tier Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #976 Opublikowano 22 Lutego 2015 Morfeusz, Jeśli nie musisz mieć lustrznaki to kup coś takiego http://allegro.pl/aparat-nikon-coolpix-s9700-bialy-gps-30xzoom-i5100874794.htmlalbo jakiś kompkat z wymienną optyką np. http://allegro.pl/samsung-aparat-nx1000-20-50mm-lampa-fv-wifi-i5100783310.html Zakupiłem podobnego nikona (ten 1 ) i jestem zadowolony, aprat jest mały ma spory zoom robi dobre foty to w zupełności wystarczy i najważniejsze mam go zawsze przy sobie i nie dzwigam pare kilo osprzętu żeby cyknąć jedną fotę... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-406424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #977 Opublikowano 22 Lutego 2015 Miedzy innymi mam S9200 i jestem z niego zadowolony. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-406427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #978 Opublikowano 22 Lutego 2015 Żeby nie było, że tylko wku..iam, to podpowiem coś moim zdaniem ważnego w kwestii nowego aparatu Wybierz taki model, który zapisuje zdjęcia w formacie RAW. To pozwala uratować źle naświetlone zdjęcia i zrobić obróbkę cyfrową bez potrzeby bawienia się w zapisywanie w bezstratnych formatach typu tiff. Druga przydatna cecha to wi-fi. Dzięki temu możesz szybko i bez majstrowania kablami i kartami przesłać zdjęcie na kompa i ocenić na dużym ekranie, czy jest wszystko ok. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-406433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #979 Opublikowano 22 Lutego 2015 Morfi, nie gniewaj się To miała być konstruktywna krytyka, taka mobilizująca Widzę, że pracujesz nad sobą, zgodnie z postanowieniem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-406437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #980 Opublikowano 22 Lutego 2015 oj Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-406439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #981 Opublikowano 28 Lutego 2015 Troszku kiełbaski i choriza od taka wolna sobota;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/28/a9f1f29aa30384a7e738caa30cc29a59.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02/28/9fb1cf3d958e1ff187892357d5811aaa.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #982 Opublikowano 28 Lutego 2015 Boczuś z praski kombinowany ???? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #983 Opublikowano 28 Lutego 2015 no ładnie, widzę, że konsekwentnie szlifujesz swój styl, ale jednak kup nowy aparat :D :D Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #984 Opublikowano 28 Lutego 2015 Maad szporuja na aparat cały czos;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #985 Opublikowano 1 Marca 2015 http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/01/3b55db1407e0e45b059bad07a2b2f6c3.jpg kiełbaska taka smaczna;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #986 Opublikowano 1 Marca 2015 Trochę się narobiłeś w ten weekend ,ale widzę że warto było Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #987 Opublikowano 1 Marca 2015 Witam Morfi smacznie to wszystko wygląda Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #988 Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Morfi smacznie to wszystko wygląda Dziękuję pięknieTrochę się narobiłeś w ten weekend ,ale widzę że warto było Jacku masz racje roboty było sporo ale wszyscy zadowoleni Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #989 Opublikowano 3 Marca 2015 kiełbaska taka smaczna;) Morfi zapodaj przepisik na tą kiełbaskę. Nr postu 998. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-408936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #990 Opublikowano 3 Marca 2015 Michale tak po poprawdzie to zwykła biała ale troszkę postanowiłem dymkiem z lekka potraktować i wyszła całkiem przyjemna????????przepis chyna gdzieś na początku tematu???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-409151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #991 Opublikowano 5 Marca 2015 Michale tak po poprawdzie to zwykła biała ale troszkę postanowiłem dymkiem z lekka potraktować i wyszła całkiem przyjemnaprzepis chyna gdzieś na początku tematu Rozumiem. Wczoraj zakupiłem mięsko na białą i serdelki. Białą mam zamiar zrobić wg twojego przepisu. Pierwszy raz do wyrobu białej będę używał peklosoli. Zawsze robiłem na samej soli. Ciekawe jak wyjdzie? Powiedz mi jeszcze Morfi ile dajesz ziela angielskiego? Ja nigdy nie dawałam ale tak sobię myślę że 0,5 - 0,8 gr/kg to będzie dobrze. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-409538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #992 Opublikowano 5 Marca 2015 Michale, ja też robię białą na peklosoli i uważamy, zresztą nie tylko ja, że smakuje nam o wiele lepiej niż taka szara bez, choć taka szara jest ponoć uświęcona tradycją . Próbowałem też wariantu z zielem angielskim, lecz lepiej smakuje nam z dodatkiem 3-4 ziarenek jałowca na 1 kg. farszu. Jałowiec mam dobrze dosuszony i mielę go razem z pieprzem czarnym, w odpowiednim stosunku do wagi farszu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-409544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #993 Opublikowano 5 Marca 2015 Michał będzie dobrze z tym zielem????Sverige2 jałowcem jeszcze nie robiłem,trzeba zrobić????????peklosolo na prawdę nie wiele aby tylko kolorek załapało???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-409570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #994 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Moja Biała;)) Przepis na białąSurowiec to cała łopatka i podgardle10 kg Tłuszczyku z wielkimi przerostami7 kg kl 210 kg kl 110 kg tłuszczyku z wielkimi przerostami mielimy na drobnym sitkuKl 2 na średnimKl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiemPrzyprawySól 70%/peklosól 30%MajeranekCzosnekPieprzZiele angielskie mieloneWszystko ładnie wyrobić dodając wody ile będzie trzeba aż masa będzie ładnie kleista,pakujemy w osłonki naturalne można sparzyć,pysznie smakuje????????pozdrawiam Arkadiuszhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/06/e2116c56b5e2e59538d4bcc6802aa05e.jpgSalceson Ozorkowy Salceson Ozorkowy1kg ozorków wieprzowych5 szt golonek wieprzowych1kg serc wieprzowych1,5 kg boczku lub podgardlaCzosnekZiele angielskie mielonePieprzSólMajeranekKminek mielonyKrew (może być suszona)Nasze mięsko gotujemy na lekkim ogniu tak długo aż odejdzie od kości.Golonka obieramy ze skórki mięso kroimy w kostkę skórki w paski lub kostkę,resztę skórek mielimy na drobnym sitku,boczek i podgardle też, ozorki i serca kroimy w kostkę .Wszystko ładnie mieszamy dodajemy przyprawy i krew wlewamy wywar po golonkach,pakujemy w kątnice mocno wiążemy koniec,parzymy 2 godziny w temper 75 stopni,bardzo uważamy aby nam kątnice nie pękły (czasem się zdarza)podczas parzenia,studzimy zimną wodą przez 10 minut następnie odstawiamy do lodówki na noc,rano jak znalazł na śniadanko???????? http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/06/b3ada9a95e092130902a71316e7acca9.jpg Edytowane 6 Marca 2015 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-409978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #995 Opublikowano 6 Marca 2015 Moja Biała;)) Przepis na białą Surowiec to cała łopatka i podgardle 10 kg Tłuszczyku z wielkimi przerostami 7 kg kl 2 10 kg kl 1 Kl 3 mielimy na drobnym sitku Kl 2 na średnim Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem Ale skąd ta trójka co ją mielisz na drobnym sitku bo wcześniej nic o tej klasie nie wspomniałeś Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #996 Opublikowano 7 Marca 2015 Już poprawiłem;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #997 Opublikowano 8 Marca 2015 Życzenia zapodaję dla naszych pięknych pań i mały zestawikhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/08/dad6b8b422977250be80cb22dce03d2c.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #998 Opublikowano 8 Marca 2015 Robisz takie foty że nawet parówka z Tesco by wyglądała smakowicie Super! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #999 Opublikowano 8 Marca 2015 Robisz takie foty że nawet parówka z Tesco by wyglądała smakowicie Super!Hihiiii dobry tekst Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1000 Opublikowano 8 Marca 2015 morfeusz 300 uporzadkuj swoj przepis proszę , on jest jakis nie uczesany , rozumiem , ze trzyma Cie jescze andrealina po dyskusji o fotografi , ale widzac ładne egekty Twoich działan , chciałbym skorzystać z Twojego przepisu , ale on musi byc zrozumiały dla technicznych dusz .Prosze o porawke ( kl 3 ?, zamiast tluszczyku poprzerastanego napisz klasy miesa i ilośc podgarla reszta juz ok ) Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/40/#findComment-410469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.