Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W zadnym wypadku nie chce zabrac andrzeja - ale ... wiedza trzeba sie dzielic :)


przepraszam, ale funkcja KOPIUJ chyba nie dziala na moim komputerze ...

 

miro  - bardzo dziekuje za zyczenia - przepraszam, ze tak pozno, ale jeszcze nie jest za pozno na zyczenia noworoczne :)

Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie I Wszystkich Szanownych Forumowiczow, samych pomyslnosci w 2015, duzo usmiechu, radosci, optymizmu I smacznych wyrobow :)

 

Swieta spedzilismy daleko od Kraju I rodzicow, ale mimo wszystko bylo cudownie , polaczylismy sie przez Skype I utrzymalismy tradycje swiateczna.

 

Jeszcze raz chcialbym Wam wszystkim tutaj podziekowac za porady I pomoc w sztuce wedzenia - naprawde jestescie CUDOWNI.

 

Jutro bedzie ostatnie wedzenie w tym roku - 4 x schaby wieprzowe :) bedzie mniam mniam na sylwestra :)

 

Pozdrawiamy Was Wszystkich

 

Adam z rodzina

 

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-393454
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 330
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

4 x schaby wieprzowe

Znaczy się polędwice :)  

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-393498
Udostępnij na innych stronach

:)


szczerze piszac - balem sie napisac " poledwice " - bo to chyba inny kawalek miesa :)

Ale masz racje - robimy poledwice sopocka :) :) :)

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-393561
Udostępnij na innych stronach

to chyba inny kawalek miesa

 

Jest napisane w wielu miejscach, przytoczę to:

 

Schab jest elementem rozbioru i ma kość, jak ją wykroisz staje się w magiczny sposób polędwicą ;)

 

;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-393578
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witajcie Koochani.

 

W zwiazku z tym ze odwiedzil nas szwagier I z przyszla szwagierka oraz ze nie mam w obrebie wzroku statkow - jakos wszystkie sa w morzu - to postanowilismy sie wybrac do UNDERBERG.

Jest to miejsce u podnoza Gor Smoczych. Wyjechalismy rano I na sniadanie zrobilismy sobie piknik ( zdjecie zalaczone ).  Jest to miejsce obok museum upamietniajacego gdzie policja zlapala Mandele I zostal aresztowany na 27 lat.

Jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem tam W E D Z A R N I E !!!!! - bylem w szoku!!!!! Zaraz porobilem zdjecia I umieszcze je - poniewaz mysle, ze warto abyscie ja zobaczyli - ktos naprawde dobrze pomyslal - prawda? Co o niej sadzicie ?


.

 


.

 

post-57693-0-45032300-1420611165_thumb.jpg

post-57693-0-63843300-1420611181_thumb.jpg

post-57693-0-03134100-1420611196_thumb.jpg

post-57693-0-52630900-1420611246_thumb.jpg

post-57693-0-59381800-1420611263_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395292
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

cytując klasyka..."Nasi tu byli!!"  :w00t:

Pomysł ekstra klasa.... w Ciebie to nie trzeba się martwić o ocieplenie komory więc recykling dwóch beczek po oleju jest w takim wykonaniu mistrzostwem świata  :thumbsup:  :clap:

Dorobić z przodu dwa kółeczka i już jest wersja w pełni mobilna  :laugh:

 

Z Dymnym pozdrowieniem.....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395293
Udostępnij na innych stronach

Tylko z tego rusztu w palenisku należałoby zrezygnować... ;) 

 

 

 

"Nasi tu byli!!" 
 

 

... oj myślę że prędzej "hamerykańskie indiany" bo to bardziej na smokera do BBQ wygląda niż na wędzarnię - ale podstawa do przeróbki ciekawa ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395334
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam Kochani.

 

Dlugo mnie tu nie bylo , ojjjjj dlugo :)

Mam nadzieje, ze swieta minely Wam spokojnie I w rodzinnej atmosferze.

Wiem, ze pogoda w tym roku w kraju zaskoczyla wszystkich, no ale z tego co widze I tak udalo sie wedzic :)

 

Korzystajac z pomocy Wedzarniczej Braci na FB udalo mi sie zrobic dojrzewajaca poledwice.

W smaku wyszla rewelacyjna - naprawde polecam.

Troche sie balem ze wzgledu na duza wilgotnosc powietrza tutaj - ale naprawde wyszla super.

Sprobuje wrzucic kilka fotek ponizej.

 

Pozdrawiam Was Wszystkich baaardzo serdecznie

 

Adam


10 dni meczylem sie, aby ją pokroić - ale wytrzymałem :)


przed krojeniem


zaskoczenie bylo ogromne


smak - wyśmienity

post-57693-0-96944600-1428484251_thumb.jpg

post-57693-0-38490200-1428484289_thumb.jpg

post-57693-0-50391000-1428484379_thumb.jpg

post-57693-0-09347800-1428484434_thumb.jpg

post-57693-0-35360900-1428484472_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-418875
Udostępnij na innych stronach

 

 

Troche sie balem ze wzgledu na duza wilgotnosc powietrza tutaj
 

Niepotrzebnie przy takich wyrobach to akurat korzystny parametr ;)

Wygląda bardzo apetycznie ale ja bym ją jeszcze potrzymał ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-418883
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam serdecznie.

 

Juz niedlugo majowka, wiec pewnie przygotowujecie sie na wedzenie I grillowanie :)

 

Ponizej zamieszczam zdjecia z mojego ostatniego wyrobu - poledwica wolowa dojrzewajaca.

 

Wisiala 10 dni I wczoraj w koncu ja ukroilem.

 

Smak - POEAZJA :)

 

Polecam


.


..


...


....


jedna polowa tej poledwicy byla obtoczona przyprawami ktore nie sa pikantne a druga przyprawami pikantnymi

post-57693-0-68787900-1430380840_thumb.jpg

post-57693-0-59248100-1430380933_thumb.jpg

post-57693-0-12868900-1430380981_thumb.jpg

post-57693-0-13186200-1430381031_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422478
Udostępnij na innych stronach

Wędzona polędwica wołowa to była jedyna jadalna wędlina w Arabii :)

______________________________________________________________________________________________________

"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"
pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare)

 

 

Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polaka

i blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422484
Udostępnij na innych stronach

Adam, wspaniale wyglada, :clap:  wg jakie przepisu robiles? 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422595
Udostępnij na innych stronach

ANNAM - bardzo prosto.

Kupilem swierza poledwice wolowa. Umylem I osuszylem recznikami papierowymi

Do garnka I zasypalem cukrem. Do lodowki na 24 godziny. Po 12 godzinach dosypalem cukru I odwrocilem miesko.

Nastepnie wyciagnalem , umylem pod zimna woda I do garnka I zasypalem sola - tak jak wyzej

Po 24 godzinach - umylem, wysuszylem I posypalem ulubionymi przyprawami.

Nastepnie owinalem gaza - coby przyprawy nie spadly, wrzucilem w rajsotpe I zawiesilem na zewnatrz na 10 dni

Po 10 dniach - pyyychota :) 

Naprawde polecam

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-423120
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje Adam, :)  ja ostatnio bardzo lubuje sie w wolowinie. w takim razie to mam juz w planie na tem miesiac. Zimno u mnie sie robi, wiec idealne warunki na dojrzewanie :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-423194
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Cos na ząb :) Z folderu - " stare " :)

Pamietam że w smaku były pyszne.

 


w zblizeniu


.

post-57693-0-56591900-1454064965_thumb.jpg

post-57693-0-24856500-1454065134_thumb.jpg

post-57693-0-76515300-1454065137_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-471874
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Hallo Kochani.

Przedstwiam Wam dojrzewajacy boczus.

Wisial rowny miesiac.

W smaku jest NIESAMOWITY.

P Y C H O T A

:)

 

post-57693-0-75020500-1455017558_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474241
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wisial rowny miesiac.
Ładnie wygląda,jakie przyprawy zastosowałeś ?.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474256
Udostępnij na innych stronach

Czesc Kostek.

Dalem tylko papryke wedzona - nic wiecej.

Naprawde polecam.

 

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474568
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajnie wygląda ten boczuś .

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474587
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dawno mnie tu nie było - chyba dlatego, że w końcu jest grupa WB na FB :)

Wczoraj wędzony boczuś - peklowany na mokro 5 dni.


[Dodano: 19 gru 2017 - 13:44]

Dawno temu - ale jeszcze w tym roku ( 2017 ) zainspirowany wyrobami Halinki uwędziłem polędwiczkę wieprzową , następnie owinąłem ją w plastry bekonu I położyłem na grilla - smak - cudo - polecam

 

 

post-57693-0-57333100-1513712360.jpg

post-57693-0-81391800-1513712546_thumb.jpg

post-57693-0-39290800-1513712561_thumb.jpg

post-57693-0-69683500-1513712578_thumb.jpg

post-57693-0-79803600-1513712591_thumb.jpg

post-57693-0-28657600-1513712608_thumb.jpg

post-57693-0-19499200-1513712623_thumb.jpg

post-57693-0-56754000-1513712638_thumb.jpg

post-57693-0-25780500-1513712650_thumb.jpg

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580604
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dawno mnie tu nie było -

 

 

 

 Faktycznie , dobry rok minął :D 

 

 

 Pozdrawiam serdecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580616
Udostępnij na innych stronach

adamafryka musisz zmienić swój nick na adamusa lub adamtexas  :D  Pozdrawiam

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580650
Udostępnij na innych stronach

wujtom - zdaje sobie z tego sprawe, ale rowniez wiem, ze to nie jest takie proste. To bylaby sensacja gdybym zrobil jakas dobra polska kielbase - gdyby mi sie udalo. Troche sie boje - wiem, ze to jest juz bardziej dla profesjonalistow z prawdziwymi wedzarniami. Na pewno sprobuje ... i dziekuje za dobre slowo.

Zacząłem czytać od początku i przeskoczyłem na koniec (typowy, leniwy Polak :laugh: ). Adam, brakuje mi tutaj emoty padającej na kolana. :clap: :clap: :clap:

Czytając pierwsze posty i ostatnie ciężko było uwierzyć że pisze to ta sama osoba. Powróciłem do pierwszej strony i przeczytałem wszystkie posty. Wielki Szacun. :thumbsup:  :clap:

 

Ps. A przepis na South African Boerewors mam już wydrukowany :D

Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją rodzinkę.

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580659
Udostępnij na innych stronach

Witaj Andrzeju I również pozdrawiam bardzo serdecznie !!!


[Dodano: 20 gru 2017 - 15:59]

Wróbel75 - dziękuję za miłe słowa

 

Muszę się nauczyć jak się tutaj " cytuje "

If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580749
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.