arkadiusz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Fragment większej całości. A'la biała Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Wszystkie smacznie wygladaja :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Fragment większej całości. A'la biała A przepis Twój? Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Mój. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-326120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Kiełbasa szynkowa. Tak się mieszało tak nadziewało a tak wygląda efekt końcowy. Niestety zaliczyłem nieco dziurek, ale poprawię się następnym razem. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Niestety zaliczyłem nieco dziurek,wiesz z tymi dziurkami też może kandydować na mistrzostwo w wyrobach, moje słowa uznania. Pozdrawiam Fragment większej całości. A'la biała Gdybyś mógł podrzuć mi na pw przepis Twojej ala białej Edytowane 25 Stycznia 2014 przez baca 48 Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 25 Stycznia 2014 ...zaliczyłem nieco dziurek, ale poprawię się następnym razem. Chciałbym mieć Twoje problemy ... z ilością dziurek w kiełbasie. Jak dla mnie to nawet ze sznurkiem bym to wciągnął i poprosił o jeszcze. Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 25 Stycznia 2014 nieco dziurekNie raz tak jest,sam to przerabiałem kilkakrotnie,wyrób Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jak dla mnie szynkowa super https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-329280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Krakowska i chuda Nasza . Edytowane 2 Marca 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-337998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 2 Marca 2014 A mogę Ci napisać, że bardzo ładnie wygląda i dać ? www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 2 Marca 2014 a slinka sama leci https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 2 Marca 2014 Pięknie wygląda :clap: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Marca 2014 A mogę Ci napisać, że bardzo ładnie wygląda i dać ? Możesz, ale i tak jestem niepocieszony bo kabanosy mi się nie udały .Zaliczyłem babola w postaci podcieków. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Marca 2014 Tłuszcz ? www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Marca 2014 Tłuszcz to podgardle.Może trochę za dużo, ale jak liczyłem wychodziło ok. 30 %. Podcieki są w miejscach gdzie nie wykłułem powietrza.Do poprawki. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Marca 2014 Super kiełbaski Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr69 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Krakowska i chuda Nasza .DSC05044.jpgMiód w gębie i cudo na talerzu.Krakowska - gładka, jednolita Nasza - smakowitaKabanosy - mimo podcieków - niebo w gębie, kruchutkie i smaczne. Czyli jak wszystkie wyroby Arka Swojska kiełbasaSmakoszom kiełbas domowego wyrobuFalliczny wygląd nieco rozprasza,lecz smakiem nęci swojska kiełbasa.Taka pieczona, lub gotowanai piwem chłodnym lekko popchana. W ustach chrupiąca, sosik z niej cieknie.Tu nie ma wstydu, gdy człowiek beknie.Musztardą wzbudźmy kubki smakowei pochłaniajmy pęta domowe. Potęguj smaczek żując powoli,patrz i kontempluj, widok nie boli.Pachnące cudo znika z talerza.Pyszna, domowa i taka świeża. Edytowane 2 Marca 2014 przez piotr69 ąıqoɹ ǝıu ɔıu oɔ ɯʎʇ oʞlʎʇ ęıs ǝɾɐpn oʞʇsʎzsʍ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Tłuszcz to podgardle.Może trochę za dużo, ale jak liczyłem wychodziło ok. 30 %. Podcieki są w miejscach gdzie nie wykłułem powietrza.Do poprawki.Nie przesadzasz trochę ?Dla mnie całkiem dobrze wyglądają. Edytowane 2 Marca 2014 przez arkadiusz nie na temat www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 2 Marca 2014 Możesz, ale i tak jestem niepocieszony bo kabanosy mi się nie udały .Zaliczyłem babola w postaci podcieków. Czy mięso do kabanosów pochodziło z tej samej partii, co do produkcji krakowskiej i swojskiej? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Czy mięso do kabanosów pochodziło z tej samej partii, co do produkcji krakowskiej i swojskiej? Tak z tej samej.Mięso na kabanosy to IIA wp, pozyskana z obróbki szynek b/k, b/s, b/t i bez mięśnia czterogłowego plus obrobione podgardle. Nie przesadzasz trochę ? Dla mnie całkiem dobrze wyglądają. Dla mnie to nieudany wyrób. Edytowane 2 Marca 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 2 Marca 2014 Czasami się zdarzy, tragedii nie ma. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 2 Marca 2014 Krakowska i chuda Nasza Nasza czy wasza ważne że dobra TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 3 Marca 2014 Dla mnie to nieudany wyrób. Wiesz Arku życzyłbym sobie zawsze tak "nieudanych" wyrobów, a że kręcisz nosem to i dobrze wszak wysoko sobie zawiesiłeś poprzeczkę w dążeniu do doskonałości tak trzymaj, pozdrawiam Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-338258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 7 Marca 2014 Słowo się rzekło, to przepis na białą a peklowanego mięsa. Skład surowcowy. 1.I wp - 0,70 kg - sitko 12 2. IIa wp - 4,2 kg - sitko 8 3. III wp - 1,2 kg - sitko 3 dwukrotnie Podgardle - 1 kg - sitko 6 Przyprawy. 1.Mięso peklowane mieszanka soli/peksoli 50/50 - 20g/kg przez 3 dni 2.Pieprz - 1g/kg 3.Majeranek - 1,5g/kg 4.Czosnek - 2g/kg Zimna woda w ilości 800ml Arekjeśli można zapytać.I wp to pewnie łopatkaIIa wp to kawałki pozostałe po wykrojeniu z łopatki ale z zawartością tłuszczu do 30%III wp to jak mówiłeś golonka. Czy jeżeli chciałbym ją zastapić II woł to w takiej samej ilości? pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8743-kie%C5%82basy-arkadiusza/page/3/#findComment-339240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi