KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 17 Lutego 2015 No szkoda, z Grzegorzem konsultowałem mówiłmi że mogłem go zostawić nie kroić, ale co tu robić jak ta przerwa od rana stale się powiększała i ja wiem przez co powstała - za późno wyjąłem ten ser z chusty serowarskiej, ta się wcięła w ser i już dociskanie prasą nic nie pomogło. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 17 Lutego 2015 Kiedys czytalam o takich peknieciach, to sznurkiem normalnie zwiazywano taki pekajacy ser. Czyms tam podlozono, aby sznurek sie nie wzynal w ser, a pozniej zwiazano. Nie wiem czy to pomoglo, ale bylo.Kurp, Twoj ser na prawde imponujaco wyglada. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 17 Lutego 2015 A te sery na termofilnych to w jakiej temperaturze trzymać? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 17 Lutego 2015 po prawej Grouyer Już widzę jak go jem. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 17 Lutego 2015 A te sery na termofilnych to w jakiej temperaturze trzymać? Pioter - 12 stopni i wilgotność 85%, no chyba że pokryjesz je parafiną lub tak jak ja powłoką serowarską wtedy myślę że te 12 stopni wystarczy.paweljack będzie jak prawisz Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 17 Lutego 2015 Oooo ja ... nie ''mogie'' Jak się pieknie uśmiecha SUPER !!! Sylwuś ... CACY Pozdrowionka Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 17 Lutego 2015 Oooo ja ... nie ''mogie'' Jak się pieknie uśmiecha SUPER !!! Sylwuś ... CACY Pozdrowionka No tak się uśmiechnął że musiałem go skrócić o głowę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 18 Lutego 2015 Twój suvenir do mnie dotarł, ale go nie otwierałem - czeka na degustację na Mazowszance Mogłeś się nie katować, zawsze mogę Wam dosłać świeże. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak tak patrze na te piękne serki, to może trzeba samemu zacząć takie robić To na zlocie teraz, BAzyl zamiast intensywnie czytac ucz sie jak korbacze robia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 18 Lutego 2015 ten pęknięty ser to Bazylowi tylko z jednym się kojarzy ............. dlatego chce robić Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 18 Lutego 2015 Michał a Ty odpiszesz na moją wiadomość? ????? wiesz miałem zablokowaną skrzynkę - zbyt pełna ale posprzątałem. Może coś nie doszło. Napisz jeszcze raz. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 18 Lutego 2015 Żeby nie wypaść z formy machnąłem trochę korbaczy, zapakowałem też Goudę która porządnie obeschła, palcówkę która jest... mniam... mniam... i 2 kawałki chorizo Korbacze po godzinnej solance poszły do obsuszenia.Wyjąłem też z solanki kolejną goudę (po lewej) do obciekania a z pod prasy przyniosłem cheddar'a (po prawej) którego proces cheddaryzacji tym razem zrobiłem od A do Z wg. przepisu. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek123 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Te sery to prawdziwy majstersztyk. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia korbaczy, powiedz czy trudno wyciąga się tak równe nitki jak twoje? Edytowane 19 Lutego 2015 przez muniek123 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 19 Lutego 2015 Te sery to prawdziwy majstersztyk. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia korbaczy, powiedz czy trudno wyciąga się tak równe nitki jak twoje?Trzeba trochę tych nitek machnąć, choć jak wyczujesz o co biega i będziesz pilnym uczniem to tak jak Pis zrobisz równiutkie za pierwszym podejściem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kolego KURP wyczyść skrzynkę bo nie można PW wysłać do Ciebie Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 19 Lutego 2015 Żeby nie wypaść z formy machnąłem trochę korbaczy,... Przy takim przerobie ciężko Ci będzie wypaść z formy Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kolego KURP wyczyść skrzynkę bo nie można PW wysłać do Ciebie Już wyczyściłem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 19 Lutego 2015 No piękne te twoje smakołyki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 19 Lutego 2015 Kurp, już nie mogę wytrzymać z tymi korbaczami. Nigdy nie jadłem, ale niestety nie wiem kiedy do Polski zawinę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 20 Lutego 2015 ziomek :D :D to żeś mnie rozśmieszył tym,,pisaniem,, na szkolenie jestem bardzo ciekawy tego Twojego szkolenia :D Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-405803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 25 Lutego 2015 Sylwek - zrobiłem ciasto na korbacze - mleko się odpowiednio nie przykwasiło, próbka - nie idzie, ciągnąć, teraz dałem do ciepła do kuchni - czy do jutro masa będzie dobra? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-407453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 25 Lutego 2015 Jeśli wygniotłeś ciasto to spróbuj je zostawić do ukwaszenia - ale może być ryzyko że zakwaszenie pójdzie w taką stronę że nawet jak je wyciągniesz to przy wędzeniu mogą być lejące (spadać z kija). Dzwoniłem ale żeś gdzieś polaz. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-407460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzwoniłem ale żeś gdzieś polaz. Na piłce byłem ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-407462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 9 Marca 2015 Wyczyść skrzynię... bo nie mam rozpoczętej z Tobą rozmowy, a kartki leżą..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-410924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dosia20011 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 28 Marca 2015 taaadaaaammm.....wreszcie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/17/#findComment-416479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.