Perszing37 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 29 Maja 2015 Piękne wyroby. Muszę kiedyś machnąć korbacze. Ale czasu wiecznie na wszystko brakuje.Ile przechowujesz takiego łososia w próżni ???Bo sery to można prawie wiecznie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 29 Maja 2015 Piękne wyroby. Muszę kiedyś machnąć korbacze. Ale czasu wiecznie na wszystko brakuje.Ile przechowujesz takiego łososia w próżni ???Bo sery to można prawie wiecznie heheheW lodówce trochę poleży - nie wiem ile, ze 2 miechy? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 29 Maja 2015 choinkę do obsuszania butelek To jeszcze teraz tylko porządna kapslownica ... a potem tylko trzeba będzie pomyśleć o zwiększeniu wybicia tak do 50l a potem ... RIMS, HERMS Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 29 Maja 2015 choinkę do obsuszania butelekTo jeszcze teraz tylko porządna kapslownica ... a potem tylko trzeba będzie pomyśleć o zwiększeniu wybicia tak do 50l a potem ... RIMS, HERMS No o tej też myślę bo Greta to jednak rzeźba (nie zawsze w niej ten kapsel się układa jak bym chciał). Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 29 Maja 2015 Kurpsiak szaleje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 29 Maja 2015 Kurp, powiedz zonie, aby trzymala wierzch chleba w czasie przed pieczeniem przykryty aby nie tworzyla sie sucha skorka. Wtedy bedzie miala rowniez ladny kolor w gory Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-427898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 31 Maja 2015 Młoda Gouda świeżo zasolona z ręki i ser feta przed kąpielą w solance Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-428153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 31 Maja 2015 KURP gratulacje piekne i bogate wedzenie , a te korbacze to tez mam nadzieje ze kiedys bede mogla sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-428155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kupr... "braciszku".... skrzynkę sobie wyczyść bo PW do Ciebie już nawet wysłać nie można Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-428251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Arko już Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-428264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-428266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Uczyć się - Lenin, Lenić się - Uczeń Trochę mnie nie było, ale żeby nie było że się leniłem Uczę się cały czas i nauka nie idzie w las serki wychodzą coraz lepsze - sam jestem zadowolony z efektów pracy - a te w fotorelacji Najpierw na tapetę idzie ser Grouyer zrobiony w lutym - dobre warunki przechowywania sprawiły że oczkowanie tego sera było zadowalające i smak taki jak na dojrzewający ser przystało Dla odmiany ser Grouyer 1-miesięczny - tutaj oczkowanie sera poszło zbyt gwałtownie (za wysoka temperatura dojrzewania sprawiła że ser zbyt gwałtownie się nagazował - ale w smaku pyszny, przyjemny zapach przy krojeniu Oba sery to już wspomnienie - zjedzone Wnioski - na takie upały do dojrzewania witryna ze stałą temperaturą (jak u Tusiaczka 12stopni) Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 ......... Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 I kolejny ser - tym razem 2 tygodniowa Gouda - fajna w smaku, zapach mleka - cieszy i nos i podniebienie Ser został pokrojony i przepakowany Sery doczekały się swojej etykiety: I jedyne zdjęcie jakie udało mi się zrobić serów w dojrzewalni - więcej ich ubywa niż przybywa Żeby nie wypaść z formy robię też od czasu do czasu korbacze - na dziś też zamówione 30litrów mleka na korbacze Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 U tusiaczka to we witrynce panuje 14-15 stopni i to bardzo dobrze serom robi A co do twoich dziurdamerków to ten z tymi wielgachnymi bardzo mi się podoba Taki klimatyczny, dziurki w kształcie maski z "Krzyku" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 U tusiaczka to we witrynce panuje 14-15 stopni i to bardzo dobrze serom robi A co do twoich dziurdamerków to ten z tymi wielgachnymi bardzo mi się podoba Taki klimatyczny, dziurki w kształcie maski z "Krzyku" maska-krzyk.jpgŻebyś widział jak ten ser wyglądał przed rozkrojeniem - jak mała piłka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Może jakbyś go w chłodku potrzymał to by się dziureczki zmniejszyły. Widziałeś moje piłki, były prawie idealnie okrągłe a po wsadzeniu do witrynki ładnie opadały i dziurecki się jakoś tak pięknie rozkładały po całości.Skończyły mi się jakiś czas temu kultury IOTA 1 i robię teraz na IOTA2 gdzie w sumie podobno dziurek nie powinno być a jednak ładnie się robią Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mopy piękne, wzorcowe. Ja jutro działam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mopy piękne, wzorcowe. Ja jutro działam Dziś też działam - wczoraj przelałem z 30l mleka masę na korbacze, a dziś po południu będę je wyciągał, jutro wędzenie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Żeby nie wypaść z formy robię też od czasu do czasu korbacze - na dziś też zamówione 30litrów mleka na korbacze Zdjęcie0479.jpg :clap: Dziś też działam - wczoraj przelałem z 30l mleka masę na korbacze, a dziś po południu będę je wyciągał, jutro wędzenie Czekam na efekty :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-438949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 4 Września 2015 Czekam na efekty :thumbsup: Kamil - a proszę Cię bardzo Korbacze z 30l mleka Oscypki z 30l mlekaWczoraj zrobiłem troszkę parówek - na kolacyjkę A dziś z kolei na śniadanko troszkę oscypków machnąłem - odciekają, jak ricotta się zrobi, odciskanie, w solankę, w siatkę, a jutro wędzenie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-443036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 4 Września 2015 Jak mleko ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-443038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 4 Września 2015 Serków 13 z 30l, minimum 250g każdy.. 11+% wydajności? Sylwuś korbacza sobie Twojego własnie zakąszam.. ależ to pyszneeee ^^ hah Miszczu jakości i pracowitości tel odbierz :P Pozdro Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-443040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 21 Września 2015 Kolejna porcja oscypków - wędzone w zeszłym tygodniuEL GREGOR - jak się wędziły oscypki ja sobie zaplotłemi czosnek od Ciebie w takie oto warkocze dla ElaK. manofaktura - pierogi ruskie a tu już sytuacja z dziś z serii - ile prawdziwków widzisz na zdjęciu dla ułatwienia dodam że było ich tyle a tu podsumowanie 1,5godzinnego chodzenia po lesie - sezon Grzybowy 2015 uważam za otwarty Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-445967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 22 Września 2015 U nas jeszcze nie ma grzygów, sporadycznie tylko. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/19/#findComment-446051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.