andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 31 Stycznia 2016 jak Andrzej to dogląda to nie mozna nic sknocic Andrzejek nie wytrzymałby tylko doglądać . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiową Na zdjęcie załapała się też połówka Goudy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Mam przepis na świetną sałatkę z serem pleśniowym . Pięknie nabierają kolorku Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiową Zasklepiłeś otwory?Przyznam się, że unikam jak ognia kontaktu żywności z aluminium.To, że folie i blachy Al są powszechnie stosowane nie jest żadnym argumentem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiowąZasklepiłeś otwory?Przyznam się, że unikam jak ognia kontaktu żywności z aluminium.To, że folie i blachy Al są powszechnie stosowane nie jest żadnym argumentem. No ale tak jest w przepisie żeby po 30 dniach ser zawinąć w folię. Otwory a owszem zasklepione Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak jest w przepisie Czy przepis mówi np. o rozmiękaniu kości lub panu Alzheimerze?Jony Al przechodzą do produktu już przy nieznacznych odchyleniach pH od wartości "7" zarówno na stronę kwasową jak i zasadową. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak jest w przepisieCzy przepis mówi np. o rozmiękaniu kości lub panu Alzheimerze?Jony Al przechodzą do produktu już przy nieznacznych odchyleniach pH od wartości "7" zarówno na stronę kwasową jak i zasadową. to w co byś sugerowała zawinąć? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 31 Stycznia 2016 co byś sugerowała zawinąć? Wg mnie ser po pierwszym skrobaniu powinien wrócić na następne 10 dni do dalszego dojrzewania w warunkach jak dotychczas.Dopiero po drugim skrobaniu można go zawinąć w folię spożywczą i dać do lodówki.Ale jeżeli robisz wg jakiegoś konkretnego przepisu to się go trzymaj.Możesz zawinąć bezpośrednio w folię spożywczą polietylenową lub - lepiej - w papier pergaminowy i dopiero do folii, żeby ser już nie obsychał.Zbyt długo przechowywany ser z niebieska pleśnią staje się bardzo ostry. On ma taki swój złoty czas do konsumpcji. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Oto komu przedtem Maybach "świeci"... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 1 Lutego 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiową No ale tak jest w przepisie żeby po 30 dniach ser zawinąć w folię. Po 30 dniach coś mało pleśni na nim, ja bym go jeszcze do foli nie pakował Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 2 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę sera Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 2 Lutego 2016 No Kurpiu... dałeś czadu teraz... a te korbacze... szok... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 3 Lutego 2016 Kurp jade na kurs do Lazow , mam nadzieje ze bede mogla sprubowac tym smakolykow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 3 Lutego 2016 robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 3 Lutego 2016 Ale się rozpędziłeś Panie Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 3 Lutego 2016 :clap: :clap: Tyle w temacie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-472999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 3 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę sera I to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 3 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę seraI to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... Sławek - chyba na jeden dzień na tylu chętnych do degustacji Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 3 Lutego 2016 Będziem działkować... Nie bój żaby Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 3 Lutego 2016 to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... chyba na jeden dzień na tylu chętnych do degustacji Hmmmm nie no to ja chyba muszę tę dostawę zobaczyć ....Sławek masz tam wolne miejsce ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 3 Lutego 2016 Sławek masz tam wolne miejsce ? Roberci, przyjeżdżaj na samą imprezę na rozpoczęcie rejsu Będzie grubo... obiecuję Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 3 Lutego 2016 Brawo Sylwek. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 5 Lutego 2016 Tak mnie dzisiaj na kolację naszło na paprykarz szczeciński Na zdjęciach produkty i efekt końcowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 6 Lutego 2016 Tak mnie dzisiaj na kolację naszło Sylwek dużo tego dzisiaj pewnie bez śniadania . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-473618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 13 Lutego 2016 nie chcę się powtarzać z wątkiem tiera napiszę tylko to czego u niego nie ma Takie cuda dostałem w prezencie od kolegi - jego poprzednie salami paprykowe i z koprem włoskim, oraz papryczki chilli (które sam uprawia) i przecier z papryczek coś jak ajvar tylko ostrzejsze A te zdjęcia noszą wspólny tytuł - skarby podlasia. Biała szynka, lub jak ktoś woli słonina - taka na 4 palce (8cm)Na zdjęciu tylko 2 kawałki po 4 kilo każdy - łącznie 8 kilo. Przeurocza pani w rzeźni jak zobaczyła kolegę zagadała: mam piękną słoninę i pokazuje nam kawał połcia - wziąłem połowę (tą grubszą) - pewnie cały płat ważył z 14kg Takie świnki ze zdrowego chowu tylko na podlasiu Słonina najpierw nakłuta i nadziana kawałkami czosnku, zasolona poszła do dojrzewania - na święta będzie mniamniu Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/24/#findComment-475646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.