Skocz do zawartości

Dyzia ciecia małe Conieco


dyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Dyziu dodaj gotowane skorki wieprzowe zmmielone drobno , lepszy efekt niz zelatyna 

Tak zrobię. Kabany jakieś sportowe teraz. ;)

Edytowane przez dyzio

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Przed paroma dniami końcówki boczków, szynek, polędwic i schabów z jarzynami z wooka i ryżem z kurkumą.

 

post-51023-0-96969500-1523951172_thumb.jpg  post-51023-0-15485300-1523951192_thumb.jpg

 

post-51023-0-87483200-1523951203_thumb.jpg

 

Bez mięsa jakoś nie idzie nic wykombinować.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przedwczorajsza obiadokolacja.

O dziwo bezmięsna.

Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem. Przepis podejrzałem w sieci. Dokładnie w swojskie jedzonko.

Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem.pdf

 

post-51023-0-38227700-1523964706_thumb.jpg   post-51023-0-46480200-1523964716_thumb.jpg

 

post-51023-0-99385600-1523964727_thumb.jpg

 

Podejszła bardzo dobrze.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja świąteczna "coppa stagionata".

Po czterech miesiącach.

Trochę zmodyfikowana. Na początek tylko solę i wkładam do prasy. Po dwuch tygodniach przyprawy i osuszanie w komorze dojrzewającej. Też dwa tygodnie.

 

post-51023-0-89951600-1524029576_thumb.jpg   post-51023-0-89430000-1524029588_thumb.jpg

 

Potem już na dłuższy czas w próżnię i do chłodziarki +6°C.

Edytowane przez dyzio

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Ale ten czas leci. Ponad rok nic tu nie napisałem. Nie znaczy. że nic nie robilem.

Banalne wytłumaczenie. Deficyt czasu.

Dziś na tapecie Kaszanka pobiedziska.

 

Kaszanka pobiedziska.pdf

 

Robiłem z kilku przepisów, ale Andrzeja mi najlepiej podchodzi. Nie obgotowywuję jednak kości. Daję samą karkówkę. Szybciej mi to jakos idzie.

 

Dziś na FB ktoś, coś o kaszance i nie zdzierżylem. Pecha miałem, bo tam gdzie zawsze mięsiwo kupuję nie było dziś wątroby. Podjechałem do inszego geszeftu i paczę jest wątroba cielęca i wołowa. Jakichś diabeł podpowiedział kup cielęcą.

Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje.

 

 

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Najdroższa kaszanka na świecie mi sie szykuje.

Ale jaka zdrowa  :thumbsup: 

Cielęcą wątrobę przebijają wyłącznie wątroby z młodej zwierzyny.

Sarnia np. ma tyle glikogenu, że aż jest słodka w smaku.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

EAnno,

Twój post jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.

O portfelu nie wspomnę.

PZDR.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

i paczę jest wątroba cielęca i wołowa.

 

 

U nas w Kauflandzie cielęca jest prawie w ciągłej sprzedaży .

 

 

 Dyzio ,  powodzenia przy  kaszankowaniu :D

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przyda się Andrzeju.

Parzę kaszę w tej chwili.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

jest plastrem miodu na moją zranioną duszę.
Dyziu - na samej karkówce - to już fanaberie i jeszcze super wątróbka - to - pobiedziska de lux , albo lepiej= Kawior Dyzia  :D  :thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cieleca tez kupujemy do pasztetu , jak si erobi dla siebie to ma smakowac , cena juz nie tak wazna , bo i tak nasze wedliny przerastaja cenowe kupne , ja robie dla smaku na swoim zoladku nie bede oszczedzac  :)

Muski czasem karkowka tansza u nas jak kosci .

A ta apropo ja pamietam jak moja babcia robila z poledwicy mielone :D

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Taka wyszła.

 

post-51023-0-20173000-1557705677_thumb.jpg

 

Mała ingerencja w przepis Andrzeja to to, że usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.

 

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie

:thumbsup:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

usmażyłem cebulę na wędzonej słoninie zamiast na smalcu.

Bardzo ciekawa pomysła, obym nie zapomniał następną razą tak zrobić ja będę dreptał przy polskim kawiorze :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Moja świąteczna "coppa stagionata".

Dyzio, przepiękne wyroby :thumbsup: , a te dojrzewające to aż ślinka leci. :tongue:

Dobrze by było jak byś jeszcze podał przepis dla potomnych, jak Ty to robiłeś i robisz, jeżeli można o to Cie prosić?

Pozdrowienia

P.S. No i jeszcze przepis na pastę od Turka, ale w Twoim wydaniu z opisem jak to robisz.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.