Gen Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 29 Grudnia 2014 to chyba inny kawalek miesa Jest napisane w wielu miejscach, przytoczę to: Schab jest elementem rozbioru i ma kość, jak ją wykroisz staje się w magiczny sposób polędwicą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-393578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witajcie Koochani. W zwiazku z tym ze odwiedzil nas szwagier I z przyszla szwagierka oraz ze nie mam w obrebie wzroku statkow - jakos wszystkie sa w morzu - to postanowilismy sie wybrac do UNDERBERG.Jest to miejsce u podnoza Gor Smoczych. Wyjechalismy rano I na sniadanie zrobilismy sobie piknik ( zdjecie zalaczone ). Jest to miejsce obok museum upamietniajacego gdzie policja zlapala Mandele I zostal aresztowany na 27 lat.Jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem tam W E D Z A R N I E !!!!! - bylem w szoku!!!!! Zaraz porobilem zdjecia I umieszcze je - poniewaz mysle, ze warto abyscie ja zobaczyli - ktos naprawde dobrze pomyslal - prawda? Co o niej sadzicie ?. . Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 7 Stycznia 2015 cytując klasyka..."Nasi tu byli!!" Pomysł ekstra klasa.... w Ciebie to nie trzeba się martwić o ocieplenie komory więc recykling dwóch beczek po oleju jest w takim wykonaniu mistrzostwem świata Dorobić z przodu dwa kółeczka i już jest wersja w pełni mobilna Z Dymnym pozdrowieniem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tylko z tego rusztu w palenisku należałoby zrezygnować... "Nasi tu byli!!" ... oj myślę że prędzej "hamerykańskie indiany" bo to bardziej na smokera do BBQ wygląda niż na wędzarnię - ale podstawa do przeróbki ciekawa Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-395334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Witam Kochani. Dlugo mnie tu nie bylo , ojjjjj dlugo Mam nadzieje, ze swieta minely Wam spokojnie I w rodzinnej atmosferze.Wiem, ze pogoda w tym roku w kraju zaskoczyla wszystkich, no ale z tego co widze I tak udalo sie wedzic Korzystajac z pomocy Wedzarniczej Braci na FB udalo mi sie zrobic dojrzewajaca poledwice.W smaku wyszla rewelacyjna - naprawde polecam.Troche sie balem ze wzgledu na duza wilgotnosc powietrza tutaj - ale naprawde wyszla super.Sprobuje wrzucic kilka fotek ponizej. Pozdrawiam Was Wszystkich baaardzo serdecznie Adam10 dni meczylem sie, aby ją pokroić - ale wytrzymałem przed krojeniemzaskoczenie bylo ogromnesmak - wyśmienity Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-418875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Troche sie balem ze wzgledu na duza wilgotnosc powietrza tutaj Niepotrzebnie przy takich wyrobach to akurat korzystny parametr Wygląda bardzo apetycznie ale ja bym ją jeszcze potrzymał Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-418883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam serdecznie. Juz niedlugo majowka, wiec pewnie przygotowujecie sie na wedzenie I grillowanie Ponizej zamieszczam zdjecia z mojego ostatniego wyrobu - poledwica wolowa dojrzewajaca. Wisiala 10 dni I wczoraj w koncu ja ukroilem. Smak - POEAZJA Polecam..........jedna polowa tej poledwicy byla obtoczona przyprawami ktore nie sa pikantne a druga przyprawami pikantnymi Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Wędzona polędwica wołowa to była jedyna jadalna wędlina w Arabii Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Adam, wspaniale wyglada, wg jakie przepisu robiles? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-422595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 4 Maja 2015 ANNAM - bardzo prosto.Kupilem swierza poledwice wolowa. Umylem I osuszylem recznikami papierowymiDo garnka I zasypalem cukrem. Do lodowki na 24 godziny. Po 12 godzinach dosypalem cukru I odwrocilem miesko.Nastepnie wyciagnalem , umylem pod zimna woda I do garnka I zasypalem sola - tak jak wyzejPo 24 godzinach - umylem, wysuszylem I posypalem ulubionymi przyprawami.Nastepnie owinalem gaza - coby przyprawy nie spadly, wrzucilem w rajsotpe I zawiesilem na zewnatrz na 10 dniPo 10 dniach - pyyychota Naprawde polecam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-423120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 4 Maja 2015 Dziekuje Adam, ja ostatnio bardzo lubuje sie w wolowinie. w takim razie to mam juz w planie na tem miesiac. Zimno u mnie sie robi, wiec idealne warunki na dojrzewanie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-423194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Cos na ząb Z folderu - " stare " Pamietam że w smaku były pyszne. w zblizeniu. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-471874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 9 Lutego 2016 Hallo Kochani.Przedstwiam Wam dojrzewajacy boczus.Wisial rowny miesiac.W smaku jest NIESAMOWITY.P Y C H O T A Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 9 Lutego 2016 Wisial rowny miesiac. Ładnie wygląda,jakie przyprawy zastosowałeś ?. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 10 Lutego 2016 Czesc Kostek.Dalem tylko papryke wedzona - nic wiecej.Naprawde polecam. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bardzo fajnie wygląda ten boczuś . Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-474587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dawno mnie tu nie było - chyba dlatego, że w końcu jest grupa WB na FB Wczoraj wędzony boczuś - peklowany na mokro 5 dni.[Dodano: 19 gru 2017 - 13:44]Dawno temu - ale jeszcze w tym roku ( 2017 ) zainspirowany wyrobami Halinki uwędziłem polędwiczkę wieprzową , następnie owinąłem ją w plastry bekonu I położyłem na grilla - smak - cudo - polecam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dawno mnie tu nie było - Faktycznie , dobry rok minął Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 20 Grudnia 2017 adamafryka musisz zmienić swój nick na adamusa lub adamtexas Pozdrawiam Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) wujtom - zdaje sobie z tego sprawe, ale rowniez wiem, ze to nie jest takie proste. To bylaby sensacja gdybym zrobil jakas dobra polska kielbase - gdyby mi sie udalo. Troche sie boje - wiem, ze to jest juz bardziej dla profesjonalistow z prawdziwymi wedzarniami. Na pewno sprobuje ... i dziekuje za dobre slowo.Zacząłem czytać od początku i przeskoczyłem na koniec (typowy, leniwy Polak ). Adam, brakuje mi tutaj emoty padającej na kolana. :clap: Czytając pierwsze posty i ostatnie ciężko było uwierzyć że pisze to ta sama osoba. Powróciłem do pierwszej strony i przeczytałem wszystkie posty. Wielki Szacun. Ps. A przepis na South African Boerewors mam już wydrukowany Pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoją rodzinkę. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witaj Andrzeju I również pozdrawiam bardzo serdecznie !!![Dodano: 20 gru 2017 - 15:59]Wróbel75 - dziękuję za miłe słowa Muszę się nauczyć jak się tutaj " cytuje " Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Muszę się nauczyć jak się tutaj " cytuje " Zaznaczasz fragment, który chcesz zacytować.Pokaże się okno dialogowe z napisem "cytuj", w które klepniesz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wczoraj zlewałem cytusówkę korzenną z przepisów z forum.Smak - rewelacja !!!Wypiłem wieczorem szklaneczke - dało troszkę szumu mimo tego że użyłem tylko wódeczki a nie spirytu.Ala kaca dzisiaj nie ma Pozdrawiam serdecznie [Dodano: 20 gru 2017 - 16:04]EAnna - teraz tak zrobiłem ale nie wkleiło Twojego posta, który zaznaczyłem ..Dużo jeszcze muszę sie uczyć komputery to nie moja specjalność Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-580752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Szynkowa z szynkowaruGrube kawałki to szynka pokrojona a jako klej użyłem golonkiCala zawartość znikła w jeden dzień Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-617716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Hej Adam! It's been a while! Ładna ta szynkowa, a na święta co będzie?Ten granit tez mi się podoba, bo mam ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/12/#findComment-617785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.