Ela K. Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dziś trochę serków typu "korycin" zrobiłem Pracowity chłopak z Ciebie. Super serki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-471189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 30 Stycznia 2016 W tym tygodniu trochę wyrobów poczyniłem: kiełbasę białą, cienką wędzoną, krakowską, kabanosy, parówki cienkie, trochę wędzonek i konserwy. Kilka fotek z pracy i fotka finalna (ostatnia) tej produkcji. Mój mikro wilk - taki mi na moje potrzeby wystarczy - robi się farsz na białąKiełbasa biała - doprawianie majerankiem Emotikon smileProfesjonalne wiązanie osłonek - tej sztuki nauczył mnie kolega Radek (Rzeźnik)Kilka batonów kiełbasy krakowskiej i kiełbasa cienka wędzona (jeszcze nie wędzona, ale w kichę nabita) Kiełbasa białą gotowa do parzenia Trochę kabanosów wylądowało na wierzchu pod spodem kiełbasa cienka.Luncheon-Meat gotowy do pasteryzacji Emotikon smileWędzonki na noc rozwieszone do obeschnięciaParówki równo powiązane - niestety brak okręcarki więc trzeba sobie jakoś radzićEfekt końcowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kurpsiu , te parówki to leżą na stole dobrze mi znanym czyli w Łazach. :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kurpsiu , te parówki to leżą na stole dobrze mi znanym czyli w Łazach. :D PozdrawiamAndrzej Twoje oko Cię nie myli Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 30 Stycznia 2016 :clap: :clap: Sylwek brawo. No jeszcze parówki przed nami. Trzeba będzie w końcu podnieść rękawicę i zmierzyć się z tematem Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 31 Stycznia 2016 jak Andrzej to dogląda to nie mozna nic sknocic Andrzejek nie wytrzymałby tylko doglądać . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiową Na zdjęcie załapała się też połówka Goudy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Mam przepis na świetną sałatkę z serem pleśniowym . Pięknie nabierają kolorku Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiową Zasklepiłeś otwory?Przyznam się, że unikam jak ognia kontaktu żywności z aluminium.To, że folie i blachy Al są powszechnie stosowane nie jest żadnym argumentem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dzisiaj serki pleśniowe poszły w folię aluminiowąZasklepiłeś otwory?Przyznam się, że unikam jak ognia kontaktu żywności z aluminium.To, że folie i blachy Al są powszechnie stosowane nie jest żadnym argumentem. No ale tak jest w przepisie żeby po 30 dniach ser zawinąć w folię. Otwory a owszem zasklepione Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak jest w przepisie Czy przepis mówi np. o rozmiękaniu kości lub panu Alzheimerze?Jony Al przechodzą do produktu już przy nieznacznych odchyleniach pH od wartości "7" zarówno na stronę kwasową jak i zasadową. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak jest w przepisieCzy przepis mówi np. o rozmiękaniu kości lub panu Alzheimerze?Jony Al przechodzą do produktu już przy nieznacznych odchyleniach pH od wartości "7" zarówno na stronę kwasową jak i zasadową. to w co byś sugerowała zawinąć? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 31 Stycznia 2016 co byś sugerowała zawinąć? Wg mnie ser po pierwszym skrobaniu powinien wrócić na następne 10 dni do dalszego dojrzewania w warunkach jak dotychczas.Dopiero po drugim skrobaniu można go zawinąć w folię spożywczą i dać do lodówki.Ale jeżeli robisz wg jakiegoś konkretnego przepisu to się go trzymaj.Możesz zawinąć bezpośrednio w folię spożywczą polietylenową lub - lepiej - w papier pergaminowy i dopiero do folii, żeby ser już nie obsychał.Zbyt długo przechowywany ser z niebieska pleśnią staje się bardzo ostry. On ma taki swój złoty czas do konsumpcji. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Oto komu przedtem Maybach "świeci"... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 2 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę sera Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 2 Lutego 2016 No Kurpiu... dałeś czadu teraz... a te korbacze... szok... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 3 Lutego 2016 Kurp jade na kurs do Lazow , mam nadzieje ze bede mogla sprubowac tym smakolykow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 3 Lutego 2016 robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 3 Lutego 2016 Ale się rozpędziłeś Panie Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 3 Lutego 2016 :clap: :clap: Tyle w temacie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-472999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 3 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę sera I to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-473001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 3 Lutego 2016 Dziś trochę kręciło - pogoda nie za specjalna do wędzenia. 2 godziny wystarczyło aby przywędzić trochę seraI to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... Sławek - chyba na jeden dzień na tylu chętnych do degustacji Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-473004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 3 Lutego 2016 Będziem działkować... Nie bój żaby Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-473005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 3 Lutego 2016 to mi wygląda na dokładnie taką porcję jaka powinna na Zawiszę na rejs trafić... chyba na jeden dzień na tylu chętnych do degustacji Hmmmm nie no to ja chyba muszę tę dostawę zobaczyć ....Sławek masz tam wolne miejsce ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/23/#findComment-473006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.