Pacan Wojciech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 4 Października 2015 DZieki .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-448416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapka Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 10 Października 2015 Sylwek zrób porządki w skrzynce. Cytuj zapka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-449304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Listopada 2015 Taka sytuacja z tygodnia (nie leniłem się) - 2 sery Gouda po solankowaniu obsychają w lodówce z czasów PRL, a 3 sery na kolejnym zdjęciu to: w solance 3'cia Gouda która trafi za chwilę do obsuszania, obok gara Grouyer któy pójdzie do solanki i w garze Grouyer który pójdzie do formy. W sumie przerobione 150l mleka. Po niedzieli jakieś korbacze, oscypki, koryciny i jak mi starczy czasu Cheddar - trzeba korzystać póki mleko dobre (tłuszcz 4,3%) Ser Grouyer robiony miesiąc temu wzbudził mój niepokój - w jednym miejscu pod powłoką pojawiła się ciemna plama, pomimo że był polioctan.Ta mała plama to zielona/niebieska pleśń (spotykana w serach z przerostem pleśni). Ten kawałek z pleśnią został zjedzony, reszta popakowana w Vaacum.Ser - pyszny Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 22 Listopada 2015 (nie leniłem się) Ty śpisz czasem? przerobione 150l mleka. Po niedzieli jakieś korbacze, oscypki, koryciny i jak mi starczy czasu Cheddar Chociaż dziś odpocznij mistrzu, abyś nam nie osłabł za bardzo. Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 22 Listopada 2015 Piekne sery :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 22 Listopada 2015 Tylko pozazdroscic umiejetnosci , :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 22 Listopada 2015 Sery pięknej urody i smaku również . Sylwuś tylko pamiętaj ostrożnie z krajalnicą Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 22 Listopada 2015 Hmmm pysznie i pieknie ...sery to ja nawet za kielbache oddam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 22 Listopada 2015 ...sery to ja nawet za kielbache oddam Jeżeli pyszne i piękne, to chyba odwrotnie - kiełbasę za sery Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 22 Listopada 2015 Gen ,,,oj tak tak zamotalam sie Ja serki to kazdy i zawsze ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-457958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 1 Grudnia 2015 A takie tam- 3 Goudy do skrojenia i 2 Grouyery się polioctanują. Machnąłem jeszcze kilka korycinów - to zdjęcia z wczoraj.Goudy popakowane i opisane, Grouyery poszły dojrzewać, a koryciny w solance Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-459913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 1 Grudnia 2015 3 Goudy do skrojenia i 2 Grouyery Po pół do Gąsiorowa szykuj, komisja oceniająca sprawdzi kulinarną przydatność owych, w razie czego przyzna nagrodę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-459915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 1 Grudnia 2015 3 Goudy do skrojenia i 2 GrouyeryPo pół do Gąsiorowa szykuj, komisja oceniająca sprawdzi kulinarną przydatność owych, w razie czego przyzna nagrodę.... Komisja w Rytych sprawdzała przydatność - ale jak trzeba to i na Gąsiorowo się coś zachomikuje Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-459921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 1 Grudnia 2015 a spółdzielnia tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-459922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 1 Grudnia 2015 a spółdzielnia tuż, tuż Na Spółdzielnię jest zachomikowany Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-459925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jako że pogoda dziś dopisała (zamawiałem taką) to dziś odbyło się pierwsze wędzenie w 2016 roku - na tapetę poszły oscypki i korbaczeSłoneczko przebijało się przez chmury, a przez moment porządnie poświeciło.Tak wyglądają alejki na działkach - tu widać że śnieg i że biało Wędzaryna odgarnięta i przygotowana do wędzenia...... no i rozpalona Serki przed wędzeniemKorbacze przed rozwieszeniem.Korbacze po rozwieszeniu - najbardziej czasochłonna robota wieszanie tych sznurówek (do suszenia i do wędzenia czyli 2 razy trzeba taką robotę wykonać).serki już po wędzeniu - 2 godziny wystarczą Korbacze po wędzeniu - godzina wystarczy.Można jeść Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wygladaja przepieknie ,jak bym byla Twoja sasiadka to moglabym pomagac, nawet i 3 razy je przewieszac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wygladaja przepieknie ,jak bym byla Twoja sasiadka to moglabym pomagac, nawet i 3 razy je przewieszac Electra to ja razem z Tobia do tych sznurowadel sie pisze. Ja to bym nawet rowniutko, jednakowe odleglosci pomiedzy nimi zrobila Tylko co zostaloby z tych korbaczy dla Kurp'a Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek, Znowu te same zdjęcia korbaczy wrzuciłeś? :laugh: ... żartuje fajne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek to tak po góralsku rok rozpocząłeś Bo Sylwek to czystej krwi góral, tylko nizinny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Pysznie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) A żeby nie było tak nudno że tylko korbacze-oscypki, oscypki-korbacze to poszedłem trochę po linii Bazyla i sobie w Sylwestra zrobiłem sery z niebieską pleśnią typu Roquefort Wczoraj nastąpiło nakucie serów i poszły do lodówki do dalszego dojrzewania Bardzo pomocna przy nakuwaniu okazała się forma w której sery się formowały - w sumie z 20litrów mleka mam 4 krążki, każdy około 80dkg Ser już w smaku jest dobry (bo przy nakuwaniu trochę serka wychodziło na kijku którym nakuwałem) aż nie mogę się doczekać jaki będzie pod koniec lutego. Jak eksperyment wyjdzie będę je robił częściej Edytowane 14 Stycznia 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 14 Stycznia 2016 w sumie z 20litrów mleka mam 4 krążki, każdy około 80dkg za wyroby . Wydajność mleka super Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sylwek to tak po góralsku rok rozpocząłeś I bardzo dobrze !!! Dutki na Zawiszkę będą Mam nadzieję że na rejs zabierzesz troszkę tych sznurowadeł bo przyznam szczerze że nie dane mi było spróbować... Właściwe dane to było tylko się u Wiesia było i zapomniło Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sławek, nie masz czego żałować, Sylwek normalnie to pyszne korbacze robi, zawsze Mu się udawały ale tamte to niestety nie udały się, wcale nie były smaczne, wcale ... ja naprawdę nie kłamię http://emots.yetihehe.com/1/lol.gif Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/21/#findComment-468683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.