Jojo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam.Gdzie kupujesz makrele do wędzenia? Nigdzie nie mogę dostać świeżej. Nawet prosiłem aby mi zamówili w sklepie rybnym ale stwierdzili, że wszystko co dostają idzie do wędzenia i nie da rady. Miałeś mrożoną czy świeżą? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 25 Lutego 2014 Jojo no świeżą bardzo ciężko dostać, ja kupuję w Selgrosie - nazwa handlowa "Makrela mrożona rozmrażana" hehe szef działu ryb mawia Panie prawie jak świeża:) Wędzę takie jakie mam ale wychodzą naprawdę super. Tym razem temp za duża i lekko się zmarszczyły:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam.Gdzie kupujesz makrele do wędzenia? Nigdzie nie mogę dostać świeżej. Nawet prosiłem aby mi zamówili w sklepie rybnym ale stwierdzili, że wszystko co dostają idzie do wędzenia i nie da rady. Miałeś mrożoną czy świeżą?Ja kupuję w Makro, raczej w ciągłej sprzedaży. Zaskoczony jestem, bo czytam, że w Lesznie na Spółdzielczej jest. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 25 Lutego 2014 Paweł jest punkt makro czyli taki mały. Nigdy tam nie byłem, więc nie wiem czy mają cały asortyment.Sivon a drobiową robisz z jakiegoś konkretnego przepisu? Ostatnio jestem na diecie i liczę kalorie to może bym też taką kiełbaskę poczynił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 25 Lutego 2014 Drobiową robię wg swojego przepisu link czasem bez dodatku Wp jak ostatnim razem. Tłusty czwartek się zbliża a najlepsze pączki robi teściowa. Trenujemy już od początku roku:) Teściowa też chciała być na zdjęciu No i takie jeszcze ciepłe mniam mniam Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 25 Lutego 2014 Sivon czy do Twojego chleba na zakwasie mozna zastapic czyms maslanke ? Pytam gdybym akurat nie dostala w moim osiedlowym sklepie ( nieraz wszystka wykupia ) jesli nie mozna, kupie sobie wczesniej Zakwas juz sie robi..to forum wciaga w te domowe wyroby Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 25 Lutego 2014 to forum wciaga w te domowe wyroby moja niewiasta mówi, że mi tylko podeszfy z monitora wystają, tak mnie wciągło. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 25 Lutego 2014 moja mama sie smieje bo jak dzwoni do mnie to ja "mama zaraz oddzwonie bo wlasnie mieso miele albo kolejna chalka ",dzis zadzwonila ,i pyta " beda paczki w tlusty " pomijajac ze sama jest emerytka ktora na nic czasu nie ma Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 25 Lutego 2014 Electra maślankę można spokojnie pominąć, nie jest niezbędna jak akurat nie mam to nie daję i też jest OK.Forum wciąga strasznie, skarbnica inspiracji:) Chałkę też wypiekamy i to z podwójnej porcji. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 25 Lutego 2014 to jak nie bede miala to poprostu wiecej wody?ale postaram sie kupic bo chce zrobic tak jak w przepisie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 25 Lutego 2014 Tak wody troszkę więcej jak bez maślanki ważne aby ciasto miało mniej więcej taką konsystencję. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 25 Lutego 2014 dzieki no ja ostatni chleb jaki sama pieklam to bylo ze 20 lat temu i pamietam ze zapomnialam o soli i sie zakonczylo samodzielne pieczenie ,pozniej tak sie zlozylo ze mialam jakies tam powiazanie z piekarnia i nie bylo potrzeby. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-336402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 3 Marca 2014 Sivon upieklam chleb z Twojego przepisu( polporcji bo foremki mam male) jest naprawde bardzo smaczny co moze swiadczyc ze juz polowa zjedzona !i pytanie bo nie doczytalam czy ziarna slonecznika zaparzasz przed dodaniem?kolejny wypiek chyba juz w czwartek ..tym razem dam polowe maki zytniej ( mam taka grubo ziarnista )to zastapie ja zwykla maka ,widzialam ze uzywasz tez maki gracham tez wybrobuje kolejny raz !Dziekuje za b.dobry przepis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 4 Marca 2014 Ostatnio co tydzień w sobotę robię parówkową. Męczę się straszliwie i coraz bardziej myśl o zakupie kutra chodzi mi po głowie:). Tym razem nie dużo, niecałe 4kg. W składzie mięso peklowane: Wp II -60% oraz Wp I 40% z szynek.Doprawione jedynie pieprzem, kolendrą, gałką oraz Magii. Podwędzane, parzone, wystudzone, podgrzane i zjedzone. Trzy sztuki na początek, aby smak poczuć. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 4 Marca 2014 Podwędzane, parzone, wystudzone, podgrzane i zjedzone. Czyli od produkcji do konsumpcji ... Trzy sztuki na początek, aby smak poczuć. Nie pobiłeś rekordu ... pis zjadł 5 sztuk, aby poczuć smak swoich parówek Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 4 Marca 2014 Nie pobiłeś rekordu ... pis zjadł 5 sztuk, aby poczuć smak swoich parówek Wiem, wiem ja muszę oszczędzać Pis ma kuter to mu szybciej idzie i produkcja i konsumpcja:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 4 Marca 2014 Ścinkowa ma już 10 dni można powoli próbować. Cieniutko pokrojona na świeżym pieczywie to śniadanko idealne. Jałowcowa też już ładnie podsuszona:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 4 Marca 2014 No wygląda mniamniusio, ślinka po brodzie kapie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Sivon no prosze tak nie mozna !ja jeszcze przed obiadem ale mam jeszcze kawalek chleba z Twojego przepisu i salceson co wczoraj robilam to sobie pojem ,ooo!!! Edytowane 4 Marca 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 4 Marca 2014 Oj salceson bym zjadł dawno nie robiłem. A jak chleb się udał? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Zrobilam z polowy Twojej porcji i zostal tylko kawaleniek ..wiec w czwartek kolejny wypiek ,wszystkim smakowal, musi tylko troche dluzej wyrastac bo troche sie pospieszylam ale smaczny bardzo i chrupiaca skorka .Czy ziarna slonecznika moczysz najpierw? Edytowane 4 Marca 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 4 Marca 2014 ścinkowa wygląda bardzo dobrze jest jeszcze za ,, świeża,, za 10-15 dni będzie jadalna Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 4 Marca 2014 Dobrze,że po kolacji jestem bo ślinotok murowany Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-338727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 2 Maja 2014 SIVON, czy maslanke mozna zastapic kefirem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-349572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 2 Maja 2014 Eli moze zastapic maslanke woda ,jak nie mam to daje wody tylko troszke mniej ,spraktykowane a chlebek Sivona naprawde pyszny ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/8/#findComment-349627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.