eli55 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 17 Lipca 2014 mniam mniam, pycha :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-361970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 17 Lipca 2014 Wygląd fajny ciekawe jak smak,nigdy nie robiłem pasztetowej z nerkami,zamiast wątroby.Arku napisz coś o walorach smakowych Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-361981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 17 Lipca 2014 Bardzo dobra delikatna ale podkręcona papryką taka z jajem;)nie ma tak wielkiej goryczki jak z wątroby;)) Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-361984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 17 Lipca 2014 nie ma tak wielkiej goryczki jak z wątroby;)) Wątrobę dobrze jest wymoczyć przed parzeniem.Wszystkie wody, również ta z parzenia, są niejadalne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 17 Lipca 2014 EAnna!! Dla wszystkich, nerki były moczone 24 godziny!!!!! Uprzednio czyszczone, ale to i tak nie pozbyło się uprzedniego zapachu!ale dla mnie super!!!aleeeee tooooo cały jaa;)) Niech dym będzie z nami..Ale wędzona dymem 20/25 stopni przez 3/4 godziny zniweluje inne walory smakowe:)) Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 19 Lipca 2014 Od tak na zagrychę 3 dni temu zrobioneale coraz większy słoikhttp://img.tapatalk.com/d/14/07/19/juju4upe.jpg Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 19 Lipca 2014 Nie lenisz się Morfeuszu, apetyczne te pikle . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 19 Lipca 2014 Nie lenisz się Morfeuszu, apetyczne te pikle .Przyjacielu zaraz jeszcze coś zapodam prawię skończyłem zadymianko Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 19 Lipca 2014 Wkład w sumie spory!!miał być mniejszy aleeee????????http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/pygaqy9y.jpg Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasa drwalahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/hajy8u6e.jpg bez osadzania noooo może 2 godzinki,dalej boczek długie łaty peklowany na sucho 4 dni peklo + paryka hot hili 4,5 godziny 50/55 stopni parzony 35 minut 75 stopni jak dla mnie bombahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/a6e9u4an.jpg Udka z kurokahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/e7y9e8ym.jpg to już norma i tak po normalnemuhttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/zege2ypu.jpg piersi z kuroka peklowane na sucho pierwszy raz fajna sprawa ale na stępnym razem temperatura 25/30 stopni jak na metkę i pasztetową będzie super.http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/ryre3uhe.jpg tak sobie wisiałohttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/tuguvema.jpg A tyle w moim może i nie najładnieszym kibelku ale jak oszczczędnym drewna spaliłem(za domem lasu nie mam)http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/2ajyje6e.jpg Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasa To znaczy "swojska". Ładny kolor wyrobów. Moje zawsze wychodzą więcej czerwone. Jakie jest to drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasaTo znaczy "swojska". Ładny kolor wyrobów. Moje zawsze wychodzą więcej czerwone. Jakie jest to drzewo? Dzisiaj naginałem tylko bukiem chyba jeden klocek był brzozowy Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 19 Lipca 2014 Ladny kolor :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 19 Lipca 2014 Ladny kolor :clap:eli 55 Ukłony Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 19 Lipca 2014 redzed wuszt to kiełbasa drwala!! A to dla tego jak miałem lat 18/19 to naginałem na Straconce Bi.Biała!!A taką to mi mój Ojciec zapodawał!!! Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 20 Lipca 2014 Acha! Teraz ponimaju! http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/facepalm-hand-gesture-smiley-emoticon.gif A jeszcze, czy istnieje gdzieś przepis na kiełbasę drwala? Czy chodzi tu tylko o dietę? Googlowałem i znalazłem parę producentów pod tą nazwą ale żądnych przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 20 Lipca 2014 Stary , jaką dietę ???? Do pracuję i za podam przepisik???????????? Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) No i co tu jeszcze można by dodać ??? Tylko tyle :clap: . Ps. wg. jakiego przepisu robiłeś te piękne uda ? Moja LP jak je tylko ujrzała powiedziała że mi nie odpuści. i że niejako jutro do "kibelka" idą oscypki, to mam się zaraz zbierać do "Intermarche" aby drogą kupna zaopatrzyć się w surowiec natychmiastowo, wiem, wiem, "Intermarche" to nie miejsce na takie zakupy, ale że to dziś niedziela a jutro "zadyma" więc wyjścia nie ma. Edytowane 20 Lipca 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 20 Lipca 2014 morfeusz300 bardzo ładny kolorek ,to drewno którym wędziłeś wygląda na buka czerwonego pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udka moczyły się 2 dni w solance puźniej parzenie z warzywami sporo marchwi przez 50minut 75stopni;)) Niech dym będzie z nami..morfeusz300 bardzo ładny kolorek ,to drewno którym wędziłeś wygląda na buka czerwonego pozdrawiamBardzo możliwe Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Kiełbasa Drwala;)Kupiłem 3 przodki wieprzowe w sumie wyszło 27kg pięknego surowcahttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uquzyvat.jpg mięsko zostało podzielone na kl 1,2,3 super zabawa,chyba zmienię zawód http://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uhudu9a9.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/6a7y5uby.jpg 11 kg wyszło kl 3 ale z przerostami 8 kg kl2 i 8 kg kl1,mięso kl3 mielimy na najmniejszyn sitku,kl2 na średnim kl1 na szarpakuhttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/a2ydumy2.jpg Przyprawy sól 50/50 18 gr na kg,50 gr na całość majeranku,50 gr na całość pieprzu,50 gr ziela angielskiego,czosnek 270gr na całośćhttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/8u7une9a.jpg osuszanie +wędzenie temperatura 55/65stopni ostatnie 30 minut lekkie podpiekanie 80/85 stopnihttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/pu7u2e6a.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/4a7y9yha.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/ruvage2y.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/a8amutu6.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/hepyganu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uva3ydan.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/ma7ahymy.jpg wędzone drewnem bukowym +brzoza Kiełbacha ma moc taką lubie;)))pozdrawiam... Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Kiełbacha ma moc taką lubie;)))pozdrawiam... Znaczy że lubisz czosnek! 270g! Fajne wykonanie. Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Kiełbacha ma moc taką lubie;)))pozdrawiam...Znaczy że lubisz czosnek! 270g! Fajne wykonanie. Dzięki za przepis.Nie jest to polski czosnek,więc nie jest aż tak ostry i dla tego takie proporcje;) Niech dym będzie z nami.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Arek ale dałeś czadu Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Bardzo ładny produkt finalny śliczna kiełbaska :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Arkadiuszu... wyrosłeś na'' Mistrza''.. z wielką przyjemnością zagladam do Twojego tematu Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.