SIVON Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 31 Października 2016 Todek może coś więcej na temat receptury na ten wyrób? Ze składu mogę się domyślić że smakuje wybornie no i przekrój zachęca do wykonania tej mielonki. Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-524666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 1 Listopada 2016 Todek może coś więcej na temat receptury na ten wyrób? Ze składu mogę się domyślić że smakuje wybornie no i przekrój zachęca do wykonania tej mielonki.Mielonka wykonana na wzór tej:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/02/Mielonka-bosmanska-z-1976r.htmlPrzyprawy identycznie, zmieniony skład surowców mięsnych. U mnie:- piersi z kurczaka 600 g ( Zelmer 8, szarpak, nóż dwuskrzydłowy).- wp II (łopatka) + podgardle 480 g (sitko 10, nóż 4),- wp. III (golonka) 220 g, (sitko 4.5, x 2).Akurat takie mięsa znalazłem podczas porządkowania zamrażalnika. Wyszła naprawdę bardzo jadalna. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-524729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 1 Listopada 2016 W tym przepisie co podałeś http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/02/Mielonka-bosmanska-z-1976r.html występuje peklowanie, lecz nie jest podana gramatura soli. Pewnie twórca tego przysmaku zapomniał wpisać „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-524732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 1 Listopada 2016 lecz nie jest podana gramatura soli. No nie jest. Ja do mielonek daję tak 18 - 21 g/kg. W tym przypadku dałem 20 g/kg. 70/30 sól/peklosól. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-524738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 25 Grudnia 2016 A to tak trochę mojej świątecznej produkcji. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-533191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Wyglądają bardzo ładnie. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-533231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Grudnia 2016 trochę mojej świątecznej produkcji. A ta wołowinka to co?Zacny komplecik Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-533300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 26 Grudnia 2016 A ta wołowinka to co? To nie wołowinka, to rogata dziczyzna. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-533314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 16 Marca 2017 A tak żeby nie wyjść z wprawy, to zrobiłem kilka konserw rybnych, "byczki" w pomidorach. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-544416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 21 Marca 2017 A takie sobie mięsko podsuszane. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-544944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 21 Marca 2017 Ładne takie już Świąteczne? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-544945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 21 Marca 2017 Bardzo ładne ale zapewne do świąt nie doczeka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-544952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 21 Marca 2017 Bardzo ładne ale zapewne do świąt nie doczeka Chyba raczej nie. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-544997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Marca 2017 W ramach porządkowania zawartości zamrażarki przed świętami, powstał taki o to salceson.Wyprodukowany bez jakiegoś konkretnego przepisu, tak po prostu z tego co było w zamrażarce: nogi wieprzowe, kolanka, serca wp, serce z dzika, ozory wp. i ozór z dzika, płuca z dzika, 1/2 łba wp., bez skóry i kawałek łopatki wp. Surowce peklowane, płuca solone, przyprawy, to, czosnek, majeranek i pieprz czarny. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-545322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A to część mojej przedświątecznej roboty. Część już została rozdana. Wędzonki, kiełbasy, pasztet i kaszanka. I boczek rolowany, najpierw parzony, a potem wędzony. Trochę tłustawy, ale w smaku Ok, do % się nada. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-547384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) A tak jakoś dzisiaj mnie naszło i zrobiłem smarówkę ze skwarkami wg Dziadka. Z tym, że dodałem jeszcze podsmażonej cebulki i płatków chili. Jak dla mnie jest Ok. A, i mieliłem na 8 mm i 4.5 mm, a n ie na 2 mm. Lubię grubiej mielone. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-555469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Tak jakoś mnie dzisiaj naszło na kiszkę ziemniaczaną-wieruszowską. Farsz Po nadziewaniu Parzenie Gotowe kiszki Nie miałem jelit kaszankowych, to użyłem kiełbasianych. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-556386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 28 Czerwca 2017 :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-556399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 29 Czerwca 2017 brawo ! podaj link do przepisu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-556475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) No i zrobiłem małe czyszczenie zamrażarki i wyszło mi trochę salcesonu białego i czarnego. Zrobione z nóżek wieprzowych, kolanek, uszu, serc wp., języków wp., i jednego z dzika, nerek wp., skórek,, a do czarnego jeszcze cebula, kasza manna i suszona krew. Było więcej, ale trochę już zjedzone. Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-563179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Bardzo ladne wyroby,mozesz mnie oswiecic co to sa kolanka,jesze nie spotkalem sie z takim okresleniem. Pozdrawiam Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-563188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Bardzo ladne wyroby,mozesz mnie oswiecic co to sa kolanka,jesze nie spotkalem sie z takim okresleniem. PozdrawiamNo ja przez kolanka rozumiem tą część nogi wp. pomiędzy nóżką, a golonką. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-563212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ok,dzieki za oswiecenie Pozdrawiam Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-563229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) A kilka dni temu zrobiłem trochę pasztetu z mięsa dzika, wyszło go jakieś 9,5 kg. Do pasztetu dałem: mięso z dzika, podgardle wp., wątróbki z indyka, warzywa (marchew, pietruszka, seler i cebula), 2 udka z kurczaka, garść suszonych grzybów (borowiki i podgrzybki), namoczone bułki 5 szt i jajka 7 szt., no i przyprawy (sól, pieprz, gałka, majeranek i jałowiec). Edytowane 24 Września 2017 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-568311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 24 Września 2017 Apetycznie wygląda. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/5/#findComment-568315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi