Skocz do zawartości

Dyzia ciecia małe Conieco


Rekomendowane odpowiedzi

:clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:

Pięknie wyszła pieczeń, nie nazwę diabła po imieniu bo palce połamię hehe, kurchen szynken szwein chrupkien :D 

Skórka z tak wyśmienicie przyrządzonej świnki będzie nawet więcej niż dzień chrupiąca  :cool: można podjadać po kęsie z lodówki i przez tydzień hehe 

te warzywka piekły się pod spodem mięska? jakiś sosik na bazie smakowej z naczynia żaroodpornego powstał? 

mi zazwyczaj się już nie chce a tyle smaku się tam kumuluje :P ale wolę o tym nie myśleć o tej porze bo normalnie mi ślinka zaczyna buzować :P 10 w skali 'boforta' w ustach to znak, że czas na przekąskę albo sen  :devil:  :angel:

Fajna fotorelacja i piękny rezultat  :clap: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-311497
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Zachęcony przepisem Kol. Andrzeja K zamachnąłem się na Kiełbasę Pobiedziską.

 

post-51023-0-66291000-1384241819_thumb.jpg   post-51023-0-71268300-1384241958_thumb.jpg

 

post-51023-0-05680100-1384242014_thumb.jpg   post-51023-0-33553000-1384242043_thumb.jpg

 

Niestety, albo stety pan rzeźnik do zamówionego surowca dodał podgardle wędzone, które musiałem zamienić na świeży boczek. I to dla mojej Pani był strzał w dziesiątkę. Podeszła. Teściowej również, bo nic nie mówiła. A to, że nic nie powie, to najwyższa pochwała w Jej ustach.

 

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-312440
Udostępnij na innych stronach

No nareszcie "Cieciu" drogi, Teściowa się znalazła, bo już byłem pełen obaw, ale kiełbaska jaknajbardziej cacy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-312444
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam.

 

Postanowiłem ponownie zrobić coś z chrupiącą skórką.

 

Pieczone przez godzinę w 250 °C nastepnie godzinka w 180 °C, podlewajc Pilsnerem

 

post-51023-0-05816800-1385109743_thumb.jpg

 

Po Krustenbraten vom Schwein wrzuciłem chleb z orzechami laskowymi, słonecznikiem i siemieniem lnianym do piekarnika.

 

post-51023-0-03475700-1385109818_thumb.jpg

 

I taki efekt końcowy mnie wyszedł.

 

post-51023-0-33678100-1385109783_thumb.jpg

 

Teściowej na wygląd się podoba, ale nie je bo chrupkości nie wytrzymuje jakiś tam klej corega. Nie wiem o co chodzi.

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-315152
Udostępnij na innych stronach

ale nie je bo chrupkości nie wytrzymuje jakiś tam klej corega. Nie wiem o co chodzi.

Dyziu niech Ci powie na ucho.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-315159
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Witam.

Kiełbasa pobiedziska zrobiła furorę. Spodziewałem się tego, biorąc już do ust jej pierwszy kęs. Właśnie się wędzi. Zrobiłem 18 kg, żeby jak mówi jej pomysłodawca, było coś na śniadanko.

Teściowa odwiedzi mnie jutro.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-320592
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrobiłem 18 kg, żeby jak mówi jej pomysłodawca, było coś na śniadanko.

 

 

  dyzio cieszę się że kiełbaska przypadła do gustu :thumbsup:    a dobre śniadanko to podstawa :tongue::D :D

 

  Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-320595
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Parę fotek z ostatniej sesji zdjęciowej.

W roli głównej - KIEŁBASA POBIEDZISKA

 

post-51023-0-21434900-1387267103_thumb.jpg

 

post-51023-0-89074900-1387267125_thumb.jpg

 

post-51023-0-20356500-1387267146_thumb.jpg

 

post-51023-0-60421700-1387267169_thumb.jpg

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321135
Udostępnij na innych stronach

 

 

Parę fotek z ostatniej sesji zdjęciowej.

 

 

  dyzio  krępuję się przyklasnąć ale muszę  . :clap: :clap: :D   .    Z wyglądu bardzo mi się podoba .

 

 

 
Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321528
Udostępnij na innych stronach

Dyziu Cieciu drogi, Ty chyba Kiermasz Świąteczny z tymi pięknościami otwierasz, tylko miej oko na teściową, bo takiemu towarkowi oprzeć się ciężko.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321553
Udostępnij na innych stronach

Dyzio gratki :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321583
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Witam.

Nadrabiam własne zaległości.

 

Wigilijne Kruszynkowe śledzie po skandynawsku.

 

post-51023-0-84433600-1389601250_thumb.jpg   post-51023-0-06149800-1389601279_thumb.jpg

 

Na naszym wigilijnym stole drugi raz i z pewnością już tak dalej będzie. Gościom też bardzo zasmakowały i przepis pojechał w swoja  dalszą drogę do Zielonej Góry.

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326467
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Dzieki uprzejmości Kolegów Forumowiczów udało mi się dzisiaj rano przygotować do spożycia i podać ikrę z łososia dla mojej LP. Przygotowana w tajemnicy stanowiła miłą poranna niespodziewankę.

Do sesji zdjęciowej wybrałem parę rekwizytów ale dla jasności sprawy dodam, że przed trzynastą nie spożywam, po pierwszym nie zapijam a po ostatnim nie zakąszam.

 

post-51023-0-57574800-1389696857_thumb.jpg

 

To co pozostanie postaram sie zakonserwować tak jak doradził Kol. Kruszynka.

Jeszcze raz DZIĘKI.

 

 

 

 

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326669
Udostępnij na innych stronach

Pięknie i smakowicie to wygląda :)

Pomimo Twojej deklaracji odnośnie godzin,zapijania i zakąszania to pod kawiorek zalecałbym zamiast Balsamu Ryskiego kieliszek zmrożonej czystej :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326670
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Nadrabiam przedświąteczne zaległości.

Mam wielu przyjaciół, u których biała kiełbasa gości tylko na Wielkanoc. U mnie musi być na BN i Wielkanoc. Wyniesione z domu. 

 

post-51023-0-25905200-1389775744_thumb.jpg  post-51023-0-37136500-1389775778_thumb.jpg

 

Wędzonki jadało się u nas od święta. Jakoś się to wszystko pozmieniało.

 

post-51023-0-13860000-1389775842_thumb.jpg  post-51023-0-61409200-1389775938_thumb.jpg

 

No a boczek musi być przy każdym wędzeniu.

 

post-51023-0-07996300-1389775888_thumb.jpg

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326856
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nadrabiam przedświąteczne zaległości.

 

 

 Wykonanie zajefajne , kolorki wędzonek moim zdaniem książkowe .  :clap: :clap: :)

 

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326857
Udostępnij na innych stronach

 

 

U mnie musi być na BN i Wielkanoc. Wyniesione z domu. 

Unas rowniez. Do tego nie pazona a smazona .

 A wedzonki kolorek maja wspanialy,  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326858
Udostępnij na innych stronach

Byłbym zapomniał.

Inspirowany Boczek parzony, a potem wędzony – rolowany Radka  pokusiłem się też o wykonanie z powodu, że boczek lubie bardzo dobrze.

 

post-51023-0-00143900-1389777590_thumb.jpg  post-51023-0-24755400-1389777620_thumb.jpg

 

Była też i szynka z tłuszczem bez skóry prasowana w mandolince.

 

Boczek rolowany wyszedł mi lekko za słony, bo chciałem być lepszy od autora. Parzyłem go w rękawie do pieczenia, więc cała zawartość soli została w nim. Nauczka. Następną razą, a będzie na pewno, zgodnie z przepisem Radka.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326859
Udostępnij na innych stronach

 

 

arzyłem go w rękawie do pieczenia, więc cała zawartość soli została w nim.

 

 

  dyzio  Bo tak to czasami bywa :D   W przepisach branżowych  dla wyrobów parzonych jest dokładana ilość peklo lub soli  właśnie na "wymoczenie "  .  Jeżeli teraz taki wyrób będziemy parzyć zamknięty w foli to wiadomo że będzie słonawy :D  Oczywiście nie odnosiłem się do boczusia Radka tylko tak dla informacji . :D

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326863
Udostępnij na innych stronach

Teściowa z wędzonek najbardziej lubi pieczoną karkówkę nadziewaną czosnkiem i obtaczaną w ziołach, które w szawce.

Pamietam jak nie będąc jeszcze wśród Wędzarniczej Braci, dostałem od niej zjebkę bo białą kiełbasę podałem gotowaną a nie parzoną.

Podarowałem jej na nowy rok kalendarz WB, aby patrząc na niego co dnia, myślała o mnie. Bo ja jak cos robię /http://wedlinydomowe.pl/, to tylko z myśla o niej.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326868
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.