Michał Koperski Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 29 Września 2014 Sprawa dziwna. A może i nie. Dzisiaj rano nastąpiła degustacja kolejnego batonu salcesonu i tu niespodzianka. Baton zwięzły, nierozpadający się. Smak oczywiście tan sam ale wyrób można kroić na bardzo cienkie plastry. Czyli mój błąd. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-374108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 30 Września 2014 Sprawa dziwna. A może i nie. Dzisiaj rano nastąpiła degustacja kolejnego batonu salcesonu i tu niespodzianka. Baton zwięzły, nierozpadający się. Smak oczywiście tan sam ale wyrób można kroić na bardzo cienkie plastry. Czyli mój błąd.No ale gdzie tkwił błąd ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-374168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 30 Września 2014 Misiek, to żle że można kroić na plasterki? Skoro jest smaczny...Tak w ogóle to gratuluję, jeszcze niedawno miałeś wątpliwości, czy potrafisz robić takie smakołyki.Gratuluję determinacji . Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-374343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) No ale gdzie tkwił błąd ?Znając życie ta osłonka albo byłą źle zawiązana i lekko nieszczelna albo za luźno napełniona Edytowane 1 Października 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-374442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 1 Października 2014 Znając życie ta osłonka albo byłą źle zawiązana i lekko nieszczelna albo za luźno napełniona Rogermyślę że jedno i drugie. Misiek, to żle że można kroić na plasterki? Skoro jest smaczny... No właśnie fajnie że że kroi na plasterki bo pierwszy baton się rozpadał. Nie bardzo wiedziałem dlaczego. Po wielu dyskusjach z Arkiem już wiem. Opinia Rogera to tylko potwierdza. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-374663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 5 Października 2014 WitajcieJuż od jakiegoś czasu chodziła za mną mielonka. No i wyszło na Mielonkę Tyrolską PW - 19 szyfr 423 - z korektami Arkadiusza. Smak nie do opisania. A przede wszystkim w odróżnieniu od poprzednich moich konserw słoikowych - smarowna. Słowem - rewelacja a uwagi Arka jak zwykle nie ocenione. Poniżej fotki. Słoiki przed drugą tyndalizacją. Oczywiście jeden słoik dzisiaj rano otwarty do degustacji Przy okazji muszę się Wam pochwalić moim nowym - starym nabytkiem. Od dłuższego już czasu produkcja wszelakich wyrobów napotykała na problem w postaci lodówki. Peklowanie suche czy mokre wiązało sie z koniecznością wybebeszania połowy zawartości, upychanie no i co oczywiste niezadowolenie mojej zony. Od kilku miesięcy zacząłem więc narzekać że nasza lodówka coś sie psuje, słabo chłodzi i w ogóle chyba jest do bani. Na początku moja ślubna mówiła że gadam głupoty ale ostatnio stwierdziła że chyba chyba jednak mam racje, ze coś z nią jest nie tak. Czyli moja metoda: kłamstwo powtarzane odpowiednio długo i intensywnie staje się prawdą zadziałało . Tak więc w ostatnią sobotę moją żona stała się właścicielką nowej lodówki a ja posiadaczem sprawnej w 100 % oczywiście, naszej starej lodówki która wstawiłem do garażu do mojej wyłącznej dyspozycji Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 5 Października 2014 Wstyd mi za Ciebie . Jak tak można ślubną okłamywać Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 5 Października 2014 Oj tam Oj tam. Zaraz okłamywać. Ja tylko sugerowałem ze stara lodówa szwankuje. Zakup nowej to była suwerenna decyzja mojej zony. Przy jej codziennych , wieloletnich małych kłamstewkach moje łgarstwo to pikuś Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 5 Października 2014 Może to nie kłamstwo a kreowanie potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 5 Października 2014 Może to nie kłamstwo a kreowanie potrzeb Andy dobrze ujęte Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 5 Października 2014 Już od jakiegoś czasu chodziła za mną mielonka. No i wyszło na Mielonkę Tyrolską PW - 19 szyfr 423 - z korektami Arkadiusza A weź no może podeślij linka do tej mielonki. Bo kiedyś robiłem i jakos nie mogę znaleźć przepisu. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 5 Października 2014 Todek !!! Ja nie Michał ale proszę : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8791-z-praski-os%C5%82onki-barierowej-i-s%C5%82oika/page-3 Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-375361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 12 Października 2014 Nie lubię się nudzić więc weekend upłynął mi pracowicie. W ruch poszła 16 - stka i wyszła wyborna krakowska. Dalej to standard: polędwica wędzona i parzona, żeberka i boczek wędzony i podpiekany, kilka udek.Na koniec wisienka na torcie. Po raz pierwszy w moim wykonaniu pasztet smarowny "Dziadka Arka". Twego wyrobu jeszcze nie smakowałem bo słoiki są po pierwszej tyndalizacji. Jeden jutro otworzę żeby popróbować a resztę dyndalizuje dalej.Kilka fotek. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-376609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 12 Października 2014 Michał, idziesz w miszcze !!!! Zazdroszczę i gratuluję.ps. fotki w większej rozdzielczości zapodawaj Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-376612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 12 Października 2014 Michał, idziesz w miszcze !!!! Zazdroszczę i gratuluję. Dziękuje. Daleka droga ale się staram. Ktoś na forum ma taką sentencję: Idę powoli ale nigdy się nie cofam.Tak mnie to wkręciło że jakby czas pozwalał to bym wędził codziennie ps. fotki w większej rozdzielczości zapodawaj Tak tak już wiem. Od następnego razu już się poprawie. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-376643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 12 Października 2014 Michał, idziesz w miszcze !!!! Zazdroszczę i gratuluję. Ktoś na forum ma taką sentencję: Idę powoli ale nigdy się nie cofam. Nie jestem pewien, ale chyba Halina, Halusia, czy jakoś tak. Sentencja piękna jest. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-376646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 19 Października 2014 Witajcietym razem trochę z innej beczki. Jestem smakoszem flaków. W zasadzie wszędzie gdzie jestem po raz pierwszy to jak w karcie są flaczki to je zamawiam. Sam nigdy nie robiłem więc pomyślałem że czas to zmienić.Poniżej fotka moich flaczków na sposób chyba warszawski. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 19 Października 2014 Chyba ... W warszawskich nie ma surowej papryki Ale sam też dodaję bo takie lubię bardziej Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 19 Października 2014 A ja tobasco i tarty twardy ser Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 19 Października 2014 Baaaa powiem więcej i chyba mnie rodowitego warszawiaka zlinczują dodaję też krojone drobiowe żołądki ... około 30%.. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 19 Października 2014 chyba mnie rodowitego warszawiaka zlinczują dodaję też krojone drobiowe żołądki ... około 30%.. Oszalałeś Sam nigdy nie robiłem więc pomyślałem że czas to zmienić. A w przepisie przecież nie było tego ciemnego z tej butelki w tle. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 19 Października 2014 Papryki nie dodawałem. Nad Tabasco się zastanawiałem ale nie chciałem przy pierwszym razie kombinować.Z tartym serem jadłem we Wrocławiu w Karczmie Lwowskiej - wspaniałe.Krótko jak robiłem. Flaki - 2kg zalałem wrzątkiem, zagotowałem. Wodę wylałem. Czynność powtórzyłem. Trzeci raz zalałem wrzątkiem, około 3 litry, wrzuciłem kawałek kości wołowej, kilka ziaren ziela angielskiego, dwa liście laurowe włoszczyznę - bez kapusty i gotowałem około 3 godzin. Gdy flaczki były miękkie wyjałem seler, pietruszke a marchew rozgniotłem widelcem. Dodałem przyprawy: sól, pieprz, imbir, gałka, papryka słodka i ostra, majeranek i trochę lubczyku w płynie czyli maggi. Gdy smakowo zagrało zagęściłem zasmażką z mąki i masła. Koniec. Rzadko mi smakuje to co sam robię ale te flaki wyszły super. A w przepisie przecież nie było tego ciemnego z tej butelki w tle. No wiem ale dodałem kilka kropel i smak się zrobił taki nooo jak prawdziwe flaczki Dzięki Arek za pomoc i rady Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 19 Października 2014 Michał już wiem kto i co będzie gotował na następnym zlocie Flaczki wyglądają wspaniale. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 19 Października 2014 Oooo dawno flaków nie jadłem zapodam sobie twoje;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) No wiem ale dodałem kilka kropel i smak się zrobił taki nooo jak prawdziwe flaczki Bo użyłeś do wygotowania wywaru kości a nie ogonów wołowych.Kiedy użyjesz ogonów to "lubczyk" będzie moim zdaniem zbędnym dodatkiem. Edytowane 19 Października 2014 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8756-wyroby-by-micha%C5%82/page/5/#findComment-377956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.