Skocz do zawartości

Wyroby morfeusza


morfeusz300

Rekomendowane odpowiedzi

EAnno , to się mieszanka beztematyczna zrobi , może lepiej zdelejtować ?

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

to się mieszanka beztematyczna zrobi , może lepiej zdelejtować ?

Liczyłam na taką refleksję :D

To przeniesienie postów było delikatnym przypomnieniem regulaminu :D


P.S.

Dotyczy wszystkich uczestników dyskusji

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robiłem klasyfikacje mięsa z łopatki na kiełbaskę i były fajne paski tłuszczu a la słonina;/no i zrobiłem coś na wzór smarówki,stopiłem wszystko na wolnym ogniu dodałem pieprz sól czosnek cebulę,skwarki zmieliłem na drobnym sitku;)

post-56687-0-47332100-1413604061_thumb.jpg

post-56687-0-47152200-1413604119_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zrobiłem coś na wzór smarówki,stopiłem wszystko na wolnym ogniu dodałem pieprz sól czosnek cebulę,skwarki zmieliłem na drobnym sitku;)

Bardzo lubię taką smarówkę, ale jak dla mnie czegoś tu brakuje do tej ''zagrychy'' :tongue:... i nie jest to serwetka do wycierania rąk :laugh:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj doszła przesyłka przyjacielska z Śląska od szanownego kolegi jumbohttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/c76606f98c18c4d8e92190bf0a29395e.jpg przepyszna słoninka na 3 palce;)))Noi numer jeden praska http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/df42d8b814e6da9f5c6223da395310d8.jpg

A teraz się bardzo pochwalę bo to pierwszy raz;))zrobiłem Szyneczkę z praski, kurde nie powiem że się nie starałem ale jakoś wyszło;))))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/d22b5484637ea5df27b12e6e2a1b9812.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/4d3af92a2afa6b95294d11ab54dda635.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/e89dee3fe1ab25210d831500b0278daf.jpg mięsko z łopatki wykrojone kl1,peklosól 20gr na kg,peklowane na sucho 3 dni,galaretki jak na lekarstwo same mięsko;))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie sie prezentuje.

Jak długo parzyłeś i jaka waga tego cudeńka ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.

Edytowane przez dyzio

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Morfeuszu , a odwróć ta szyneczkę żeby była Biało-Czerwona ;)

Smaczniejsza będzie 100%

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pięknie sie prezentuje.

Jak długo parzyłeś i jaka waga tego cudeńka ?

sorrki że dopiera teraz odpowiadam jakoś się zamotałem:/ Waga szynki to nie co ponad kilogram,parzyłem parzyłem 110 minut jest super soczysta,galaretki jak na lekarstwo,pozdrawiam

Wczoraj zrobiłem troszkę wędlin tak na kolacje;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/447293a99d219969bb1cc9c5e9b38ad5.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/906afc830114fdf575799545b7ccb32d.jpg nowe lampy na ogrodzie;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/664714fae40b2c8940f1f522f0afa84c.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/29cf7065f6896380f9fce5b64ff40487.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/d2dd21b7ece1293d5e49de22c53e9526.jpg i taka iloś drewna spalonego;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygłąda jak zawsze imponująco.

Znam gościa, któren podobne ilości też robi. Tylko nie na kolację, a na śniadanie i nie wędliny i wędzonki, tylko serki typu oscypek. Macie coś wspólnego. Uwielbienie do minimalistyki.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak dyzio wiem o kim mowa niestety nie znam go osobiście ale za jego serki go dawno lubię;))

A tak to wygląda;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/738fe2b2f732833d66a605e2e750f18e.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/abc7362b5e8b03e24bb382ed4a128a59.jpg szynkowa wędzona i parzona pierwszy raz zrobiłem jeszcze nie ma przekroju chłodzi się;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/ffad73f856e5e9d2633451280c032e0e.jpg boczek peklowany na sucho mieszanką z ziołami i z lekka podpiekany;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/7de0a29a78a3fc8f593612f138b2cfe9.jpg kiełbachy troszkę;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/6a0cb7c13f0ca6abc2e9eea5ab1234dd.jpg pasztecik tym razem z wątroby wieprzowej;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/d0eee76d9fe9ec6a11ca116a5bc1c811.jpg i moja ulubiona polędwiczka peklowana na sucho;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/aa11dbc5fe1a44d3c8f1d8d8ab2a7263.jpg reszta kiełbachy się parzy,kurde przyznam że z ilością przegiołem chyba troszkę rozdam;))od taki z lekka pracowity wekend;))pozdrawiam..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Arek Ty to się nie nudzisz :):):)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mięsko z łopatki klasyfikujemy kl 1,2,3, 4 kg kl1, 6kg kl2, 10 kg kl3 ale z dużymi przerostami mięsa,mielimy mięso kl 1 na szarpaku,kl 2na sitku 7mm,kl 3 na sitku 3mm,sól 50/50,19gr na kg,majeranek,czosnek,pieprz wedle uznania ja sypię z ręki;) osłonki kaliber 36/38 wędzenie 4 godzinki w temepraturze 50 stopni ostatnie 40 minut lekkie podpiekanie,połowę zostawiłem podpiekaną a połowa się jeszcze parzy;) Edytowane przez morfeusz300
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak masz zamiar trochę rozdać, to jam chętny jest. Adres dam na priv.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.