Gwizdek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 23 Września 2015 Sławek kup jeszcze jakąś zawieszkę za burtę dla Wiesia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 23 Września 2015 Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem . Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście ) gratuluje ,Wyroby piekne PozdrawiamPacan - kuter taki stoi u Bagno, a że do niego mam aż raptem 35km to grzech nie skorzystać Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 23 Września 2015 Wiesiek to na kotwicę będzie łapał taaaaaką rybę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 23 Września 2015 Wiesiek to na kotwicę będzie łapał taaaaaką rybę Tylko dajcie mu agrafkę zamiast harpuna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 24 Września 2015 @tusiaczek, @Gwizdek, Będę o Wasz pamiętał przy premiach i nagrodach jubileuszowych Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 24 Września 2015 Będę o Wasz pamiętał przy premiach i nagrodach jubileuszowych Na etat ich wziąłeś Tylko nie pisz że jestem złośliwy bo to taki żart ma być. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-446660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Siedzę sobie teraz wieczorem przy Český Ležák warka 24 (stwierdzam z dumą że takiego piwa trudno szukać w sklepach, a sztukę warzenia opanowałem na tyle że nie ma się czego wstydzić) i podsumowuję dzień:uwędzone 4,8kg korbaczy (z 50litrów mleka - myślę że dobra wydajność) i popakowane. Na ostatnim zdjęciu efekt kilku dni pracy - 3 Goudy, Korbacze i Feta - w sumie przerobione 150litrów mleka . Do skonsumowanie jeszcze Octoberfest warka 23 Edytowane 29 Września 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 29 Września 2015 Po co się tak męczysz sam. Podrzuć nam trochę, pomożemy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 29 Września 2015 o k... ile mopów... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 29 Września 2015 Po co się tak męczysz sam. Podrzuć nam trochę, pomożemy. Mirku - mówisz o skrzyneczce browaru?o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 29 Września 2015 Ale wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 29 Września 2015 o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji [Lubię to!] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji [Lubię to!] Pisu się pytał czy wybierasz się na Ryte Błota i czy byś mnie po drodze nie zabrał tam możemy dredów nakręcić Edytowane 29 Września 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-447643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Takie zdjęcie z serii "sentymentalnych" - pomyśleć że kiedyś zaczynałem przygodę z serami od 5litrowego garka - teraz 50litrowy bywa za mały Dla porównania oba 5l i 50l Trzeba było popełnić jakiś wyrób z szynkowarki - Luncheon-Meat - efekt końcowy parzenia - smak rewelacja DZIADEK miałeś rację że to najprostsza i najsmaczniejsza konserwa.Miro i Chudziak dzięki za podpowiedzi odnośnie czasów parzenia. Popełniłem też "Dżem ze świni - wg. receptury Spółdzielni Mazowszanka - zielony od dużej ilości majeranku Edytowane 4 Października 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-448203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) KURP podaj przepis na Luncheon-Meat , z czasem parzenia . Piekny wyrób Ci wyszedł .Dziekuje .Pozdrawiam Edytowane 4 Października 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-448412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 4 Października 2015 Przepis masz pod tym linkiem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/264-mielonka/?p=2015 Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-448414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 4 Października 2015 DZieki .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-448416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapka Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 10 Października 2015 Sylwek zrób porządki w skrzynce. Cytuj zapka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-449304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 21 Listopada 2015 Taka sytuacja z tygodnia (nie leniłem się) - 2 sery Gouda po solankowaniu obsychają w lodówce z czasów PRL, a 3 sery na kolejnym zdjęciu to: w solance 3'cia Gouda która trafi za chwilę do obsuszania, obok gara Grouyer któy pójdzie do solanki i w garze Grouyer który pójdzie do formy. W sumie przerobione 150l mleka. Po niedzieli jakieś korbacze, oscypki, koryciny i jak mi starczy czasu Cheddar - trzeba korzystać póki mleko dobre (tłuszcz 4,3%) Ser Grouyer robiony miesiąc temu wzbudził mój niepokój - w jednym miejscu pod powłoką pojawiła się ciemna plama, pomimo że był polioctan.Ta mała plama to zielona/niebieska pleśń (spotykana w serach z przerostem pleśni). Ten kawałek z pleśnią został zjedzony, reszta popakowana w Vaacum.Ser - pyszny Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 22 Listopada 2015 (nie leniłem się) Ty śpisz czasem? przerobione 150l mleka. Po niedzieli jakieś korbacze, oscypki, koryciny i jak mi starczy czasu Cheddar Chociaż dziś odpocznij mistrzu, abyś nam nie osłabł za bardzo. Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 22 Listopada 2015 Piekne sery :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 22 Listopada 2015 Tylko pozazdroscic umiejetnosci , :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 22 Listopada 2015 Sery pięknej urody i smaku również . Sylwuś tylko pamiętaj ostrożnie z krajalnicą Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 22 Listopada 2015 Hmmm pysznie i pieknie ...sery to ja nawet za kielbache oddam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 22 Listopada 2015 ...sery to ja nawet za kielbache oddam Jeżeli pyszne i piękne, to chyba odwrotnie - kiełbasę za sery Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.