izetta Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Września 2013 DZIADEK, dziękuję, i na to czekałam, na podanie ręki, bym resztę dała już sama radę zrobić arkadiusz, zauważyłam, że w większości przepisów jest około 3-6 g pieprzu i majeranku na kg mięsa i około 10g, ale to już maks na kg mięsa czosnku.jak widzisz, czytam inne "wypociny" [ Dodano: Sro 25 Wrz, 2013 19:35 ]Tomasz Maroszek, spróbuję bez tej wołowiny, sądziłam, że to ona właśnie ten klej powinna "robić" tak mi podpowiadał dziadek znajomego... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Września 2013 Bez wołowiny możesz, ale zastąp ją mięsem drobnym wieprzowym kl III( najprościej uzyskać je z wykrawania golonek wp.) masa wiążąca. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Września 2013 jest około 3-6 g pieprzu i majeranku na kg mięsa Moje dawki są inne.1g pieprzu/kg i max. 2g majeranku na kg. jak widzisz, czytam inne "wypociny" Odczuwam jakiś sarkazm w tym co piszesz.Niepotrzebnie bo podałem Ci pomocną dłoń, ale jak sobie nie życzysz ...... Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Września 2013 izetta, jak arkadiusz, beirze Ciebie w opieke trzymaj sie go. Zna sie i zawsze pomoze, a miec mentora to duzo. Ale wygasze bo nie na temat. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Września 2013 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Września 2013 Bez wołowiny możesz, ale zastąp ją mięsem drobnym wieprzowym kl III( najprościej uzyskać je z wykrawania golonek wp.) masa wiążąca. Ja dawałem też z dobrym skutkiem zamiast wołowiny mięso z uda lub podudzia indyczego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Września 2013 arkadiusz, sarkazm? nieeee, no co ty..... może odrobinkę, tak z 0,0001g na kg mojej masy, jak to baba, czasami wredna;) Ty mi pomożesz z mięskiem a ja Tobie z kurami, umowa stoi? DZIADEK, dziękuję, będę pamiętaćANNAM, wiesz, ja bym sie go i bardzo chciałą trzymać, rekoma i nogami, tylko jak ja to niemałżowi wytłumaczę miro, jeszcze raz dziękuję, wiesz za co Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Ty mi pomożesz z mięskiem a ja Tobie z kurami, umowa stoi? Droga Izzetko pisałem już Ci na PW , ale pewnie nie dotarła ta moja wiadomość do Ciebie ,że nie jestem uczestnikiem innego forum i nie zajmuję ,zajmowałem i nie będę zajmował się hodowlą kurek ( choć nigdy nie mów nigdy ).Natomiast na moją pomoc możesz zawsze liczyć. Edytowane 28 Września 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Września 2013 miro, jeszcze raz dziękuję, wiesz za co Daj znać jak CI wyszło. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 29 Września 2013 Arkadiusz, faktycznie pomyliłam.... wiesz, jak się ma -8,5 i -9,0 na oczach to literki troszkę się zamazują nawet w szkłach kontaktowych miro, dziękuję raz jeszcze, będę robić, jak tylko dopadnę rzeźnika po wypłacie, dam znać co wyszło Ehhhh, super tu u was jest, zostaje czy chcecie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8043-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-parzona-tomk%C3%B3w/page/2/#findComment-303863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.