Wirus Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 8 Września 2014 Adam możesz im pokazać : http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1067-podzial-poltuszy-i-wykorzystanie-miesa-wieprzowego-oraz-podrobow Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-369776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 8 Września 2014 Wirus - WIELKIE DZIEKI. To naprawde dobry pomysl.Juz sie drukuje - dzieki Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-369785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 9 Września 2014 Tylko pamiętaj o wykrojeniu wszystkich gruczołów. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-369828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 25 Września 2014 hmm .... no niestety parowki nie wyszly :( smak oczywiscie jest znakomity.flak wyszedl za twardy I mieso w srodku jakos nie trzyma sie ....jak to ktos tutaj ma w opisie : " ide powoli ale nie cofam sie nigdy "Bede probowal do skutku. ooo - moze wplyw na spoistosc miesa mialo to, ze podgardle tutaj nie bylo do dostania, wiec dalem boczek - moze dlatego .... nie wiemszukam podgardla Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-372870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 25 Września 2014 I mieso w srodku jakos nie trzyma sie .... Nic nie piszesz o tym jak to robiłeś ale podejrzewam że powodem tego stanu rzeczy w Twoim przypadku jest nie tyle wsad ile przegrzanie przy kutrowaniu ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-372874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 25 Września 2014 jak to ktos tutaj ma w opisie : " ide powoli ale nie cofam sie nigdy " To moje motto Adamie... nie poddawaj się, na pewno następnym razem wyjdą takie jak powinny Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-372922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 26 Września 2014 Halusia - wlasnie - to Twoje motto Zapisalo mi sie w pamieci Roger - najpierw wszystko przemielilem 2 razy przez sitko 2mm a potem uzylem blendera. Wode dodawalem tylko jak uzywalem blendera - moze powinienem od razu dodawac wody przy mieleniu ... sprobuje.... Pozdrawiam serdecznie. Dzisiaj na kolacje - kalmary, krewetki, malze, homary ..... bedzie uczta no I oczywiscie wino, wino I wino Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 26 Września 2014 Roger - najpierw wszystko przemielilem 2 razy przez sitko 2mm a potem uzylem blendera. Wode dodawalem tylko jak uzywalem blendera - moze powinienem od razu dodawac wody przy mieleniu ... sprobuje....Użyj termometru, wbij w mięso, zmroź trochę przed mieleniem, blendowaniem. Poczytaj trochę na ten temat: http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1246-dziadka-kutrowanie-sposobem-domowymhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9193-moje-pierwsze-par%C3%B3wki-miro/?hl=par%C3%B3wkihttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page-93?do=findComment&comment=331553 oczywiście jeszcze pewnie w wielu miejscach przewija się o temp. farszu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 26 Września 2014 @adamafryka, czyli potwierdza się moja teoria jeśli użyłeś blendera nie zmrażając wcześniej farszu i dodawałeś wody zamiast dobrze zmrożonej wody lub drobno kruszonego lodu to zwyczajnie przegrzałeś farsz podczas blendowania tak nie zrobisz dobrej emulsji do parówek Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 27 Września 2014 roger - masz racje - tak robilem .... ucze sie na bledach tylko szkoda ze swoich ale nie poddaje sie Dziekuje za wskazowke I nastepnym razem mam nadzijeje ze wyjda pozdrawiampaweljack - wlasnie zakupilem dzisiaj termometr .... zona pozwolila nawet na elektoroniczny - naprawde chcemy zawalczyc o te parowki. Juz znalazlem dojscie do podgardla .... szczerze piszac .... niezle ludzie sie ze mnie posmiali jak patrzyli w sklepach ze chodze z rysunkiem swini teraz na pewno sie uda pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 27 Września 2014 Oj tam oj tam jesteśmy Adamie empirystami następnym razem będzie dobrze Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Kochani !!!!!! - - - - - - - -> no to juz wszystko wiem odnosnie poludniowoafrykanskiego BOEREWORSTOdpislal do mnie jeden z kucharzy, z ktorego przepisu te kiebase robilem - patrzcie wyzej.Napisal, ze przy takich ilisciach po prosu z "ml " trzeba przejsc na "gr" I to tyle.Dzisiaj robilem z przyjacielem ktory jest stad - potomkiem bialych osadnikow - zdjecie ponizej - zrobilismy 1,25 kg Boereworstsmak ....... ehhhhhhhhhhhh nie do opisania .... naparawde czekam na Wasze opinie - czy to Wam smakuje Pozdrawiam serdecznie Na powyzszym zdjeciu jest moja lepsza poloa I przyjaciel o ktorym pisalem .... calkiem niedawno obchodzil swoje urodziny .... od dluzszego czasu zastanawial sie I mowil co to bedzie jak my juz stad wyjedziemy I nie bedzie co jesc zachwycil sie wedzeniem I nie raz prosil zeby mu wytlumaczyc o pokazac jak to sie robi .... wiec na jego urodzimy - bedac w Polsce kupilem wedzarnie - prawie identyczna jaka mam .... ucieszyl sie NIESAMOWICIE - mysle ze bedzie teraz czestym uzytkownikiem forum naszej strony anglojezycznej Odnosnie tej poludniowoafrykanskiej kielbasy - koles, ktory mi odpisal - okazalo sie, ze jest prezesem jakiegos zrzeszenia albo stowarzyszenia ludzi, ktorzy ta kielbasa robia sami.Napisalem do niego maile z podziekowaniami za naprawde dobry przepis ..... I wyslalem mu zdjecia kielbasy chlopskiej mojego wyrobu I gdyby byl zainteresowany to moglbym przeslac przepis.Odpisal pelen entuzjazmu, ze oczywiscie chcialby przepis na te kielbasa , aby posmakowac naszego ( polskiego ) tradyzyjnego wyrobu.Monika teraz zajmuje sie dokladnym tlumaczeniem I mam nadzieje, ze mu posmakuje Pozdrawiam Was baaaaaardzo serdecznie Edytowane 28 Września 2014 przez abratek Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-373650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 16 Października 2014 Czesc Kochani. Witam Was baaaardzo serdecznie !!!!!! Musze sie Wam pochwalic, ze zabralem sie za watrobianke wedlug " paweljack" - nie wiem jak wkleic link jedyne co zrobilem nie wedlug przepisu - to nie dalem watroby wieprzowej ( jak na razie niedostepna w moim rejonie ) I zastapilem ja watrobka drobiowa.Rowniez nie wedzilem w temp 35 stopni - problemy z za duza temperature na zewnatrz - w wedzarni bylo 50 stopni. Smak wyszedl REWELACYJNY !!!!!! CUDO !!!!!!! Niestety wyszla sucha - nie da sie jej posmarowac na kanapce.Wiecie moze dlaczego ??? Inne pytanie - jak juz te mieso sie ugotuje I 2x przemieli na najmniejszym sitku - to struktura byla IDEALNA - mozna byloby ja smarowac na kanapce - wiec dlaczego jeszcze ja parzyc skoro mieso juz jest ugotowane ? Macie jakies pomysly? sugestie? komentarze ? Pozdrawiamy Was BAAARDZO serdecznie z ciemniejszej strony swiata Adam z Monisia.,Nastepnego dnia - po nocy w lodowce - konsystencja miesa byla bardziej zbita, ale mimo wszystko nie daloby sie smarowac, wiec kroimy w cieniutkie plasterki. Dzisiaj zanioslem do biura - a oni mowia, ze wszystko jest OK I smaczne I zebym wogole pracowal z domu ( co I tak czesto robie ) I do biura przyjezdzal ze wszystkimi wyrobami :) a to DZIEKI WAM !!!!!! Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 16 Października 2014 Inne pytanie - jak juz te mieso sie ugotuje I 2x przemieli na najmniejszym sitku - to struktura byla IDEALNA - mozna byloby ja smarowac na kanapce - wiec dlaczego jeszcze ja parzyc skoro mieso juz jest ugotowane ?Miło mi, że zrobiłeś wg przepisu zamieszczonego przeze mnie. Słonina jest surowa. Jelita. A czemu sucha, może tłuszcz wyciekł przy tej temperaturze. Nie mam innych pomysłów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 16 Października 2014 Macie jakies pomysly? sugestie? komentarze ? Aby wątrąbianka nie była zbyt sucha trzeba dolać odpowiednią ilość rosołku w którym gotujemy produkty przeznaczone na ten wyrób. Ja słoninę zastąpiłabym podgarlem... to są moje uwagi które mogłby wpłynąć na Twój wyrób.Adamie pozdrawiam Was serdecznie.... buziaki dla Moniki Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 16 Października 2014 nie wiem jak mozna wkleic cytat ..... kurczki - slaby w tym kompie jestem Paweljack - to mi jest BARDZO milo, ze moge skorzystac z Twojego przepisu. zapomnialem wspomniec, ze jak zaczalem parzyc to poprzecinalem flaki I kazdy flak byl otwarty - to moglo miec naprawde duuuuze znaczenie. Generalnie - nie poddaje sie Ide powoli ale nie cofam sie NIGDY I na pewno wyjdzie. ALE SMAK JEST CCCUUUDDDOOO !!!!!!!!!!! Halusia - Monia prosi, zeby BAAARDZO Cie pozdrowic!!!!! Jejku - jak fajnie jest pisac tutaj z osobami z ktorymi sie spotkalo Odnosnie parzenia - paweljack - jak myslisz - gdybym nie parzyl tylko od razu wedzil ? szystko byloby ok? TZN - wiem , ze konsystencja bylaby smarowna, ale jezeli chodzi o mieso - mysle, ze skoro jest ugotowane to juz powinno byc zdrowe - prawda? Zycze Wam Wszystkim dobrej nocki p.s. - strasznie sie ciesze, ze znalazlem dojscie do podgardla - to zwieksza MENU :) Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 16 Października 2014 to moglo miec naprawde duuuuze znaczenie. Pewnie tak, lepiej nie kombinować tylko robić jak Bóg przykazał. A z tym parzeniem, to trzeba, pisałem wyżej, że flak surowy i słonina. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 18 Października 2014 Halusia - Monia prosi, zeby BAAARDZO Cie pozdrowic!!!!! Bardzo dziękuję Jejku - jak fajnie jest pisac tutaj z osobami z ktorymi sie spotkalo To jest bezcenne Adamie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Odnosnie parzenia - paweljack - jak myslisz - gdybym nie parzyl tylko od razu wedzil ? szystko byloby ok? TZN - wiem , ze konsystencja bylaby smarowna, ale jezeli chodzi o mieso - mysle, ze skoro jest ugotowane to juz powinno byc zdrowe - prawda? A z tym parzeniem, to trzeba, pisałem wyżej, że flak surowy i słonina. Wszystkie wędliny podrobowe powinny być po uformowaniu obowiązkowo parzone.Również te w osłonkach sztucznych.Dlaczego?Ugotowane/sparzone podroby i inne mięsa są studzone, obierane z kości i części niejadalnych a następnie rozdrabniane i łączone z przyprawami.Są więc wielokrotnie zakażane wtórnie przez drobnoustroje, generalnie są to produkty nietrwałe; podroby są bardzo lubiane przez bakterie.Wędzenie bez uprzedniego parzenia w temp. 50 st.C może się zakończyć zatruciem pokarmowym. Edytowane 19 Października 2014 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-377962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 17 Listopada 2014 Adam, mam prawie identyczną grilo-wędzarnie jaką Ty używasz. Nie sądziłem, że można aż takie sukcesy osiągać na takim, dość w sumie nietypowym, sprzęcie. Gdybym wcześniej trafił do Twojego wątku, to pewnie nie miałbym takich oporów aby samemu zacząć wędzenie Jednak w najbliższą sobotę podejmę pierwszą próbę. Mam nadzieję, że moje wędliny będą choć w połowie udane tak jak Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-384018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 17 Listopada 2014 AdamKowalski dosz se rade;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-384024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 17 Listopada 2014 Jestem pewny, że da sę radę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-384026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 23 Listopada 2014 AdamKowalski - na pewno beda jeszcze lepsze niz moje, bowiem moja najwieksza ZMORA jest wilgotnosc powietrza. Wedzarnia nie jest profesjonalna, ale naprawde daje rade przy dobrej pogodzie. Daj znac prosze jak Ci poszlo Pozdrawiam z Afryki AdamHallo EAnna. Cos tutaj jest nie tak. Jezeli wszystkie produkty byly porzadnie ugotowane potem przemielone I nadziane - to wtedy juz niepotrzebne jest ponowne parzenie - tak naprawde mi sie wydaje. Po tym czasie - na tym poziomie produkcji - wszystko bylo po prostu wysmienite.... potem zaczely sie schody .... wiec mysle, ze po dobrym ugotowaniu trzeba tylko uwedzic zimnym dymem - coby nie zlapalo za bardzo temperatury I wszystko byloby ok.... Wyprobuje w tym tygodniu I dam znac - ale wedlug mnie nie ma zadnego ryzyka jezeli chodzi o zarazki.. Pozdrawiam serdecznie AdamKochani - w piatek uwedzilem 5 kg kielbasy chlopskiej ( zdjecia zaraz zalacze ) - jest dopiero niedziela - I po kielbasie nawet zapach nie zostal moja wedzarenka nie wytrzymuje zapotrzebowania .,wczoraj - w sobote - dostalismy od przyjaciela swierzo zlapana BARACUDE .... oczywiscie nie cala - ale w zamian za kielbaske cos dostalismy ..... spojrzcie na zdjecia Swierza Baracuda z grilla./..teraz zaczyna sie tutaj okres polowowy tunczyka - czy mozna wedzic tunczyka ? Macie moze jakies receptury???? bylbym naprawde bardzo wdzieczny... Niestety moge odwdzieczyc sie tylko fotorelacja, zla rowniez, gdyby ktos byl z okolic Gdyni - to moge uwedzic, zapakowac prozniowo I wyslac statkiem przez znajomych Kapitanow Dajcie znac ... prosze .... Adam z Rodzina Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-385266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 23 Listopada 2014 Kiełbaska super,wcale się nie dziwie że już niema;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-385283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 23 Listopada 2014 6 szynek I 4 schaby sie marynuja ..... dzisiaj je masowalem ... mniam mniam mniam .....Czekam na odpowiedz od moderator odnosnie schabow - ale musze Wam napisac, ze szykuja sie tutaj pierwsze POLSKIE chrzciny I zostalem oczywiscie wyznaczony na ..... swiadka I glownego wedzarnika :) :)Jak macie jakies proste przepisy to z wielka radoscia wyprobuje Chrzciny beda 16go Grudnia wiez powoli trzeba zaczac myslec o peklowaniu Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/10/#findComment-385284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.