Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Fragment większej całości. :)

A'la biała

 

post-41296-0-78559500-1389378705_thumb.jpg

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326034
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mój.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326120
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kiełbasa szynkowa.

 

Tak się mieszało

 

post-41296-0-69709800-1390648539_thumb.jpg

 

tak nadziewało

 

post-41296-0-08468500-1390648549_thumb.jpg

 

a tak wygląda efekt końcowy.

 

post-41296-0-44740800-1390648558_thumb.jpg

 

Niestety zaliczyłem nieco dziurek, ale poprawię się następnym razem. :)

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329199
Udostępnij na innych stronach

Niestety zaliczyłem nieco dziurek,

wiesz z tymi dziurkami też może kandydować na mistrzostwo w wyrobach, moje słowa uznania. Pozdrawiam :thumbsup:  :tongue:  :D  

 

 

Fragment większej całości. A'la biała

Gdybyś mógł podrzuć mi na pw przepis Twojej ala białej

Edytowane przez baca 48

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329204
Udostępnij na innych stronach

 

 

...zaliczyłem nieco dziurek, ale poprawię się następnym razem. :)

Chciałbym mieć Twoje problemy ... z ilością dziurek w kiełbasie. Jak dla mnie to nawet ze sznurkiem bym to wciągnął i poprosił o jeszcze.

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329278
Udostępnij na innych stronach

nieco dziurek

Nie raz tak jest,sam to przerabiałem kilkakrotnie,wyrób :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329279
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Krakowska i chuda Nasza :)

 

.post-41296-0-67329800-1393768605_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-337998
Udostępnij na innych stronach

A mogę Ci napisać, że bardzo ładnie wygląda i dać  :clap: ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338005
Udostępnij na innych stronach

 

 

A mogę Ci napisać, że bardzo ładnie wygląda i dać  ?

 

Możesz, ale i tak jestem niepocieszony bo kabanosy mi się nie udały :( .Zaliczyłem babola w postaci podcieków. :facepalm:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338009
Udostępnij na innych stronach

Tłuszcz ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338010
Udostępnij na innych stronach

post-41296-0-92453100-1393771306_thumb.jpg

 

Tłuszcz to podgardle.Może trochę za dużo, ale jak liczyłem wychodziło ok. 30 %. Podcieki są w miejscach gdzie nie wykłułem powietrza.Do poprawki.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338013
Udostępnij na innych stronach

Krakowska i chuda Nasza :)

 

.attachicon.gifDSC05044.jpg

Miód w gębie i cudo na talerzu.

Krakowska - gładka, jednolita 

Nasza - smakowita

Kabanosy - mimo podcieków - niebo w gębie, kruchutkie i smaczne.

 

Czyli jak wszystkie wyroby Arka  :)

 

 

Swojska kiełbasa

Smakoszom kiełbas domowego wyrobu

Falliczny wygląd nieco rozprasza,

lecz smakiem nęci swojska kiełbasa.

Taka pieczona, lub gotowana

i piwem chłodnym lekko popchana.

 

W ustach chrupiąca, sosik z niej cieknie.

Tu nie ma wstydu, gdy człowiek beknie.

Musztardą wzbudźmy kubki smakowe

i pochłaniajmy pęta domowe.

 

Potęguj smaczek żując powoli,

patrz i kontempluj, widok nie boli.

Pachnące cudo znika z talerza.

Pyszna, domowa i taka świeża.

Edytowane przez piotr69
ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338076
Udostępnij na innych stronach

Tłuszcz to podgardle.Może trochę za dużo, ale jak liczyłem wychodziło ok. 30 %. Podcieki są w miejscach gdzie nie wykłułem powietrza.Do poprawki.

Nie przesadzasz trochę  ?

Dla mnie całkiem dobrze wyglądają.

Edytowane przez arkadiusz
nie na temat

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338080
Udostępnij na innych stronach

 

 

Możesz, ale i tak jestem niepocieszony bo kabanosy mi się nie udały :( .Zaliczyłem babola w postaci podcieków. :facepalm:

Czy mięso do kabanosów pochodziło z tej samej partii, co do produkcji krakowskiej i swojskiej?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338139
Udostępnij na innych stronach

Czy mięso do kabanosów pochodziło z tej samej partii, co do produkcji krakowskiej i swojskiej?

 

Tak z tej samej.Mięso na kabanosy to IIA wp, pozyskana z obróbki szynek b/k, b/s, b/t i bez mięśnia czterogłowego plus obrobione podgardle.

 

 

 

Nie przesadzasz trochę  ? Dla mnie całkiem dobrze wyglądają.

 

Dla mnie to nieudany wyrób. :(  

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338144
Udostępnij na innych stronach

Czasami się zdarzy, tragedii nie ma.  :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338159
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dla mnie to nieudany wyrób.   

Wiesz Arku życzyłbym sobie zawsze tak "nieudanych" wyrobów, a że kręcisz nosem to i dobrze wszak wysoko sobie zawiesiłeś poprzeczkę w dążeniu do doskonałości :thumbsup: tak trzymaj, pozdrawiam  :)  

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338258
Udostępnij na innych stronach

 

 

Słowo się rzekło, to przepis na białą a peklowanego mięsa. Skład surowcowy. 1.I wp - 0,70 kg - sitko 12 2. IIa wp - 4,2 kg - sitko 8 3. III wp - 1,2 kg - sitko 3 dwukrotnie Podgardle - 1 kg - sitko 6 Przyprawy. 1.Mięso peklowane mieszanka soli/peksoli 50/50 - 20g/kg przez 3 dni 2.Pieprz - 1g/kg 3.Majeranek - 1,5g/kg 4.Czosnek - 2g/kg Zimna woda w ilości 800ml

Arek

jeśli można zapytać.

I wp to pewnie łopatka

IIa wp to kawałki pozostałe po wykrojeniu z łopatki ale z zawartością tłuszczu do 30%

III wp to jak mówiłeś golonka. Czy jeżeli chciałbym ją zastapić II woł to w takiej samej ilości? 

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-339240
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.