązania pod uwagę.... :rolleyes:  :facepalm: 

Pomysł co najmniej zacny i wart szerszego spojrzenia na bazy mlekowo - hotelarsko-zabawowe.... :laugh:  :cool:  :devil: 

Z Dymnym pozdrowieniem.... 

A wiesz chłopie że nie brałem takiego rozwiązania pod uwagę

Mie się ten pomysł też bardzo spodobał.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

...... :blush: KamiluKładkaPierwszy Dziekuję, jestem zaszczycony  :laugh:  :thumbsup:

Arko, to na prawdę dobry sposób, jest...wydajniejszy. :laugh:

W chałupie smrodu się też narobi ale tylko raz....

Najgorzej, że to można zjeść tylko za rok :laugh:

Dziś skoroświtem krążynki trafiły do serdolnika, na regalik.... :D

Ciasno im tam się robi, trzeba będzie domontować coś...

Jest wątek chiński w tym procesie, okazję miałem kupić pałeczki takie co podobno ktoś nimi umie jeść.

Każdy krążynek wałkoni się na dwóch pałeczkach- spodziewam się że zapobiegnie to, a na pewno ograniczy tendencję do pleszek weszelakich :) Dodatkowo wiatraczek im szumi....

Żeby jednak SiBy nie było zbyt misiaczkowo to przytoczę statystykę:

Mleka 140 l

Sera tuż po wykonaniu- 16 003 gr

Wydajność- 11.43 %

Sera tuż po soleniu- 14 731 gr

Wydajność- 10.52 %

Sera po 5/6 dniach- 14 011 gr

Wydajność- 10.01 %

Niechybnie uniży się pod 10 % :facepalm: więc to nie taki brazylijski serial... 

Szkoda tych odparowanych kilogramów (2!!!)  :hmm:

Tracą intensywność gazowania i zacap mniejszy jakby z każdym dniem.... :)

Arko ja tak robię ze swoimi turystami. Pokaz serów korycińskich itd..

Widzę, że zzielony z amatorem to masz coraz mniej wspólnego...

Dobre, bo Polskie.

Arko ja tak robię ze swoimi turystami. Pokaz serów korycińskich itd..

Mógłbyś Michał coś przybliżyć? Co? Gdzie? Kiedy? :)

...amatorka, amatorka, skrupulatnie wykorzystywana wiedza z forum i stronki :D:thumbsup:

Jołjołjoł SiBy :)

Dziś powód szczególny...może to dziwne ale nie poczyniłem nic kiełbasowego ani ze mlekiem...

Dziś na wiejscowości koncert KULTu :facepalm: , coś nadnaturalnego SiBy....

KULT to moja zdecydowana JEDYNKA w rodzimej, w szeroko pojętej, kulturze muzycznej. :D

Kazik jest jak świstuga.........najsilniejszy....

Kuńcert 175 minut z bisami, na wiejscowości 19 lat temu taka okoliczność miała miejsce.... lub wiejsce :laugh:

Nawet nie to, że fajnie... normalnie mi dekiel rozyębałło.... ciężko to poskładać będzie, normalnie to mi dekiel tylko urywa. Szybko znajduję, układam, sklejam i dalej.... :D

Mam jeden tatuaż... na mózgu... Kazik i KULT.....

Odyębłczo to na mnie działa, zainteresowani wiedzą o co chodzi.... żebym sam sobie szkodził :laugh:

Nawet Kazik zaśpiewał ku melodii, ku Wędzarnikijów* Kiełbasofili i obocznch procesów, jakoś zawoalowane... :)

Macica składa hołd KULTowi.......

Masturbatorium zaprasza KULT, z przyległościami wszelkimi, na wspólną modlitwę, tak gorącą, jak dzisiejsza kantyczki interpretacja :)

.......Jak huknęli to większości się ,,oczy spociły'', gitary zaangażowane, klawisze drżące, sekcja dęta urzekająca, bębny wzruszone.........potężne yębłnięcie, plus światła....

Piękno wyrażone KULTturystami :D

* Wędzarnikij - Użytkownik kijów wędzarniczych, zarówno wraz z haczykami, a nie samych haczyków :laugh:

Jołjołjoł SiBy :)

Ech SiBaki, reperkusja tematu ( https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1858-na-grzyby/page-5) nastąpiła w trybie ''gwałt'' :D

Jestem szczęśliwym posiadaczem kilku smardzyków, trzeba zasuszyć i zastosować przebiegle do wytworów, najprawdopodobniej kiełbasowych...

Planuję coś pofiglować majowo z kiełbkami, "jak znalazł" będzie...... :)

Może dziś z Industriawem alkowstreczkę zrobimy, niewielkiego kalibru, to zmaślimy coś (?)....

....Przez me oczy zmęczone,  zmęczone...grzybki błysnęły książkowo, "pod jesionem" :D

post-52358-0-55369100-1461585450_thumb.jpg  post-52358-0-34226600-1461585527_thumb.jpg

Takie jakieś przyczajone te pumeksy, znaczy im się wydaje.... :laugh:

post-52358-0-60602100-1461585813_thumb.jpg  post-52358-0-18630100-1461586026_thumb.jpg

Kilka przysiadów..... kilka nerwowych cięć i do koszyczka.....

:) Jeszcze coś... się powstrzymać......... mać nie mogłem..... to tak poza konkursem........lusssseirosss SiBy :laugh:

...sprężam ciało.......

.....i po chwili już radośnie....

......znowu się przyglądam Wiośnie.... ;)

post-52358-0-63606700-1461585886_thumb.jpg

No ładnie Ci w te gąbki obrodziło ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

Tak oto technologia trafiła pod strzechy...

Deficyt literek z baru mlecznego :laugh: spowodował zwojenie w masturbatorium...

post-52358-0-29781300-1461832905_thumb.jpg

Cały czas z literkami sprawa aktualna więc się SiBy zlitujtą się... się może ktoś ma??? :) Albo jakieś podobne....

Do rzeczy... mam nowe tatuaże... :w00t::frantics:  :yes:

post-52358-0-85400700-1461831750_thumb.jpg

Czujni wiedzą gdzie tatuaże się pięknie wkomponują....Nie jestem zdecydowany odnoście wariantu A? B? C?

Zwierzę możliwości w zasadzie ma ograniczone wyłącznie wyobraźnią....i chęciami operatora :facepalm:

Pierwszy test/próba po majówce raczej, żeby tomność i obgarnięcie mieć lussseirosssowe... ;)

W majówkę to od pogody niby zależy lecz bywają jednostki zatracające nieprzytomność... :laugh:

Dłuuugi zapiątek się kroi....kiełtletów trza by wykonać.... :)

PS. Na końcu przewodu pokarmowego mam atest łunijny tatuaży, raczej cieszę się jego brakiem.... :laugh:

Nie jestem zdecydowany odnoście wariantu A? B? C?

A może wariant D - "RŻUŁTY" albo E - "RŻÓŁTY" ;)

Twa inwencyjność twórcza nie zna granic :thumbsup::cool:

Wczoraj osnułem krążynki polioctanem, dziś muszę zdążyć powtórzyć :)

Ubytek znowu odznaczyłem 10 szt - było 14.011 jest 12.363....

Koncentrują się.... :laugh:

Może jeszcze  zdążę zdjęcia dorzucić....

------

Muszę podsumować na jakich i ilu kulturach robię i omarkować nazwami...

Kłębia się min:

"NadNarwiański" - mam powody :)

" Z Ostrej Łąki" - podoba mi się

"Mała KuprPianka / KurPik" - dla dzieci

"Pomarańczowy"

"MaCiczny"

Jak ktoś nieodpłatnie się zgłasza na chrzestną/ego to zapraszam i proszę o sugestie/pomysły :)

Jołjołjoł SiBy.... :)

Majówka 2016 już przeszła do historii, pracowicie i pożytecznie :)

Tarcza mi tylko wybuchła od szlifaczki ale bez następstw nieprzyjemnych....glab (z polskimi znakami) :blush:

Serdolnik klimatyczny, coraz sensowniej wygląda....13*C....

post-52358-0-74512500-1462360381_thumb.jpg   post-52358-0-39391100-1462360517_thumb.jpg

Winiawka z aronii specjalisty Jacyga uplombowana trututką, cierpliwie i cierpko czuwa....

W tym roku również czarnoporzeczkowa jest knuta....

Blacik serowego masturbanta.... koszyczek, powłoczka, notesik, gryfel i wraz z wagą....

post-52358-0-42553200-1462360695_thumb.jpg

....Cóż za lussseirosssowy lans...

post-52358-0-83506800-1462360848_thumb.jpg   post-52358-0-69435000-1462360958_thumb.jpg

Jest nieźle, system na chińskich pałeczkach spowodował dociągnięcie do powłoki bez żadnych widocznych infekcyj lub/i powikłań...

Nowe półasie świetnie dają radę, jeszcze miejscami jakiś obcynkowany haczyk się wkręci....kiełbkę uwiesi....

Urokliwa jest ich koronna koślawość, niektóre lekko się wzdęły..... smród odpuścił i wysubtelniał....polioctan pobłysku dodał.... małe dzieci zafascynowane kwiatkami i motylkami, podstęp się czyli powiódł :thumbsup:

Trzeba się za mlekiem zakręcić... bo nudno :D

post-52358-0-55713000-1462361089_thumb.jpg   post-52358-0-61748600-1462361262_thumb.jpg