jumbo Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 12 Października 2014 EAnno , to się mieszanka beztematyczna zrobi , może lepiej zdelejtować ? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 13 Października 2014 to się mieszanka beztematyczna zrobi , może lepiej zdelejtować ? Liczyłam na taką refleksję To przeniesienie postów było delikatnym przypomnieniem regulaminu P.S.Dotyczy wszystkich uczestników dyskusji Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 18 Października 2014 Robiłem klasyfikacje mięsa z łopatki na kiełbaskę i były fajne paski tłuszczu a la słonina;/no i zrobiłem coś na wzór smarówki,stopiłem wszystko na wolnym ogniu dodałem pieprz sól czosnek cebulę,skwarki zmieliłem na drobnym sitku;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 18 Października 2014 zrobiłem coś na wzór smarówki,stopiłem wszystko na wolnym ogniu dodałem pieprz sól czosnek cebulę,skwarki zmieliłem na drobnym sitku;) Bardzo lubię taką smarówkę, ale jak dla mnie czegoś tu brakuje do tej ''zagrychy'' ... i nie jest to serwetka do wycierania rąk Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 18 Października 2014 Chyba wiem czego;))ale mam nockę zarwaną i to dla tego;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 18 Października 2014 i nie jest to serwetka do wycierania rąk Tak Anus, smarowka na swojskim chlebku z ogoreczkiem i odrobina soli Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 18 Października 2014 Wczoraj doszła przesyłka przyjacielska z Śląska od szanownego kolegi jumbohttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/c76606f98c18c4d8e92190bf0a29395e.jpg przepyszna słoninka na 3 palce;)))Noi numer jeden praska http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/df42d8b814e6da9f5c6223da395310d8.jpg A teraz się bardzo pochwalę bo to pierwszy raz;))zrobiłem Szyneczkę z praski, kurde nie powiem że się nie starałem ale jakoś wyszło;))))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/d22b5484637ea5df27b12e6e2a1b9812.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/4d3af92a2afa6b95294d11ab54dda635.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/18/e89dee3fe1ab25210d831500b0278daf.jpg mięsko z łopatki wykrojone kl1,peklosól 20gr na kg,peklowane na sucho 3 dni,galaretki jak na lekarstwo same mięsko;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 18 Października 2014 Pięknie sie prezentuje.Jak długo parzyłeś i jaka waga tego cudeńka ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) . Edytowane 18 Października 2014 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) . Edytowane 18 Października 2014 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 18 Października 2014 Morfeuszu , a odwróć ta szyneczkę żeby była Biało-Czerwona Smaczniejsza będzie 100% Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 18 Października 2014 Heheheee następnym razem;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 18 Października 2014 Jak malowana szyneczka, cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 19 Października 2014 Jak malowana szyneczka, cudo. Dziękuję no na pierwszy raz faktycznie wygląda ładnie;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 19 Października 2014 Pięknie sie prezentuje.Jak długo parzyłeś i jaka waga tego cudeńka ? sorrki że dopiera teraz odpowiadam jakoś się zamotałem:/ Waga szynki to nie co ponad kilogram,parzyłem parzyłem 110 minut jest super soczysta,galaretki jak na lekarstwo,pozdrawiamWczoraj zrobiłem troszkę wędlin tak na kolacje;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/447293a99d219969bb1cc9c5e9b38ad5.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/906afc830114fdf575799545b7ccb32d.jpg nowe lampy na ogrodzie;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/664714fae40b2c8940f1f522f0afa84c.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/29cf7065f6896380f9fce5b64ff40487.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/d2dd21b7ece1293d5e49de22c53e9526.jpg i taka iloś drewna spalonego;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 19 Października 2014 Wygłąda jak zawsze imponująco.Znam gościa, któren podobne ilości też robi. Tylko nie na kolację, a na śniadanie i nie wędliny i wędzonki, tylko serki typu oscypek. Macie coś wspólnego. Uwielbienie do minimalistyki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 19 Października 2014 Tak dyzio wiem o kim mowa niestety nie znam go osobiście ale za jego serki go dawno lubię) A tak to wygląda;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/738fe2b2f732833d66a605e2e750f18e.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/abc7362b5e8b03e24bb382ed4a128a59.jpg szynkowa wędzona i parzona pierwszy raz zrobiłem jeszcze nie ma przekroju chłodzi sięhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/ffad73f856e5e9d2633451280c032e0e.jpg boczek peklowany na sucho mieszanką z ziołami i z lekka podpiekany;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/7de0a29a78a3fc8f593612f138b2cfe9.jpg kiełbachy troszkęhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/6a0cb7c13f0ca6abc2e9eea5ab1234dd.jpg pasztecik tym razem z wątroby wieprzowej;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/d0eee76d9fe9ec6a11ca116a5bc1c811.jpg i moja ulubiona polędwiczka peklowana na sucho;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/aa11dbc5fe1a44d3c8f1d8d8ab2a7263.jpg reszta kiełbachy się parzy,kurde przyznam że z ilością przegiołem chyba troszkę rozdam;))od taki z lekka pracowity wekend;))pozdrawiam.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 19 Października 2014 Arek Ty to się nie nudzisz :) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 19 Października 2014 Arek Ty to się nie nudzisz :)Sylwek trzeba coś robić Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 19 Października 2014 morfeusz300 możesz dać przepis dokładny na kiełbasę, którą zrobiłeś ? Dziękuję. Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Mięsko z łopatki klasyfikujemy kl 1,2,3, 4 kg kl1, 6kg kl2, 10 kg kl3 ale z dużymi przerostami mięsa,mielimy mięso kl 1 na szarpaku,kl 2na sitku 7mm,kl 3 na sitku 3mm,sól 50/50,19gr na kg,majeranek,czosnek,pieprz wedle uznania ja sypię z ręki;) osłonki kaliber 36/38 wędzenie 4 godzinki w temepraturze 50 stopni ostatnie 40 minut lekkie podpiekanie,połowę zostawiłem podpiekaną a połowa się jeszcze parzy;) Edytowane 19 Października 2014 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 19 Października 2014 Jak masz zamiar trochę rozdać, to jam chętny jest. Adres dam na priv. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 19 Października 2014 Jak masz zamiar trochę rozdać, to jam chętny jest. Adres dam na priv.Okey;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 19 Października 2014 morfeusz300.Możesz podać jeszcze rozmiar sitek ? Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 19 Października 2014 morfeusz300.Możesz podać jeszcze rozmiar sitek ?Proszę cię bardzo;)i sorrki ale zamotałem się troszkę:/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.