Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wygląd fajny :thumbsup: ciekawe jak smak,nigdy nie robiłem pasztetowej z nerkami,zamiast wątroby.Arku napisz coś o walorach smakowych  :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-361981
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dobra delikatna ale podkręcona papryką taka z jajem;)nie ma tak wielkiej goryczki jak z wątroby;))

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-361984
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie ma tak wielkiej goryczki jak z wątroby;))

Wątrobę dobrze jest wymoczyć przed parzeniem.

Wszystkie wody, również ta z parzenia, są niejadalne.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362020
Udostępnij na innych stronach

EAnna!! Dla wszystkich, nerki były moczone 24 godziny!!!!! Uprzednio czyszczone, ale to i tak nie pozbyło się uprzedniego zapachu!ale dla mnie super!!!aleeeee tooooo cały jaa;))

 

Niech dym będzie z nami..

Ale wędzona dymem 20/25 stopni przez 3/4 godziny zniweluje inne walory smakowe:))

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362051
Udostępnij na innych stronach

Od tak na zagrychę 3 dni temu zrobioneale coraz większy słoikhttp://img.tapatalk.com/d/14/07/19/juju4upe.jpg

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362305
Udostępnij na innych stronach

Nie lenisz się Morfeuszu, apetyczne te pikle :D:thumbsup: .

Przyjacielu zaraz jeszcze coś zapodam prawię skończyłem zadymianko

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362307
Udostępnij na innych stronach

Wkład w sumie spory!!miał być mniejszy aleeee????????http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/pygaqy9y.jpg Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasa drwalahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/hajy8u6e.jpg bez osadzania noooo może 2 godzinki,dalej boczek długie łaty peklowany na sucho 4 dni peklo + paryka hot hili 4,5 godziny 50/55 stopni parzony 35 minut 75 stopni jak dla mnie bombahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/a6e9u4an.jpg Udka z kurokahttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/e7y9e8ym.jpg to już norma i tak po normalnemuhttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/zege2ypu.jpg piersi z kuroka peklowane na sucho pierwszy raz fajna sprawa ale na stępnym razem temperatura 25/30 stopni jak na metkę i pasztetową będzie super.http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/ryre3uhe.jpg tak sobie wisiałohttp://img.tapatalk.com/d/14/07/20/tuguvema.jpg A tyle w moim może i nie najładnieszym kibelku ale jak oszczczędnym drewna spaliłem(za domem lasu nie mam)http://img.tapatalk.com/d/14/07/20/2ajyje6e.jpg

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362325
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasa

 

To znaczy "swojska". :laugh:

 

Ładny kolor wyrobów.  Moje zawsze wychodzą więcej czerwone. Jakie jest to drzewo? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362326
Udostępnij na innych stronach

 

Zrobiłem troszku kiełbasy takiej nowej!!chyba będzie miała na imę kiełbasa

To znaczy "swojska". :laugh:

 

Ładny kolor wyrobów. Moje zawsze wychodzą więcej czerwone. Jakie jest to drzewo?

Dzisiaj naginałem tylko bukiem chyba jeden klocek był brzozowy

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362327
Udostępnij na innych stronach

Ladny kolor :tongue::clap: :clap:

eli 55 Ukłony

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362351
Udostępnij na innych stronach

redzed wuszt to kiełbasa drwala!! A to dla tego jak miałem lat 18/19 to naginałem na Straconce Bi.Biała!!A taką to mi mój Ojciec zapodawał!!!

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362360
Udostępnij na innych stronach

Acha! Teraz ponimaju! http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/facepalm-hand-gesture-smiley-emoticon.gif A jeszcze, czy istnieje gdzieś przepis na kiełbasę drwala?  Czy chodzi tu tylko o dietę?  Googlowałem i znalazłem parę producentów pod tą nazwą ale żądnych przepisów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362364
Udostępnij na innych stronach

Stary , jaką dietę ???? Do pracuję i za podam przepisik????????????

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362365
Udostępnij na innych stronach

No i co tu jeszcze można by dodać ??? Tylko tyle :clap: :clap: :clap: .

 

Ps. wg. jakiego przepisu robiłeś te piękne uda ? Moja LP jak je tylko ujrzała powiedziała że mi nie odpuści. i że niejako jutro do "kibelka" idą oscypki, to mam się zaraz zbierać do "Intermarche" aby drogą kupna zaopatrzyć się w surowiec natychmiastowo, wiem, wiem, "Intermarche" to nie miejsce na takie zakupy, ale że to dziś niedziela a jutro "zadyma" więc wyjścia nie ma.

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362378
Udostępnij na innych stronach

morfeusz300  :)   bardzo ładny kolorek  :clap:  ,to drewno którym wędziłeś wygląda na buka czerwonego  :) pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362382
Udostępnij na innych stronach

Udka moczyły się 2 dni w solance puźniej parzenie z warzywami sporo marchwi przez 50minut 75stopni;))

 

Niech dym będzie z nami..

morfeusz300 :) bardzo ładny kolorek :clap: ,to drewno którym wędziłeś wygląda na buka czerwonego :) pozdrawiam

Bardzo możliwe

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-362401
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kiełbasa Drwala;)Kupiłem 3 przodki wieprzowe w sumie wyszło 27kg pięknego surowcahttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uquzyvat.jpg mięsko zostało podzielone na kl 1,2,3 super zabawa,chyba zmienię zawód ;)http://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uhudu9a9.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/6a7y5uby.jpg 11 kg wyszło kl 3 ale z przerostami 8 kg kl2 i 8 kg kl1,mięso kl3 mielimy na najmniejszyn sitku,kl2 na średnim kl1 na szarpakuhttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/a2ydumy2.jpg Przyprawy sól 50/50 18 gr na kg,50 gr na całość majeranku,50 gr na całość pieprzu,50 gr ziela angielskiego,czosnek 270gr na całośćhttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/8u7une9a.jpg osuszanie +wędzenie temperatura 55/65stopni ostatnie 30 minut lekkie podpiekanie 80/85 stopnihttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/pu7u2e6a.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/4a7y9yha.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/ruvage2y.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/a8amutu6.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/hepyganu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/uva3ydan.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/08/02/ma7ahymy.jpg wędzone drewnem bukowym +brzoza Kiełbacha ma moc taką lubie;)))pozdrawiam...

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364379
Udostępnij na innych stronach

 

Kiełbacha ma moc taką lubie;)))pozdrawiam...

Znaczy że lubisz czosnek! 270g! Fajne wykonanie. Dzięki za przepis.

Nie jest to polski czosnek,więc nie jest aż tak ostry i dla tego takie proporcje;)

 

Niech dym będzie z nami..

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364384
Udostępnij na innych stronach

Arek ale dałeś czadu  :clap:  :thumbsup:

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364385
Udostępnij na innych stronach

Arkadiuszu... wyrosłeś na'' Mistrza''.. z wielką przyjemnością zagladam do Twojego tematu  :clap:

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/17/#findComment-364401
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.