dyzio Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Dyziu dodaj gotowane skorki wieprzowe zmmielone drobno , lepszy efekt niz zelatyna Tak zrobię. Kabany jakieś sportowe teraz. Edytowane 19 Lutego 2018 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie ma i nie było wątpliwości, że Pobiedziska. Dzięki ... miło mi że jeszcze smakuje . Pozdrowienia ślę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 19 Lutego 2018 Włodku, widzę nie marnujesz czasu, tylko jedziesz po bandzie z wyrobami Tak trzymać Precz z monotonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Przed paroma dniami końcówki boczków, szynek, polędwic i schabów z jarzynami z wooka i ryżem z kurkumą. Bez mięsa jakoś nie idzie nic wykombinować. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ładnie to tak z rańca torturować takimi apetycznymi widokami? Dobrze, że choć parówki mam, to kolkę głodówkę uśmierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Przedwczorajsza obiadokolacja.O dziwo bezmięsna.Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem. Przepis podejrzałem w sieci. Dokładnie w swojskie jedzonko.Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem.pdf Podejszła bardzo dobrze. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Moja świąteczna "coppa stagionata".Po czterech miesiącach.Trochę zmodyfikowana. Na początek tylko solę i wkładam do prasy. Po dwuch tygodniach przyprawy i osuszanie w komorze dojrzewającej. Też dwa tygodnie. Potem już na dłuższy czas w próżnię i do chłodziarki +6°C. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dyzio wyglada pieknie!Smacznego! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Moja świąteczna Dyziu, wyjątkowo efektowny wytworek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 11 Maja 2019 Ale ten czas leci. Ponad rok nic tu nie napisałem. Nie znaczy. że nic nie robilem.Banalne wytłumaczenie. Deficyt czasu.Dziś na tapecie Kaszanka pobiedziska. Kaszanka pobiedziska.pdf Robiłem z kilku przepisów, ale Andrzeja mi najlepiej podchodzi. Nie obgotowywuję jednak kości. Daję samą karkówkę. Szybciej mi to jakos idzie. Dziś na FB ktoś, coś o kaszance i nie zdzierżylem. Pecha miałem, bo tam gdzie zawsze mięsiwo kupuję nie było dziś wątroby. Podjechałem do inszego geszeftu i paczę jest wątroba cielęca i wołowa. Jakichś diabeł podpowiedział kup cielęcą.Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 11 Maja 2019 Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje. Ale jaka zdrowa Cielęcą wątrobę przebijają wyłącznie wątroby z młodej zwierzyny.Sarnia np. ma tyle glikogenu, że aż jest słodka w smaku. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 11 Maja 2019 EAnno,Twój post jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.O portfelu nie wspomnę.PZDR. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 11 Maja 2019 i paczę jest wątroba cielęca i wołowa. U nas w Kauflandzie cielęca jest prawie w ciągłej sprzedaży . Dyzio , powodzenia przy kaszankowaniu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 11 Maja 2019 Przyda się Andrzeju.Parzę kaszę w tej chwili. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 11 Maja 2019 jest plastrem miodu na moją zranioną duszę. Dyziu - na samej karkówce - to już fanaberie i jeszcze super wątróbka - to - pobiedziska de lux , albo lepiej= Kawior Dyzia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 11 Maja 2019 (edytowane) cieleca tez kupujemy do pasztetu , jak si erobi dla siebie to ma smakowac , cena juz nie tak wazna , bo i tak nasze wedliny przerastaja cenowe kupne , ja robie dla smaku na swoim zoladku nie bede oszczedzac Muski czasem karkowka tansza u nas jak kosci .A ta apropo ja pamietam jak moja babcia robila z poledwicy mielone Edytowane 11 Maja 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 11 Maja 2019 kaszankowy "er fors łan" się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 13 Maja 2019 Taka wyszła. Mała ingerencja w przepis Andrzeja to to, że usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 13 Maja 2019 Dyzio ładna! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 13 Maja 2019 usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 13 Maja 2019 usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu. Bardzo ciekawa pomysła, obym nie zapomniał następną razą tak zrobić ja będę dreptał przy polskim kawiorze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 13 Maja 2019 Dyzio mnie się podoba. Teraz nawet daję więcej pieprzu.....Tak dla zmiany klimatu smakowego Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 13 Maja 2019 Moja świąteczna "coppa stagionata". Dyzio, przepiękne wyroby , a te dojrzewające to aż ślinka leci. Dobrze by było jak byś jeszcze podał przepis dla potomnych, jak Ty to robiłeś i robisz, jeżeli można o to Cie prosić?PozdrowieniaP.S. No i jeszcze przepis na pastę od Turka, ale w Twoim wydaniu z opisem jak to robisz. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 13 Maja 2019 Cóś pięknego, taki kawior to tylko fotki robić, pokazowy "Cieciu Drogi" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 23 Maja 2019 Piękna kaszana Panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.