PanBoczek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Listopada 2013 Pięknie wyszła pieczeń, nie nazwę diabła po imieniu bo palce połamię hehe, kurchen szynken szwein chrupkien Skórka z tak wyśmienicie przyrządzonej świnki będzie nawet więcej niż dzień chrupiąca można podjadać po kęsie z lodówki i przez tydzień hehe te warzywka piekły się pod spodem mięska? jakiś sosik na bazie smakowej z naczynia żaroodpornego powstał? mi zazwyczaj się już nie chce a tyle smaku się tam kumuluje :P ale wolę o tym nie myśleć o tej porze bo normalnie mi ślinka zaczyna buzować :P 10 w skali 'boforta' w ustach to znak, że czas na przekąskę albo sen Fajna fotorelacja i piękny rezultat Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-311497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 7 Listopada 2013 Dyziurób opis pod zdjęciami i sprawdzaj ortografię.Fajny wyrób. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-311498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam. Zachęcony przepisem Kol. Andrzeja K zamachnąłem się na Kiełbasę Pobiedziską. Niestety, albo stety pan rzeźnik do zamówionego surowca dodał podgardle wędzone, które musiałem zamienić na świeży boczek. I to dla mojej Pani był strzał w dziesiątkę. Podeszła. Teściowej również, bo nic nie mówiła. A to, że nic nie powie, to najwyższa pochwała w Jej ustach. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-312440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 12 Listopada 2013 No nareszcie "Cieciu" drogi, Teściowa się znalazła, bo już byłem pełen obaw, ale kiełbaska jaknajbardziej cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-312444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 22 Listopada 2013 Witam. Postanowiłem ponownie zrobić coś z chrupiącą skórką. Pieczone przez godzinę w 250 °C nastepnie godzinka w 180 °C, podlewajc Pilsnerem Po Krustenbraten vom Schwein wrzuciłem chleb z orzechami laskowymi, słonecznikiem i siemieniem lnianym do piekarnika. I taki efekt końcowy mnie wyszedł. Teściowej na wygląd się podoba, ale nie je bo chrupkości nie wytrzymuje jakiś tam klej corega. Nie wiem o co chodzi. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-315152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 22 Listopada 2013 ale nie je bo chrupkości nie wytrzymuje jakiś tam klej corega. Nie wiem o co chodzi.Dyziu niech Ci powie na ucho. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-315159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witam.Kiełbasa pobiedziska zrobiła furorę. Spodziewałem się tego, biorąc już do ust jej pierwszy kęs. Właśnie się wędzi. Zrobiłem 18 kg, żeby jak mówi jej pomysłodawca, było coś na śniadanko.Teściowa odwiedzi mnie jutro. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-320592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zrobiłem 18 kg, żeby jak mówi jej pomysłodawca, było coś na śniadanko. dyzio cieszę się że kiełbaska przypadła do gustu a dobre śniadanko to podstawa :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-320595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Teściowa odwiedzi mnie jutro.Miejmy nadzieję że się nie rozchoruje z przejedzenia, 18 kg. swoje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-320598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam.Parę fotek z ostatniej sesji zdjęciowej.W roli głównej - KIEŁBASA POBIEDZISKA Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 17 Grudnia 2013 No Pięknie to wygląda. Ale powiem Ci że Teściowa da temu radę, taki typ jak się zaweźmie ... Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dyzio , milo mi poznac takiego specjaliste :clap: :clap: ,pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Parę fotek z ostatniej sesji zdjęciowej. dyzio krępuję się przyklasnąć ale muszę . . Z wyglądu bardzo mi się podoba . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dyziu Cieciu drogi, Ty chyba Kiermasz Świąteczny z tymi pięknościami otwierasz, tylko miej oko na teściową, bo takiemu towarkowi oprzeć się ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dyzio gratki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-321583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Witam.Nadrabiam własne zaległości. Wigilijne Kruszynkowe śledzie po skandynawsku. Na naszym wigilijnym stole drugi raz i z pewnością już tak dalej będzie. Gościom też bardzo zasmakowały i przepis pojechał w swoja dalszą drogę do Zielonej Góry. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Witam. Dzieki uprzejmości Kolegów Forumowiczów udało mi się dzisiaj rano przygotować do spożycia i podać ikrę z łososia dla mojej LP. Przygotowana w tajemnicy stanowiła miłą poranna niespodziewankę.Do sesji zdjęciowej wybrałem parę rekwizytów ale dla jasności sprawy dodam, że przed trzynastą nie spożywam, po pierwszym nie zapijam a po ostatnim nie zakąszam. To co pozostanie postaram sie zakonserwować tak jak doradził Kol. Kruszynka.Jeszcze raz DZIĘKI. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Pięknie i smakowicie to wygląda Pomimo Twojej deklaracji odnośnie godzin,zapijania i zakąszania to pod kawiorek zalecałbym zamiast Balsamu Ryskiego kieliszek zmrożonej czystej Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. Nadrabiam przedświąteczne zaległości.Mam wielu przyjaciół, u których biała kiełbasa gości tylko na Wielkanoc. U mnie musi być na BN i Wielkanoc. Wyniesione z domu. Wędzonki jadało się u nas od święta. Jakoś się to wszystko pozmieniało. No a boczek musi być przy każdym wędzeniu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Nadrabiam przedświąteczne zaległości. Wykonanie zajefajne , kolorki wędzonek moim zdaniem książkowe . :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 15 Stycznia 2014 U mnie musi być na BN i Wielkanoc. Wyniesione z domu. Unas rowniez. Do tego nie pazona a smazona . A wedzonki kolorek maja wspanialy, Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Byłbym zapomniał.Inspirowany Boczek parzony, a potem wędzony – rolowany Radka pokusiłem się też o wykonanie z powodu, że boczek lubie bardzo dobrze. Była też i szynka z tłuszczem bez skóry prasowana w mandolince. Boczek rolowany wyszedł mi lekko za słony, bo chciałem być lepszy od autora. Parzyłem go w rękawie do pieczenia, więc cała zawartość soli została w nim. Nauczka. Następną razą, a będzie na pewno, zgodnie z przepisem Radka. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 15 Stycznia 2014 No piękne te wędlinki "Cieciu" ale co na to teściowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 15 Stycznia 2014 arzyłem go w rękawie do pieczenia, więc cała zawartość soli została w nim. dyzio Bo tak to czasami bywa W przepisach branżowych dla wyrobów parzonych jest dokładana ilość peklo lub soli właśnie na "wymoczenie " . Jeżeli teraz taki wyrób będziemy parzyć zamknięty w foli to wiadomo że będzie słonawy Oczywiście nie odnosiłem się do boczusia Radka tylko tak dla informacji . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Teściowa z wędzonek najbardziej lubi pieczoną karkówkę nadziewaną czosnkiem i obtaczaną w ziołach, które w szawce.Pamietam jak nie będąc jeszcze wśród Wędzarniczej Braci, dostałem od niej zjebkę bo białą kiełbasę podałem gotowaną a nie parzoną.Podarowałem jej na nowy rok kalendarz WB, aby patrząc na niego co dnia, myślała o mnie. Bo ja jak cos robię /http://wedlinydomowe.pl/, to tylko z myśla o niej. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8466-dyzia-ciecia-ma%C5%82e-conieco/page/5/#findComment-326868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.