Baca Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ja się nie wypowiem ja się obliżę Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Lipca 2014 Od lewej.1.Salceson włoski2.Blok ozorkowy3.Salceson brunszwicki ulubiony mojej LP I mała zagadka.Czemu w bloku ozorkowym część ozorków jest jasna a część ciemna.? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 27 Lipca 2014 Pewnie częściowo je peklowałeś. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 27 Lipca 2014 Pewnie częściowo je peklowałeś. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 27 Lipca 2014 Te ciemne to może wołowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 27 Lipca 2014 Te ciemne to może wołowe Za mały przekrój jak na wołowe. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 27 Lipca 2014 To ciemne to ozorki,tak się mnie zdaje;) Niech dym będzie z nami.. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 27 Lipca 2014 To ciemne to ozorki,tak się mnie zdaje;) A te jasne to substytut?. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Lipca 2014 Ozory są dzicze Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 27 Lipca 2014 To ciemne to ozorki,tak się mnie zdaje;)A te jasne to substytut?. Piszę o ciemnym nie o jasnym,środkowy salcefix jest ozorkowy 60%peklowany reszta nie ale i tak dla mnie najlepszy ten po lewej... Niech dym będzie z nami.. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 27 Lipca 2014 Piszę o ciemnym nie o jasnym,środkowy salcefix jest ozorkowy 60%peklowany reszta nie Gwoli wyjaśnienia.Ten środkowy, którego dotyczyła zagadka to nie salceson a blok ozorkowy.Wszystkie ozorki są peklowane w tej samej solance i w tym samym czasie. ..Gdyby ozorki nie były peklowane były by szare na przekroju. Ozory są dzicze I to jest prawidłowa odpowiedź.Rzeczywiście część ozorków jest wieprzowa a część z dzików. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) I to jest prawidłowa odpowiedź.A nagrodę od Arkadiusza dla Zbója zobowiązuję się dostarczyć na zlot :laugh: Edytowane 27 Lipca 2014 przez abratek Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Lipca 2014 No tak i sprawa jasna;)Z dziczyzny mięsko samo w sobie jest bardziej ciemniejsze,ale wybacz mi jam nowicjusz,gdzieś świeciło ale słabo:)))pozdrawiam Niech dym będzie z nami.. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 27 Lipca 2014 A nagrodę od Arkadiusza dla Zbója zobowiązuję się dostarczyć na zlot :laugh: :rolleyes: Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Od lewej.1.Salceson włoskiPodpowiedz proszę, wg jakiej receptury robisz ten salceson, bo nie mogę znaleźć tak dużych kawałków w recepturach? Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 wg jakiej receptury A cofnij się może do pierwszej strony wątku. Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 wg jakiej receptury A cofnij się może do pierwszej strony wątku. Co arkadiusz ma na początku to wiem, pytałem raczej o PW. Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 21 Września 2014 Gulasz mięsny z kaszą jak to prezes Abratek mówi na moją kaszankę. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 21 Września 2014 Arku.. Do Twoich wspanialych wyrobow podrobowych, dodajesz susz cebulowy. Jest jakas roznica pomiedzy cebula suszona a prazona bo taka moge tylko kupic. Cebula prazona ktora moge kupic, ma lekki posmak "smalczyku".. Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 21 Września 2014 @Gregtom, moge Ci odpowiedzie bo mam i ta i ta smakowo i zapachowo zdecydowanie sie roznia ,jak masz suszarke do grzybow to mozesz sam wysuszyc cebule. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Ele.. Suszarki nie mam ale jestem ciekawy jak by dodac cebulke prazona do podrobow zamiast suszonej, to co z tego wyjdzie..?Czy ta cebula zdominuje smak wyrobu..?Czy moze jednak lepiej dodac zwykla cebule ugotowana w rosole..? Edytowane 21 Września 2014 przez Gregtom Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 21 Września 2014 napewno zmieni to smak wyrobu ( nie znaczy ze na gorszy )zawsze mozna wyprobowac.Wysuszyc cebule mozna w piekarniku rowniez . co do takiej duszonej to juz ja niewiem ,nie mam zadnego doswiadczenia w takich wyrobach. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) Jest jakas roznica pomiedzy cebula suszona a prazona bo taka moge tylko kupic. Cebula prazona ktora moge kupic, ma lekki posmak "smalczyku".. Jaka jest różnica to nie wiem bo nigdy nie próbowałem robić z cebulą prażoną choć tym razem mnie korciło, żeby zastąpić zwykłą suszoną cebulę prażoną.Można też cebulę surową obsmażyć na smalcu i pewnie ta prażona będzie bardziej zbliżona smakiem do tej smażonej. Edytowane 21 Września 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Października 2014 Kiszka łódzka.Przepis z 16 -stki z małymi modyfikacjami. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 26 Października 2014 arkadiusz :tongue: :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi