@halusia@ Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 23 Listopada 2014 Kiełbaski robią wrażenie wcale się nie dziwię Adamie że nie ma po nich śladu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 23 Listopada 2014 Co do wyrobów wędliniarskich -słuchaj EAnny. dobrze prawi . Robimy je szybko i od razu parzymy by zatrzymać proces namnażania się drobnoustrojów. W procesie produkcji długi czas oczekiwania na obróbkę cieplną to już może zaistnieć proces zakwaszenia się farszu a zwłaszcza gdy dodaliśmy cebulę. Obojętnie jaki schab czy polędwica, to gdy jest parzenie to tylko do 60st. C wewnątrz geometrycznego środka batonu. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 23 Listopada 2014 no I Dziadek mnie pokonal nic nie rozumiem .... ehhhh ... dobranoc Jak tylko wroce do kraju to od razu zapisuje sie na kurs ... Kochani - naprawde nie pamietam z jakiego przepisu korzystalem, ale jeszcze raz :- lopatka 1 kg- cielecina - 0,5 kg- podgardle ( juz znalazlem gdzie mozna w murzynowie kupic ) - 0,5 kg- watroba wp ( wieprzowa tutaj jest nie osiagalna wiec daje drobiowe ) - 0,5 kg- slonina - 0,5 kg- sol niejodowana - 18g/kg- pieprz, majeranek, 1 cebula- 0,5 szklaki bulionu gotuje to w garnku do miekkosci ( cielecine, podgardle, cebule ) pod koniec wkladam watrobki drobiowe wiec WSZYSTKO JEST ZAGOTOWANE !!!!! pozniej to przez sitko + przyprawy I od razu w jelita I na wedzarnie do ladnego koloru Czy to nie wystarczy ? ?????? Trzeba jeszcze raz parzyc ???? jak tak robilem to nie wyszlo ladnie, ale gdybym zaprzestal na wedzeniu - byloby SUPER dajcie znac co o tym myslicie ..... DZIADKU - co Ty o tym myslisz ???? - przecierz wszystko jest ugotowane ...... ale moze zle mysle ... Czekam na odpowiedzi Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 23 Listopada 2014 Adaś te kiełbaski wyglądaja jak marzenie. Jaka temperatura u was? Chyba ciepło? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 24 Listopada 2014 Czesc Michal - u nas zaczyna sie powoli lato. W tym roku przychodzi bardzo pozno, poniewaz juz powinnismy miec upaly. Na razie jeszcze mamy troche deszczy, poniewaz taka pora, ,ale w dzien temperature osiaga juz 27 - 29 stopni - a bedzie jeszcze gorzej Pozdrawiam Cie baardzo serdecznie Adam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 24 Listopada 2014 w dzien temperature osiaga juz 27 - 29 stopni - a bedzie jeszcze gorzej Adamie, mowi sie ,ze bedzie troche cieplej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 24 Listopada 2014 gorzej ? gorzej to moze tyko u mnie byc, jak przed tymi twoimi cyframi pojawi sie minus kielbaski palce lizac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 24 Listopada 2014 pozniej to przez sitko + przyprawy I od razu w jelita Te dwa elementy nie były obrobione termicznie Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 24 Listopada 2014 aaa - czyli chodzi o jelita I przyprawy .... no faktycznie - o tym nie pomyslalem hmmm - czyli jeszcze raz bede probowal wedlug przepisu - moze wyszla mi taka sucha poniewaz zamiast podgardla dalem boczek - teraz podgardle juz znalazlem, wiec moze to pomoze Pozdrawiam serdeczniejak tutaj mozna wkleic cytat ???? Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 24 Listopada 2014 jak tutaj mozna wkleic cytat ???? Zaznaczasz tekst z posta z którego fragment chcesz wkleić i pojawia Ci się opcja wyboru "cytuj / kopiuj autora / X ) - wybierasz cytuj i w polu odpowiedzi pojawia Ci się ten tekst w odpowiednich tagach Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-385431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 26 Listopada 2014 Kochani. Wczoraj odbylo sie wedzenie. Glownym faworytem byl schab / poledwica Przesylam niskie uklony dla Hanusi oraz dla Maxell - dziekuje serdecznie za wsparcie I podpowiedzi. Poledwica wyszla ...... hmmmm .... OSZOLOMIAJACO !!!!!!!Idealny smak, idealna wilgotnosc , I wogole wszystko IDEALNE od dzisiaj rano do teraz - juz 1 kg zniknal .,.. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-386087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 26 Listopada 2014 Poledwica wyszla ...... hmmmm .... OSZOLOMIAJACO !!!!!!! Idealny smak, idealna wilgotnosc , I wogole wszystko IDEALNE Adam.... Twoje wyroby oglądam z wielką przyjemnością, robią na mnie pozytywne wrażenie.Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-386124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 26 Listopada 2014 Adamie gratulacje Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-386130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 26 Listopada 2014 Hanusia I Pioro - bardzo dziekuje Pioro - wlasnie przeczytalem Twoj opis ( motto ) - ale sie usmialem Jutro sprzedam go w biurze Pozdrawiam serdecznie I dobrej nocy zycze Wszystkim Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-386139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam Wszystkich Szanownych Forumowiczow . Dzisiaj odbylo sie pierwsze wedzenie przed swietami kielbasa chlopska ( zawsze wychodzi ) W poniedzialek nastawiam sie na wedzenie lososia - az nie moge sie doczekac Ponizej fotorelacja z wedzenia kielbasek a na ostatnim zdjeciu zobaczycie moja DUME, ktora zrobila Polska flage I wbila w kielbaski To byl tylko jej pomysl I nikt jej nic nie mowil - rosnie nam patriotka - z czego OGROMNIE sie ciesze. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-391987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Adamie Pozdrawiam Was i patriotkę też . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-391991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 20 Grudnia 2014 rosnie nam patriotka I Miss Polonia przy okazji Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-391995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Piękna kiełbaska, gratki. Ja też powoli dojrzewam do zrobienia swojej pierwszej kiełbasy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-392039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dziekuje za mile slowa. Andrzej K - pozdrawiamy Cie baaaaardzo serdecznie. Caly czas wspominamy Twoje WSPANIALE sery - masz jakies plany na odwiedzenie nas I nauke jak zrobic podobne sery ? EAnna - miss polonia ???? NIe zgadzam sie - za bardzo zazdrosny jestem o swoja Dume :) AdamKowalski - polecam przepis ze strony na kielbasa chlopska - uwierz mi - zawsze wychodzi - jest prosta do zrobienia I napraawde smaczna Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-392649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Super;)pozdrawiam.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-392650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Caly czas wspominamy Twoje WSPANIALE sery - masz jakies plany na odwiedzenie nas I nauke jak zrobic podobne sery ? Jestem bardzo chętny na zrobienie pokazu wyrobu moich serów na czarnym lądzie Co do planów ? Niektóre moje plany rodzą się i realizują bardzo szybko . Najważniejsze że jestem za i muszę zacząć zbierać na bilet . . Gorąco Was pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-392661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Adaś przyjacielu ty nam Andrzeja nie zabieraj. Co my bidoki bez niego poczniemy? Po serki do sklepu będziemy chodzić? A ty Andrzeju co? Źle ci z nami? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-393006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Fajnie oglądać jak cieszą Was własne wyroby, a jak jest to już tak daleko od polski, to jeszcze milej się robi na sercu.Adasiu ... Bardzo Wesołych i tych naszych polskich w tak dalekim kraju Świąt Ci życzę ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-393012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 25 Grudnia 2014 A ty Andrzeju co? Źle ci z nami? Bardzo dobrze , ale koledze pokazać należy . Niech Afryka ma . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-393017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Racja Andrzeju. Należy kultywować naszą polską, wspaniałą tradycję wyrobów domowych. Nawet w Afryce. Wysławiaj naszą tradycje, pokaż co i jak i wracaj. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/11/#findComment-393026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.