miro Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Maja 2007 Dyskusja wydzielona z tematu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1103 po poście: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=15833#15833 Moderator W domowych warunkach nie ma takiej możliwości, a znając życie robicie na przyzwoite wydajności i to nie dlatego że chcecie takiej wydajności, ale dlatego że rozdrobnienie surowca które sprawi taką konsystencję aby przypominała parówę a wtedy trzeba schłodzić surowiec i nie wiadomo kiedy wydajność się robi 110-120% a maszynka lub mały kuter chodzi;) a na 10 kg to 0,2 wody wpływa na wydajnośći z wydajności recepturowej wychodzi 30% więcej. Czy mógłbyś napisać to w zrozumiały sposób ?. Bo nic z tego przekazu nie rozumiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Maja 2007 masz rację ale w warunkach domowych też osiągamy wydajności powyżej 100%, więc może warto porozmawiać o tym.Coraz więcej jest ogólnodostępnych dodatków do kiełbas i wyrobów mięsnych które prostota przyrządzenie produktu sprawia że leniwi masarzy idą na łatwiznę.Lepiej rozdrobnić , dodać torebkę i wodę i do wędzarni Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Maja 2007 Lepiej rozdrobnić , dodać torebkę i wodę i do wędzarni E tam Zemat... Dużo prościej, szybciej i łatwiej jest po prostu kupić gotową kiełbasę. Po co się męczyć ? BonAir Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Maja 2007 Zemat - zlituj się, chyba pomyliłeś fora, my tu mówimy o domowej produkcji - domowej DLA LUDZI. Twoich parówek niewolno dawać dzieciom. Nas nie interesuje wydajność, a zdrowy produkt końcowy. :rolleyes: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Maja 2007 Zemat - zlituj się, chyba pomyliłeś fora, my tu mówimy o domowej produkcji - domowej DLA LUDZI. Twoich parówek niewolno dawać dzieciom. Nas nie interesuje wydajność, a zdrowy produkt końcowy. :rolleyes:co ty chrzanisz :devil: Bo już nie mogę :!: :!: :!: Przeczytaj skład parówki którą zrobiłem a potem pleć te swoje banaluki. Człowieku walni się w 4 litery to ci wyżej naskoczy. Sam robiłem swojemu dziecku parówkę i nie ma tam nic co może zaszkodzić :!: :!: :!: Pierdzielisz trzy po trzy i myślisz że taaaki wieki z ciebie fachura. Może się spróbujemy, cwaniaczku ????? Po jednej śwince i do roboty? :question: :question: Potem pogadamy PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTóRYCH MOGłęM URAZIć OPRóCZ WDW Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Maja 2007 Znasz zakład w którym nie bierze się pod uwagę wydajności (oprócz ekologicznych z certyfikatami)? Ja nie znam, i wiesz dziwię się (bo podobno pracowałeś w branży) twoim poglądom, albo grasz świętoje...... Znam firmy które dostawały nagrody za produkty np. na POLAGRA FOOD Parówka królewska która wydajności miała 210%. Zemat ja pamiętam czasy gdy w jednym zakładzie mięsnym na południu Polski przerabiano kilka wagonów dziennie papieru toaletowego jako wsadu głównego do "wysokowydajnych", a że przez wysokowydajność, obecnie dzięki chemii, straciliśmy rynki zbytu np. w Rosji i popsuliśmy nasze wyroby w sklepach, dlatego żeby powrócić do normalnych metod wyrabiania wędlin i cieszę sie że istnieje - "Wyrób wędlin sposobem domowym". Pozdrawiam mało-wydajnych. :smile: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Maja 2007 Zemat . wiem że Cię poniosło ale staraj się wykładać swoje racje bardziej przyjaznym językiem, Nie trzeba używać dosadnych słów bo czyta się to z mieszanymi uczuciami , Można użyć bardziej finezyjnego języka by jak się już tak pragnie, w swojej zawziętości dopiec komuś. Pozdrawiam. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Maja 2007 Jeszcze jest coś takiego jak PW i e-mail. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 31 Maja 2007 Witam. Czy ktos moze odpowiedziec na kilka moich pytan? 1.Czy PAROWKI KROLEWSKIE moga byc uzyte do podlewania ogrodka np. w przypadku suchego lata? 210% wydajnosci to jest cos,to chyba cysterna a nie parowka. 2. Czy bezpiecznie moga sluzyc jako dodatek do kompostu, przypuszczam,ze zawie- raja sporo dodatkow / zwanych funkcjonalnymi-dla zmylenia przeciwnika tj. klienta/,ktore w komposcie moga byc szkodliwe. 3. Tak sie sklada,ze mieszkam w gorzystej okolicy i nie wiem czy parowki z 50%- wym wsadem tluszczu nadaja sie do smarowania jesionowych nart , czy tez latwiej zrobic z nich swieczke? 4. Jesli chodzi o prawdziwe dobre parowki to pamietam je i jadlem, robil te parowki moj stryj dodajac do nich cieleciny---ZEMAT czy o takim dodatku slyszales? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Maja 2007 o fachura się znalazł :devil: Tak słyszałem o dodatku cielęciny, wołowiny, tłuszczy, baraniny, ect. Jestem zdania że domowe jest super, ale takie głupkowate poglądy typu: Czy PAROWKI KROLEWSKIE moga byc uzyte do podlewania ogrodka np. w przypadku suchego lata? 210% wydajnosci to jest cos,to chyba cysterna a nie parowka. Czy bezpiecznie moga sluzyc jako dodatek do kompostu, przypuszczam,ze zawie- raja sporo dodatkow / zwanych funkcjonalnymi-dla zmylenia przeciwnika tj. klienta/,ktore w komposcie moga byc szkodliwe. to mówią tylko o braku twojej wiedzy i nie są na miejscu. Przeczytaj mój skład to zobaczysz co jest a nie czytasz po łebkach i twierdzeniem wielkiego znawcy całego tematu się wypowiadasz :devil: WDW pamiętam też inne czasy jak chemia wchodziła do produkcji na potęgę i pamiętam jak sypali co się da i to w ilościach które były kosmiczne. Wtedy te wędliny nawet w nocy świeciły. Teraz to się uspokoiło tylko markety na zakładach wymagają taniego G.... Zreszto wracamy do tradycji i to mnie cieszy. Poprostu Polak ma więcej kasy i nie chce jeść wody z mięsem :lol: Co do Rosji to nie zakłady popsuły relację tylko politycy Wałęsa i Kaczorek :o Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 31 Maja 2007 Zemat nie politycy tylko kasa ,bo to nasi "exporterzy" sprzedawali na papierze wątrobę wołową ,która jest w Rosji przysmakiem ,a jak wiesz w Polsce wołowiny jak na lekarstwo i robili papierowe interesy fakturując amerykańską wątróbkę i jak sprawa się rypnęła to stracili wszyscy a najbardziej rolnicy. :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 31 Maja 2007 WitamZemat dlaczego w Tobie jest tyle złości?. Czy masz jakieś problemy, czy niezaspokojone ambicje?. Napisz , a może Ci pomożemy. Każda dyskusja z Tobą kończy się kłótnią z Twojej strony. Obrażasz bezpodstawnie społeczność na forum. Każdemu przypinasz łatkę niefachowości, ale spójrz też krytycznie na siebie. Być może w szkole miałeś słabych nauczycieli zawodu, że nie wpoili w Ciebie zamiłowania do starych metod produkcji tylko super nowoczesne metody. Czy na pewno uczyłeś się zawodu z zamiłowania , czy z przymusu? Jeżeli z przymusu to widać wychodzi z Ciebie frustrat. Na tym forum jak widzisz jest dużo pasjonatów, którzy traktują wędliniarstwo jako sposób na życie i jako hobby, a jednocześnie żyją trochę zdrowiej. Dlatego moja rada opanuj język porozmawiaj rzeczowo, dawaj dobre rady, a chemię i wydajności zostaw w pracy zawodowej czyba ,że tak Ci zakodowano chemię, że nie możesz bez niej żyć. Traktuj to forum jako odskocznię od codziennego życia i miejscem przyjacilskich pogaduszek.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 31 Maja 2007 Drogi kolego Zemat. Czytałeś regulamin naszego forum ?. 7. Nie obrażaj nikogo, staraj się tego nie czynić publicznie nawet gdy masz ku temu powody. Zanim publicznie kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób, przemyśl to na spokojnie i dwukrotnie. 8. Zwracaj uwagę raczej bezpośrednio danej osobie (za pośrednictwem pw, lub mail’a) niż publicznie (zostanie lepiej odebrana i nie jako atak), chyba że jest to osoba już wyjątkowo łamiąca wszelkie reguły (i robi to też publicznie) i po wcześniej osobiście zwróconej jej uwadze nie zareaguje. Proszę uprzejmie o jego przestrzeganie. Mirosław Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Maja 2007 Zemat - przywołuję Cię do porządku, posłuchaj rady i zacznij wyrażać się kulturalniej - to ostatnie nieformalne ostrzeżenie.Postów nie usuwam... dla przykładu Moderator A teraz ode mnie:Niektórym kolegom do pięt nie dorastasz ze swoim "doświadczeniem" - żeby to ładnie ująć:kiedy Oni zaczynali lub byli już w zawodzie, Ty skakałeś jeszcze z jajko na jajko :grin: , więc uszanuj to Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 31 Maja 2007 OK ale niech czytają posty a nie kraczą w cały świat Przywołuje siebie do porządku regulaminu i cenzury :???: Mam nadzieję że innych też przywołasz. Mnie też obrażono pisząc nieprawdę wynikającą z braku wiedzy o całym poście Więc proszę o upomnienie wszystkich winnych bo jak wiedzę że czarna owca w rodzinie może być deptana i moderator nie grzmi :!: PRAWO DLA WSZYSTKICH LUB DLA NIKOGO Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 31 Maja 2007 Mnie też obrażono pisząc nieprawdę wynikającą z braku wiedzy o całym poście@Wdw - przeanalizuj recepturę podaną przez Zemata na stronie 1 i powiedz szczerze co w niej jest nie dla ludzi :rolleyes: @Dziadku - w poście z 24maja chyba na opak zrozumiałeś wypowiedź Zemata i odtąd zaczęła się dziwna atmosfera wokół tłuszczu i wydajności @Ligawa - w punkcie 4 swojej skądinąd wesołej wypowiedzi, zasugerowałeś że Zemat popiera taką wydajność i skład, a On tylko podał to jako przykład wypaczeń w tym temacie Poza tym, swoim postem z 17maja SZCZEPAN też swoje dołożył :???: Proszę i upominam aby wszyscy dokładnie czytali treść ! Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 31 Maja 2007 Dziękuje ModeratorzeSzczepciowi odpuszczam bo to dobry człek i on pierwszy ze mną normalnie konwersował, a wpadki się zdarzają wszystkim Proszę o oczyszczenie tematu i doprowadzenie do sensownych wypowiedzi które są wg Ciebie dotyczące tematu Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 31 Maja 2007 Mnie też obrażono pisząc nieprawdę wynikającą z braku wiedzy o całym poście@Wdw - przeanalizuj recepturę podaną przez Zemata na stronie 1 i powiedz szczerze co w niej jest nie dla ludzi :rolleyes: Zgadzam się, że " zemat" produkując wyroby na własny użytek potrafi robić dobrze, ale jak sam stwierdził.że 200% i więcej wydajności można uzyskać i On jest tym zachwycony, to mnie to przeraża. Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 31 Maja 2007 ...sam stwierdził.że 200% i więcej wydajności można uzyskać i On jest tym zachwycony, to mnie to przeraża.nie zauważyłem aby na forum był tym rozentuzjazmowany, choć zapewne kiedy chodzi o firmę to już inna sprawa i tu myślę jest wielki problem Zemata - bo rano trzeba robić wędliny wodno-fosforanowe w nowoczesnym zakładzie "na handel", a wieczorem "dla siebie" w prymitywnych warunkach za pomocą spinek czy opryskiwaczy, przepraszam Zemat za tę ironię, ale naprawdę nie zazdroszczę Ci sytuacji, bo zgroza mnie ogarnia jak wyobrażę siebie w takiej sytuacji : "przychodzi do mnie synek po pączka a ja mu mówię żeby poczekał do wieczora to mu zrobię w domu..." :mellow: - no.. ale pewnie dlatego moja firma upada bo nie jest w stanie robić owych pączków po 50groszy :???: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Maja 2007 Abratek - trzeba przeczytać co najmniej cztery posty wstecz wszystko zaczęło się od stwierdzenia Zemata że najlepsze parówki są robione według starych receptur z zawartością 50% tłuszczu i wydajności 130% z tym się nie zgodziłem podając link do receptury parówek nr 1. A dalej się potoczyło i tak wyszło .Jaka moja reakcja była na odpowiedz Zemata chyba spokojna Pozdrawiam za wszystko przepraszam A co do Zemata wiedza jego jest ogromna tylko w wypowiedziach trochę niezręcznie przekazywana . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Maja 2007 ... zaczęło się od stwierdzenia Zemata że najlepsze parówki są robione według starych receptur z zawartością 50% tłuszczu i wydajności 130% z tym się nie zgodziłem podając link do receptury parówek nr 1.tak to był pierwszy błąd... Jaka moja reakcja była na odpowiedz Zemata, chyba spokojnadlatego w swojej reprymendzie początkowo napisałem "posłuchaj rady Dziadka...) ...tylko w wypowiedziach trochę niezręcznie przekazywana .i to jest najczęściej przyczyną nieporozumień - oj pamiętam że juz kilka razy tak się działo :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 31 Maja 2007 WITAMPanowie czytam wasze posty i jestem w szoku Żyjemy w wolnym kraju i każdy robi jak chce i jak mu smakuje, Bo tak naprawdę to każdy z was ma rację zauważyłem, że każdy region naszego kraju robi inaczej o ile chodzi o tradycje Wyrabiania kiełbas domowych Np.: Ligawa podaje przepis na parówki, które robi z szynki????????? Jak takie lubi OK.Zemat podaje przepis na parówki i takie lubi OK.Parówki według norm ogólno krajowych są robione z gorszych gatunków mięsa i takie lubiliśmy za czasów PRL i nie widzę powodu, aby się obrażać Pozdrawiam Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 8 Czerwca 2007 i tu SZCZEPCIU 5 przybijam :grin: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/807-wydzielony-temat-o-wydajno%C5%9Bci/#findComment-13467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.