KURP Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Arko już Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-428264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-428266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Uczyć się - Lenin, Lenić się - Uczeń Trochę mnie nie było, ale żeby nie było że się leniłem Uczę się cały czas i nauka nie idzie w las serki wychodzą coraz lepsze - sam jestem zadowolony z efektów pracy - a te w fotorelacji Najpierw na tapetę idzie ser Grouyer zrobiony w lutym - dobre warunki przechowywania sprawiły że oczkowanie tego sera było zadowalające i smak taki jak na dojrzewający ser przystało Dla odmiany ser Grouyer 1-miesięczny - tutaj oczkowanie sera poszło zbyt gwałtownie (za wysoka temperatura dojrzewania sprawiła że ser zbyt gwałtownie się nagazował - ale w smaku pyszny, przyjemny zapach przy krojeniu Oba sery to już wspomnienie - zjedzone Wnioski - na takie upały do dojrzewania witryna ze stałą temperaturą (jak u Tusiaczka 12stopni) Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 ......... Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 I kolejny ser - tym razem 2 tygodniowa Gouda - fajna w smaku, zapach mleka - cieszy i nos i podniebienie Ser został pokrojony i przepakowany Sery doczekały się swojej etykiety: I jedyne zdjęcie jakie udało mi się zrobić serów w dojrzewalni - więcej ich ubywa niż przybywa Żeby nie wypaść z formy robię też od czasu do czasu korbacze - na dziś też zamówione 30litrów mleka na korbacze Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 U tusiaczka to we witrynce panuje 14-15 stopni i to bardzo dobrze serom robi A co do twoich dziurdamerków to ten z tymi wielgachnymi bardzo mi się podoba Taki klimatyczny, dziurki w kształcie maski z "Krzyku" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 U tusiaczka to we witrynce panuje 14-15 stopni i to bardzo dobrze serom robi A co do twoich dziurdamerków to ten z tymi wielgachnymi bardzo mi się podoba Taki klimatyczny, dziurki w kształcie maski z "Krzyku" maska-krzyk.jpgŻebyś widział jak ten ser wyglądał przed rozkrojeniem - jak mała piłka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Może jakbyś go w chłodku potrzymał to by się dziureczki zmniejszyły. Widziałeś moje piłki, były prawie idealnie okrągłe a po wsadzeniu do witrynki ładnie opadały i dziurecki się jakoś tak pięknie rozkładały po całości.Skończyły mi się jakiś czas temu kultury IOTA 1 i robię teraz na IOTA2 gdzie w sumie podobno dziurek nie powinno być a jednak ładnie się robią Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mopy piękne, wzorcowe. Ja jutro działam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mopy piękne, wzorcowe. Ja jutro działam Dziś też działam - wczoraj przelałem z 30l mleka masę na korbacze, a dziś po południu będę je wyciągał, jutro wędzenie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Żeby nie wypaść z formy robię też od czasu do czasu korbacze - na dziś też zamówione 30litrów mleka na korbacze Zdjęcie0479.jpg :clap: Dziś też działam - wczoraj przelałem z 30l mleka masę na korbacze, a dziś po południu będę je wyciągał, jutro wędzenie Czekam na efekty :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-438949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 4 Września 2015 Czekam na efekty :thumbsup: Kamil - a proszę Cię bardzo Korbacze z 30l mleka Oscypki z 30l mlekaWczoraj zrobiłem troszkę parówek - na kolacyjkę A dziś z kolei na śniadanko troszkę oscypków machnąłem - odciekają, jak ricotta się zrobi, odciskanie, w solankę, w siatkę, a jutro wędzenie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-443036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 4 Września 2015 Jak mleko ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-443038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 4 Września 2015 Serków 13 z 30l, minimum 250g każdy.. 11+% wydajności? Sylwuś korbacza sobie Twojego własnie zakąszam.. ależ to pyszneeee ^^ hah Miszczu jakości i pracowitości tel odbierz :P Pozdro Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-443040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 21 Września 2015 Kolejna porcja oscypków - wędzone w zeszłym tygodniuEL GREGOR - jak się wędziły oscypki ja sobie zaplotłemi czosnek od Ciebie w takie oto warkocze dla ElaK. manofaktura - pierogi ruskie a tu już sytuacja z dziś z serii - ile prawdziwków widzisz na zdjęciu dla ułatwienia dodam że było ich tyle a tu podsumowanie 1,5godzinnego chodzenia po lesie - sezon Grzybowy 2015 uważam za otwarty Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-445967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 22 Września 2015 U nas jeszcze nie ma grzygów, sporadycznie tylko. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 23 Września 2015 Dzisiejszy urobek - 4 godziny łażenia po lesie, ale 19 prawych jest Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 23 Września 2015 Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 23 Września 2015 Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak Pojechałbym do Was bo widziałem ile Tusiaczek zebrał Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 23 Września 2015 A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 23 Września 2015 A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być... Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem . Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście ) gratuluje ,Wyroby piekne Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 23 Września 2015 Kruszynka , posiadacz sekstantu , Sekstans zięciowy jest .A co do karmienia dorszy to nikt nie może być pewnym swojej odporności.Opowiem na Zawiszy jak kolega spowodował u mnie takie rzyganko że po ponad 40 latach pamiętam Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 23 Września 2015 Moze , ktoś opoweść spisze . Będą mieli co wspominać .Powodzenia Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 23 Września 2015 Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał Dorsze to ja będę tarmosił na pokład... Wędka spakowana, pilkery policzone, może jeszcze jutro podskoczę jakąś przywieszkę albo dwie dokupić i będzie gitarra Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.