Małgoś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 1 Maja 2016 Fajna żaba . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 1 Maja 2016 Noooo... Panie.... pięknie Ja galaretę zrobiłem w poprzednim tygodniu, dwie miski "wciągnęliśmy" w trybie błyskawicznym resztę tradycyjnie zapakowałem w słoiki które stoją sobie w lodówce i czekają aż się zachce Odnośnie przepisu który zamieściłeś to spróbuj po odszumowaniu wylać wodę, wypłukać golonki i raciczki, zalać ponownie i gotować na bardzo małym ogniu, dzięki temu galareta będzie klarowna, następna podpowiedź.... jeżeli ktoś lubi naturalny smak czosnku w galarecie to proponuję wycisnąć go do gorącego wywaru już do zalanych miseczek, czy też słoików, ja dodatkowo dodaję również świeżo zmielony pieprz.... smak nie powtarzalny, spróbujcie Kiedyś, koleżanka poczęstowała mnie galaretą skropioną przyprawą maggi, powiem wam że bardzo mi smakowało, obecnie dodaję do wywaru świeży lub mrożony lubczyk, nam smakuje Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 1 Maja 2016 Fajna żaba . Małgoś, żabą to kiedyś do Napoleonowa się jeździło :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 1 Maja 2016 Małgoś, żabą to kiedyś do Napoleonowa się jeździło :D żabą to ja jeżdziłam Wojtusiu . Miło mi,ze pamiętasz moje kochane autko. Ma TIF do grudnia ale już muszę szukać zastępstwa dla mojej kochanej żabci. . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 1 Maja 2016 żabą to ja jeżdziłam Wojtusiu No przecież o tobie pisałem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 1 Maja 2016 jeżeli ktoś lubi naturalny smak czosnku w galarecie to proponuję wycisnąć go do gorącego wywaru już do zalanych miseczek W tej kwestii są dwie szkoły. Kiedyś tak robiłem, ale teraz doprawianie czosnkiem stosuję w przypadku prawie gotowej galarety (kiedy już wszystko jest pokrojone i połączone z wywarem). Po doprawieniu galaretę jeszcze trochę gotuję i rozlewam. Czosnek w tej formie jest zdrowszy. Oczywiście moim zdaniem. O lekkim przesoleniu gorącego produktu już nie wspominam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 1 Maja 2016 No przecież o tobie pisałem Przecież wiem . Nikt oprócz mnie nie miał żaby Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 2 Maja 2016 jeżeli ktoś lubi naturalny smak czosnku w galarecie to proponuję wycisnąć go do gorącego wywaru już do zalanych miseczekW tej kwestii są dwie szkoły. Kiedyś tak robiłem, ale teraz doprawianie czosnkiem stosuję w przypadku prawie gotowej galarety (kiedy już wszystko jest pokrojone i połączone z wywarem). Po doprawieniu galaretę jeszcze trochę gotuję i rozlewam. Czosnek w tej formie jest zdrowszy. Oczywiście moim zdaniem. O lekkim przesoleniu gorącego produktu już nie wspominam. Też tak robiłem lecz wówczas smak czosnku gdzieś ginie i jak dla mnie zmienia swój smak, wyciskając go do gotowego produktu pozostaje prawie w niezmienionej formie, ale nie każdemu to może pasować Podobnie robię dodając majeranek do np. grochówki, dodaję go już do gotowej zupy, oczywiście zamieszam i garnek przykrywam żeby się zaparzył, zupa nabiera wyrazistości, ale oczywiście jak kto lubi Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 2 Maja 2016 Mój brat doprawia galaretkę czosnkiem tak jak TY. Żołądek mi się troszkę buntuje, ale im smakuje, a ja jem mimo tego, ponieważ uwielbiam galaretę z octem. Poza tym, niepotrzebnie się wtrącam, gdyż o smakach się nie dyskutuje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 2 Maja 2016 Ja do galarety tez wciskam czosnek jak juz jest gotowa ,no i spora ilosc posiekanej natki i oczywiscie pieprz czarny mielony. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-494693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 28 Września 2016 O tym, że jestem fanatycznym wielbicielem Pasztetu Halusi i nie tylko już niejednokrotnie pisałem.Dokonałem, niestety bez uzgodnienia z autorką przepisu, małej weń ingerencji.To znaczy w przepisie.Dodatkowo dwa kawałki skóry z boczku gotuję do mniękości, mielę i dodaję do całości. Przemycam w ten sposób trochę kolagenu dla niejedzących wędlin podrobowych. W smaku niezauważalne. Tym razem część z nich pojechała do niestety śmiertelnie chorej osoby, która je właśnie sobie zażyczyła.Dla autorki i dla mnie swoiste i cenne wyróżnienie. Tym większe, że mąż chorej jest zawodowym rzeźnikiem i też od czasu do czasu w domu coś skleca. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 28 Września 2016 O tym, że jestem fanatycznym wielbicielem Pasztetu Halusi i nie tylko już niejednokrotnie pisałem. Dyzio jest mi bardzo miło... Twoja modyfikacja wcale mi nie przeszkadza. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 28 Września 2016 Dyzio wyglada wybornie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 28 Września 2016 Dyzio wyglada wybornieWygląd i smak zawdzięczamy jego autorce Halusi. Jest powtarzalność. I zostanie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 28 Września 2016 Robilem ten pasztet i wiem ze to poezja smaku.Tak samo jak autorka! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Kurczę nie mogę wchodzić do Twojego kącika bo mam potem niezłego gula. A te śledziki mną pozamiatały https://wedlinydomowe.pl/forum/uploads/monthly_04_2016/post-51023-0-84448300-1462039174.jpgPozdrawiam. Edytowane 28 Września 2016 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 28 Września 2016 Kurczę nie mogę wchodzić do Twojego kącika bo mam potem niezłego gula. A te śledziki mną pozamiatały https://wedlinydomowe.pl/forum/uploads/monthly_04_2016/post-51023-0-84448300-1462039174.jpgPozdrawiam. Tu masz orginał https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12485-rolmopsy-maxella/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 28 Września 2016 Tu masz orginał Dzięki ale u nas nie ma śledzi. No chyba, że w Aldi w śmietanie albo w Lidlu w konserwie w pomidorach Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 29 Września 2016 Drogi Dyziu możesz podać skład pasy którą zrobiłeś do Pastirmy?Ostatnio mam dostęp do dobrej wołowinki i patrząc na twoje dzieło zachciewajki dostałem wielkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-519850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 4 Października 2016 No to ponownie trochę śledziów. Tym razem nie rolmopsy a zwyczajny śledź z cebulą w oleum.Siedem płatów i chyba z siedem cebul. Olej słonecznikowy. Jeszcze trochę poleży w lodówce (24h), i będę smakował czy nie zalatuje malizną. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 4 Października 2016 Dyzio, nie rób zadymy. U mnie w rybnym płaty będą dopiero w czwartek... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 4 Października 2016 Drogi Dyziu możesz podać skład pasty którą zrobiłeś do Pastirmy?Ostatnio mam dostęp do dobrej wołowinki i patrząc na twoje dzieło zachciewajki dostałem wielkiej. Mam parę fotek. Woda mineralna, papryka słodka, papryka ostra, sól morska, kmin rzymski (kreutzkümmel), kozieradka pospolita (cemen).Do tego jeszcze słuszna ilość czosnku i oleum. Kolega Turek jest do poniedziałku na urlopie, więc jeszcze trochę cierpliwości i napiszę czego ile.Ale jeśli mnie pamięć nie myli, to on tak jakoś na oko. Bez wagi. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 4 Października 2016 śledź z cebulą w oleum Następne zrób na rzepakowym zimno tłoczonym Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 4 Października 2016 Następne zrób na rzepakowym zimno tłoczonym Dzięki za typ.Jest duża różnica w smaku? Nie wiem czemu i czy słusznie, ale olej rzepakowy kojarzy mi się z dodatkiem do oleju napędowego jako biodiesel. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 4 Października 2016 Tak duża moim zdaniem in plus ... I nie nie słusznie ... do paliwa trzeba jeszcze dodać alkoholu najczęściej to metanol i jakiegoś katalizatora najczęściej wodorotlenku potasu - myślę że te dodatki nie pasowałyby śledzikom Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/16/#findComment-520615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.