KURP Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Troszkę piwa uwarzyłem i przyszła pora na zabutelkowanie. Dwa tygodnie temu zabutelkowany został Witbier i Robust Porter - wczoraj i dziś Oktoberfestbier (Piwo Marcowe), Münchner Dunkel (Monachijskie ciemne) i Helles (Monachijskie jasne). Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-358911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Oj będzie bal !!!! Ja tez lubię piwo bardzo dobrze, ale jeszcze nie robię. Gratulacje !!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-358914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Troszkę piwa uwarzyłem ... Idziesz jak przeciąg Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-358935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Fucktycznie.... trochę.... W sam raz pasuje do 247.65 mb kiełbasy.... Imponująco to wygląda....Kurczę.. tyle roboty... jeden dobry zapiątek...i znów trzeba myć butelki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Troszkę piwa uwarzyłem i przyszła pora na zabutelkowanie. Dwa tygodnie temu zabutelkowany został Witbier i Robust Porter - wczoraj i dziś Oktoberfestbier (Piwo Marcowe), Münchner Dunkel (Monachijskie ciemne) i Helles (Monachijskie jasne). IMG_8685.JPGIMG_8686.JPGPiwo marcowe jest warzone w marcu,a nie w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Piwo marcowe jest warzone w marcu,a nie w czerwcu.Może kolega zaczął w marcu? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Nie ma co panikować.....Ważniejsze kiedy się pije.... A najważniejsze kiedy się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 25 Czerwca 2014 A najważniejsze kiedy się kończy to jak sie zaczyna konczyc trzeba zaczac warzenie od poczatku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Piwo marcowe jest warzone w marcu,a nie w czerwcu.Może kolega zaczął w marcu? Piwo marcowe leżakuje do września i wtedy jest dopiero butelkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Kurp , dzięki za serki , pyszności . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 25 Czerwca 2014 KURP jakie duże warki robisz po 20 litrów czy więcej? Gratuluje! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) @Karkan - Opanowałem robienie warek 20litrowych - teraz mogę powiedzieć że udaje mi się uważyć 39-40 butelek (czyli mieszczę się w grancy błędu), kiedyś na początku wychodziło 36-37 butelek. @grzegorz1960 - Co do piwa marcowego - w kanale w którym one pracowało miałem 12 stopni a było robione 2 maja i do tej pory czekało na zlanie. Mam nadzieję że tym razem wyjdzie lepsze niż pierwsza warka piwa marcowego, która ma % ale ma też strasznie wytrawny smak, który pogłębia się gdy jest bliżej końca butelki. Na szczęście tej nieszczęsnej warki zostało mi może z 6 butelek Dziś warzę Weizenbock - o 19.30 podgrzewam do 78 stopni i filtruję, a potem jeszcze chmielenie @Kaszubka teraz kolejna porcja serków znów poszła do kol. rzeźnika. Może dogadaj się z kilkoma osobami u siebie w Gdańsku i będę Ci sukcesywnie też paczuszkę podsyłał. @ziezielony - masz rację - ważniejsze kiedy się pije Smutno gdy jest dno butelki Edytowane 25 Czerwca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 25 Czerwca 2014 @grzegorz1960 - Co do piwa marcowego - w kanale w którym one pracowało miałem 12 stopni a było robione 2 maja Piwo wykonane w maju nie może być nazywane marcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 25 Czerwca 2014 @grzegorz1960 - Co do piwa marcowego - w kanale w którym one pracowało miałem 12 stopni a było robione 2 maja Piwo wykonane w maju nie może być nazywane marcowym. No dobrze - tego się trzymajmy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Piwo wykonane w maju nie może być nazywane marcowym. Piwo marcowe, zwane również Oktoberfestbier, dawniej warzone było tylko sezonowo. Dzisiaj, dzięki nowoczesnym systemom chłodzenia można produkować je okrągły rok. http://www.bierhalle.pl/browar/nasze-piwo/34-piwo-marcowe Początkowo było to bardziej pojęcie dotyczące sposobu i okresu warzenia piwa niż określenie stylu. Było to bowiem piwo warzone na zakończenie sezonu i szykowane na początek nowego okresu warzenia w czasie świąt dożynkowych. http://browarkormoran.pl/Artykuly-i-ciekawostki/Piwo-Marcowe-z-Browaru-Kormoran.html Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 25 Czerwca 2014 No i Wiesio wyjaśnił mój grzech popełnienia piwa marcowego w maju Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Dzisiaj, dzięki nowoczesnym systemom chłodzenia można produkować je okrągły rok. Tak tak dzisiaj nawet mortadele można nazwać kiełbasą szynkową Stara szkoła piwowarska mówi marcowe tylko w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 26 Czerwca 2014 ....czyli to jednak majcowe..... pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Stara szkoła ...jest jeszcze szkoła falenicka, otwocka i kilka innych marcowe tylko w marcutak ... do końca XIX wieku było to nawet zasadne mortadele można nazwać kiełbasą szynkowąwolę swoją mortadelę niż inne (w tym szynkową) ze sklepu pozdr Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jak to mówił kolega Andrzej - da się - da się!!! Można-Można!!!Panie, Panowie przedstawiam - Korbacze:) Jeszcze ciepłe (zdjęcia też) stąd niepocięte Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Sylwek normalnie jesteś Menda, męcząca innych biednych żuczków co nie mają i nie potrafią i biedni są i w ogóle i w szczególe ...cholera jasna, już mi język uciekł tam gdzie nie powinien ... Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 1 Lipca 2014 eee tam, pewnie niesłone, mdłe i w ogóle skopane weź je zapakuj próżnniowo i schowaj gdzieś głęboko - jak się Mazowszanka kiedyś w końcu spotka to pomożemy Ci je zjeść, co się będziesz chłopie sam z nimi męczył? a tak poważnie to Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Kurp, podziwiam wszystkie twoje kreacje. Ja działam wyłącznie z mięchem.http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/clapping-bravo-smiley-emoticon.gif Edytowane 1 Lipca 2014 przez redzed Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 1 Lipca 2014 Kurpiu....ładnieś poszedł....Nie ogarniam, jak Ty to wszystko ogarniasz Muszę policzyć dokładnie ile Ty masz rąk, a u rąków ile panców a w pancach ile stawów....Cyborg... Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 1 Lipca 2014 Sylwek normalnie jesteś Menda, męcząca innych biednych żuczków co nie mają i nie potrafią i biedni są i w ogóle i w szczególe ...Zgadzam się z Wiesiem w całej rozciągłości... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/9/#findComment-359655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.