tusiaczek Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 12 Marca 2016 Klopsiki to inna bajka... na ciepło chyba jeszcze lepsze niż na zimno Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-484130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 12 Marca 2016 A konsumpcję uskuteczniam posypane cebulką i otoczone ogóreczkami, ostatnio były kiszone a dzisiaj na kolację diabelskie. Tusiaczek, zabierz taki zestaw na WM. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-484136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 13 Marca 2016 A myślisz czemu robiłem te większe słoiki... A jakby co to się dorobi bo rybki jeszcze sporo mam skitrane... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-484161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Podkuszony przez Maada szczeliłem se wczoraj troszkę szybkich obiadków... coś ala przepis tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6762-maad-na-spokojnie/?p=489986 Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Idąc niejako za ciosem postanowiłem trochę wzbogacić menu słoikowe Szczeliłem se wczoraj coś na kształt spagetti słoikowego i kurczaka w słodkim sosie chilli z ryżem. Oba przepisy proste jak konstrukcja... Podudzia kurczaka pokroiłem w kostkę i doprawiłem (jak kto lubi), podsmażyłem na ostrym ogniu i dodałem tak ze szklankę słodkiego sosu chilli (mi najbardziej podchodzi firmy Exotic). Dalej smażyłem na osrtym ogniu aż sos się ładnie skarmelizował i oblepił mięsko - tutaj wazne jest cały czas delikatnie mieszać bo łatwo się przypala i wtedy do śmieci.Słoiki napełniałem do połowy mięskiem z sosem, ubijałem a na to 3 łyżki suchego ryżu. Na ryż odrobinkę masła i dopełniałem wodą zostawiając tak z 1 cm od krawędzi. W szybkowarze 30 minut. Spagetti jeszcze prostsze... mielone przyprawiam i podmażam na oleju dodając odrobinę cukru żeby się nie zbijało w kawałki, po podsmażeniu dodałem słoiczek koncentratu, trochę wody i starte na grubym oczku 3 spore marchewki. W tak zwanym międzyczasie poddusiłem i skarmelizowałem ze 4 spore cebule i dodałem je do mięsa z sosem. Doprawiłem pod swój smak.Tak samo jak poprzednio dawałem pół słoika mięsa z sosem i na to sypałem suchy makaron (takie mini rureczki), potem dolewałem wody i na wierzch dałem odrobinkę oliwy. W szybkowarze 35 minut (moim zdaniem 5 minut za długo). Oba dania wyszły naprawdę smaczne i jestem już na etapie poszukiwania dużo większego szybkowaru bo to robienie po 4 słoiki na raz już mnie złości... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Poszukaj szybkowara 20 litrów, na alledrogo kosztuje ok 130 pln Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jak na razie największy znalazłem 17-to litrowy... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Poszukaj szybkowara 20 litrów, na alledrogo kosztuje ok 130 plnWujaszek ostatnio taki sobie kupił Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 http://allegro.pl/duzy-szybkowar-20l-gratis-uszczelka-aluminium-i6094892944.html Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Fajno tylko co ja z nim zrobię jak on na indukcję nie działa? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 OK ten powinien działać:http://www.favore.pl/207024_szybkowar-kithen-king-20-litrow-gdynia-pomorskie.html Dno jest ferromagnetyczne - to Gdynia to możesz sobie podjechać i zobaczyć Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 I nie uzyskasz w nim 121 stopni. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Dno jest ferromagnetyczne - to Gdynia to możesz sobie podjechać i zobaczyć Wątpię... na wykazie kuchenek indukcji brak... I nie uzyskasz w nim 121 stopni. A w tym się da ? http://allegro.pl/szybkowar-17l-gastro-turcja-cisnieniowy-indukcja-i5009713810.html Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A jak ten makaron czy jest taki al dente? kiedys juz sie zastanawialam zeby cos takiego zrobic ale zeby to nie wyszlo jak taka papka dla niemowlat .czesto robie sos bolognese ale zamrazam a do obiadu gotuje paste. A tak byloby szybciej no i miejsce w zamrazalce by sie zwiekszylo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Makaron w miejscu gdzie styka się z sosem jest lekko (ale bez przesady) rozgotowany, dalej jest OKMaad, jesteś w stanie powiedzieć jaka temp będzie wewnątrz szybkowara przy ciśnieniu 70 Kpa? Bo takie podaje producent tego 17-to litrowego Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A to nie tak najgorzej, mozna wybrac np makaron pelnoziarnisty on zawsze potrzebuje troche wiecej czasu.bede musiala poprobowac ..nigdy nie robilam zadnych takich dan obiadowych w sloiku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 jaka temp będzie wewnątrz szybkowara przy ciśnieniu 70 Kpa 115,1st C Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Mało krucabomba mało... Może nie wystarczyć... Jeszcze trochę i się zacznę zastanawiać czy nie oddać tego Lidelowego w ręce kolegi magika żeby mi go przeciął w połowie i nie wspawał jakiejś "przedłużki" z kwasówki Tak na 12 słoiczków byłoby w sam raz... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) . Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-490696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Jakiś czas temu przyszedł zamówiony 17-to litrowy szybkowar ale nie było czasu wykorzystać...Natchnienie dzisiaj załapałem i zrobiłem na wakacje troszkę spagetti Teraz to całkiem inna bajka, na raz wchodzi 14 słoików a nie jak w szybkowarze Lidelowym tylko cztery W tygodniu jeszcze przed rejsem machnę kurczaka na ostro-słodko z ryżem jaśminowym i gulaszyk z łopatki I obiadki do fabryki gotowe... Edytowane 19 Czerwca 2016 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-503079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 30 Lipca 2016 Wakacje kajaki i inne takie więc trzeba było cuś na chlebek machnąć... padło na szynkę konserwową czyli tak zwany Polish Ham Przepis zaczerpnięty kiedyś tam od niejakiego Biotituta https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-wlasne-wyroby/?p=318489 , nie było jakoś do tej pory okazji sprawdzić... Smak i konsystencja super z zastrzeżeniem że następnym razem dam odrobinę mniej soli i będę zdecydowanie dłużej wyrabiał przed zapakowaniem w szynkowar, teraz nie jestem zadowolony z ubicia wewnątrz. Całość w trakcie krojenia ładnie trzyma się razem ale są dziurki a nie lubię bo to nie ser Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-508325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) będę zdecydowanie dłużej wyrabiał przed zapakowaniem Jeśli mogę coś zasugerować to wyrabiaj takie mięso maszynką do mielenia bez sitka i noża i jeśli już musisz kroić to krój w większe kawałki i staraj się układać zgodnie z kolorem mięśni. kiedyś tam od niejakiego Biotituta To trochę chemii posmakowałeś. Edytowane 30 Lipca 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-508326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 30 Lipca 2016 Jeśli mogę coś zasugerować to wyrabiaj takie mięso maszynką do mielenia bez sitka i noża i jeśli już musisz kroić to krój w większe kawałki i staraj się układać zgodnie z kolorem mięśni. Wiesz Arek tak właśnie sobie myślałem z tą maszynką ale pierwszy raz chciałem zrobić dokładnie jak Biotitut i mieszałem mikserem planetarnym. Co do układania kolorami mięśni to ja chyba za leniwy jestem A co do chemii to zawsze lubiłem doświadczenia w laboratorium PS.Poza delikatnym przesoleniem (ale ja małosolny jestem) smak jest dokładnie taki jak dawna szynka konserwowa więc chyba OK... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-508327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 30 Lipca 2016 Bo to jest szynka konserwowa "marmurkowa" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-508352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 31 Lipca 2016 Dobrze jest też niewielką ilość mięsa ścięgnistego np. golonka zmielić na drobnym sitku i zmiksować blenderem i wymieszać z kawałkami mięsa i dopiero bawić się w puzle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/16/#findComment-508386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.